Прибислав
Zainteresovan član
- Poruka
- 375
Данас све бисер до бисера...
На основу чега ти Ахиле ово личи? На основу налаза од пре 9000 година? Не знам на основу чега уметну баш S17250 у овај микс? Шта је са осталим "динарским" гранама?
Изгледа да је ово "јасно" само теби (и Правом Влаху). Или сте ти и Влах у праву а ми остали интелектуално субнормални, или је обрнуто. Ја мислим да је обрнуто.
Liči mi da je u brdsko-planinaskom području istočnih Karpata, od Soko Banje na sever, preživeo jedan stari supstrat R1b (M 269 -), I2a M223 i I2a1b (uključujući i S17250-). Genetski drift, ili uska grla, od ovog miksa su ostavile S17250.
На основу чега ти Ахиле ово личи? На основу налаза од пре 9000 година? Не знам на основу чега уметну баш S17250 у овај микс? Шта је са осталим "динарским" гранама?
Ово као да указује да постоји та веза Динарских Алпа са Источним Карпатом, Влашком и Шоплуком,, то би могао бити путоказ миграцијског кретања, ширења и размножавања ПХ908, још ако узмемо у обзир да су Динарски Алпи велико упориште влашких групација, онда би било јасно да је ПХ908 био један од најглавних предводника ширење влашког имена по западном Балкану.
Изгледа да је ово "јасно" само теби (и Правом Влаху). Или сте ти и Влах у праву а ми остали интелектуално субнормални, или је обрнуто. Ја мислим да је обрнуто.