George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

Ja sam ovaj serijal, pocela da citam kako je izlayio i moje muke oko njega traju sad vec godinama. Knjigu procitam za dva dana i onda ajd jovo nanovo, kad ce nastavak.
Uzasno je cekati da izaje nastavak. Mada mi je jos gore kad mi se knjiga primakne kraju, pa tih zadnjih 40-tak stranica teglim samo da je ne procitam tako brzo. Bas bi Martin moga oda se provredni i napise nesto

ok ljudi ja sam nov na forumu,pre godinu dana sam procitao igru prestolu a upravo sad sam procitao Gozbu 2 deo, anyway najbolji lik mi je Dzon Snezni hmm i mozda Rob Stark,malo mi je zao sto su ubili Renlija bas je baja lik,Tirion je car,pravi naslednik Tivina iako je ovaj malo mutav pa to nije shvatio,Sersei je mnogo glupa,Sansa takodje(mada ako Maloprstic uspe postace kraljica Dola i Severa,nervira me to sto Martin ne spominje dal se neko od bivsih Nedovih vazala uopste protivi Boltonu)jedva cekam Ples da vidim koliko brzo ce Sem iskovati lanac,dal ce Bren nauciti da leti,anyway mislim da je Deni novi Azor Ahai posto je to nagovestio mestar Emon(rodjena je u oluji i vodila se bitka u Zamku tako=vatra i so) nadam se da ce Bren mozda naci Decu Sume i da ce mu ona izleciti noge i da ce povratiti Sever nekako

Lannister Lion:
Ma,citam sta stignem od Epske fantastike...u poslednje vreme sam citao "Carobnjak segrt" i "Carobnjak majstor" od Rejmond Fajsta(nije lose,ali je podosta krao od Tolkina)

Sta je krao od Tolkina? Ja ne mislim tako, naprotiv.

Inace delo kao celina ima 6 dela, tri po dva dela. S tim sto su kod nas izdata samo 3, mislim stvarno ne znam koji mozak u Laguni je smislio da izdaju tri od sest. Ja sam nekako uspeo da nadjem 4, i 5 . Sada cekam sesti pa da citam od pocetka sve :-)

Goldengaidin:
Sta je krao od Tolkina? Ja ne mislim tako, naprotiv.

Inace delo kao celina ima 6 dela, tri po dva dela. S tim sto su kod nas izdata samo 3, mislim stvarno ne znam koji mozak u Laguni je smislio da izdaju tri od sest. Ja sam nekako uspeo da nadjem 4, i 5 . Sada cekam sesti pa da citam od pocetka sve :-)
Pa krao je od Tolkina pocevsi od Vilenjaka,Patuljaka,zmajeva pa nadalje...I ne mislim da je ukrao njih kao pojam,jer su tako univerzalni,vec ih je u knjigama prikazao veoma slicno tolkinu...Valjda je i zasnovao knjigu na nekoj drustvenoj igri koja je pravljena po Tolkinovim delima,nesto tako...

Ooo,da,Lagunina izdanja umeju da budu nezgodna :lol:

Onda su svi krali od Tolkina :-) To je neki standard valda . Posle postaje zanimljivije, prve dve knjige su kao uvod u celu pricu. U druge dve se susrecu sa vecim zlom, a trece dve su o naslednicima tj sinovima/kcerima junaka iz prve dve.

Uzgred mislim da postoje posebne knjige o Dzimi Ruki i jos par junaka

Pajper
Moji mladji dani su vezani za DS9 :-)

Back