Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pravo da ti kazem meni je ta prica oko Ilira dosta glupa. Srpska istorija je fino definisana I sada dobila jednu dobru potvrdu u vidu genetike,arheologije itd.
Tesko ce neko ovde sa Balkana dokazati da je Ilirskog porekla. To je nonsense
Albanci nisu Iliri I to je valjda svima jasno. Iliri su verovatno bili neka zapadna R1b. Indoevropljani..

- - - - - - - - - -

Znam ...znam I kako su latinizovani I sve . Do kraja 19 veka su služenja u crkvama bila na slovenskom ako se ne varam.

До оснивања Румунске Православне Цркве 1872 године Румуни у Аустро-Угарској су били под Карловачком митрополијом, а они кнежевинама Влашкој и Молдавији под Цариградом.
До средине 19-ог века влашко-румунски језик је имао више словенских него латинских речи, а онда су влашки инелектуалци Унијати из Трансилваније и њихова политичка елита на челу са краљем Каролом I (који је био Немац) почели да чисте језик од словенских речи и да га латинизују. У то време је и измишљен назив Румунија и Румуни, да би се одвојили од Словена и од православља и да почну да се идентификују са Римљанима и са западом. Уследило је подизање споменика Ромулу и Рему не само у градовима него и у свим насељеним местима.
Пројекат румунске државе и нације је урађен од стране западних сила уз помоћ њихове елите тог времена да би Румунија и Румуни као тампон физички одвојили балканске Словене од Русије.
Влахо-Румуни су до 19-ог века имали углавном словенска имена као што су Влад, Мирчеа, Богдан, Раду итд. а од 19-ог века су почели давати латинска имена као што су Трајан, Јулијан, Фабијан, Август...

Poslednja izmena:
Због *********а многи више не желе да доводе своје порекло у везу са Црном Гором.

То за Поријекло сам се мало нашалио, али да тамо постоји тенденција да се покуша доказати да већина Срба потиче из Црне Горе то стоји (или можда грешим??).
Ја то гледам мало дубље, истина је да добар део Срба има везе са Црном Гором али само у одређеном периоду прошлости.
Кад би ишли дубље у прошлост до средњег века испоставило би се да мало Срба има везе са Црном Гором (мислим на територију данашње ЦГ, а не само на Стару Црну Гору).

Има доста примера где се за порекло неких познатих личности преко генетике открило да не потичу из оних крајева као што се мислило.

- Кад се укуца на Википедији племе Бањани тамо пише да су Тесле пореклом из Бањана, очигледно да то није тачно, зато што је Тесла R1a-M458 а Бањани су колико ја знам N2 и I2a1b.
Ако су Теслини преци у неком периоду боравили у Бањанима (у транзиту), то не значи да су Бањани.

- За војводу Ђујића су постојале 3 теорије о даљем пореклу; Васојевићи, Братоножићи и Бјелопавлићи, ево сад се испоставило да ништа од тога није тачно.

- За Карађорђа се сматрало да је Васојевић, па је генетика то демантовала.

- За Караџиће из Дробњака се сматрало да су дошли у Дробњак из Васојевића, а они испадоше динарик север.
Верујем да имају везе са Македонијом или Косовом у даљој прошлости.

Један форумаш на Пореклу је рекао да су приче о црногоском пореклу код Крајишника углавном настале у XX веку.
Ја бих додао да се исто догађало и код Срба из других крајева, а не само код Крајишника.

Свака част! :ok::super::hvala::klap::tick::okok::kpozdrav:

Karadjordje je Din Sever, kao I Karadzić . Tesla je R1a mada Tesli ima i koji su I2a1b(Din jug).
Tesle poticu iz Raške ili zap.Srbije

Pazi Sad
Za Karadjordja su vikali da je albanac- očigleno nije
Za Karadžića da je Vlah- Nije
Za Teslu po potrebi da je Hrvat ili Vlah-Nije
Setih se poznate “vlaske “ crkve na Cetinju i Ivana Borojevica koji je jelte od *********a proglasen vlahom?! Samo sto nije jer je R1a .

- - - - - - - - - -

Ovo bi moglo do sutra...

То за Поријекло сам се мало нашалио, али да тамо постоји тенденција да се покуша доказати да већина Срба потиче из Црне Горе то стоји (или можда грешим??).

Ја то гледам мало дубље, истина је да добар део Срба има везе са Црном Гором али само у одређеном периоду прошлости.
Кад би ишли дубље у прошлост до средњег века испоставило би се да мало Срба има везе са Црном Гором (мислим на територију данашње ЦГ, а не само на Стару Црну Гору).

Mi ne znamo sta je pre 500 godina ili jos ranije bilo... U starim vremenima, pa i danas, je svakako lakse ici ravnicom i dolinom, nego juriti nekoga po brdima...
Ako pogledamo u istoriju, videcemo da su se Ugari i Vizantija sukobljavali - u okolini Morave... sto danas vrlo stabilno pripada Srbiji. A bilo je jos mnostvo ratova i bez pominjanja Turaka.
Cak su sami Turci naseljavali stanovnistvo iz stare Hercegovine na severoistok.

Mnogo puta pregazene doline nisu uspevale da odrze staro stanovnistvo i ono je stalno popunjavano onima koji su se spustili sa vecih visina. Ta dopuna nije morala da bude velika, ali je bila dugotrajna.
Kao da jednom sistemu oduzimas snagu a drugom dodajes.
U tom smislu, odnosi haplogrupa su danas svakako promenjeni u odnosu na srednji vek. Jedva da bismo nesto mogli da kazemo u odnosu na pre 200 godina.

Verujem da ako je neko iz CG, da bi imao bar nekako sacuvano predanje o rodu i plemenu kojem pripadaju. Mi sada ne cuvamo tradicije kao ranije, ali to je dovoljno bitno.
Za ostale, bez predanja o plemenu... neka do budu kandidati za poreklo iz stare Hercegovine.

Uostalom, posle ko zna koliko (desetina) generacija, to sto je neko zadrzao jedan hromozom nepromenjen ne znaci mnogo.

Karadjordje je Din Sever, kao I Karadzić . Tesla je R1a mada Tesli ima i koji su I2a1b(Din jug).
Tesle poticu iz Raške ili zap.Srbije

Pazi Sad
Za Karadjordja su vikali da je albanac- očigleno nije
Za Karadžića da je Vlah- Nije
Za Teslu po potrebi da je Hrvat ili Vlah-Nije
Setih se poznate “vlaske “ crkve na Cetinju i Ivana Borojevica koji je jelte od *********a proglasen vlahom?! Samo sto nije jer je R1a .

- - - - - - - - - -

Ovo bi moglo do sutra...

Једном сам прочитао неки текст у којем усташки митомани тврде да сви Срби западно од Дрине влашког порекла, а између осталог су набројали неке познате Србе Пречане (као фол бивше Влахе) међу којима су били Никола Тесла, Ратко Младић и војвода Ђујић. Сва тројица су R1a и са Власима и од влашког порекла нема ништа.

Mi ne znamo sta je pre 500 godina ili jos ranije bilo... U starim vremenima, pa i danas, je svakako lakse ici ravnicom i dolinom, nego juriti nekoga po brdima...
Ako pogledamo u istoriju, videcemo da su se Ugari i Vizantija sukobljavali - u okolini Morave... sto danas vrlo stabilno pripada Srbiji. A bilo je jos mnostvo ratova i bez pominjanja Turaka.
Cak su sami Turci naseljavali stanovnistvo iz stare Hercegovine na severoistok.

Mnogo puta pregazene doline nisu uspevale da odrze staro stanovnistvo i ono je stalno popunjavano onima koji su se spustili sa vecih visina. Ta dopuna nije morala da bude velika, ali je bila dugotrajna.
Kao da jednom sistemu oduzimas snagu a drugom dodajes.
U tom smislu, odnosi haplogrupa su danas svakako promenjeni u odnosu na srednji vek. Jedva da bismo nesto mogli da kazemo u odnosu na pre 200 godina.

Verujem da ako je neko iz CG, da bi imao bar nekako sacuvano predanje o rodu i plemenu kojem pripadaju. Mi sada ne cuvamo tradicije kao ranije, ali to je dovoljno bitno.
Za ostale, bez predanja o plemenu... neka do budu kandidati za poreklo iz stare Hercegovine.

Uostalom, posle ko zna koliko (desetina) generacija, to sto je neko zadrzao jedan hromozom nepromenjen ne znaci mnogo.

Генетика ширег крајишког подручја се баш не подудара са генетиком Црне Горе и Старе Херцеговинем, има сличности али има и неких разлика.

Те разлике не би постојале да су сви Крајишници пореклом из Старе Херцеговине као што многи мисле, неки наравно јесу пореклом из Старе Херцеговине али добар део није.

Добро незналице, како ово подупире твоју идиoтску тврдњу? Прва реченица коју си подвукао само каже да су различите супстратне популације код Јужних, и Источних и Западних Словена, што није никакво изненађење нити ново откриће. Знаш ли ти уопште шта је IBD сегмент? Јеси ли икада видео аутосомалне резултате неког Србина? Ти написа да је огромна већина наше генетике (шта год то значило) староседелачка, што апсолутно није тачно, и да смо 99,99% другачије генетике (од кога, чега?). Не срамоти се више молим те, стално цитираш литературу коју не можеш ни да појмиш, још си и убеђен да она подупире твоје сулуде теорије, а управо је супротно. Пробај да прочиташ шта пишу људи који су у ову тему далеко упућенији од тебе:

https://dnk.poreklo.rs/srpski-genetski-sklop-koliko-smo-sloveni/

Па јам са ти дао референцу и апстракт научног рада где сам подвукао следеће

The data suggest that genetic diversity of the present-day Slavs was predominantly shaped in situ, and we detect two different substrata: ‘central-east European’ for West and East Slavs, and ‘south-east European’ for South Slavs. A pattern of distribution of segments identical by descent between groups of East-West and South Slavs suggests shared ancestry or a modest gene flow between those two groups, which might derive from the historic spread of Slavic people.

Јел' знаш ти шта значи predominantly? И шта значи modest gene flow between those two groups?

Баш мрзи ме да то преведем.

А мој коментар у вези са 99.99% генетике која је другог порекла, да ли ти сањаш да имаш више заједничке генетике са неким твојим непознатим мушким претком који је живео пре две хиљаде година?

Колико генетике се добио од тате? Одговор 50%
Колико од очевог оца? Одговор 25%
Колико од прадеде на очевој страни? Одговор 12.5.
Колико од пра пра деде ? Одговор 6.25%
А од пра пра пра деде? Одговор 3.124%
....

Е сад сам израчунај колио си наследио од једнон претка након стотинак колена?

И не заборави да узмеш електронски микроскоп да би избројао оних двадесетак молекула.

- - - - - - - - - -

До оснивања Румунске Православне Цркве 1872 године Румуни у Аустро-Угарској су били под Карловачком митрополијом, а они кнежевинама Влашкој и Молдавији под Цариградом.
До средине 19-ог века влашко-румунски језик је имао више словенских него латинских речи, а онда су влашки инелектуалци Унијати из Трансилваније и њихова политичка елита на челу са краљем Каролом I (који је био Немац) почели да чисте језик од словенских речи и да га латинизују. У то време је и измишљен назив Румунија и Румуни, да би се одвојили од Словена и од православља и да почну да се идентификују са Римљанима и са западом. Уследило је подизање споменика Ромулу и Рему не само у градовима него и у свим насељеним местима.
Пројекат румунске државе и нације је урађен од стране западних сила уз помоћ њихове елите тог времена да би Румунија и Румуни као тампон физички одвојили балканске Словене од Русије.
Влахо-Румуни су до 19-ог века имали углавном словенска имена као што су Влад, Мирчеа, Богдан, Раду итд. а од 19-ог века су почели давати латинска имена као што су Трајан, Јулијан, Фабијан, Август...

Све је то тачно, сем твог списка имена. Била су већином библијска.

Међутим ти си посрбљени Влах.

''Дакле, исходи по различитим рачуначима сугеришу да је удео генетике која је вероватно највећим делом дошла са Словенима, прелази преко 50%, тј. креће се негде до 55% зависно од рачунача, особе и региона из ког тестирана особа потиче.''

:think:

Хмм, у ових 50% ''северњачке'' генетике треба сместити Прото-Илире, Прото-Трачане, Келте, Готе, Гепиде, Бастарне, Словене и можда Нормане.

Тесно је...

The data suggest that genetic diversity of the present-day Slavs was predominantly shaped in situ, and we detect two different substrata: ‘central-east European’ for West and East Slavs, and ‘south-east European’ for South Slavs. A pattern of distribution of segments identical by descent between groups of East-West and South Slavs suggests shared ancestry or a modest gene flow between those two groups, which might derive from the historic spread of Slavic people.

Јел' знаш ти шта значи predominantly? И шта значи modest gene flow between those two groups?

А мој коментар у вези са 99.99% генетике која је другог порекла, да ли ти сањаш да имаш више заједничке генетике са неким твојим непознатим мушким претком који је живео пре две хиљаде година?

Колико генетике се добио од тате? Одговор 50%
Колико од очевог оца? Одговор 25%
Колико од прадеде на очевој страни? Одговор 12.5.
Колико од пра пра деде ? Одговор 6.25%
А од пра пра пра деде? Одговор 3.124%
....

Е сад сам израчунај колио си наследио од једнон претка након стотинак колена?

И не заборави да узмеш електронски микроскоп да би избројао оних двадесетак молекула.

Хахахахахахах јбт па ти не знаш ни шта постављаш, ухватио си се за једну реч а не разумеш уопште контекст реченице. :hahaha::hahaha::hahaha: Ајде молим те преведи ову реченицу на српски (ако уопште разумеш енглески, у шта озбиљно сумњам), и објасни како то иде у прилог твојој идиотској тврдњи? И не знам шта си хтео доказати са овим рачунањем, знамо сви како се наслеђују гени? А ако те мрзи да читаш текст који оставих у претходној поруци, ево сумираћу за тебе, Срби у просеку имају отприлике једнак удео староседелачке балканске и "северњачке" (словенске, германске итд.) генетике.

- - - - - - - - - -

:think:

Хмм, у ових 50% ''северњачке'' генетике треба сместити Прото-Илире, Прото-Трачане, Келте, Готе, Гепиде, Бастарне, Словене и можда Нормане.

Тесно је...

Не треба, мораш узети у обзир да су и сви наведени имали староседелачке генетике, тј. нису били 100% "северњачке" генетике.

Хахахахахахах јбт па ти не знаш ни шта постављаш, ухватио си се за једну реч а не разумеш уопште контекст реченице. :hahaha::hahaha::hahaha: Ајде молим те преведи ову реченицу на српски (ако уопште разумеш енглески, у шта озбиљно сумњам), и објасни како то иде у прилог твојој идиотској тврдњи? И не знам шта си хтео доказати са овим рачунањем, знамо сви како се наслеђују гени? А ако те мрзи да читаш текст који оставих у претходној поруци, ево сумираћу за тебе, Срби у просеку имају отприлике једнак удео староседелачке балканске и "северњачке" (словенске, германске итд.) генетике.

- - - - - - - - - -

Не треба, мораш узети у обзир да су и сви наведени имали староседелачке генетике, тј. нису били 100% "северњачке" генетике.
Та "северњачка генетика" је овде присутна од Вучедола и бронзаног доба.
Pre toga populacija iz Podunavlja je na sever odnela neolit.

Poslednja izmena:

Naravno da ne moze genetika coveka da se odradi na osvonu Y hromozoma ali moze da se prati njegov put daleko u proslost.
Tako danas znamo da su I2a medju Srbima u dalekoj proslosti bili germani ili germanizovani(veca verovatnoca) i da su tek kao takvi usli u slovensku grupu ljudi gde se slovenizuju.
Verovatno su bili neki Sarmati ili Kelti pre velike Germanske ekspanzije, Magna Germanium. A sustiniki su pra-evropljani, lovci-sakupljaci u davnoj Evropi, koji su bili jako prisutni u Evropi do dolaska razlicitih Indo-evropskih grupa. Posle su se sirili, konkrento srpska I2a ima korene u danasnjoj Svajcarskoj, pa se sirilia na sever, gde delom ucestvuje u etno-genezi Germana pa krece na istok...
Takodje je verovatno da su medju nosioce R1a usli kao ratnicka grupa jer se to poklapa sa onim sto su ostali Germani radili Keltima, Sarmatima i Slovenima na tom prostoru.

Evo kako su izlgedali ti davni lovci-sakupljaci Evrope,

0mGDwsSNINTfSKgbgV1KrdcTpkfPQ1CL0V9Jkv9WNhkVcBcv2yrqTWBdMvy4otfXINQywdm5-pGpr-ssmo6VdBNj2ruLi5unmxc3j04XgRpaKQ=w530-h656-p-k

Poslednja izmena:
Naravno da ne moze genetika coveka da se odradi na osvonu Y hromozoma ali moze da se prati njegov put daleko u proslost.
Tako danas znamo da su I2a medju Srbima u dalekoj proslosti bili germani ili germanizovani(veca verovatnoca) i da su tek kao takvi usli u slovensku grupu ljudi gde se slovenizuju.
Verovatno su bili neki Sarmati ili Kelti pre velike Germanske ekspanzije, Magna Germanium. A sustiniki su pra-evropljani, lovci-sakupljaci u davnoj Evropi, koji su bili jako prisutni u Evropi do dolaska razlicitih Indo-evropskih grupa. Posle su se sirili, konkrento srpska I2a ima korene u danasnjoj Svajcarskoj, pa se sirilia na sever, gde delom ucestvuje u etno-genezi Germana pa krece na istok...
Takodje je verovatno da su medju nosioce R1a usli kao ratnicka grupa jer se to poklapa sa onim sto su ostali Germani radili Keltima, Sarmatima i Slovenima na tom prostoru.

Evo kako su izlgedali ti davni lovci-sakupljaci Evrope,

0mGDwsSNINTfSKgbgV1KrdcTpkfPQ1CL0V9Jkv9WNhkVcBcv2yrqTWBdMvy4otfXINQywdm5-pGpr-ssmo6VdBNj2ruLi5unmxc3j04XgRpaKQ=w530-h656-p-k

Tanki su ti argumenti za tako epohalni zakljucak :) Nasa I-CTS10228-YP196 se nalazi u stablu CTS4002 i L621.CTS4002 je TMRCA oko 5200 god i pronadjen je na teritoriji danasnje Poljske i Velike Britanije a L621 sirom zapadne Evrope,Britanskih ostrva i granice Litvanije i Bjelorusije.Najblizi rodjak nasoj L621 je L161,1 koji su se razdvojili prije oko 6600 godina.Potomke ovih L161,1 nalazimo u zapadnoj Evropi,najvise na Britanskim ostrvima.

Kako to negira ono sto sam napisao?

Pa napisao si "Tako danas znamo da su I2a medju Srbima u dalekoj proslosti bili germani ili germanizovani(veca verovatnoca) i da su tek kao takvi usli u slovensku grupu ljudi gde se slovenizuju.",posebno ovo isticem "TAKO DANAS ZNAMO".Ni Stiven Spilberg ne bi mogao povezati nasu I-CTS10228-YP196 i L621 sa Germanima,posebno sto kod Germana nema jedva 1-2 % danas L621 i CTS10228.

Pa napisao si "Tako danas znamo da su I2a medju Srbima u dalekoj proslosti bili germani ili germanizovani(veca verovatnoca) i da su tek kao takvi usli u slovensku grupu ljudi gde se slovenizuju.",posebno ovo isticem "TAKO DANAS ZNAMO".Ni Stiven Spilberg ne bi mogao povezati nasu I-CTS10228-YP196 i L621 sa Germanima,posebno sto kod Germana nema jedva 1-2 % danas L621 i CTS10228.

Kod danasnjih nema ali kod onih koji su dosli do Visle i Buga 300 pne pa nadalje bi moglo da se nadje. Narocito jer I2a kod srba upravo nastaje tada na tom prostoru pa tesko da je i mogla da se znacajnije pojavi kod danasnjih Germana jer je kasnije slovenizirana. Ali zato ima nekih drguih I2 kao i I1..
Nista sta sam ja napisao ne portivreci ono sto si ti napisao.

Poslednja izmena:
Kod danasnjih nema ali kod onih koji su dosli do Visle i Buga 300 pne pa nadalje bi moglo da se nadje. Narocito jer I2a kod srba upravo nastaje tada na tom prostoru pa tesko da je i mogla da se znacajnije pojavi kod danasnjih Germana jer je kasnije slovenizirana. Ali zato ima nekih drguih I2a kao i I1..
Nista sta sam ja napisao ne portivreci ono sto si ti napisao.
Kako znas da su nosili L621 ? Vidis da i L621 i CTS4002 imamo i u Poljskoj, onda L621 na granici Bjelorusije i Litvanije.Na Britanskim ostrvima imamo nalaze CTS4002 --FGC20479-FGC20479 * FGC20501 * FGC20480 TMRCA 4300 god,mladji od ovog u Poljskoj.

Moguce da su je Germani primili sa lokalnim stanovnistvom ko je mozda bilo keltsko ili cak mnogo starije.
Ono sto je sigurno da se nasa I2a pojavljuje u vreme pojave Germana na tom prostoru, Magna Germanum, pre oko 2 300, i da ce narednih nekoliko stotina godina tu Germani dominirati.
Taj I2a uopste ne mora biti da je donesen sa tom germnaskom ekspanzijom ali je on germaniziran, to je skoro 100% sigurno. Iako kretanje predaka grupe vuce na germansku zemlje na severo-zapadu pa da se tako sirio ali ne mora da znaci.

Тврдња да је I2a1b изворно германска и да је славизирана је тешке идиотизам.

Да је I2a1b у античко време играла значајну улогу код германских народа и данас би постојала у солидном проценту код германских народа, а то није случај, код Немаца, Енглеза, Холанђана, Швеђана, Данаца, Исланђана и Норвежана I2a1b не може ни свећом да се нађе.

Треба бити дебело ударен па поверовљати да је хаплогрупа нека била "германска" а да су преко 90% данашњих носилаца словенски народа, а они оно што нису Словени су Румуни, Грци, Шиптари и Мађари тј. народи који имају мањи или већи словенски уплив, дај Боже да укупно 1% носилаца I2a1b су припадници германских народа.

Неки лупетају да су I2a1b на западни Балкан донели Готи, какви бре Готи какви бакрачи, њих је на Балкану била шачица које ту боравила кратко и продужила за Италију и Шпанију. Да су Готи стварно донели I2a1b на Балкан, донели би је и у Италију и Шпанију. I2a1b у Италији постоји у мизерним процентима и то тачно у оном делу где је некад била Млетачка република (покрајина Венето), што значи да су је тамо донели наши људи који су тамо одлазили у време Млетачке републике. У Шпанији уопште не постоји I2a1b, а тамо су били присутни Визиготи.
Оно што су Готи донели у наше крајеве је I1-Z63 коју имају Мацуре и сродни им родови, I1 је присутна у северној Италији и до 10% а у Шпанији је има пар процената, сасвим је јасно да су је у Италију донели Готи и Лангобарди, а у Шпанију Готи.

Мислим да неки који промовишу "гермамнско" порекло I2a1b имају комплекс инфериорности према западу, и покушавају да га лече тако што најјачу хаплогрупу код Срба проглашавају "изворно германском."

Poslednja izmena:
Zar nijw ta I1 mnogo mlada za gotsko sirenje ovde?
Uzgred, koliko I1 ima u Poljskoj danas?

Naravno da su I2a na prostoru Visle i Buga u tom periodu bili Germani ili germanizovano stanovnistvo.

Зашто германски народ данас немају I2a1b???????????

Једини условно речено Германи код којих се та хаплогрупа јавља су германизовани Лужички Срби и други Словени из источне Немачке.
Мартин Лутер је био I2a1b -DN, а он је германизовани Словен из словенског племена Љутићи са балтичке обале источне Немачке.
Код правих Германа не постоји I2a1b.

Молим те да ми одговориш зашто германски народи данас немају I2a1b кад тврдиш да су је у античко време носили германски народи?
Молим те да ми одговориш зашто у Италији и Шпанији нема I2a1b, а опште је познато да су у Италији били присутни Лангобарди и Готи, а у Шпанији Свеви и Готи?

I1-Z63 у ове крајеве су донели ако не Готи онда неки други Германи можда Гепиди, у сваком случају I1-Z63 је заоставштина Германа macure.net/sr/Home#!Genetika_TeorijeoPorekluPlemenaMacura

Kog zna,njemu sam pisao jos pre nekoliko godina...meni su prvo pogresili test u jednoj glupavoj americkoj klinici i zamenili uzorak...dostavili mi da sam R1a a moj uzorak zaturila neka studentkinja siparica (ima i na zapadu brljotina jos kako )....na kraju mi poslali pismo gde mi se izvinjavanju i vracaju novac ako nista drugo ili da ponovim test kod njih (onda bilo 320$)...resio da ne ponovim kod njih i da se ne bakcem time...Ipak me uvek zanimalo i intrigiralo i odradim kod YSEQ i 23andMe...ispade da sam E1b-M35.1 ali se isto osecam Srbinom i onda kad sam mislio da sam R1a i sada kada znam da sam E1b...cak naprotiv smatram da to sto mi Srbi imamo i balkanske domorodacke krvi je vise nego jaci argument i ide nama u korist kad neki drugi sovinisti pricaju o autohotonosti na Balkanu a nama kao dosljacima sa Karpata. E haplogrupa se poistovecuje sa siptarskom..ispadose siptari stariji od haplogrupe ...Onda su i gore napomenuti Hitler,Napoleon itd Albanci...Ali na ovaj nacin neki se nesvesno odricu skoro 20% Srba...sta ce ti 'pravi Srbin' R1a koji se poturcio i sad mrzi sve srpsko i neki je Bosnjak a nekog E 'laznog Srbina' koji je krvario za ovu zemlju i narod odbacujes

Pa ima i iza Karpata 10 % Hg E, tako da ako se pretpostavi da su Srbi došli odande, onda je logična pretpostaka da je samo 1/3 od tih 15% današnjih E nosilaca drugog porekla.

Svo to napumpavanje E ima veze sa Deretlijama i tezom da moramo posto-poto biti najstariji ne samo od Siptara nego generalno na ovim prostorima. Samo naravno grese u jednoj bitnoj pretpostavci, Srbin koji je I2a i R1a je pre dosao na Balkan od Siptara i to dobrih par vekova.
To je Miroljubova teza, da su E-V13 izvorni srpski Jevreji :)

Šta im uopšte znači in situ? Da se formirala na originalnoj lokaciji, ili na licu mesta?
situ.jpg

Tako ti je kad se na silu govori iskrivljenim latinskim. Kad želiš da zvučiš učenije samo upotrebi što više stranih i nepoznatih reči.

Ma da, tako i pas verovatno ima 99,99% mačije genetike, samo nosi pseću haplogrupu?
Da li je tebi uopšte jasno kakvu si glupost sad napisao?

Poslednja izmena:
Zar nije taj I1 mnogo mlada za gotsko sirenje ovde?
Uzgred, koliko I1 ima u Poljskoj danas?

Naravno da su I2a na prostoru Visle i Buga u tom periodu bili Germani ili germanizovano stanovnistvo.

Samo sto od te I2 nema pa skoro ni traga ni glasa kod danasnjih Nemaca i Germana uopsteno osim ako ne racunamo germanizovane Slovene. Ta teorija o germanskom poreklu I2a je davno odbacena, sto je ona zapravo slovenska i to sto nekog boli sta da se radi.

Зашто германски народ данас немају I2a1b???????????

Једини условно речено Германи код којих се та хаплогрупа јавља су германизовани Лужички Срби и други Словени из источне Немачке.
Мартин Лутер је био I2a1b -DN, а он је германизовани Словен из словенског племена Љутићи са балтичке обале источне Немачке.
Код правих Германа не постоји I2a1b.

Молим те да ми одговориш зашто германски народи данас немају I2a1b кад тврдиш да су је у античко време носили германски народи?
Молим те да ми одговориш зашто у Италији и Шпанији нема I2a1b, а опште је познато да су у Италији били присутни Лангобарди и Готи, а у Шпанији Свеви и Готи?

I1-Z63 у ове крајеве су донели ако не Готи онда неки други Германи можда Гепиди, у сваком случају I1-Z63 је заоставштина Германа macure.net/sr/Home#!Genetika_TeorijeoPorekluPlemenaMacura

Sta znaci pravi Germani? Je l su to R1b ili I1?
Je l su to ovi sestrinski od I2ab1?

I2a2
https://cache.eupedia.com/images/content/Haplogroup-I2b.gif

Ti znas da je migracija I2a isla iz pravce severo-zapada Evrope?

I2ab1 nastaje 2 300 godina od ranije nosioca starije I2a grupe u prostoru koju nastanjuju Germani, Kelti i Sarmati u to vreme, tu nema nikakvih Slovena tada, 1000km istocnije se nalaze proto-sloveni. Nastaje na istocnom obodu Magna Germaniuma koji ce uci u slovensku etno-genezu.
Eto, zato je nema.

I1 kod nas je mladja od te germanske ekspanzije, za razliku od I2ab1.

Poslednja izmena:
Samo sto od te I2 nema pa skoro ni traga ni glasa kod danasnjih Nemaca i Germana uopsteno osim ako ne racunamo germanizovane Slovene. Ta teorija o germanskom poreklu I2a je davno odbacena, sto je ona zapravo slovenska i to sto nekog boli sta da se radi.

Samo je problem sto u vreme nastanke I2ab1 nije bilo Slovena vec su bili nekih 1000 km istocno a osnovu cine R1a Z280 i M453.
Na tom prostoru gde je nastala I2ab1 imamo Sarmate, Kelte i dolazece Germane koji ce germanizovati skoro sve do Dnjepra i Dunava dok ne dodju Huni, kada krece velika slovenska migracija zapadno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back