Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta reći o ženskom čeljadetu koje sa indignacijom govori o tome kako ljudi sa pojedinih područja liče na nekog tamo Kristijana? Tu je jasna konotacija i pristrasnost.

Čovek ne zna šta bi rekao o tebi. Tolika doza hipokrizije je zaista neverovatna.
Nekolicina psihopata koji se lažno predstavljaju (osnovano sumnjam da neki od njih koriste lažni identitet ljudi koji su se već testirali) krstari po stranim forumima "pojašnjavajući" kako izgledaju Srbi. Ja sam se toj internet bandi suprostavila tvrdeći da Srbi tako ne izgledaju. Nikad nisam tvrdila da osobe iz bilo kog područja izgledaju kao Kristijan Golubović. Naprotiv, ja sam tvrdila da je njegov izgled krajnje atipičan za bilo koju "rasu" ili područje, dok su ga tvoji pajtosi predstavljali kao tipičnog primerka nekakve "dinarske rase". Ja odgovorno tvrdim da ta "rasa" i ne postoji, a čak i da postoji, Kristijan Golubović sigurno ne može biti tipičan primerak bilo čega. Dakle, prestani da lažeš i poturaš meni nedela svojih pajtosa. Ne zna se da li si gori kad vređaš kao uličar ili kad iznosiš ovako gnusne klevete i još se predstavljajući kao borac protiv "nipodaštavanja drugih ili trećih".

Poslednja izmena:
Да се вратимо теми, управо читам Диона Касија, и морам признати да сам погријешио када га назвах лажовом и незналицом, ради се о врло пристојном момку веродостојног знања, захваљујем Стојану на препоруци. После читања Диона, Нестора и Далимила, сасвим је извесно да И2а-Дин. није дошла са Словенима, већ је напротив проистекла из неолитизованих рибара-сакупљача Лепенског Вира. Узорци из Лепенског вира су одавно изоловани, и чекају на анализу у замрзивачу нашег најпознатијег генетичара.

Да се вратимо теми, управо читам Диона Касија, и морам признати да сам погријешио када га назвах лажовом и незналицом, ради се о врло пристојном момку веродостојног знања, захваљујем Стојану на препоруци. После читања Диона, Нестора и Далимила, сасвим је извесно да И2а-Дин. није дошла са Словенима, већ је напротив проистекла из неолитизованих рибара-сакупљача Лепенског Вира. Узорци из Лепенског вира су одавно изоловани, и чекају на анализу у замрзивачу нашег најпознатијег генетичара.

Истина ће једног дана победити!!!:ok:

rv12aval @
Ovde komotno mozes staviti trojicu samo u statistiku :)

R1a
Popović, Avramijevdan, Šekovići/RS
Rakić, Avramijevdan, Srebrenica/RS
Milošević, Avramijevdan, Zvornik/RS
Ćirković, Avramijevdan, Bratunac/RS
Josipović, Lazarevdan, Zvornik
Ristanović, Lazarevdan, Zvornik/RS
Stević, Jovanjdan, Zvornik/RS
Perić, Lazarevdan, Zvornik/RS
Bogićević, Lazarevdan, Zvornik/RS
Jović, Lazarevdan, Zvornik/RS
Simić, Lazarevdan, Zvornik/RS

Ako iz te grupe ubacim samo trojicu u statistiku, a izbacim ostalu osmoricu, u tom slučaju je procenat R1a 26%.

Čovek ne zna šta bi rekao o tebi. Tolika doza hipokrizije je zaista neverovatna.
Nekolicina psihopata koji se lažno predstavljaju (osnovano sumnjam da neki od njih koriste lažni identitet ljudi koji su se već testirali) krstari po stranim forumima "pojašnjavajući" kako izgledaju Srbi. Ja sam se toj internet bandi suprostavila tvrdeći da Srbi tako ne izgledaju. Nikad nisam tvrdila da osobe iz bilo kog područja izgledaju kao Kristijan Golubović. Naprotiv, ja sam tvrdila da je njegov izgled krajnje atipičan za bilo koju "rasu" ili područje, dok su ga tvoji pajtosi predstavljali kao tipičnog primerka nekakve "dinarske rase". Ja odgovorno tvrdim da ta "rasa" i ne postoji, a čak i da postoji, Kristijan Golubović sigurno ne može biti tipičan primerak bilo čega. Dakle, prestani da lažeš i poturaš meni nedela svojih pajtosa. Ne zna se da li si gori kad vređaš kao uličar ili kad iznosiš ovako gnusne klevete i još se predstavljajući kao borac protiv "nipodaštavanja drugih ili trećih".

Lopov kada beži iz pljačke galami "držite lopova!". Upravo na to me podseća tvoje ponašanje. Ne mogu to da tražim ali znam dobro da si upravo o tome govorila na ovom forumu. I onda ja lažem? Ma daj bre, ne smaraj.

Svoje frustracije sa proustaškim paćenicima leči na tim stranim forumuima isto kao što oni leče sopstvene frustracije pokušavajući da Srbe prikažu niže vredne od sebe. Nama to ovde nije potrebno, tim pre što ovde niko nije govorio da Srbi izgledaju ovako ili onako. Uostalom, zašto bi to Srbi izgledali lepše ako imaju više R1a? Otiđi malo po slovenskim zemljama i pogledaj kakvi su tamo muškarci a kakvi su ovde kod nas.

Eupedija koja sakuplja podatke iz više izvora kaže da je u Srbiji R1a na 18% pri uzorku od pet zvezdica. Pre toga je dugo godina bio 15%, pa pretpostavljam da su koristili i statistiku srpskog DNK projekta.

Bugarska ima 17%, Rumunija 17,5%, Mađarska 30%, Crna Gora 7,5%, Hercegovina 12%, Hrvatska 24%, Grčka 11%, Albanija 9%. I onda dođe neka budala i tvrdi da kod Srba ima 30% R1a. Kako to shvatiti nego kao psihopatsko ponašanje?! Šetnja, bre!

Lopov kada beži iz pljačke galami "držite lopova!". Upravo na to me podseća tvoje ponašanje. Ne mogu to da tražim ali znam dobro da si upravo o tome govorila na ovom forumu. I onda ja lažem? Ma daj bre, ne smaraj.

Pre ovog posta sam ostavila mogućnost da si nešto pogrešno shvatio ili da je neki nesporazum u pitanju, ali sad vidim da si notorni lažov najgore vrste koji se služi najprizemnijim mogućim podmetanjima.

Ako iz te grupe ubacim samo trojicu u statistiku, a izbacim ostalu osmoricu, u tom slučaju je procenat R1a 26%.

Kao prvo i nije toliko bitno procenat gore dole samo za Srbe u BiH kada je u pitanju R1a,realno za BiH je oko 20 % zbog iznenadjenja u Bos.Krajini.Ne raspolazes dovoljnim brojem novih informacija,tako da nema sanse da je 26 %.Ono sto je bitno je sveukupna statistika za sve oblasti,a ona se krece izmedju 14 i 17 % sa novim informacijama ,i tesko da se moze desiti neka kolosalna promjena.

Kao prvo i nije toliko bitno procenat gore dole samo za Srbe u BiH kada je u pitanju R1a,realno za BiH je oko 20 % zbog iznenadjenja u Bos.Krajini.Ne raspolazes dovoljnim brojem novih informacija,tako da nema sanse da je 26 %.Ono sto je bitno je sveukupna statistika za sve oblasti,a ona se krece izmedju 14 i 17 % sa novim informacijama ,i tesko da se moze desiti neka kolosalna promjena.

Ја мислим да је реално да Срби из БиХ имају 23-25% R1a, a Срби укупно 18-19%.

Da li si ti sam postavio ove mape?
link
link
Pa je zatim pojašnjeno da su to mape na osnovu Srpskog DNK projekta + novi rezultati sa majskog testiranja.

Ја се никад не шалим са овако озбиљним стварима, последице оваквих теорија да смо дошли из некаквих мочвара могу бити изузетно опасне. Неки народи који имају више балканске генетике могу легитимно тражити да им уступимо нашу земљу и шта ћемо онда, јер неко мисли да би Украјинци и Белоруси дозволили да се 7 милиона Срба пресели у долину Припјата? Би мало сутра, а и у некој лудој верзији када би дозволили, долина Припјата је најтеже погођена Чернобиљском катастрофом, озрачили би се тотално и нестали у пар генерација.

Da li si ti sam postavio ove mape?
link
link
Pa je zatim pojašnjeno da su to mape na osnovu Srpskog DNK projekta + novi rezultati sa majskog testiranja.

Napisao sam da se procenat R1a treba uzeti sa rezervom i to je tako i autor mape napisao.On je opalio sve mladjine vukove :)....Kada saberes sve ostaje nam najvise 17-18 % R1a,cak je u majskom testiranju to 13,7 %.Kada dodju rezultati sa hercegovackog projekta nista se nece nabolje promjeniti za R1a.

Данас је у Европи доминантна неолитска MtDNA H, док су Y-днк неолитске хаплогрупе буквално десетковане и непостојеће...H2, F, C...(осим G2a која своје највеће фреквенције бележи управо у планинама и брдима Европе)...делује ми као неки ефекат код Баска, најновије придошлице у бронзаном добу, Индоевропљани, су десетковали мушку популацију и присвојили женке, с' тим што код Баска доминира Кромањонска MtDNA U5, и сачувао се преиндоевропски језик.

Да се надовежем на данашње писаније...управо објављено.
Ancient mitochondrial lineages support the prehistoric maternal root of Basques in Northern Iberian Peninsula

Napisao sam da se procenat R1a treba uzeti sa rezervom i to je tako i autor mape napisao.On je opalio sve mladjine vukove :)....Kada saberes sve ostaje nam najvise 17-18 % R1a,cak je u majskom testiranju to 13,7 %.Kada dodju rezultati sa hercegovackog projekta nista se nece nabolje promjeniti za R1a.

.....edit.....

Ja bih uzela s velikom dozom rezerve tvoje pisanje kad se radi o ovim statistikama, a moguće je i da se možeš mirne duše svrstati u isti koš sa Korom koji je već više puta dokazao da je bezkarakterni manipulant i lažov. Isto tako se pitam, znaš li uopšte šta je procentni račun i znaš li da izračunaš procente.

Poslednja izmena:
Koliko vidim na forumu Porekla odakle si preuzeo mape nije napisano ništa slično tome, a svi koji su pravili statistike rezultata sa projekta nisu stavljali sve "avramijevštake". Sa njima bi R1a bio skoro 50 %, a takvu statistiku nećeš naći. Sem toga, drugu mapu je pravio nebojša za kog znam sigurno da uvek izostavlja većinu "avramijevštaka" i pravi izuzetno "prečišćene" mape. Čak ni on na toj temi sa foruma Porekla nije imao zamerki na prvu mapu već je pohvalio autora, a to se sigurno ne bi desilo da je ovaj uvrstio sve "avramijevštake".

Ja bih uzela s velikom dozom rezerve tvoje pisanje, odnosno stavila bih te u isti koš sa Korom, jer mi zvuči neverovatno to što pišeš iz više razloga. Isto tako se pitam, znaš li uopšte šta je procentni račun i znaš li da izračunaš procente.

Значи ли то да га и ти хвалиш? :per:

Koliko vidim na forumu Porekla odakle si preuzeo mape nije napisano ništa slično tome, a svi koji su pravili statistike rezultata sa projekta nisu stavljali sve "avramijevštake". Sa njima bi R1a bio skoro 50 %, a takvu statistiku nećeš naći. Sem toga, drugu mapu je pravio nebojša za kog znam sigurno da uvek izostavlja većinu "avramijevštaka" i pravi izuzetno "prečišćene" mape. Čak ni on, na toj temi sa foruma Porekla nije imao zamerki na prvu mapu već je pohvalio autora, a to se sigurno ne bi desilo da je ovaj uvrstio sve "avramijevštake".

Ja bih uzela s velikom dozom rezerve tvoje pisanje kad se radi o ovim statistikama, a moguće je i da se možeš mirne duše svrstati u isti koš sa Korom koji je već više puta dokazao da je bezkarakterni manipulant i lažov. Isto tako se pitam, znaš li uopšte šta je procentni račun i znaš li da izračunaš procente.

Nije istina,evo citiram "Урачунати су тестирaни из днк пројекта (укључујући све Аврамијевштаке, Шаренце и остале), са 23andMe, као и са мајског истраживања".Jesi li svjesna da je trenutno sa zadnjeg istrazivanja R1a 13,7 %,poslije hercegovackog projekta nista se nece nabolje promjeniti,kada sve skupimo zajedno sa onim od prije na relativno dobrom uzorku za srpski projekat, nema sanse da predje 18 %.

Poslednja izmena:
Nije istina,evo citiram "Урачунати су тестирaни из днк пројекта (укључујући све Аврамијевштаке, Шаренце и остале), са 23andMe, као и са мајског истраживања".Jesi li svjesna da je trenutno sa zadnjeg istrazivanja R1a 13,7 %,poslije hercegovackog projekta nista se nece nabolje promjeniti,kada sve skupimo zajedno sa onim od prije na relativno dobrom uzorku za srpski projekat, nema sanse da predje 18 %.

Nešto si pobrkao u glavi. Mapa koju si postavio je rađena na 213 uzoraka prema onom što na njoj piše. mapa-link

Postoji 65 nosilaca R1a među Srbima iz BiH u Srpskom DNK projektu. Ako je broj uzoraka 213 to je oko 30% R1a čak i u slučaju da nije bilo NIJEDNOG jedinog nosioca R1a u tom majskom istraživanju.

Što se Hercegovačkog projekta tiče, sudeći po vašem pisanju rađen je tako što su prezimena koja će se testirati UNAPRED određena, pa se rezultati mogu barem donekle predvideti, ali se time dovodi u sumnju i relevantnost čitavog projekta. U svakom slučaju, to će tek obesmisliti čitavu statistiku ako već nije vašim mućkama obesmišljena.

Poslednja izmena:
Гледајући узорке из овог најновијег рада о древној ДНК, чини ми се ипак да је И2а_Дин. дошла тек са Словенима у 6. вијеку из Припјатских мочвара, јер ниједан узорак не припада нашој грани И2а1б, па мислим да тиме ипак Стојанова теорија о поријеклу Срба из Винче пада у воду. Следеће што би наредна истраживања требало да открију је са којом археолошком културом је Е-Л618 стигла на Балкан, и колико хиљада година пре И2а-Дин.

Гледајући узорке из овог најновијег рада о древној ДНК, чини ми се ипак да је И2а_Дин. дошла тек са Словенима у 6. вијеку из Припјатских мочвара, јер ниједан узорак не припада нашој грани И2а1б, па мислим да тиме ипак Стојанова теорија о поријеклу Срба из Винче пада у воду. Следеће што би наредна истраживања требало да открију је са којом археолошком културом је Е-Л618 стигла на Балкан, и колико хиљада година пре И2а-Дин.

Гледаш фалсификоване резултате као што је и фалсификована историја коју смо учили у школама. Американци су исценирали одлазак на Месец, шта је за њих да фалсификују резултати генетских истраживања.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back