Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bila kod ginekologa danas i uradila kolposkopiju i pregledom ustanovljeno da imam veliku ranicu na grliću. Dve trudnoće, dva prirodna porođaja, nikada nisam imala problema nekih ginekoloških. sada imam puno sekreta, što je posledica te rane. Ponudili su mi da je odstrane radio talasima, u pitanju je Dom zdravlja u Nišu, a imaju i laser. Treba mi savet i ako dr ne mrzi objašnjenje ovih metoda (prednosti i mane).
Hvala

Oko stotinu razlicitih stvari i stanja od kojih su samo neki: hormoni, stres, gubitak tezine ispod normale za sistem, radikalne dijete i radikalni fizicki napori, pa onda razliciti karcinomi kako reproduktivnog trakta tako i hipofize, terminalni stadijumi nekih bolesti (da ne pominjem smrt).....Naravno, ono - moze i trudnoca, sve zavisi da li ste ili niste...(koristili zastitu). Itd itd itd. Ako upotrebite pretrazivac na Googlu mozete dobiti i ostatak od devedesetak stanja i bolesti koje mogu uticati na ciklus od neredovnosti do gubitka. (A mozda ne bi bilo zgoreg da procitate lepljivu "Pre postavljanja pitanja..." i postavite konkretno pitanje na koje bi se mozda i mogao dati neki konkretan odgovor?)

nemam zdravstveno osiguranje tj overenu knjizicu a ni trenutno novca za privatnog lekara inace sam student, 22 god.Unapred hvala.

Pobogu!
Do sad si mogla da overis knjizicu 5 puta, u krajnjoj liniji mogla si da platis pregled u drzavnoj ustanovi(sto nije neka suma).
Vrlo,vrlo neozbiljan odnos prema sopstvenom zdravlju.
Javi se lekaru obavezno!!!

Imam jako bolne menstruacije,mucnine prvi dan ciklusa i migrene i glavobolje ...brisevi su svi ok ,sve je negativno UZ je ok,sve je b.o. ginekolog me je poslao da uradim hormone,da li mogu da ih uradim bilo kad?ona je rekla sutra a meni je to 11 ciklusa procitala sam negde da se rade treceg dana ciklusa? elem necu sutra stici da izvadim krv pa sam htela da pitam jel moze to da saceka do cetvrtka to bi mi bio 13 dan ciklusa? prvi put vadim hormone
hvala na odgovoru

Zavisi o kojim hormonima govorimo i zasto si upucena na analizu istih?

Bila kod ginekologa danas i uradila kolposkopiju i pregledom ustanovljeno da imam veliku ranicu na grliću. Dve trudnoće, dva prirodna porođaja, nikada nisam imala problema nekih ginekoloških. sada imam puno sekreta, što je posledica te rane. Ponudili su mi da je odstrane radio talasima, u pitanju je Dom zdravlja u Nišu, a imaju i laser. Treba mi savet i ako dr ne mrzi objašnjenje ovih metoda (prednosti i mane).
Hvala

To moras da vidis sa svojim ginekologom, da li postoji neki opis kolposkopske slike, da li ce raditi biopsiju...?

Da li mi neko može reći gde u Novom Sadu mogu u državnoj ambulanti ili laboratoriji obaviti testove na mikoplazmu, ureaplazmu i hlamidiju. Dobila sam nalaz III grupa čistoće vaginalnog sekreta i doktor mi je rekao da je to u redu i da dođem na kontrolu za 6 meseci. Planiram trudnoću u narednih godinu dana i volela bih da isključim sve faktore rizika.Pošto sam do sada svašta pročitala na forumima kopka me zašto me nije poslao na dodatne analize. Mogla bih otići kod nekog privatnog ginekologa ali poprilično su skupi i pregledi i analize. Spominjan je na ovom forumu Medicinski fakultet u Beogradu, ali nisam našla podatak gde bih to samoinicijativno mogla uraditi u Novom Sadu. Unapred se zahvaljujem na informacijam!

Imam jako bolne menstruacije,mucnine prvi dan ciklusa i migrene i glavobolje .....zbog toga sam upucena a treba da uradim FSH i Prolactin

Trebala si da odes na analizu kada ti je receno.
U zavisnosti od toga sta se hoce od analize, vadi se krv odredjenim danima.
Hormoni se ne vade tek tako,kad ti padne na pamet.
Nazovi svoju doktorku i dogovori se sa njom sta treba da uradis tacno.

Oko stotinu razlicitih stvari i stanja od kojih su samo neki: hormoni, stres, gubitak tezine ispod normale za sistem, radikalne dijete i radikalni fizicki napori, pa onda razliciti karcinomi kako reproduktivnog trakta tako i hipofize, terminalni stadijumi nekih bolesti (da ne pominjem smrt).....Naravno, ono - moze i trudnoca, sve zavisi da li ste ili niste...(koristili zastitu). Itd itd itd. Ako upotrebite pretrazivac na Googlu mozete dobiti i ostatak od devedesetak stanja i bolesti koje mogu uticati na ciklus od neredovnosti do gubitka. (A mozda ne bi bilo zgoreg da procitate lepljivu "Pre postavljanja pitanja..." i postavite konkretno pitanje na koje bi se mozda i mogao dati neki konkretan odgovor?)

Hvala WW.Pa,konkretno interesuje me koji bi bili moguci razlozi sto mi menstruacija kasni i to mi se desava cesto u zadnje vreme.Svemu tome prethodila je upotreba postinora.Jednog meseca tacno na vreme,zatim sledeceg uopste ne dobijem da bi naredna ponovo bila na vreme itd.Sada ponovo kasni. Sanse za trudnocu su skoro nikakave.A svemu tome je prethodila upala jajnika,besike,bubrega. Sada sam zdrava ako se izuzme prehlada disajnih puteva ili nesto slicno tome. Ne vidim kako bi ona uticala na ovo ponovno kasnjenje. Uz to jesam pomalo pod stresom jer spremam ispite,ali ne znam da li su to dovoljno moguci razlozi.

U Bg na institutu za mikrobiologiju dr.Subotica br.1 definitivno najjeftinije ja sam iz mesta koje je 75km od Bg ali sam tu radila jer je (za mene i supruga) tri puta jeftinije verovala ili ne nego u nasem mestu.....

U Bg na institutu za mikrobiologiju dr.Subotica br.1 definitivno najjeftinije ja sam iz mesta koje je 75km od Bg ali sam tu radila jer je (za mene i supruga) tri puta jeftinije verovala ili ne nego u nasem mestu.....

Mozes li mi reci koliko od prilike kosta da znam sta me ceka ipak sam student pa valja prevrnuti i stedeti svaki dinar...:roll: zelim da uradim samo testove na mikoplazmu, ureaplazmu i hlamidiju...

Ja sam radila u septembru vs...i bio je III grupa i dobila sam vaginalete neo-penetran .Prije nego sto sam ih pocela upotrebljavati,u domu zdravlja su mi uradili vs i kulturu vs...kad ono II grupa...bez bakterija i gljivica.Ipak sam odlucila uzeti neo-penetran vaginalete,odmah poslije toga....i odem kod mog ginekologa (nakon zavrsene terapije)...kad tamo opet III prupa vs.Sada mi vise nista nije jasno..Nije valjda moguce da u razmaku od 10 dana...variraju grupe iz II u III

Pre dve nedelje sam radila spaljivanje ranice i biopsiju,koristila vaginalete sa jodom i herbalam mast.Devet dana nakon spaljivanja pojavilo se krvarenje nije bilo mnogo obilno,roze boje medjutim traje i dalje sada je bas crvene boje.Bole me grudi i ledja a menstruaciju treba da dobijem 18-og decembra.Da li je moguce da sam dobila 10 dana ranije,da li je to normalno?Znaci krvarim nedelju dana i ne deluje mi da ce stati.Imam 22 godine.Bas sam zabrinuta.

Evo citavo vece pretrazujem internet,ali ne nalazim odgovor na ono sto me muci.Naime,upravo sam ko sebe u predelu prepone,vise na nozi,uocila tanku,crvenkastu,kao iglica,jako meku(savija se),duzine 1,5mm,bradavicu.Pre 7 dana sam bila kod ginek.,papa je 2grupa,vag.bris 3,i velika ranica koja zarasta.Radjena je i kolposkopija i sve je bilo o.k,dobila sam samo hiperol vag.Problem je sto je i moj decko na telu polnog organa uocio takodje bradavicu,pljosnatiju od moje,svetloruzicaste boje,takodje glatku,malu i jednu.Sta nam je ciniti?Je li rec o kondilomima?moze li se to saznati nekim testom iz krvi,da li uopste imamo taj virus i kako se radi test sircetnom kis.?Hvala vam unapred,i molim vas,pomozite!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back