Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Testirani skeleti iz nekropola u Italiji i Madjarskoj koji se pripisuju Langobardima.
A kako ovde nemamo M423_L621_CTS10228,prava misterija :) Ali zato ima da vidite kad se budu kopali Zavidovici i Capljina kad stanu iskakati ko ludi hihihihi

I to sa istetoviranim grbom Kotromanica na ramenu :lol: Kod ovih juznije moze i sa clanskom kartom HDZ-a.

- - - - - - - - - -

Szólád (bronze age) SZ1 R1a1a1b2a2a Z2123 Eastern Europe, Caucasus
I o ovome sam govorio.

ma sta govorio, kopao im uzorke!

Normalne zemlje analiziraju uzorke stare hiljadu godina, mi ne mozemo ocuvane ostatke stare 600-700 godina.

Не анализирају земље него свега неколико лабораторија у свијету, једино што нам преостаје је да чекамо да и наши простори дођу на ред. Када би анализирали онолико скелета из брончаног и жељезног доба са цијелог подручја бивше Југе колико су анализирали само из Лепенског Вира (90-ак) мојој срећи не би било краја.

Ne uzimas uzorak sa povrsine vec iz kostane materije.

То јесте тачно, али и тако врло лако може доћи до контаминације ако се не ради у примереним условима, и ако посао раде недовољно стручни људи. Да би се добили ваљани резултати мора да се ради буквално у стерилним условима, са невероватно скупом опремом, због тога и постоји тако мали број институција које се баве древном ДНК. Ево примера лабораторије у Мајнцу:

Pa nek posalju u inostranstvo, na nama je samo da damo uzorak. Ako ne znaju kako da ga uzmu neka celi posao odrade stranci, nije sramota traziti pomoc strucnijih.

Нисам сигуран да функционише тако, по наруџбини. Када се страни научници буду заинтересовали за нпр. Илире и Трачане тада ће стићи и резултати, као што је било и за Лепенски Вир и Винчу.

Niko da prokomentariše rezultate.
Osnovni zaključak je da su ti "varvarski pohodi" po prirodi polietnički, sa velikim mešanjima populacija.

Glavna dilema je otkud grupa bliska savremenoj toskanskoj populaciji, južnjnjacima, u mađarskoj grupi.
U pitanju su ostatci Rimljna?
Mislim da sam negde čitao o povratku neke grupe iz Italije.

Imaju i tri uzorka koja su relativno bliska savremenim Srbima (nije odrđena Y DNA).

Poslednja izmena:
Steta sto su ova ispitivanja skoro nepostojeca u slovenskim zemljama, Germani su uvek bili sjajni u pi-ar delu.
Imaš ovde dva Slovena.
Ovde su označena kao dva groba iz avarskog perioda, ali se autosomalno poklapaju sa Poljacima i Rusima.

Postoji teza da se u Sloveniji sa povlačenjem Lagobarda naseljavaju Sloveni.
Reklo bi se da je teza potvrđena.

- - - - - - - - - -

zašto bi bilo ko komentarisao rezultate koje si i ti sam lenj da prokomentarišeš prilikom postavljanja linkova? Ja, recimo, hladnokrvno preskačem takve stvari.
Nisam ja postavio link na ovaj rad.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back