Ројалиста
Poznat
- Poruka
- 9.563
Моле се учесници расправе да смање доживљаје и да се врате теми. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

...угрожавање територијалне целине Србије и противуставно отцепљење дела територије Србије,
јер се на пропагирању немачке колонијалне историографије о наводном
досељавању Словена на Балкан у ВИ веку базирају и све тенденције
проглашења такозваног независног Косова (чији је назив изведен из
истинског назива СлоВена: Коло(Вениј)а/КосоВа), почев од времена када је
Ватикан преко католичког свештенија Јиричека илирско порекло (које су до
тада основано приписивали Србима, подстрекавајући их на борбу против
Турака) почели да приписују такозваним АлБанцима/АлБенима, описујући да
они ипак не говоре илирским/СорВенским језиком.
Ова група саизвршилаца је усмерена на информативно и фактичко уништавање
трагова и археолошких налазишта (која су на Балкану и ван њега обухваћена под
термином Винча/Винчанска култура), што је форма геноцида српског народа и
ПОТИСКИВАЊА СРПСКОГ НАРОДА (са Апенина, из Мале Азије а сада и са
Балкана), методима које је: Гај Јулије Цезар описао у „Записима о Галском рату“,
Ватикан примењивао против СлоВена у Венетији/Венецији у току
Папских ратова мерама изолације Венеције од стране Камбријске лиге, које
су биле прототип примене незаконитих санкца УН против српског народа
крајем двадесетог века.
РАТ ПОЈМОВИМА који прати процес ПОТИСКИВАЊА је облик уништавања трагова
очигледног КОНТИНУИТЕТА КУЛТУРЕ Срба и СлоВена од времена Лепенског Вира
и Винче, када су СлоВени себе називали КолоВени и РАзСени/Род првобитни, јер је
наша цивилизација била и остала цивилизација толерантности различитости
родова за разлику од „територијалне цивилизације Рима“ по којој су „Сви грађани
Рима – Римљани“ која је потисла колоВенску/слоВенску цивилизацију са Апенина
509. године пре нове ере када је извршен пуч који је у науци познат као Римска
револуција.
......
3атварање Народне библиотеке Србије, која не ради већ неколико година,
организовање од стране Српске академије наука и уметности у Новом Саду
научног скупа на којем су припадници специјалних служби из САД и Италије,
уз присуство научника из многих земаља – не само признали постојање
писаних натписа на археолошким артефактима Винче, већ и покушали да
промене назив Винчанског писма и трагова Винчанске писмености на
назив ПОДУНАВСКО ПИСМО и писменост, какао се то писмо никако не би
могло повезати са Винчанском културом КолоВена (СлоВена).
Прибиславе јес ти то прешо у аутохтонисте или ми се чини?Од малијех ногу сам као непобитну узимао чињеницу да су Словени/Коловени дошли на Балкан тек у 6. вјеку из припјатских мочвара, али у посљедње вријеме, читајући Нестора, Далимила и многе друге поуздане изворе, све ми се више чини да би аутохтонисти на концу ипак могли бити у праву. Ријечи овог мудрог српског адвоката из Москве само додатно подупиру аутохтонистичку теорију о пореклу Словена/Коловена:
Ријечи мудрог српског адвоката из Москве
Цитирам:
Прибиславе јес ти прешо у аутохтонисте или ми се чини?
Погрешно Прибиславе, нису то фалсификати него је фалсификат бајка о сеоби Словена. Ево како гласи та бајка: У украјинским мочварама био један народ који је имао доброг и праведног владара. Кад је тај владар умро, његова 2 сина се нису могла договорити ко ће наследити престо. После дугих и тешких преговора договорише се да поделе државу и народ онако братски, односно на пола. Један брат узе пола народа и одведе га на делеки југ у Византију у околину Солуна. Ту се населише уз дозволу ромејског цара. Међутим ту им се нешто није свидело, па се овај брат предомисли и крену са народом кући у правцу украјинских мочвара. Али кад су стигли до Београда овај неодлучни брат се поново предомисли па затражи од ромејског стратега у Београду да јави цару да им додели неку другу земљу за насељавање. Цар кад је то чуо сажали се на сиротог брата и његов јадни, изгладнели и полу дивљи народ те им додели Херцеговину и Далмацију да се тамо неселе. Они који су измислили ову бајку су превидели чињеницу да у то време никаквог ромејског стратега у Београду није било нити је тад Византија имала икакве поседе у Подунављу. Овим бљувотинама се испирају мозгови нашој деци у школама већ 150 година, али неће још дуго. Хвала Богу да све мање Срба верује у ову бајку.
Mada, kada se malo bolje pogleda...Ne mogu da nađem vezu ovih rezultata i savremenih evropskih populacija.
Velika razlika mađarskog i rumunskog neolita.
Naše Podunavlje bi trebalo biti bliže rumunskom.
http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0128810
Pitanja su:
Kako je obnovljena populacija posle kataklizme od pre 5 milenijuma.
Odakle evropi 40% H hg.
Za nas je ključno pitanje šta se desilo između vinčanske i žutobrdske kulture.
Iako žutobrdska kultura ima nove elemente postoji i konekcija sa Vičom.
Ako posmatramo žutobrdsku kultutru; teško me neko može ubediti da nema kontinuiteta sa Srbima.
Од малијех ногу сам као непобитну узимао чињеницу да су Словени/Коловени дошли на Балкан тек у 6. вјеку из припјатских мочвара, али у посљедње вријеме, читајући Нестора, Далимила и многе друге поуздане изворе, све ми се више чини да би аутохтонисти на концу ипак могли бити у праву. Ријечи овог мудрог српског адвоката из Москве само додатно подупиру аутохтонистичку теорију о пореклу Словена/Коловена:
Ријечи мудрог српског адвоката из Москве
Цитирам:

Погрешно Прибиславе, нису то фалсификати него је фалсификат бајка о сеоби Словена. Ево како гласи та бајка: У украјинским мочварама био један народ који је имао доброг и праведног владара. Кад је тај владар умро, његова 2 сина се нису могла договорити ко ће наследити престо. После дугих и тешких преговора договорише се да поделе државу и народ онако братски, односно на пола. Један брат узе пола народа и одведе га на делеки југ у Византију у околину Солуна. Ту се населише уз дозволу ромејског цара. Међутим ту им се нешто није свидело, па се овај брат предомисли и крену са народом кући у правцу украјинских мочвара. Али кад су стигли до Београда овај неодлучни брат се поново предомисли па затражи од ромејског стратега у Београду да јави цару да им додели неку другу земљу за насељавање. Цар кад је то чуо сажали се на сиротог брата и његов јадни, изгладнели и полу дивљи народ те им додели Херцеговину и Далмацију да се тамо неселе. Они који су измислили ову бајку су превидели чињеницу да у то време никаквог ромејског стратега у Београду није било нити је тад Византија имала икакве поседе у Подунављу. Овим бљувотинама се испирају мозгови нашој деци у школама већ 150 година, али неће још дуго. Хвала Богу да све мање Срба верује у ову бајку.
U ovim nalazima imamo malo H mtDNA, osim nekih danas retkih podgrupa kao H26.Данас је у Европи доминантна неолитска MtDNA H, док су Y-днк неолитске хаплогрупе буквално десетковане и непостојеће...H2, F, C...(осим G2a која своје највеће фреквенције бележи управо у планинама и брдима Европе)...делује ми као неки ефекат код Баска, најновије придошлице у бронзаном добу, Индоевропљани, су десетковали мушку популацију и присвојили женке, с' тим што код Баска доминира Кромањонска MtDNA U5, и сачувао се преиндоевропски језик.
Столе ко доби опкладу? Давно сам ти говорио чија је Винча![]()
Не могу рећи да сам дефинитивно прешао, али свакако више нисам толико сигуран да су Словени/Коловени дошли на Балкан тек у 6. вијеку, много се ту ствари не уклапа.
Pogledah ponovo.
Daleko od toga da je bila ekskluyivno G2a. Dell Boz je naveo E1b koji je morao proci preko Vince a starost mu potpuno odgovara tom periodu.
The further cultural development of the eastern and western parts of the Carpathian Basin remained mostly distinct in the local Late Neolithic (ca. 5000-4500 BCE), with the transition of the Szakálhát and late ALPc to the Tisza culture in the East; and the spread of the Sopot culture of southern origin [12, 13, 14, 15, 16, 17, 18], followed by the Lengyel cultural orbit, surviving until 4300 BCE to the western part of today’s Hungary.
ajde da cujemo sta se ne uklapa po pitanju I2a Din S?

Kada pominjemo dubrovačko žutobrdsku kulturu; u nalazima imamo zvečke u obliku price.Pitanja su:
Kako je obnovljena populacija posle kataklizme od pre 5 milenijuma.
Odakle Evropi 40% H hg.
Za nas je ključno pitanje šta se desilo između vinčanske i žutobrdske kulture.
Iako žutobrdska kultura ima nove elemente postoji i konekcija sa Vičom.
Ako posmatramo dubrovačko - žutobrdsku kultutru; teško me neko može ubediti da nema kontinuiteta sa Srbima.
Teško da ovakav način prikazivanja može dati verodostojne rezultate. Osim toga, koncentracija R1a je nerealno visoka, što je posledica čuvenih "Mlađinih vukova sa Drine", odnosno testiranja Avramiještaka. Dosta bolje stanje daju karte na kojima su ucrtane gustoće po pojedinačnim haplogrupama. Prisustvo E1b u istočnim delovima RS zasigurno nije kao što je prikazano na nivou 5-10%, tim pre 1-5%.Isto tako, karta R1a bi sugerisala da je prisustvo te hg (izuzimajuću Avramiještake) većinski u dijapazonu 20-25%, što ne odgovara činjeničnom stanju.
Teško da ovakav način prikazivanja može dati verodostojne rezultate. Osim toga, koncentracija R1a je nerealno visoka, što je posledica čuvenih "Mlađinih vukova sa Drine", odnosno testiranja Avramiještaka. Dosta bolje stanje daju karte na kojima su ucrtane gustoće po pojedinačnim haplogrupama. Prisustvo E1b u istočnim delovima RS zasigurno nije kao što je prikazano na nivou 5-10%, tim pre 1-5%.Isto tako, karta R1a bi sugerisala da je prisustvo te hg (izuzimajuću Avramiještake) većinski u dijapazonu 20-25%, što ne odgovara činjeničnom stanju.
Иначе, ови твоји Вукови са Дрине развалише целу статистику. Замало па да престигнемо Русе по броју Р1а.
млађо:Развалише?
Шарко је поставио три тестирана Аврамијевштака у поменуту статистику...осталих R1a има такође прилично, чак можда и више него што очекивано...тако да нема реметења.
Буздован ти је тата, а теби је жешће испран мозак кад верујеш у те бајке у које евентуално могу да поверују само деца до узраста од 4 године.![]()
Генетика је подложна разним тумачењима и манипулацијама и не треба се превише на њу ослањати.

Šta ne odgovara činjeničnom stanju?
Koliko vidim stalno imaš nekakve primedbe na statistike Srpskog DNK projekta bez obzira ko ih pravi.
Sa foruma Poreklo:
Možeš li da odgovoriš kakav tačno problem u glavi imaš vezano za statistike? Što se tiče moje statistike, ona je apsolutno tačna, a način na koji su "avramijevštaci" uračunati u statistiku je ranije objašnjen.
Iz kog razloga si ponovo počeo da me vređaš i srozavaš diskusiju na svoj uličarski nivo nije mi poznato, ali ti je prethodni histerični post (sada već obrisani) prijavljen. Sramota je što se sa svojim prostačkim rečnikom obrušavaš na neistomišljenike i što ti je sa takvim ponašanjem dozvoljeno učešće na forumu.
Da,tu negdje do 17-18 % maksimalno za Srbe.Cak trenutno imamo 13,7 % na solidnom uzorku,sveukupno.Ako obećaš da više nećeš biti maliciozna, možemo da sarađujemo. Šta reći o ženskom čeljadetu koje sa indignacijom govori o tome kako ljudi sa pojedinih područja liče na nekog tamo Kristijana? Tu je jasna konotacija i pristrasnost. Kako sam se borio protiv nipodaštavanja jednih, tako se borim i protiv nipodaštavanja drugih ili trećih. Svi ljudi su braća i rođaci a pradeda im je pigmej iz Afrike. Kada vidim da neko piše o superiornosti jednih nad drugim taj od mene može dobiti samo po nosu jer je u pitanju zlonameran čovek a takve ne podnosim.
Ja sam ti svojevremeno nudio ruku pomirenja, nisi je prihvatila. Molim lepo.
Imam primedbe zato što sam već 10 godina u vodama GG i poznati su mi neki mehanizmi preko kojih mogu da izvedem zaključke i na bazi intuicije. Imajući u vidu sva istraživanja do sada, kao i situaciju u okruženju, apsurdno je očekivati da je postotak R1a kod Srba veći od 20%, a ja pretpostavljam da je negde na 15-17% u globalu.Baš ništa nećemo dobiti ako veštački kreiramo brojno stanje ove ili one haplogrupe. Možemo se samo blamirati nakon izvesnog vremena kada istina izađe na videlo.