Maslachak
Poznat
- Poruka
- 9.333
mislim, necesh crci zato shto cesh dobiti za ng....
svejedno, mislim da ne bi trebalo da uzimash nishta na svoju ruku.
svejedno, mislim da ne bi trebalo da uzimash nishta na svoju ruku.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li moze neko da mi kaze koje pilule treba da uzmem da bih odlozila dobijanje,posto treba da dobijem tacno 31.,na Novu Godinu,ili dva dana ranije...pa bih htela to da pomerim...apotekarka mi je spomenula neki organometrik,ali njega nisam nasla na google-u...pa ako bi neko mogao da mi preporuci pilule uz obavestenje o kontraindikaijama
unapred hvala
Da li moze neko da mi kaze koje pilule treba da uzmem da bih odlozila dobijanje,posto treba da dobijem tacno 31.,na Novu Godinu,ili dva dana ranije...pa bih htela to da pomerim...apotekarka mi je spomenula neki organometrik,ali njega nisam nasla na google-u...pa ako bi neko mogao da mi preporuci pilule uz obavestenje o kontraindikaijama
unapred hvala
ja sam stariji, moj brat ima 16 pa ne znam sta da mu kazem na to
Zdravo svima, ovo je moja prva poruka
Želim da vas obavestim o akciji vezanu za prevenciju raka grlića maetrice. Akciju je pokrenula ECCA prošle godine /European Cervical Cancer Association, 68 cours Albert Thomas 69008 Lyon, France, info@ecca.info. Do sada je potpisalo svega 380 osoba iz Srbije, a akcija se završava 20.januara 2008. Od 22-26.januara je nedelja prevencije rgm u Evropi, kada će biti publikovani rezultati akcije. Institut za onkologiju u Sr.Kamenici, ima skrining program za rgm decena, na čijem sajtu smo omogućili potpisivanje peticije. Takodje je naša ustanova u fazi prijema u članstvo ECCA.
Onlajn peticija „STOP raku grlića materice" (www.CervicalCancerPetition.eu) lansirana od strane ECCA (Evropske asocijacije protiv raka grlića materice) apeluje na vlade svih država u Evropi, Evropski parlament i Evropsku komisiju da podrže borbu protiv ove bolesti. Cilj akcije: sakupiti rekordan broj potpisa iz cele Evrope i tako apelu dati političku težinu neophodnu za pokretanje konkretnih preventivnih mera u što više evropskih država.
ECCA je mreža od preko 80 stručnih ustanova iz cele Evrope, a od skora i pojedinaca, rešenih da se bore protiv raka grlića materice širenjem saznanja o prevenciji (www.ecca.info).
Srbija na žalost, plaća strašan danak ovom raku od koga svakog dana umre bar jedna žena! A učestalost ove bolesti je čak nekoliko puta veća nego u zapadnoj Evropi.
Skrining program za rak grlica materice koji sprovodi Institit za onkologiju Vojvodine "decena" podrzava potpisivanje ove peticije i na svom sajtu : www.onk.ns.ac.yu/decena
dr Jelka Rajović, koordinator decena programa
A koliko devojcica ima godina?...(ne smem ni da pitam)
16 isto, ona je tek napunila, a on ce sad 17
ok...Zato sto ginekoloski nalaz nije isti u 17, 27 i 37 godina.