Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesam, izvini molim te.
To a,b,c,d su podgrupe, prakticno oznacavaju prisustvo raznih bakterija.
Nista konkretno i pametno ne mogu da ti kazem do toga da bi najpametnije bilo da uradis cervikalni bris. To je prava slika stvari.

Imam par pitanja u vezi penisa...Možda nije za ovaj deo foruma(čitajući sam uvideo da je uglavnom posvećen ženskim reproduktivnim organima), ali stvarno neznam gde da postavim pitanje. Naime u zadnje vreme(zadnjih 5-6 dana) glavić me često zasvrbi, a i primetio sam da je možda i otekao. Čini mi se da se na vrhu pojavljuje neka beličasta tečnost, kao gnoj(ne na vrhu mokraćne cevi, i ne dok mokrim). Sexulani kontakti su uvek billi sa kondomom,nemam nikakvih problema niti promena ni sa erekcijom ni sa potencijom, sve je isto, samo me ovo brine.
Hvala

Forum ne moze da zameni ordinaciju to ti je nadam se jasno.
Za pocetak ne bi bilo lose da uradis analizu urina pa nakon toga videti kakav je nalaz, postoji li potreba za detaljnijim analizama.

darge moje pomozite mi!:confused: imala sam kiretazu pre 16 dana i lekar mi je rekao da pijem logest od petog dana posle kiretaze.Ne citajuci uputsstvo za upotrebu u kutiji poslusala sam lekara.Tek pre par dana sam procitala da se logest pije od prvog dana ciklusa.Meni je logicno da se u mom slucaju kiretaza racuna kao prvi dan ciklusa.Moja prijateljica je dobila isti savet od svog lekara.Interesuje me da li sam ja trenutno zasticena ili ovo sve pada u vodu.

poz...imam jedno pitanje, delimicno je vezano za trudnocu stoga sam postavio na ovoj temi...ukoliko tu nije mesto molim vas prebacite...

Naime, nasao sam podatak da je jedan od uzroka neplodnosti kod muskaraca Oligospermija i ovaj podatak Najnovija studija na ovu temu pokazuje da nijedan muskarac s koncentracijom spermatozoida manjom od 13,5 miliona/ml, kao i pokretljivoscu spermatozoida manjom od 32%, te s manje od 9% spermatozoida normalnog izgleda nije imao decu (prirodnim zacecem).

E sad...nije mi jasno...ako se i preko 10mil/ml spermatozoida smatra skoro nedovoljnim za oplodnju, zasto nalazim na internetu svuda price da devojka moze od presemene tecnosti da zatrudni-neki cak kazu i veoma lako( ali samo od presemene tecnosti), a nije dokazano da u njoj ima spermatozoida, jer sama tecnost ne sadrzi vec samo ono sto pokupi usput ako je preostalo i ako ima, broj je relativno mali (max 300000).

Hvala puno!

Najnovija studija na ovu temu pokazuje da nijedan muskarac s koncentracijom spermatozoida manjom od 13,5 miliona/ml, kao i pokretljivoscu spermatozoida manjom od 32%, te s manje od 9% spermatozoida normalnog izgleda nije imao decu (prirodnim zacecem).

Pa dobro..ali zasto su ovi sam 13.5mil/ml smatrani neplodnim ako je dovoljan jedan...

Mislim jasno je meni da je u teoriji dovoljan samo 1, ali isto tako u teoriji moguce leteti brzinom svetlosti zar ne?.....Mene samo zanima koliko je to prakticno ;)

e to je mene i zanimalo...znaci ako tih 10tak mil ne moze da stigne do jajne celije kako ce onda 10x manji broj iz presemene tecnosti (pitanje je koliko tu uopste ima pokretljivih) doci...Hvala puno jos jednom, sad mi je dosta jasnije

A u teoriji i dalje ostaje da je dovoljan samo jedan ;)

ne, ne...bas me je ovo zanimalo za presemenu tecnost...verujem da u velikoj vecini tih slucajeva prekinutog snosaja muskarac zakasni pa slaze da nije, a i desava se da manja kolicina sperme izadje pre nego sto muskarac svrsi (posebno ako je stimulacija veoma duga - to kao muskarac znam).

Original postavio regard
U 34/35 nedelji trudnoce sam.
U brisu cerviksa su mi izolovani:
1. Streptococcus agalactiae (gr B)
2. lactobacilllus spp.
Patogene gljivice nisu nadjene
U direktnom preparatu: gram=bacili, epitelne celije
Alergicna sam na penicilin, doktorka mi je prepisala eritromicin 500mg (3*1)i orvagil vaginalete - i jedno i drugo 7 dana.
Sta mislite da li to moze da steti bebi ( i terapija i bakterije) i koliko su stetne te streptokoke i kako se dobijaju?

Opasnija je bakterija nego terapija, ali bice sve ok ,ne brini.
Da li si ranije radila bris cerviksa?I kakv je bio nalaz?

Nisam imala nikakvih problema. I sada se pokazalo kroz pojacan sekret, s tim da moja dr iz doma zdravlja smatrala je da je povecan sekret u trudnoci normalan i nije me kontrolisala. Tek dr u porodilistu u kom sam odlucila da se porodim kada sam se pozalila mi je odradila bris i prepisala terapiju.
Dr u Dz mi je radila bris u aprilu, znaci pre trudnoce, papa je bio ok, a III grupa sekreta, prepisala mi neke veginalete i to je to. Kada sam zatrudnela, sto se desilo pocetkom maja, vise mi nije radila briseve niti ijedan ginekoloski pregled. Samo krvnu sliku, urin i UZ.
Poslednji put kada sam imala problem sa brisom, je bilo 1998. i tada sam imala enterokokus, koji je u medjuvremenu "mutirao" u neke druge bakterije ne secam se davno je bilo. Samo znam da smo leceni i decko i ja ( uzgred to je moj sadasnji muz - kazem u smislu da sam imala stalnog partnera) i da su mi na kraju pomogle vaginalete sa Torlaka neke "lactobakterije". Samo tada me je lecila druga doktorka. Pretpostavljam da sam kod nje nebi ni sada bilo problema, al zena vise ne radi.
A koliko su opasne bakterije? Sta mogu da naprave?

Moram neko vreme da se skinem sa logesta na kom sam vise godina. Posto su mi ciklusi bili spazmaticno bolni pre koriscenja istog ginekolog mi savetuje crinone gel (4koriscenja od 20og dana). Ako sam razumela citajuci po netu to je prirodni progesteron, a zena je insistirala da ne idem jos kod endokrinologa.
Da li ovo zvuci smisleno?
Imam prilicnih problema sa doktorima pa odatle moje pitanje.... ne bih ponovni pogresan tretman i ponovnu losu dijagnozu i...:roll: Dakle potreban mi je glas razuma?

Hvala!

Opet ta III grupa sekreta.:)
Trudnoca je stanje gde je zena u stalnom strahu, za sebe, za bebu...
Nemoj se opterecivati sta bi bilo kad bi bilo.
Vazno je da je bakterija otkrivena i da si ti dobila adekvatnu terapiju.

Da li moze neko da mi kaze koje pilule treba da uzmem da bih odlozila dobijanje,posto treba da dobijem tacno 31.,na Novu Godinu,ili dva dana ranije...pa bih htela to da pomerim...apotekarka mi je spomenula neki organometrik,ali njega nisam nasla na google-u...pa ako bi neko mogao da mi preporuci pilule uz obavestenje o kontraindikaijama

unapred hvala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back