Чек' да подесим аватар, да ме боље видиш.
Одговорићу ти још овај пут.
Убудуће, сваки овакав или сличан упис са твоје стране, биће прослеђен администрацији.
Фасцинантно је како Вук Горски који је вероватно Влах из источне Србије (про-румунски орјентисан)
Прво, шта тебе уопште брига ко сам ја и шта сам ? Ја могу да будем шта ја хоћу. Могу да се декларишем као Марсовац, Клингонац, Звездаш, Партизановац, Ром, Турчин, Сијукс, Мадагаскарац, Џедај, Нинџа Корњача, Желе Зека...то се тебе не тиче. Твоје је да нешто, што ја напишем на овој теми, покушаш аргументовано да оспориш уколико се са тим не слажеш. Сваки следећи пут кад на неку моју тврдњу будеш потегао
argumentum ad hominem, добићеш пријаву.
већ годинама тролује тако што негира постојање Срба као историјског народа западно од Дрине,
Свашта...
а прекодринске Србе проглашава влашким досељеницима који су дошли тамо у 16-ом веку.
Ја стварно не знам како си ти ово повезао са мојим претходним постом. Никакве Влахе, Србе, Хрвате нисам споменуо. Говорио сам о ширењу штокавице на рачун чакавице у 16. веку. Нећу трошити превише енергије да бих доказао нешто око чега се слажу апсолутно сви лингвисти. Историјски ареал чакавице је јасно утврђен и зна се да је она пре штокавских миграција у 16. веку обухватала целу Млетачку Далмацију, затим западни део Босанске Крајине, Банију, Кордун, Лику, Горски Котар, Истру и Кварнер. У 16. веку, велики део тог простора бива опустошен услед ратних дејстава и на крају освојен од стране Османлија. На та опустошена подручја досељава се (ново)штокавско становништво различитог порекла: српског, хрватског, морлачког (то се бар јасно може видети у изворима). Граница штокавице према чакавском и кајкавском наречју углавном прати линију турских освајања. Једини штокавци који се тада налазе западно од те линије су сењски и жумберачки ускоци (само име им каже да су ''ускочили'' тј. пребегли са простора Османлијског царства, на простор Аустрије). Остало је историја... пошто су ти крајеви ослобођени у Великом рату 1683-1699., тамошње становништво добија повластице од аустријског цара и бива укључено у састав аустријске Војне Границе илити Војне Крајине. Тако је и настало заједничко име
Крајишници за Личане, Кордунаше и Банијце, што се одомаћило само код српског становништва у тим крајевима.
Дотични такође негира доминантно словенско порекло Срба, тврдећи да су данашњи Срби заправо словенизирани палео-Балканци (ака Власи).
Ја имам право да тако мислим, при чему уопште не мора значити да сам у праву.
Додао бих нешто у вези тврдње да ја Србе ''проглашавам Власима'', пошто ми је синоћ обрисана порука.
Сви овде знају да Кришна сматра како су Срби са хаплогрупама E, J, R1b источна, даљим пореклом Власи (са чиме се и ја углавном слажем). Једина разлика је што ја тврдим да су то и људи са неким другим хаплогрупама (I-PH908, G2a, N2), док се он ограничава на оне три и притом за њих врло често користи кованицу ''шиптарска генетика'', коју ја иначе никада у животу нисам употребио. Дакле, он једноставно покушава мени да пребаци нешто што и он сам чини.
Вук Горски тврди да су Мрњавчевићи били Хрвати,
Опет измишљаш. Нисам рекао
да су Хрвати него да су
вероватно хрватског порекла.То тврдим јер постоји само један извор који директно говори о месту њиховог порекла, а то је
''Краљевство Словена'' Мавра Орбинија. Уколико је тај податак тачан мислим да могу бити једино хрватског порекла јер је, као што сам већ рекао на оној теми, жупа (Х)Ливно (Hlevena) једна од дванаест првобитних хрватских жупа, према Константину Порфирогениту.
Узгред, ужасно су ми смешне расправе око тога којег су порекла били феудалци. Буди сигуран да је неком твом или мом претку било сасвим свеједно да ли је феудалац који га угњетава био српског, храватског или неког трећег порекла. Једино ако не мислиш да си и сам пореклом од неке властеле као они митомани по Црној Гори.
да су Карађорђевићи шиптарског порекла и још мнодге друге глупости.
Замисли, то је сматрао и великоалбански трол Владимир Ћоровић.