Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poštovani, interesira me da li je normalno krvarenje tokom uzimanja Daina 35 kon.pilula. Koristim ih već duže vrijeme i ovo mi je prvi put da je cilkus bio , i za 3 dana da sam opet malo prokrvarila. Da li je to moguće i normalna pojava? Hvala!!

Da li se u lecenju hlamidije hemomicin pije isto kao i kod ureaplazme (4 tablete odjednom,pa ostale dve na po 24h) ili je dovoljno da se posle dovicina popije samo 4 tablete hemomicina odjednom i tu da se zavrsi terapija?

pilić:
Poštovani, interesira me da li je normalno krvarenje tokom uzimanja Daina 35 kon.pilula. Koristim ih već duže vrijeme i ovo mi je prvi put da je cilkus bio , i za 3 dana da sam opet malo prokrvarila. Da li je to moguće i normalna pojava? Hvala!!
Moguce je mada zavisi i od godina i stanja genitalija, da li je tome prethodio seksualni odnos, da li je bilo pravo krvarenje ili sukrvica...

Stvarno se izvinjavam ako ste ovaj slucaj imali ranije na prethodnih 56 strana,ali ja ne mogu sve da ih izlistam.
Imam 39 godina i ovoj godini sam imala ukupno 3 menstruacije.Nalazi ne ukazuju ni na kakav patoloski supstrat(papa dobar,vaginalni III grupa,nema mioma ni tumora).
U nadleznom Dz smatraju da ulazim u klimaks,a problem je u tome sto se meni u isti ne ulazi ovako rano.
Da li postoji jos nesto sto bih mogla od pretraga uraditi(i gde)da bih eventualno poboljsala sadasnju situaciju.
Unapred zahvalna....

Postoje hormonske pretrage koje vidim da ne navodis da su radjene.
Dakle prvo hormonske pretrage pa tek onda se moze reci nesto vise a na te pretrage treba da te uputi tvoj ginekolog.I naravno da je rano i da treba uraditi sve da se ta situacija poboljsa ako moze.

coeur:
Moja dijagnoza je Cervicitis chronical Colpitis.
Vase misljenje, iskustva, saveti u vezi sa ovom upalom.
Kako se leci? Koji vitamini pomazu? isl.
Hvala unapred!
Prethodnih 50 strana govori o tome, o infekcijama koje se ne lece adekvatno i koje daju promene na grlicu i hronicne upale.

Citral ...da nije citeral( ciprofloksacin).Nema problema jer je to antibiotik koji odlicno resava e.coli infekciju.
Ako je izolovana e. coli onda je radjen bakterioloski bris.
Pitanje je, jeli govorimo o privatnoj ili drzavnoj ordinaciji,gde je pregled uradjen?
Kondilomi...sve vec napisano, papa test nema veze sa hpv infekcijom, tako da normalan papa ne iskljucuje postpjanje kondiloma.HPV ima jako dugu inkubaciju, moze se desiti i posle dve godine da se pojave kozne manifestacije, kod muskaraca se to ne manifestuje ucestaloscu kao kod zena,cak vrlo cesto zena prolazi kroz intervenciju skidanja kondiloma a partner ih nema.
HPV test se radi svega u par ustanova u Srbiji, zato pitam gde je radjen pregled.

dr:
Postoje hormonske pretrage koje vidim da ne navodis da su radjene.
Dakle prvo hormonske pretrage pa tek onda se moze reci nesto vise a na te pretrage treba da te uputi tvoj ginekolog.I naravno da je rano i da treba uraditi sve da se ta situacija poboljsa ako moze.

Hvala vam najlepse.Moj ginekolog kaze da nema potrebe za daljim pretragama i ne zeli da mi da uput za neku kliniku,a privatne klinike ne priznaju rezultate iz dz vec traze da kompletan ginekoloski pregled obavim kod njih sto je moram priznati poskupo.
Takodje sam se raspitala o hormonima i potpuno je besmisleno da ih vadim na svoju ruku i odokativnom metodom. Imate li mozda neko prakticno resenje za ovo?
Hvala unapred..

Tacno, prvo ne znas sta treba da vadis a ni kad.
Promeni ginekologa u dz,na to imas pravo ako si nezadovoljna nacinom na koji te leci.
Sto se tice privatnika, ginekoloski pregled sa ultrazvukom kosta oko 3000 dinara.Znam da se nema para ali ako nemas saradnju sa svojim ginekologom bojim se da ti ne preostaje nista drugo.
Probaj da nazoves neku od GAK i pitaj koliko bi kostao pregled bez uputa.

da li je normalno i da izmedju menstruacija krvarim. redovno idem ginekologu i kada kazem za taj problem ona odgovori da je to normalno i da su to ostaci menstruacije. citala sam u nekim knjigama da to moze biti i znak raka materice ili jajnika, pa me zato i strah onog najgoreg. da li se to moze utvrditi i samo preko obicnih nalaza (krvi ili VS), svi nalazi su mi u redu ali osecam bolove u doljnjem delu trbuha.
Jos jedno pitanje da li su testovi za trudnocu bas toliko sigurni i da li je tacno da i nakon 7 danan od zaceca pokazuje pozitivno ukoliko jeste tako.
Hvala

Ovulacija se najcesce manifestuje krvarenjem u sredini ciklusa, i bolovi u donjem delu trbuha u tom periodu takodje ukazuju na ovulaciju(pogotovo kad su u pitanju zene u reproduktivnom periodu)
Papa i ultrazvuk su sasvim dovoljni za redovno pracenje zdravlja.
Sto se tice testova, najtacniji je test iz krvi a obicni testovi, za njih je boljhe sacekati izostanak ciklusa.

dr:
Citral ...da nije citeral( ciprofloksacin).Nema problema jer je to antibiotik koji odlicno resava e.coli infekciju.
Ako je izolovana e. coli onda je radjen bakterioloski bris.
Pitanje je, jeli govorimo o privatnoj ili drzavnoj ordinaciji,gde je pregled uradjen?
Kondilomi...sve vec napisano, papa test nema veze sa hpv infekcijom, tako da normalan papa ne iskljucuje postpjanje kondiloma.HPV ima jako dugu inkubaciju, moze se desiti i posle dve godine da se pojave kozne manifestacije, kod muskaraca se to ne manifestuje ucestaloscu kao kod zena,cak vrlo cesto zena prolazi kroz intervenciju skidanja kondiloma a partner ih nema.
HPV test se radi svega u par ustanova u Srbiji, zato pitam gde je radjen pregled.

I kako se zove antibiotik koji uspesno resava problem sa E. coli?Koliko se dugo pije i koliko je zdravo uopste piti obzirom da uticu na druge stvari?

Ne razumem pitanje? antibiotik koji uspesno resava problem zavisi od soja i rezistencije bakterije i dobija se nakon uradjenog antibiograma. Ako se pitanje odnosi na gornji post vec je receno da se zove Citeral, (ciprofloxacin). PIje se onoliko dugo kolko ti kaze lekar koji te leci, ni jedan lek nije 'zdravo' piti i ne sluzi za zezanje nego se prepisuje po indikaciama za odredjeno stanje u odnosu na to koliki su benefiti upotrebe u odnosu na eventualne rizike njegovog koriscenja (tj. sporedne efekte). Sta znaci 'koliko je zdravo piti obzirom da uticu na druge stvari?' Ko utice i na koje druge stvari?

Da li je pritisak u donjem delu stomaka u trudnoci(11 nedelja) normalna pojava i bol u ledjima,krstima?Isla sam kod lekara(zivim u inostranstvu da podsetim),niko na to ovde ne reaguje,samo gledaju da li je plod ziv i to je sve????Pojacan je sekret zestoko a nalazi pokazuju da nema nicega!Inace,imam i zavaljenu matericu pa je mozda reakcija (mislim na bol)zbog toga.Kada krece proces kada se sve to pomera iz karlicnog dela na gore?Hvala

Dobar dan svima!Procitala sam prvih nekoliko strana...vidim ima ih dosta.Zanima me da li je neophodno uraditi bakterioloski bris na uzrocnike III grupe sekreta,ako sam dva predhodna puta imala II grupu sekreta.I jos nesto me zanima...verovatno ce me dosta vas osudjivati zbog pitanja,ali unapred se izvinjavam.Naime, pre vise od sedam meseci su mi otkriveni resicasti kondilomi na malim usminama, jos tada mi je receno da dolazim na kontrolu na svakih sest meseci.Pre mesec dana sam bila na kontroli i dr. mi je rekla da su kondilomi jos uvek mali i da ih ne moze jos skidati, pa stoga trebam na kontrolu za narednih sest meseci.Decko nema kondilome, u poslednjih sedam meseci pri svakom odnosu koristimo kondom,ali smo pre neko vece probali analni sex (sa kondomom naravno...inace grozno je),bez razmisljanja o mojoj situaciji i o tim kondilomima...pa me zanima kako da proverim da li se ti kondilomi nalaze u debelom crevu.Znam da je Fuj...ali me zanima da li postoji mogucnost za tako nesto i kome da se obratim za taj pregled. Hvala!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back