Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Па шта да вам ја радим кад сте по генетици блискији Албанцима него Пољацима?

Припадници твог народа често личе на Шиптаре, највише личите на Бугаре а после њих на Шиптаре.

Имате преко 200 заједничких речи са Шиптарима, а румунски језик има сличности са шиптарским и у граматици. То је зато што сте заједно као номади чували стоку па сте једни другима утицали на језик. :hahaha:

Многе речи које су вам заједничке са Шиптарима сте и ви и Шиптари украли од Срба.

Poslednja izmena:
Ax, sad si me svojim stilom podsetio da si i prethodnih nekoliko puta kada se pričalo nešto ozbiljno isto tako uleteo sa uvredama.
Ponašaš se kao uobraženo tinejdžersko derište. Za ovakve poruke bi te normalan moderator oladio sa foruma - iznosiš laži, a zatim vređaš, te nastavljaš da zamajavaš čitaoce.

Руку на срце, човек није ништа слагао, а ако те вређа његова опаска да ниси показао никакво знање слободан си да докажеш супротно. Могу да потврдим да ни у једној јединој поруци на овој теми ниси показао да имаш ни најосновније знање о ГГ, само се тако повремено јављаш да нас обавестиш како је све могуће и како ништа није сигурно. :klap:

Припадници твог народа често личе на Шиптаре, највише личите на Бугаре а после њих на Шиптаре.

Имате преко 200 заједничких речи са Шиптарима, а румунски језик има сличности са шиптарским и у граматици. То је зато што сте заједно као номади чували стоку па сте једни другима утицали на језик. :hahaha:

Многе речи које су вам заједничке са Шиптарима сте и ви и Шиптари украли од Срба.

Не вреди, Стојанчино, јер Срби су по генетици блискији Косоварима него Пољацима.

Не вреди, Стојанчино, јер Срби су по генетици блискији Косоварима него Пољацима.

Само у твојим мокрим сновима.

Аутосомални прорачун K12b dodecad (5 главних мешавина)

Шиптар (види шта је написао Kelmendasi - мало испод средине https://www.theapricity.com/forum/showthread.php?198388-Post-dodecad-K12b-results/page3
Atlantic_Med - 31,57
Caucasus - 30,29
North_European - 24,42
Southwest_Asian - 8,71
Gedrosia - 3,91

Рус https://www.theapricity.com/forum/showthread.php?198388-Post-Dodecad-K12b-results/page2
North_European - 56,77
Atlantic_Med - 21,29
Caucasus - 10,78
Godrosia - 3,6
Siberian - 3,16

Србин https://www.poreklo.rs/forum/index.php?topic=754.40
North_European - 41,41
Atlantic_Med - 26,15
Caucasus - 18,56
Southwest_Asian - 5,56
Gedrosia - 3,88

Као што видиш код Шиптара је северна генетика (North_European) на трећем месту, а код Руса и Србина на првом.

Шиптар има 24,42% северне генетике, Рус има 56,77%, а Србин 41,41%.
Разлика између Руса и Србина је 15,36% више северне генетике у корист Руса, а разлика између Србина и Шиптара је 16,99% више северне генетике у корист Србина. Што значи да је Србин ближи Руси него Шиптару,
Пољаци су чак мало ближи Србима него Руси.

Овај Шиптар је Гега из северне Албаније (Геге имају више северне генетике од шиптарског просека), а има само 24,42% северне генетике.

Једини Срби који су ближи Шиптарима него Пољацима су посрбљени Власи из источне Србије и Црногорци из неких делова Црне Горе (ако су они уопште више Срби).
Кад сам био у Неготину чинило ми се да сам на југу Италије, чак и деца из нижих разреда основне школе имају изразито тамну косу.
Људи са светлим очима сам видео у Неготину толико да могу да се преброје на прсте једне руке.
Власи из источне Србије https.//en.wikipedia.org/wiki/Vlachs_of_Serbia#/media/File:Iabucovat.jpg

Poslednja izmena:
Само у твојим мокрим сновима.

Аутосомални прорачун K12b dodecad (5 главних мешавина)

Шиптар (види шта је написао Kelmendasi - мало испод средине https://www.theapricity.com/forum/showthread.php?198388-Post-dodecad-K12b-results/page3
Atlantic_Med - 31,57
Caucasus - 30,29
North_European - 24,42
Southwest_Asian - 8,71
Gedrosia - 3,91

Рус https://www.theapricity.com/forum/showthread.php?198388-Post-Dodecad-K12b-results/page2
North_European - 56,77
Atlantic_Med - 21,29
Caucasus - 10,78
Godrosia - 3,6
Siberian - 3,16

Србин https://www.poreklo.rs/forum/index.php?topic=754.40
North_European - 41,41
Atlantic_Med - 26,15
Caucasus - 18,56
Southwest_Asian - 5,56
Gedrosia - 3,88

Као што видиш код Шиптара је северна генетика (North_European) на трећем месту, а код Руса и Србина на првом.

Шиптар има 24,42% северне генетике, Рус има 56,77%, а Србин 41,41%.
Разлика између Руса и Србина је 15,36% више северне генетике у корист Руса, а разлика између Србина и Шиптара је 16,99% више северне генетике у корист Србина. Што значи да је Србин ближи Руси него Шиптару,
Пољаци су чак мало ближи Србима него Руси.

Овај Шиптар је Гега из северне Албаније (Геге имају више северне генетике од шиптарског просека), а има само 24,42% северне генетике.

Овде се јасно види да су Срби блискији Косоварима него Пољацима, а ти не знаш како да изршиш научну анализу. Да ли си прошао на калкулусу?

gzCDBNb.jpg

Овде се јасно види да су Срби блискији Косоварима него Пољацима, а ти не знаш како да изршиш научну анализу. Да ли си прошао на калкулусу?

gzCDBNb.jpg

Прави Срби нису ближи Шиптарима него Пољацима, поготово прекодрински Срби.

Једини назови Срби који су аутосомално ближи Шиптарима него Пољацима су посрбљени Власи из источне Србије и Црногорци из неких делова Црне Горе.

Ако су узорци узети у источној Србији где има пуно Влаха онда карта можда и јесте тачна. :hahaha:

Problem za K12b autosomelne proračune je što upšte u obzir nevide neolitsku populaziju iz zapadnog Anadola (pravilnije bi bilo zvati je egejskom), koja je jedan od tri temelja za sve savremenoevropske populacija. Naročito na Balkanu.
Savremena anadolaska populacija je kavkasko-levantska kombinacija

Mada ovde skreće pažnju da Albanci imaju jak afinitet ka Kavkazu.
Moguće je da imamo jedno pleme koje je među Gege došlo iz kavkaske Albanije.
Ipak ukupno uzevši i kod njih dominira genetika koja nije daleko od nas, a jako bliska delu Crnogoraca i Makedonaca.

Mada ovde skreće pažnju da Albanci imaju jak afinitet ka Kavkazu.

На прорачуну K12b компонента Кавказ је углавном друга а неретко и прва код Шиптара, док је северна Европа увек на трећем месту.

Ipak ukupno uzevši i kod njih dominira genetika koja nije daleko od nas, a jako bliska delu Crnogoraca i Makedonaca.

Апсолутно нетачно.
Код Срба је северна Европа на K12b на првом месту, а код Шиптара на трећем.
Срби у просеку имају за око 15% више северне Европе од Шиптара на K12b.
Од свих народа у Европи који се додирују тј. живе једни поред других највећа аутосомална разлика је између Срба и Шиптара.

На прорачуну K12b компонента Кавказ је углавном друга а неретко и прва код Шиптара, док је северна Европа увек на трећем месту.

Апсолутно нетачно.
Код Срба је северна Европа на K12b на првом месту, а код Шиптара на трећем.
Срби у просеку имају за око 15% више северне Европе од Шиптара на K12b.
Од свих народа у Европи који се додирују тј. живе једни поред других највећа аутосомална разлика је између Срба и Шиптара.
To izgleda tako zato što K12b nije dobar, iz gore navedenih razloga.
Da bi upoređivao, moraš videti koliko Poljaci imaju te saverne genetike.

Srbi su otprilike tu gde su i geografski. Između Poljaka - Slovaka i Grka. Kosovari su nam bliži od Grka.
Uz Bugare i Rumune.
I Hrvate (koji su bliži sevenim Slovenima) i Mađare sa druge strane

Poslednja izmena:
Овај Рус (Stanislav) има 56,77% северне генетике https://www.theapricity.com/forum/showthread.php?198388-Post-Dodecad-K12b-results/page2

Погледај на истом линку пред крај странице Белорус са ником Leto има 56,31% северне генетике.

Пољаци морају имати мало мање северне генетике од Руса и Белоруса, због географској положаја, а у просеку су мало тамнији од Руса и Белоруса.

Овај Шиптар са ником Kelmendasi (мало ниже од средине) https://www.theapricity.com/forum/showthread.php?198388-Postdodecad-K12b-results/page3 има 30,29% Кавказа на K12b.

Тај Kelmendasi је Гега, а његова хаплогрупа је J1.
Човек има семитску хаплогрупу, преко 30% кавкаске генетике аутосомално, а северне Европе има само 24,42%. Нема сумње чистокрвни Иљир. :hahaha:

A i to severne genetike sto pokupe znamo odakle.

Део због алабнизације (арбанашења) Срба. Део због отимања српских жена у време Османског царства што су често радиле Геге, а поготово гегијски бегови. Те отете Српкиње су рађале Шиптаре. Зато Геге имају аутосомално нешто више северне генетике од Тоска, иако имају мање словенских хаплогрупа.

И поред ових фактора Срби и Шиптари се аутосомално ненормално много разликују с обзиром да су суседни народи.

Poslednja izmena:
Руку на срце, човек није ништа слагао, а ако те вређа његова опаска да ниси показао никакво знање слободан си да докажеш супротно.

Ruku na srce, slagao je 100%. Ptice na grani to ne znaju... a ne znamo ni mi.

On vređa svojim načinom izražavanja, a ne tom opaskom. Ta opaska je samo klasičan ad hominem, koji pokazuje da je čovek derište.

Могу да потврдим да ни у једној јединој поруци на овој теми ниси показао да имаш ни најосновније знање о ГГ, само се тако повремено јављаш да нас обавестиш како је све могуће и како ништа није сигурно. :klap:

1. Za taj deo sam isto pričao, samo možda ne na ovoj temi. Klasična CTS10228 psihologija, koju su naši antropolozi već opsisivali u svojim radovima - sklonost mistifikaciji, uobražavanju i prepotentnosti. Nemojte da umišljate da je ovih 5 strana iz istorije i 30 haplogrupa naučenih napamet neko znanje. Niko ovde nije objašnjavao ni rekombinaciju gena ni tu PCA. Osim povremenih dodavanja rezultata iz laboratorija, sve što se ovde dešava u spolednjih 100 strana je uglavnom masa nagađanja, spekulacija i želja čitalaca. Ti novi rezultati bi trebalo da idu u sticky, da ljudi koje stvarno zanima GG ne gube vreme na ovo ostalo.

2. Ne, ja se ne pojavljujem povremeno, ja se pojavljujem kada neko lupa gluposti. A ako tebi ili Filipiju nije jasna osnovna logika, džaba vam sve informacije ili znanje koje kupite. Probaću još jednom i onda odustajem. Stavrno nemam toliko vremena da gubim na na razmaženo derište:

Šta bi Filipi odgovoro svojoj ćerki kada bi ga pitala da li je u redu da ima seks bez kondoma sa dečkom koji 98% nije zaražen virusom HIV?

Poslednja izmena:
Генетика је само потврдила оно што се видело голим оком. Срби и Шиптари имају врло различите физиономије и само слепац или трол може тврдити да су Срби и Шиптари слично по физичком изгледу.
Јако мало Срба има који могу проћи ликом као Шиптари.
Мирољуб Петровић има врло шиптарски изглед, али он је њима близак генетски. Ево овде је то признao

Шиптар који глуми Србина Мирољуб Петровић би одавно требао да буде у затвору на издржавању дугогодишње затворске казне због тога што је шиптарски агент и лобиста који подрива суверенитет државе Србије и залуђује српски народ.

Poslednja izmena:
На аутосомалном прорачуну K12b dodecad Шиптари могу имати и преко 30% Кавказа, ево једног таквог Шиптара
Svi Balkanski narodi su dominantno predantičkog panonsko - balkandkog porekla.
Doseljenici su velika manjina.

Verujem da je deo Albanaca, porekla sa Kavkaza, ali to za sada nije jasno potvrđeno.
Moguće je da je tačna priča o Đorđu Manijaku, ali da je ta mala grupa vizantiskih plaćenika je asimilovala lokalno stanovništvo, i nije značajno promenila autosomalnu poziciju.
Albancima su najbliži Grci.

Problem sa Prvim Vlahom, je što u tim paleobalkacima vidi nekakve etničke Vlahe, što je besmislica.
Ali vas dobro zamajava.
Terajući mu kontru idete u druge besmislice.

Poslednja izmena:
Мирољуб Петровић има врло шиптарски изглед, али он је њима близак генетски.
Nemoj posle da se ispostavi da je ta "komponenta" koja mu daje taj izgled ustvari starobalkanska i da su je prisvojili i Sloveni i Šiptari kada su dolazili ovamo.

Шиптар који глуми Србина Мирољуб Петровић би одавно требао да буде у затвору на издржавању дугогодишње затворске казне због тога што је шиптарски агент и лобиста који подрива суверенитет државе Србије и залуђује српски народ.
Ima više definicija nacije, i jedna od njih je da je to stanje duha. Mislim da Miroljub zastupa takav stav, a to nije neka njegova izmišljotina, već beše Hegel? Ili Gete?

Gorski i pravi vlah zajedno sa analiticarem troluju ovu temu.
Stvarno nema smisla. Kao da ja odem na pdf matematika i 2 godine da osporavam da je 2+2=4

- - - - - - - - - -

Ovo što vidite kao severnu komponentu, istorijski je istočna komponenta(stepski nomadi), i ovde je prisutna najmanje 4000 godina.
Mnogo pre no u ostalim delovima Evrope.

Sve I da je tako, a nije jasno se vidi razlika I ovo sto radite je besmisleno.

Nemoj posle da se ispostavi da je ta "komponenta" koja mu daje taj izgled ustvari starobalkanska i da su je prisvojili i Sloveni i Šiptari kada su dolazili ovamo.

Како год, али он пуно више личи на просечног Шиптара него на просечног Србина.

Ima više definicija nacije, i jedna od njih je da je to stanje duha. Mislim da Miroljub zastupa takav stav, a to nije neka njegova izmišljotina, već beše Hegel? Ili Gete?

Мирољуб Петровић велича Шиптаре тј. њихову историју, културу, традицију, љуби шиптарску заставу, подржава ствартање велике Албаније, говори да шиптарска генетика најјача итд.

Шиптари су нама непријатељски народ и то што он ради је штетно, морбидно, бизарно, ненормално... Ако је Мирољуб крипто-Шиптар онда и могу донекле да га разумем.

Poslednja izmena:
Чек' да подесим аватар, да ме боље видиш.
Одговорићу ти још овај пут.
Убудуће, сваки овакав или сличан упис са твоје стране, биће прослеђен администрацији.

Фасцинантно је како Вук Горски који је вероватно Влах из источне Србије (про-румунски орјентисан)

Прво, шта тебе уопште брига ко сам ја и шта сам ? Ја могу да будем шта ја хоћу. Могу да се декларишем као Марсовац, Клингонац, Звездаш, Партизановац, Ром, Турчин, Сијукс, Мадагаскарац, Џедај, Нинџа Корњача, Желе Зека...то се тебе не тиче. Твоје је да нешто, што ја напишем на овој теми, покушаш аргументовано да оспориш уколико се са тим не слажеш. Сваки следећи пут кад на неку моју тврдњу будеш потегао argumentum ad hominem, добићеш пријаву.

већ годинама тролује тако што негира постојање Срба као историјског народа западно од Дрине,

Свашта...

а прекодринске Србе проглашава влашким досељеницима који су дошли тамо у 16-ом веку.

Ја стварно не знам како си ти ово повезао са мојим претходним постом. Никакве Влахе, Србе, Хрвате нисам споменуо. Говорио сам о ширењу штокавице на рачун чакавице у 16. веку. Нећу трошити превише енергије да бих доказао нешто око чега се слажу апсолутно сви лингвисти. Историјски ареал чакавице је јасно утврђен и зна се да је она пре штокавских миграција у 16. веку обухватала целу Млетачку Далмацију, затим западни део Босанске Крајине, Банију, Кордун, Лику, Горски Котар, Истру и Кварнер. У 16. веку, велики део тог простора бива опустошен услед ратних дејстава и на крају освојен од стране Османлија. На та опустошена подручја досељава се (ново)штокавско становништво различитог порекла: српског, хрватског, морлачког (то се бар јасно може видети у изворима). Граница штокавице према чакавском и кајкавском наречју углавном прати линију турских освајања. Једини штокавци који се тада налазе западно од те линије су сењски и жумберачки ускоци (само име им каже да су ''ускочили'' тј. пребегли са простора Османлијског царства, на простор Аустрије). Остало је историја... пошто су ти крајеви ослобођени у Великом рату 1683-1699., тамошње становништво добија повластице од аустријског цара и бива укључено у састав аустријске Војне Границе илити Војне Крајине. Тако је и настало заједничко име Крајишници за Личане, Кордунаше и Банијце, што се одомаћило само код српског становништва у тим крајевима.

Дотични такође негира доминантно словенско порекло Срба, тврдећи да су данашњи Срби заправо словенизирани палео-Балканци (ака Власи).

Ја имам право да тако мислим, при чему уопште не мора значити да сам у праву.

Додао бих нешто у вези тврдње да ја Србе ''проглашавам Власима'', пошто ми је синоћ обрисана порука.
Сви овде знају да Кришна сматра како су Срби са хаплогрупама E, J, R1b источна, даљим пореклом Власи (са чиме се и ја углавном слажем). Једина разлика је што ја тврдим да су то и људи са неким другим хаплогрупама (I-PH908, G2a, N2), док се он ограничава на оне три и притом за њих врло често користи кованицу ''шиптарска генетика'', коју ја иначе никада у животу нисам употребио. Дакле, он једноставно покушава мени да пребаци нешто што и он сам чини.

Вук Горски тврди да су Мрњавчевићи били Хрвати,

Опет измишљаш. Нисам рекао да су Хрвати него да су вероватно хрватског порекла.То тврдим јер постоји само један извор који директно говори о месту њиховог порекла, а то је ''Краљевство Словена'' Мавра Орбинија. Уколико је тај податак тачан мислим да могу бити једино хрватског порекла јер је, као што сам већ рекао на оној теми, жупа (Х)Ливно (Hlevena) једна од дванаест првобитних хрватских жупа, према Константину Порфирогениту.

Узгред, ужасно су ми смешне расправе око тога којег су порекла били феудалци. Буди сигуран да је неком твом или мом претку било сасвим свеједно да ли је феудалац који га угњетава био српског, храватског или неког трећег порекла. Једино ако не мислиш да си и сам пореклом од неке властеле као они митомани по Црној Гори.

да су Карађорђевићи шиптарског порекла и још мнодге друге глупости.

Замисли, то је сматрао и великоалбански трол Владимир Ћоровић.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back