Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li moze neko da mi kaze koje pilule treba da uzmem da bih odlozila dobijanje,posto treba da dobijem tacno 31.,na Novu Godinu,ili dva dana ranije...pa bih htela to da pomerim...apotekarka mi je spomenula neki organometrik,ali njega nisam nasla na google-u...pa ako bi neko mogao da mi preporuci pilule uz obavestenje o kontraindikaijama

unapred hvala

A da do NG odes do ginekologa i dobijes najpouzdaniji savet? Mislim nije NG veceras:)

Da li moze neko da mi kaze koje pilule treba da uzmem da bih odlozila dobijanje,posto treba da dobijem tacno 31.,na Novu Godinu,ili dva dana ranije...pa bih htela to da pomerim...apotekarka mi je spomenula neki organometrik,ali njega nisam nasla na google-u...pa ako bi neko mogao da mi preporuci pilule uz obavestenje o kontraindikaijama

unapred hvala

Javi se svom ginekologu.

Mojoj devojci kasni menzis 6 dana imali smo analni sex jadanput i video sam malo sperme na njenoj nozi
pa sam u dilemi koliko da cekamo jos ili da je nagovorim da se javi ginekologu da vidi da nije trudna sta da radim pomozite mi

Zdravo svima, ovo je moja prva poruka :)

Želim da vas obavestim o akciji vezanu za prevenciju raka grlića maetrice. Akciju je pokrenula ECCA prošle godine /European Cervical Cancer Association, 68 cours Albert Thomas 69008 Lyon, France, info@ecca.info. Do sada je potpisalo svega 380 osoba iz Srbije, a akcija se završava 20.januara 2008. Od 22-26.januara je nedelja prevencije rgm u Evropi, kada će biti publikovani rezultati akcije. Institut za onkologiju u Sr.Kamenici, ima skrining program za rgm decena, na čijem sajtu smo omogućili potpisivanje peticije. Takodje je naša ustanova u fazi prijema u članstvo ECCA.

Onlajn peticija „STOP raku grlića materice" (www.CervicalCancerPetition.eu) lansirana od strane ECCA (Evropske asocijacije protiv raka grlića materice) apeluje na vlade svih država u Evropi, Evropski parlament i Evropsku komisiju da podrže borbu protiv ove bolesti. Cilj akcije: sakupiti rekordan broj potpisa iz cele Evrope i tako apelu dati političku težinu neophodnu za pokretanje konkretnih preventivnih mera u što više evropskih država.
ECCA je mreža od preko 80 stručnih ustanova iz cele Evrope, a od skora i pojedinaca, rešenih da se bore protiv raka grlića materice širenjem saznanja o prevenciji (www.ecca.info).
Srbija na žalost, plaća strašan danak ovom raku od koga svakog dana umre bar jedna žena! A učestalost ove bolesti je čak nekoliko puta veća nego u zapadnoj Evropi.
Skrining program za rak grlica materice koji sprovodi Institit za onkologiju Vojvodine "decena" podrzava potpisivanje ove peticije i na svom sajtu : www.onk.ns.ac.yu/decena

dr Jelka Rajović, koordinator decena programa

Zdravo svima, ovo je moja prva poruka :)

Želim da vas obavestim o akciji vezanu za prevenciju raka grlića maetrice. Akciju je pokrenula ECCA prošle godine /European Cervical Cancer Association, 68 cours Albert Thomas 69008 Lyon, France, info@ecca.info. Do sada je potpisalo svega 380 osoba iz Srbije, a akcija se završava 20.januara 2008. Od 22-26.januara je nedelja prevencije rgm u Evropi, kada će biti publikovani rezultati akcije. Institut za onkologiju u Sr.Kamenici, ima skrining program za rgm decena, na čijem sajtu smo omogućili potpisivanje peticije. Takodje je naša ustanova u fazi prijema u članstvo ECCA.

Onlajn peticija „STOP raku grlića materice" (www.CervicalCancerPetition.eu) lansirana od strane ECCA (Evropske asocijacije protiv raka grlića materice) apeluje na vlade svih država u Evropi, Evropski parlament i Evropsku komisiju da podrže borbu protiv ove bolesti. Cilj akcije: sakupiti rekordan broj potpisa iz cele Evrope i tako apelu dati političku težinu neophodnu za pokretanje konkretnih preventivnih mera u što više evropskih država.
ECCA je mreža od preko 80 stručnih ustanova iz cele Evrope, a od skora i pojedinaca, rešenih da se bore protiv raka grlića materice širenjem saznanja o prevenciji (www.ecca.info).
Srbija na žalost, plaća strašan danak ovom raku od koga svakog dana umre bar jedna žena! A učestalost ove bolesti je čak nekoliko puta veća nego u zapadnoj Evropi.
Skrining program za rak grlica materice koji sprovodi Institit za onkologiju Vojvodine "decena" podrzava potpisivanje ove peticije i na svom sajtu : www.onk.ns.ac.yu/decena

dr Jelka Rajović, koordinator decena programa

Hvala na informacijama, nadam se da ce i nasi gradjani shvatiti vaznost brige o svom zdravlju.
Srdacan pozdrav!

O ljudi...Menstrualna krv sadrzi i moze sadrzati sve i vise od onoga sto sadrze i druge telesne tecnosti (vaginalna sluz, ejakulat odnosno sperma i semena tecnost) koje se izmenjuju izmedju partnera tokom nezasticenog polnog odnosa, dakle u zavisnosti od osobe menstrualna krv moze preneti najrazlicitije polne bolesti drugom partneru (ukljucujuci posebno HIV). Zato je neophodno da partneri koriste zastitu pri seksualnom kontaktu, dakle kondom, koji najbolje stiti u najvecem procentu od seksualno prenosivih bolesti. Ako ste dovoljno odrasli za seksualne odnose onda set dovoljno odrasli i da se odgovorno ponasate prema sopstvenom i tudjem zdravlju, i da se edukujete i obavestite o tome sta i kako pre nego sto se upustite u avanturu a ne kad je vec kasno! I da - moze se ostati u drugom stanju i ako se ima seks tokom menstrualog ciklusa!

pozdrav svima..imam jedno pitanje
nalaz papa testa mi je po drugi put tri-a.I moj doktor mi preporucuje konizaciju.Imam i mozaik.Nakon prvog rezultata papa testa dobila sam neo-penetren vaginalete i da se javim nakon tri mjeseca.Elem ,ta tri mjeseca su prosla,mozaik je isti,nepromjenjen...a rezultat papa testa opet tri A.
Radila sam kulturu sekreta u medjuvremenu u domu zdravlja i sve je bilo u redu.A kod ginekologa opet treca grupa.Ono sto mene buni je sledece...zasto moj doktor mene nije poslao,nakon prvog rezultata papea na testiranje HPV virusom i da li je trebao tako postupiti?Citajuci neke postove,vidim da svakoj zeni koja je imala problematicnu grupu pape,rade HPV...a meni to niko nije nagovjestio.Mislite li da treba odraditi ...??

Ima, obavezno uraditi konizaciju, u ovom trenutku nije bitno da li ima hpv ili nema.
Ne navodis da su negde nadjeni kondilomi.
Histoloski pregled isecka ce svakako ustanoviti sta je u pitanju.

Imam jedno pitanje: sta su to laktobacili? To je rezultat mog cervikalnog brisa. Pre toga sam (pre 3 nedelje ) imala eserihiju, kao i terapiju vaginaletama..Ici cu kod dr na kontrolu, ali tek posle praznika...Hvala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back