Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ILIRIZOVANA populacija. Balkan nije bio pusto podrucje. Hocu da kazem, da I2a CTS10228 nije starija no sto pridosli Iliri (drugoga milijinuma p.n.e.), a koji su vec zatekli vec ''starosjedelacku'' populaciju (naravno i oni dodjosi) i Ilirizovali ih.
Mutacija tamo-vamo, tu i tamo.
Na balkanu, kao sto znamo, ko sve nije prosao, dosao, ostao, iselio, povratio, itd., itd
nagadjanja bezkraja.

Kako tumačiš da u Albaniji imamo 13% I2a Din i to na prostoru koji su zauzeli Bugari?

Ono u šta sam sasvims iguran je da nisu bili I2a Din. Zašto? Zato što u današnjoj Italiji nemamo tu haplogrupu osim na mestima gde je bio intenzivan promet sa Dalmacijom. Da su Iliri bili toliko uticajni u Italiji (s pretpostavkom da su I2a Din), onda bi tamo bili dosta zastupljeniji. Ovako se din praktično savršeno poklapa sa arealom slovenske ekspanzije.

Najverovatnije su neki G, J2, E1b

Da,kao sto vidimo ovde ,zapadno od rijeke Rajne koja je bila granica Rimskog carstva nemamo ni 1 % I2-CTS10228
roman1-tile new.jpg

Prilozi

• roman1-tile 2.jpg
    roman1-tile 2.jpg
    78 KB · Pregleda: 11
А Ујгури (р1б), а Турци (р1б), а Азери (р1б), а Чуваши ?

А чу ли ти за Фирдусијеву причу о Турану и Ирану?

Деконцентрисан си!

Ја напишем

А онда ти то исто напишеш (мало конфузно), а при томе кажеш да ја лупам??????

Не лупам (измишљам) ја ништа него то истраживања показују.

А прича да нису у питању исте гране (словенска и туранска р1а) је ДЕБИЛНА јер имају заједничког претка, дакле "блиски" генетски рођаци су у питању.

Па "експерту" царски, Алтајци (Турани), при Кини, имају три пута већи проценат р1а од Срба (Словена), иако су се први Словени (Руси) на Алтају појавили пре двеста година као порезници, геометри и солџери.

Еј бре, "експерту", замисли колика би нам ћуна била да се увећа три пута!

Хоћеш ли дати неки конкретан доказ, или ћеш вртети празну причу као и до сада? Дакле, дај да видимо проценте R1а и R1b код Ујгура, Турака и Азера, није ти ваљда толики проблем да нам то саопштиш? Наравно да европска Z283 и индо-иранска Z93 нису иста грана, јасно су одвојене и Z283 скоро и не постоји код туранских народа, то само тотална незналица попут тебе може да негира, по твом размишљању нема потребе уопште да причамо о хаплогрупама, јер све оне имају заједничког претка и сви су генетски рођаци.

Једина, понављам једина, језичка макрогрупација која садржи значајне проценте и р1а и р1б је туранска.

Сви чекамо да нам објасниш како су Аустријанци, Чеси, Словаци, Пољаци, Словенци, Данци, Немци, Мађари, Исланђани, Норвежани, Швеђани и Летонци уствари Туранци, јер по теби само туранци имају значајне проценте R1a и R1b. :hahaha: :hahaha: :hahaha: Овом изјавом си само потврдио да си највећа незналица на овом форуму, а вјеруј да је то равно подвигу у оваквој конкуренцији.

Турански народи су R1a Z93 наследили од својих белих европеидних предака. Турански народи данас су аутосомално претежно монголоиди и због тога Момчило мисли да су R1a и R1b изворни турански маркери. Трећина америчких црнаца носи европске хаплогрупе које су добили на тај начин што су бели робовласници волели да се друже са њиховим прабабама.

Poslednja izmena:
Ako sam dobro izbrojao stanje sa prvim objavljenim haplotipovima iz Hercegovine je sledece:
I2a: 4
I1: 4
E1b: 2

Ostale informacije je zabranjeno objavljivati javno.

Za mene je pocelo ekstra.Potpuni obrt,nisam ocekivao nista jer na 23 markera za CTS10228 (DIN N) je to jako tesko a vec u startu pronadjena potpuna poklapanja na 23 markera sa jednim vecim bratstvom na granici Cg i Hercegovine,ista slava takodje.Po predanjima usmenim i znali smo za to ali nismo znali lokaciju i bratstvo.

Сви чекамо да нам објасниш како су Аустријанци, Чеси, Словаци, Пољаци, Словенци, Данци, Немци, Мађари, Исланђани, Норвежани, Швеђани и Летонци уствари Туранци, јер по теби само туранци имају значајне проценте R1a и R1b. :hahaha: :hahaha: :hahaha: Овом изјавом си само потврдио да си највећа незналица на овом форуму, а вјеруј да је то равно подвигу у оваквој конкуренцији.

Никада овако нешто нисам написао нити сугерисао.
Никада.
Како да ти објасним, царе, тезу коју си сам измислио па је мени приписао?
Волиш да измишљаш или шта.
Грдан проблем имаш.
Све читаш по оној шта се баби .........
Поремећај пажње је у питању, шта ли?

Просто је немогуће дискутовати са неким ко измишља и то за медаљу.

Poslednja izmena:
Хоћеш ли дати неки конкретан доказ, или ћеш вртети празну причу као и до сада? Дакле, дај да видимо проценте R1а и R1b код Ујгура, Турака и Азера, није ти ваљда толики проблем да нам то саопштиш? Наравно да европска Z283 и индо-иранска Z93 нису иста грана, јасно су одвојене и Z283 скоро и не постоји код туранских народа, то само тотална незналица попут тебе може да негира, по твом размишљању нема потребе уопште да причамо о хаплогрупама, јер све оне имају заједничког претка и сви су генетски рођаци.

Царе па ти само лажеш.
Умеш ли штогод друго да напишеш?
Нисам негирао него указао на њихову блиску рођачку везу.
Зашто бих помињао рођачку везу ако негирам њихову разлику.
Па ти лажеш и лажеш и лажеш на камаре.

Или царе имаш проблем са разумевањем прочитаног текста.

Већ сам те хватао у лажи али помислих наивно погрешио човек.

Али ти само лажеш.

Тек се почело са анализама, но...сад ће r12aval да пише о завери против словенства. :D

Многи мисле да је само R1а словенска хаплогрупа, има и доста оних што говоре да је I2а једнако словенска као и R1а, али у подсвести и даље имају R1а хаплогрупу као једино мерило словенства.

Никада овако нешто нисам написао нити сугерисао.
Никада.
Како да ти објасним, царе, тезу коју си сам измислио па је мени приписао?
Волиш да измишљаш или шта.
Грдан проблем имаш.
Све читаш по оној шта се баби .........
Поремећај пажње је у питању, шта ли?

Просто је немогуће дискутовати са неким ко измишља и то за медаљу.

Царе па ти само лажеш.
Умеш ли штогод друго да напишеш?
Нисам негирао него указао на њихову блиску рођачку везу.
Зашто бих помињао рођачку везу ако негирам њихову разлику.
Па ти лажеш и лажеш и лажеш на камаре.

Или царе имаш проблем са разумевањем прочитаног текста.

Већ сам те хватао у лажи али помислих наивно погрешио човек.

Али ти само лажеш.

Једини лажов овде си ти, и то патолошки. Јеси ли ти написао следеће:

Једина, понављам једина, језичка макрогрупација која садржи значајне проценте и р1а и р1б је туранска.

Ја ти испод тога наведем брдо индоевропских народа који имају значајне проценте R1а и R1b, па су могућа само два објашњења, или су наведени народи Туранци (нису Индоевропљани), или твоја изјава није тачна. Свима је јасно, а ти само настави да се укопаваш у својим лажима и незнању.

- - - - - - - - - -

Ни за лека нема R1a ! :hahaha::hahaha::hahaha:

Биће R1а, без бриге. Дуг је дан...

Ја сам исто некад тврдио да су R1а и R1b изворни турански маркери, али од кад сам сазнао да моји рођаци по бабине линије (породица Добријевић) припадају хаплогрупи R1b U152 ревидирао сам став. Нисам луд да и даље говорим да је R1b изворно туранска, онда би то значило да и ја имам туранске крви.:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Ја сам исто некад тврдио да су R1а и R1b изворни турански маркери, али од кад сам сазнао да моји рођаци по бабине линије (породица Добријевић) припадају хаплогрупи R1b U152 ревидирао сам став. Нисам луд да и даље говорим да је R1b изворно туранска, онда би то значило да и ја имам туранске крви.:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Браво мајсторе, каква логика.
Свако од нас (неки директно неки не) у свом генетском саставу има крви и од R1a и од R1b породица, па чак и од J1...замисли...кошмар!!! :hahaha:

Браво мајсторе, каква логика.
Свако од нас (неки директно неки не) у свом генетском саставу има крви и од R1a и од R1b породица, па чак и од J1...замисли...кошмар!!! :hahaha:

Ниса скапирао да је то што сам написао била шала!? Ја никад нисам тврдио да су R1а и R1b изворни турански маркери, само сам говорио да код неких туранских народа постоји висок проценат неких грана R1а и R1b. Видиш да се стално препирем са Момом и браним аријевско порекло R1а, од његових сулудих теорија да је R1а изворни турански маркер. :hahaha:

Прибиша ти си као попио памет целог света !!?? Указујем нашем Моми да R1а није изворно туранско-монголски маркер. Да ли и ти као и војвода Момчило хоћеш да кажеш да R1а јесте изворни монголско-турански маркер, кад кажеш да сам и ја незналица?????

Стојане Пети Јаковићу, испричавам се што те некоћ назвах незналицом, ти си једноставно недовољно упућен у генетичку генеалогију, стога праштај на тешким ријечима мојим! Мома је својим баљезгаријама чврсто зацементирао себе на позицију тоталне незналице, нико му није ни близу.

Но да се вратимо ведријим темама, искочише малоприје тројица Р1а међу Херцеговцима па ме занима какво је твоје објашњење овог феномена?

Стојане Пети Јаковићу, испричавам се што те некоћ назвах незналицом, ти си једноставно недовољно упућен у генетичку генеалогију, стога праштај на тешким ријечима мојим! Мома је својим баљезгаријама чврсто зацементирао себе на позицију тоталне незналице, нико му није ни близу.

Но да се вратимо ведријим темама, искочише малоприје тројица Р1а међу Херцеговцима па ме занима какво је твоје објашњење овог феномена?

Оно што сам рекао да ће наши Херцеговци имати мање R1а од Шиптара из Албаније је била шала. Наши Херцеговци ће сигурно имати више R1а и од Црногораца и од западних Херцеговаца. Очекујем можда и читавих 15%, испод 13% сигурно неће бити. Једино нисам сигуран за Е-V13, она би могла да буде око 10%, а можда чак и преко 15%, ипак се источна Херцеговина граничи са Црном гором где је Е-V13 прилично јака. Шта ти мислиш о Е-V13 међу источним Хедрцеговцима?

Оно што сам рекао да ће наши Херцеговци имати мање R1а од Шиптара из Албаније је била шала. Наши Херцеговци ће сигурно имати више R1а и од Црногораца и од западних Херцеговаца. Очекујем можда и читавих 15%, испод 13% сигурно неће бити. Једино нисам сигуран за Е-V13, она би могла да буде око 10%, а можда чак и преко 15%, ипак се источна Херцеговина граничи са Црном гором где је Е-V13 прилично јака. Шта ти мислиш о Е-V13 међу источним Хедрцеговцима?

Пресветли Стојане опростите на нашој немоћи да идентификујемо вашу шалу, ипак нисмо на истом интелектуалном нивоу.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back