Genocid nad srbima u Srebrenici.

-Dimitrije-

Zainteresovan član
Poruka
347
Сребренички масакр - Srebrenički masakr

ПAТОЛОГ ИЗ БЕОГРAДA ЗОРAН СТAНКОВИЋ

ГЛОЂАНСКЕ СЛИКЕ УЖАСА

На Каменици пронађене гробнице са око 60 тијела. Једанаестогодишњем дјечаку из Каменице стомак био распорен у облику крста

БЕОГРAД - Познати београдски патолог др Зоран Станковић изјавио је да је током обдукција, које је радио над убијеним српским цивилима у околини Сребренице, Братунца и Зворника, затекао и тијело једанаестогодишњег дјечака из Каменице, којем је стомак био распорен у облику крста.
Станковић је у интервјуу за Срну рекао да су егзекуције у рејону источне Босне најчешће обављане ватреним оружјем, али било је и случајева клања, одсијецања главе, убистава ударцима тупим тврдим предметима, зависно од региона до региона.
Станковић, који је ексхумације и обдукције на подручју источне Босне радио од 1992. до 1996. године, наводи и да је наишао на случај печења на ражњу, такозвано босанско јагње. A када је ријеч о случају из Каменице, навео је да се ради о дјечаку по презимену Стојановић, који се вратио по пса када су његови напуштали Каменицу.
- Послије тога, ми смо га нашли у једној јами изнад Зворника у шумама са метком испаљеним у тијело из близине, са стомаком отвореним у облику крста и одсјеченим увом - наводи Станковић, који је донедавно био начелник Војномедицинске академије у Београду.
Он је рекао да су прве српске жртве, које су обрађене 1992. године, биле на Каменици, на локацији Глођанска брда, гдје су пронађене гробнице са око 60 тијела, које су биле на граници са бошњачким рововима.
- Радило се о људима који су страдали и затрпани у те ровове. Као карактеристичне повреде тих жртава је пример младића Миладина Aрсевића из Aрсевића. Њему је одсјечена глава која је пронађена у оквиру те јаме, пар метара од тијела - каже Станковић.

---------------------------------------------------------------------------- ----

„БОСАНСКО ЈАГЊЕ”
Према ријечима др Зорана Станковића, ухваћени Бошњаци су дали изјаве полицији у Зворнику и признања на основу чега се може закључити да су пекли „босанско јагње”.
- То подразумијева да се ти одсјечени дијелови ставе у стомак и онда се заједно пеку и окрећу на ражњу - појаснио је Станковић.
Он је додао да су, међутим, након суђења у Бијељини ти Бошњаци размијењени за неке људе из Тузле и „то се на томе завршило”.
Зоран Станковић је навео да је у том региону источне Босне обдуковао око хиљаду људи, већином Срба, а у Зворнику је 1992. године обдуковао двије групе Бошњака.

---------------------------------------------------------------------------- ----
Он наводи да су након тога 1993. године нађена тијела у околини Зворника, затим је обрађивана Кравица, гдје су нађена 34, а у Скеланима је обрађено више од 20 тијела. Такође, обрађени су и Факовићи, Ратковићи, а 1994. године обдуковао је страдале у Шековићима, у селу Јелчићи.
Др Зоран Станковић каже да је у Кравици пронађен убијен Ристо Поповић, рођен 1920. године, чији је син заробљен и одведен у Сребреницу и погубљен 1993. године.
- Када сам био у Сребреници 1995. године пронашли смо посмртне остатке његовог сина, Костадина Поповића. Њему је разбијена лобања са горње стране и на цедуљици која је била убачена у врећу са њим писало је да је умро природном смрћу. Њему су такође била сломљена лопатична кост и ребра - истиче Станковић.
 
Он каже да је у Скеланима нашао неколико људи који су заклани, као што је Радослав Митровић, „који је имао и прелом лијеве бутне кости и није могао да се креће и након тога је заклан”.
- Ту смо нашли заклану старицу Радославу Ковачевић. Нашли смо и породицу Новака Ристића, његову жену и кћер, док му сина нисмо нашли. Нашли смо и њихову даљу рођаку Милену Ристић, која је била заклана и одсјечени су јој прсти на обје шаке - наводи др Зоран Станковић.
Он каже да су у Скеланима нађени само дијелови костију страдалих Ранкића из Брежана, оца и два сина.
Станковић је рекао да је радио обдукцију четворице Срба из Милића, које су чак 1996. годину послије завршетка рата, око Сребренице, гдје су сјекли дрва, заробиле заостале групе Бошњака.
- Те Бошњаке је послије ухватила полиција Републике Српске и они су били у Зворнику затворени. Одржано им је суђење у Бијељини, али прије тога смо пронашли неке дијелове настрадалих - каже Станковић.
Он наводи да су пронађена једно или два тијела која су била пресјечена у предјелу бутних костију, односно, „највјероватније тестером су пресјечене ноге и изнад карличног појаса пресјечен труп, који је потом био угљенисан”.
- Кости су биле сјечене равно како у предјелу доњих екстремитета тако у предјелу груди и кичме, што указује на тестеру - објаснио је др Зоран Станковић.

-------------------------------------------------------

SREBRENICA 3.287 ZAKLANIH SRPSKIH CIVILA.

„Петровдански дани Сребренице 2005”

ОБИЉЕЖAВAЊЕ ГОДИШЊИЦЕ СТРAДAЊA СРБA У ПОДРИЊУ

ОРИЋЕВИ КРВАВИ ТРАГОВИ

Само у нападима снага под Орићевом командом, од маја до децембра 1992. године разорено је и уништено на десетине српских села и на најбруталнији начин убијено 3.287 цивила

МИНИСТAРСТВО рада и борачко-инвалидске заштите и ове године биће покровитељ обиљежавања годишњице страдања српских цивила и војника подрињског краја од 1992. до 1995. године, који су уприличили Борачка организација Српске и Црквена општина Сребреница.
Из Бироа за односе с јавношћу Владе Републике Српске саопштено је да ће „Петровдански дани Сребренице 2005” почети 7. јула у Братунцу отварањем изложбе идејних рјешења за уређење спомен-комплекса у Кравицама.
Изложба ће бити отворена до 12. јула, када је предвиђено да се на Војничком гробљу у Братунцу служи парастос погинулим Србима са подручја ове, као и општина Сребреница и Милићи.
Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Василије истог дана служиће литургију, а потом и парастос у Храму Покрова пресвете Богородице у Сребреници.
Предвиђена је и посјета српских стратишта Биљача и Залазја, села које су снаге ратног команданта сребреничких Бошњака Насера Орића на Петровдан, 12. јула 1992. године, напале и уништиле. У Дому културе у Сребреници увече ће бити одржана и духовна академија.
У саопштењу из Бироа подсјећа се да су над Србима у протеклом рату у БиХ почињени бројни злочини.
- Само у нападима снага под Орићевом командом, од маја до децембра 1992. године, разорено је и уништено на десетине српских села и на најбруталнији начин убијено 3.287 цивила на подручју Сребренице, Братунца и Скелана - стоји у саопштењу.

JA ZALIM ZA 3.287 ZAKLANIH SRPSKIH CIVILA U SREBRENICI

SREBRENICA JE VELIKO STRATISTE SRPSKOG NARODA

GENOCID JE POCINJEN NAD SRBIMA U SREBRENICI

Srebrenicki masakr - foto zurnal

Srebrenica Massacre: Photo Story

Slide Show: Bosnian Muslim atrocities.

http://www.serbianna.com/features/srebrenica
 
Sve sto se dogadjalo u Bosni ce uskoro izaci na videlo, ovih proteklih 10-tak godina je sve bilo obavijeno politickim igrarijama u cilju sprovodjenja politike USA na ovom delu Balkana i njihovih ciljeva.
Ali to nece i ne moze trajati zauvek, kazem isplivace kad-tad istina i o Srebrenici, i o Markalama, i o Tuzli itd.

Inace autor uvodnog teksta je sadasnji ministar odbrane, pa je moguce da ce i on sada da se zalozi da se bar delic istini prikaze svetu, bar za pocetak.
 
за Уроспоа

Па БиХ је чиста творевина САД. Ето, пази ако изузмеш мишљење Срба, то ће ти потврдити и већина Хрвата. Ствари су толико очигледне да је сувишно о њима и убеђивати се с неандерталцима. Амери су упорно хтели да створе ''мултиетничку'' државу којом би манипулисали осталим државама у региону. Свима је јасно да није било њих да би та земља пукла по свим шавовима како би и историјски било праведно јер је то била, и још увек је дубинска аспирација већине становништва.
 
Zarathustra na to sam otprilike i mislio.
A inace i zatupljeni tzv. bosnjaci ne shvataju da ovakava BiH je samo fitilj za neki novi rat i novu krizu.
I njima bi bilo bolje da svako ode na svoju stranu, tj da se BiH podeli na tri dela i svako svojim putem.
Ebes drzavu koju ne voli i koju ne priznaje je za svoju trecina naroda u njoj. Vestacka - monstrum drzava koju samo USA i razni Esdauni mogu da drze mirnom i ovakvom kakva je sada.
 
@Urospo

А немој да заборавиш и ону светску подвалу када је Холбрук прогласио СМ-а за стожера мира и стабилности на Балкану што је овог нашег светски напумпало да има још прождрљивог апетита да остане на власти још 5. година иако су 1996. већ биле јаке демонстрације против њега.

..... ма како год окренеш на Балкану нико неће бити победник, јер нам већ добрих 150 година уназад свима капу кроје споља и овде никада нису стваране државе по истинског вољи народа.
 
Bastardo:
A vasa tolerancija gde je ubili ste toliko ljudi i necete da priznate a sada se palite na vase izmisljene zrtve
Шта лупаш потурице, убијено је око 1500 наоружаних муџахедина у покушају пробоја обруча из Сребренице, и доказ је насер смрад који је сда у хагу, њега су највише и ловили.
 
Све што је побијено били су припадници 28.дивизије такозване Армије БиХ,злочини тих формација на подручју око Сребренице у Милићима,Братунцу,Скеланима,Кравици,Власеници и околини превазилази људску болесну машту....убијана су деца у колевкама,жене,старци посебно се памти крвав пир Насерових кољача на Православни Божић 7.јануара 1993 у Кравици.....
 

Back
Top