Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
snow-flake:
Kao sto ste savetovali, moja sestra je otisla na pregled kod ginekologa i ustanovio je da ima cistu na levom jajniku. Prepisao joj je lek za zaustavljanje krvarenja i rekao da dodje na kontrolu za mesec dana. Ona ima bolove , grceve i osecaj nadutosti u donjem delu stomaka. Ona ga je pitala da li je to povezano sa cistom, a on je odgovorio da moze da bude ali i nemora. Da li da potrazi jos necije misljenje ili je ovo o.k?
Na to ne mogu da odgovorim, nisam ja ta koja je bila na pregledu i razgovarala sa doktorom...i ne znam jeli mi bolje ili gore nego ranije...

verovatno znate i ovo iako se radi o urologiji....

kod muskarca manifestovanje kondiloma..... tj. da li oni izgledaju bas kao bradavice odnosno jednostavno izrastu ili mogu i da lice na bubuljicu - podkoznu........ ja sve sajtove oen prelistao i sve sto sam video ne lici na ovo ....
pojavilo se nesto srveno kao podkozna bubuljica boli na pritisak...... mozda je od brijanja jer se nalazi bas u korenu ..... mada..... mozda je i kondilom ne znam, ... u petak i subotu imam ispit tako da tek u ponedeljak mogu kod urologa.. odprilike vase misljenje da li ima mesta panici ili ipak moze da saceka do ponedeljka .... a mogu i da slikam pa da vam posaljem sliku :)

liberal82:
verovatno znate i ovo iako se radi o urologiji....

kod muskarca manifestovanje kondiloma..... tj. da li oni izgledaju bas kao bradavice odnosno jednostavno izrastu ili mogu i da lice na bubuljicu - podkoznu........ ja sve sajtove oen prelistao i sve sto sam video ne lici na ovo ....
pojavilo se nesto srveno kao podkozna bubuljica boli na pritisak...... mozda je od brijanja jer se nalazi bas u korenu ..... mada..... mozda je i kondilom ne znam, ... u petak i subotu imam ispit tako da tek u ponedeljak mogu kod urologa.. odprilike vase misljenje da li ima mesta panici ili ipak moze da saceka do ponedeljka .... a mogu i da slikam pa da vam posaljem sliku :)
Ako lici na bubuljicu onda najverovatnije i jeste bubuljica, pogotovo ako si brijao taj predeo.

Trudnoca(13 nedelja),imam nepodnosljive bolove u krstima i grceve u donjem stomaku.Ginekoloski pregled kaze da je grlic zatvoren,ali imam previse sekreta,iznenadjujuce zelene boje(u komadima).Kada sam radila briseve ,urin i urinokulturu sve je bilo ok.Sta da radim,zasto toliki i takav sekret(a bila sam kod doktora juce,nisu bas o d pomoci,zivim u Emiratima)

Izvini ali sta ocekujes da ti kazem?Ja razumem da imas problema ali takve stvari se ne mogu resavati preko interneta.
Ako postoji mogucnost promeni doktora,laboratoriju,sta vec.

Miom se nalazi na prednjem delu materice, veličine 8 mm, i moja mama bi sve probala da je izleči, a na kraju operacija ako je toliko hitno. Miom može da se opipa preko stomaka!!
Izvinite ako sam vas uvredila pisajuči velikim slovima.

Maja

Miom od 8 mm ili cm?Miom od 8 mm nema sanse da se opipa preko stomaka.
Druga stvar je da li ima probleme tipa ucestalih i obilnih krvarenja, u tom slucaju savetuje se operacija jer drugog leka nema.Sa starenjem miomi se smanjuju, zavisi koliko mama ima godina, da li planira jos neku trudnocu...

Ovako,ja sam stvarno,ali stvarno,procitala SVE stranice i nisam nasla utehu! Otkrila sam da imam kondilome tacno mesec dana i pokusala da se informisem.Puno toga mi je jasno,ali strah OSTAJE.Odlucila sam da ih uklonim laserom,pa bih molila da mi neko prenese svoja iskustva i da me malo utesi.Osecam se kao da imam neizlecivu bolest i da cu celog zivota biti obelezena zbog ovoga. :cry:

nisam doktor ali mi veruj jednu stvar...... posto sam bio suocen sa tim " problemom" mada se kasnije ispostavilo da nisam.... no nema veze.... bitno je da sam zaista sve iscitao i raspitivao se......
elem sve se svodi..... da kada ih skines da nemas odnose mesec dana...... da imas neke bolove.. da mazes neke kremice..... elem posle tih mesec dana ti nemas ni predstavu da si ih ikada imala.... dakle nista strastno i opusti se i iskuliraj koliko mozes ;)......
e sad.... moze se desiti da se vrate i tako blize i tako dalje ali o tome mozes sa svojim ginekologom ....
sve u svemu kada prodje nikada ti vise nece pasti na pamet...
uhhh zasto li nisam upisao medicinu :)

pitanje za DR.
Javljam se u vezi svog problema za koji smatram da je poprilichno neuobichajen buduci da ni na jednom forumu ove vrste nisam dobila nikakav odgovor..
Deshava mi se da uvek dva ,tri dana posle sexualnog odnosa sa svojim partnerom dobijem jaku upalu beshike i mokracnih kanala.Analiza urinokulture uvek pokaze istu bakteriju -proteus mirabilis i na batutu su mi preporuchili antibiotik nofocin koji zaista uvek ima odlichan efekat za razliku od mnogih koje sam pila(-bactrim,gentamicin injekcije itd..)..
Ipak komplikovano mi je da ga pijem uvek pre i posle odnosa,jer kao i svaki antibiotik loshe mi utiche na imunitet..
Posle pojave ovih tegoba partner i ja redovno koristimo kondom i jako vodimo racuna da tokom odnosa njegov polni organ nema apsolutno nikakvog dodira sa mojim anusom(posto sam prochitala da ove bakterije ima najvishe u debelom crevu), ali bakterije su kao po pravilu uvek tu posle odnosa. Urino kultura mog partnera je sasvim uredu, a i svi moji ginekoloshki nalazi...
stvarno mi nikako nije jasno u chemu moze biti problem... i da li malo grublji sexualni odnos moze imati veze sa ovim problemom, posto na osnovu svega sto sam napisala pretpostavljam da uzrok moze biti samo mehanichke prirode..

Ne,problem je u tome sto bakterija nije izlecena, zato se javljaju relapsi.Javi se urologu, bojim se da ces morati da budes neko vreme, mozda cak i par meseci na kontinuiranoj antibiotskoj terapiji da bi se bakterija definitivno unistila.Lecenje od desetak dana jednostavno nije dovoljno a ako uzimas lekove u kratkom roku bojim se da ces vrlo brzo ostati bez lekova koji ce delovati na bakteriju, vremenom bakterije postaju rezistentne.
Nemoj da brines zbog upotrebe antibiotika, u tvom slucaju vrlo su indikovani samo nemoj da se lecis sama i po preporuci, javi se urologu.

hvala na savetu,mada sam pomalo skeptik buduci da se pokazalo da u periodu od 5-6 meseci kad nisam imala nikakvih sexualnih odnosa sa svojim partnerom(buduci da sam bila u insotranstvu) nisam imala nikakvih problema ovakve vrste.Mokraca mi je bila sasvim u redu bez ikakvih bakterija..
Chim sam pocela da ih upraznjavam i to sa kondomom obavezno, sve se vratilo na staro...
Nista mi ne preostaje nego ozbiljan pregled kod urologa. Mozete li da mi preporucite nekog?

Uh, odakle poceti...Imam veliki problem...
Prosle godine sam izgubila nevinost...
Problem je u tome sto ja JOS UVEK krvarim tokom odnosa. Nemam toliko redovan sex (jednom mesecno, reecimo) , razmisljam, mozda se nisam toliko ni "rasirila" ali me to uzasno nervira...
Ne znam tacno, ali sigurno sam 10 put vodila ljubav od kada sam izgubila nevinost.
Znam da je to u pocetku normalno, ali...plasim se. Nisam isla kod ginekologa, jos uvek.
Napominjem da me jos uvek mal'ko boli kada vodimo ljubav, kao u pocetku (bol je kao kada sam gubila nevinost, nista strasno).

Zamolila bih Vas, ako je ikako moguce da mi pomognete, tj. kazete sta je u pitanju
(ako je uopste moguce da procenite o cemu se radi).
Unapred zahvaljujem

Postovana dr, mozete li da mi kazete da li sam dobro odlucila sto sam izabrala da kondilome uklonim laserom, a ne talasima ili necim drugim?! :-( Ginekolog mi je rekla da ih nema puno, da su na povoljnom mestu i da ce intervencija trajati samo nekoliko minuta. Kako posle toga mogu da sprecim njihovo ponovno pojavljivanje, osim pridrzavanja terapije i odrzavanja higijene na visokom nivou??? :-?

Krisstina:
Uh, odakle poceti...Imam veliki problem...
Prosle godine sam izgubila nevinost...
Problem je u tome sto ja JOS UVEK krvarim tokom odnosa. Nemam toliko redovan sex (jednom mesecno, reecimo) , razmisljam, mozda se nisam toliko ni "rasirila" ali me to uzasno nervira...
Ne znam tacno, ali sigurno sam 10 put vodila ljubav od kada sam izgubila nevinost.
Znam da je to u pocetku normalno, ali...plasim se. Nisam isla kod ginekologa, jos uvek.
Napominjem da me jos uvek mal'ko boli kada vodimo ljubav, kao u pocetku (bol je kao kada sam gubila nevinost, nista strasno).

Zamolila bih Vas, ako je ikako moguce da mi pomognete, tj. kazete sta je u pitanju
(ako je uopste moguce da procenite o cemu se radi).
Unapred zahvaljujem
Prvo i osnovno moras da odes kod ginekologa, to je stvar licne kulture i nema razloga da to odlazes.
Drugo, normalno je da te boli kad imas odnose jednom mesecno, vagina je misic,prestace da te boli kad se opustis i ne ocekujes da ce da te boli a to ce se desiti kad se tvoje telo navikne na redovne odnose.

eli84:
Postovana dr, mozete li da mi kazete da li sam dobro odlucila sto sam izabrala da kondilome uklonim laserom, a ne talasima ili necim drugim?! :-( Ginekolog mi je rekla da ih nema puno, da su na povoljnom mestu i da ce intervencija trajati samo nekoliko minuta. Kako posle toga mogu da sprecim njihovo ponovno pojavljivanje, osim pridrzavanja terapije i odrzavanja higijene na visokom nivou??? :-?
Izbor terapije je stvar ginekologa, s cim on ima najvise iskustva i najbolje rezultate.
Sto se tice ponovnog javljanja kondilome tu ne mozes nista da ucinis osim da ides na redovne kontrole.

dr:
Prvo i osnovno moras da odes kod ginekologa, to je stvar licne kulture i nema razloga da to odlazes.
Drugo, normalno je da te boli kad imas odnose jednom mesecno, vagina je misic,prestace da te boli kad se opustis i ne ocekujes da ce da te boli a to ce se desiti kad se tvoje telo navikne na redovne odnose.
Hvala! Kod ginekologa cu morati da odem, ali moram psihicki da se pripremim :)

Drugo, nije mi vazan bol, vise ga i ne osecam, koliko me brine ovo krvarenje. Nije to obilno, ali DOVOLJNO da upropasti sve :( Vi mislite da je to normalno, zbog 'retkih' dnosa?
:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back