Geografski fakultet?

Heyyyy,kazite nesto o turizmologiji...tezak smer,sta se radi a praksi,ima li posla posle ovog smera???jel je tezak upis,mora li da se buba???
Turizmologija je najjaci i najperspektivniji smer na gef-u,ali bez premca! Ja sam prva generacija turizmologa.Upis je laganica-mozes sve da prepises opusteno, za bubanje potrebe nema jer opet mozes da prepises i to ne samo na kolokvijumu vec i na ispitu. Imamo cesto neke mini-exkurzije gde se odvaljujemo od alkohola i raznih opijata.:mrgreen:Sve u svemu vrh. Devojeke su moram priznati uglavnom ruzne,tek po koja izvadi prosek:brus: al' sta ces...ima dobrih brucoski. P.S. Znate da za GEF kazu da je najteze da se popnes uz stepenice.............e pa jeste,ali stvarno!

Turizmologija je najjaci i najperspektivniji smer na gef-u,ali bez premca! Ja sam prva generacija turizmologa.Upis je laganica-mozes sve da prepises opusteno, za bubanje potrebe nema jer opet mozes da prepises i to ne samo na kolokvijumu vec i na ispitu. Imamo cesto neke mini-exkurzije gde se odvaljujemo od alkohola i raznih opijata.:mrgreen:Sve u svemu vrh. Devojeke su moram priznati uglavnom ruzne,tek po koja izvadi prosek:brus: al' sta ces...ima dobrih brucoski. P.S. Znate da za GEF kazu da je najteze da se popnes uz stepenice.............e pa jeste,ali stvarno!

Jel smo mi studenti istog fakulteta? :D

Poslednja izmena:
Nas je to vodila Sanja Pavlovic i Stevan Stankovic[koji se mislim penzionisao] tj. oni su bili inicijatori da vidimo neke 'turisticke vrednosti'. Tako smo isli po 1 dan u NS i KG. usput smo obilazili jos neka mesta kao npr. na Fruskoj gori,Orasac i sl. Stim sto si uvek mogao da se odvojis od grupe i da svrljas gde god hoces. Tako se nas 10ak,koji smo obilazili sve moguce kafane,vratilo samostalno vozom iz ns-a. Sto se tice placanja,dali smo,koliko se secam,samo 200 dingera za prevoz. A evo za koji dan trebamo da idemo na neke salashe i prvo su nam rekli da je 1000,pa 1500 i na kraju se opet ispostavilo da cemo dati 200 din za prevoz [bar sam tako nacuo]. Znaju i oni da ce malo ljudi ici ako se mnogo placa. Vi se malo pobunite ako hocete da vam spuste :) Ali sve u svemu...bar jednu visednevnu exkurziju bi trebali da imamo godisnje.Ali tu treba inicijativa studenta,profesora i na kraju dekana da sve to odobri,nadje prevoznika i td. a kakva je organizaciona havarija kod nas na faxu nece to ici lako...

...Ali sve u svemu...bar jednu visednevnu exkurziju bi trebali da imamo godisnje.Ali tu treba inicijativa studenta,profesora i na kraju dekana da sve to odobri,nadje prevoznika i td. a kakva je organizaciona havarija kod nas na faxu nece to ici lako...

Hajde da "iniciramo" :D Obe generacije kad se spoje, ima da nam daju i besplatne ekskurzije i strucnu praksu koju su nam obecali...

I godina. I semestar: Socioekonomska geografija, Uvod u turizmologiju, Engleski jezik, Fizička geografija i Poslovna statistika. II semestar: Ekonomika turizma, Turizam i zaštita životne sredine, Banjski ili nautički turizam- po izboru, Planinski ili Primorski turizma- po izboru, Engleski opet, iiiiiiiii... Možda sam nešto zaboravila.... Setiću se već....

Prijemni ispiti za brucoše do kraja juna

Budući brucoši će ove godine prijemne ispite polagati ranije nego prethodnih godina zbog održavanja Univerzijade. Zakonski rok do kog Beogradski univerzitet mora da raspiše konkurs za upis je 25. april. Brucoši će prijave za upis predavati od 21. do 24 juna, dok će ispiti biti od 26. do 28 juna.

Preliminarne rang liste izaći će 30. juna, a nezadovoljni studenti prigovore će moći da podnesu 1. i 2. jula. Konačne rang liste studenti mogu da očekuju najkasnije 4. jula da bi 5. i 6. bio obavljen upis.

Vlada Srbije ovih dana trebalo bi da razmatra predlog fakulteta Beogradskog univerziteta o kvotama za upis brucoša u novoj školskoj godini. Ako se dogodi da Vlada ne usvoji predlog Univeziteta, već smanji broj studenata, onda će se oni koji su na dnu liste za studiranje iz budžeta pridružiti samofinansirajućim studentima. Sa liste samofinansirajućih studenata ispašće oni koji su bili na dnu liste.

I godina. I semestar: Socioekonomska geografija, Uvod u turizmologiju, Engleski jezik, Fizička geografija i Poslovna statistika. II semestar: Ekonomika turizma, Turizam i zaštita životne sredine, Banjski ili nautički turizam- po izboru, Planinski ili Primorski turizma- po izboru, Engleski opet, iiiiiiiii... Možda sam nešto zaboravila.... Setiću se već....

Zaboravila si da stavis "i turizam" na dva predmeta :per:

jel moze neko da mi nabroji predmete sa turizmologije,ako nije problem??? i da mi kaze kolika je skolarina bila prosle godine?

II godina, I semestar: Turisticki disperzivi i naselja, Turisticka kartografija, Menadzment u turizmu, Engleski, izborni - Psiholoske ili Etnoloske osnove turizma. II semestar: Turisticke regije, Marketing u turizmu, Turisticki informacioni sistemi, Engleski opet i izborni - Sesoski turizam ili Poljoprivreda i turizam.

Trećina fakulteta povećala školarine i do 32.000 dinara

Gotovo trećina fakulteta Univerziteta u Beogradu najavila je povećanje školarine za samofinansirajuće studente u akademskoj 2009/10 i to od 2.000 do 32.000 dinara. Ipak, dva fakulteta - Pravni i Hemijski odlučili su da smanje cenu studija.

Konačnu odluku o ovogodišnjoj školarini još nisu doneli svi fakulteti, a oni koji su najavili povećanje, to pravdaju potrebom za usaglašavanjem s troškovima života, padom vrednosti dinara, kao i činjenicom da im država duguje višemilionske iznose, rečeno je Tanjugu u dekanatima pojedinih fakulteta.

Najveće povećanje cene studija najavio je, prošle godine veoma traženi, Geografski fakultet sa 63.000 na 95.000 dinara. Na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu školarina će, najverovatnije, biti veća za 30.000 u odnosu na prošlogodišnju i iznosiće 90.000 dinara. Za upis na Učiteljski fakultet ove godine treba izdvojiti 20.000 dinara više nego lane kada je školarina bila 60.000, dok će na Tehnološko-metalurškom školarina biti veća za 10.000 i iznosiće 60.000 dinara. Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja povećaće cenu za više od 11.000 i biće 119.400 dinara, a na FON će se povećati za 8.000 i iznosiće 129.000 dinara.

Više cene najavili su i Pravoslavno-bogoslovski, Elektrotehnički, Ekonomski, Filozofski fakultet, FASPER... Brojni fakulteti neće menjati školarinu, među kojima je i Arhitektonski, gde cena od 240.000 nije menjana poslednje četiri godine. Brucoši sa Pravnog upis će platiti 10.000 manje nego lane, odnosno 80.000 dinara, a „hemičari" 2.000 dinara manje od kolega upisanih prošle godine.

Ministar prosvete Žarko Obradović nedavno je apelovao na fakultete da ne povećavaju cenu upisa u uslovima svetske ekonomske krize, dok je rektor UB Branko Kovačević istakao da će Univerzitet preporučiti da se školarine, ukoliko se, ipak, povećaju, kreću u granicama inflacije.

Najveće povećanje cene studija najavio je, prošle godine veoma traženi, Geografski fakultet sa 63.000 na 95.000 dinara
/QUOTE]
Pa da li je ovo moguce ljudi?! Pa ovo je strasno,ako bude istinito!!! :dash: Pa mi nismo dobili ni akreditaciju kao fakultet, nemamo cak ni svoj prostor za predavanja, nemamo dovoljan broj profesora, uslovi su jedna ooogromana nula! A oni nama udaraju nule po skolarini u sred ekonomske krize! :rtfm: Pa da j***m m***r dekanu i svima! Lopovi!

Najveće povećanje cene studija najavio je, prošle godine veoma traženi, Geografski fakultet sa 63.000 na 95.000 dinara
/QUOTE]
Pa da li je ovo moguce ljudi?! Pa ovo je strasno,ako bude istinito!!! :dash: Pa mi nismo dobili ni akreditaciju kao fakultet, nemamo cak ni svoj prostor za predavanja, nemamo dovoljan broj profesora, uslovi su jedna ooogromana nula! A oni nama udaraju nule po skolarini u sred ekonomske krize! :rtfm: Pa da j***m m***r dekanu i svima! Lopovi!

Izvini a da li ti znas da drzava nije uplatila ni dinar fakultetu od pocetka godine, a da su po nagovoru drzave prosle godine smanjili broj samofinansirajucih studenata, pa se i struja i voda na faxu kao i sve ostalo placa od samofinansirajucih studenata + moraju da uplate toj istoj drzavi 1000000 din po svakom smeru za akreditaciju, sto je ukupno sa svim smerovima 5000000 dinara, a to jedino mogu da skupe ako povecaju skolarinu...

Izvini a da li ti znas da drzava nije uplatila ni dinar fakultetu od pocetka godine, a da su po nagovoru drzave prosle godine smanjili broj samofinansirajucih studenata, pa se i struja i voda na faxu kao i sve ostalo placa od samofinansirajucih studenata + moraju da uplate toj istoj drzavi 1000000 din po svakom smeru za akreditaciju, sto je ukupno sa svim smerovima 5000000 dinara, a to jedino mogu da skupe ako povecaju skolarinu...

A odakle tebi te informacije da drzava nije uplatila? Drzava je ove godine sve izfinansirala kao da smo svi na budzetu. Slazem se da drzava treba da pomogne vise. Ali ja znam [iz iskustva] da bi ti geografski fakultet naplatio ama bas svaku glupost, znam da broj studenata nije smanjen i kada su videli kolika je pomama zadnje 2 godine,smanjili su broj za budzet [koji je ionako mizaran] a povecali za samofinansirajuce. Ljudi se cak upisuju i preko broja odredjenog za neki smer! Koju struju i vodu ja placam, kada slusam predavanja na 3 razlicita fakulteta??? Kada reforma obrazovanja bude potpuna, kada se uslovi, obrazovni kadar i program znatno poboljsaju neka opravdano povecaju skolarinu. A dotle ne postoji ni jedan razlog za povecanje.

Back