filipi
Aktivan član
- Poruka
- 1.103
@KOR,zanimljivo na onoj tabeli na eupediji pise 16 % bosnjaci R1a,gdje su to mogli naci ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Srbija
Verovali ili ne, na šestom mestu naše liste se nalazi Srbija. Kao neverovatan rezultat savršene kombinacije slovenskih i mediteranskih gena, Srpkinje svojim neverovatnim telima ostavljaju muškarce bez teksta već na prvi pogled. Svet za naše žene kaže da imaju skoro idealne proporcije tela. Savršeno zaobljeni kukovi, duge noge, čvrste zadnjice i savršene grudi su razlozi zbog kojih su se mnogi stranci preselili u Srbiju.
http://superzena.b92.net/iz-muskog-ugla.php?yyyy=2015&mm=10&nav_id=1048321
Realno, ima li šta važnije?Na kraju krajeva, to i jeste najvažnije u celoj ovoj genetici![]()
Dakle, i Tandoori kaže da dinarci nisu došli.Ne treba mi literatura, arrheoloska nauka sasvim jasno tvrdi da je na Balkan u 6. i 7. vijeku medju kratkoglave i kockacte (brahikrane) upala populacija dugoglavih i u to doba duzinski-sirinski indeks lobanja kratkoglavih se smanjio, da bi se opet povecao nakon 13. vijeka, sto znaci da je doslo do mijesanja robustnog leptodolihomorfnog (tj. sjevernog) antropoloskog tipa sa brahikefalnim starosjediocima. Ovo ni Djordje Jankovic ne moze da pobije. Drugo, cak i da je Dunav na prvi pogled nepremostiva logisticka prepreka, ne mora nista da znaci, rijeke se prije toga prelaze vjekovima unazad, sto je najvaznije, sam Mavrikije u Strategikonu na kraju 6. st. tvrdi da su Sloveni najsposobniji od svih "tadasnjih" naroda kad je u pitanju prelazenje rijeka. Trece, u izvorima (npr. Cuda Sv. Dimitrija) se spominje da su Sloveni sa porodicama naselili prostor Soluna, to povrdjuju i slovenske nekropole poput Djonaja kod Pristine ili Duvna, medju muskim i zenskim odraslim skeletima se nalaze i djecji, a nema tipicnih dinaroidnih lobanja sa klitoralnom kvrzicom na potiljku. Tada isto, svi pisu o Slovenima, od portugalskih, spanskih, vizantijskih, rimskih, sirijskih, jermenskih i inih izvora, kako upadaju, pustose, osvajaju, okupiraju, zauzimaju (itd.) zemlje ispod Dunava...
@KOR,zanimljivo na onoj tabeli na eupediji pise 16 % bosnjaci R1a,gdje su to mogli naci ?
To je proisteklo od onih davnih istraživanja Marijane Peričić i onog prilično jadnog rada Marjanovića i Primorca. Najveca koncentracija R1a kod bosanskih muslimana je u severnim područjima federacije. Zanimljivo je da se u okviru srpskog DNK projekta koji se bavi sakupljanjem i analizom haplotipova sa s-h govornog područja za sada pojavio samo jedan musliman iz BiH sa ovom haplogrupom. Očigledno je tu politika uplela svoje prste.
To je proisteklo od onih davnih istraživanja Marijane Peričić i onog prilično jadnog rada Marjanovića i Primorca. Najveca koncentracija R1a kod bosanskih muslimana je u severnim područjima federacije. Zanimljivo je da se u okviru srpskog DNK projekta koji se bavi sakupljanjem i analizom haplotipova sa s-h govornog područja za sada pojavio samo jedan musliman iz BiH sa ovom haplogrupom. Očigledno je tu politika uplela svoje prste.
Da li je neko radio malo ozbiljnija regionalna istrazivanja na ex-yu prostorima? Cini mi se da ove uopstene cifre o procentima raznih haplogrupa ne daju pravu sliku. Videli smo da Hrvati iz Hercegovine nemaju mnogo zajednickog sa sunarodnicima sa severo-zapada i slicno. Ali nisam recimo video neku analizu recimo Srba iz Hercegovine u odnosu na one iz Semberije i slicno.Verovatno bi bilo bi interesantno videtii kakav je odnos snaga kod Srba "starosedeoca" u Vojvodini, onih sto su dosli u prvim seobama sa Kosova, sa prezimenima sto se zavrsavaju na OV i SKI .
Imas na srpskom DNK projektu solidan broj testriranih sa mjestom porijekla.
Ето, види се да не знаш ни ко је Бастарне повезивао са Словенима, ни ко је Седов... Једино што знаш је да лупеташ, да износиш бесмислице без икаквог научног основа. Хајде, објасни која је та пољска аутохтонистичка школа, ко је одбацио њихове или идеје Седова, које су то нове, данас актуелне идеје, и ко је њихов носилац (осим великог Ахила71).
Poljski arheolozi.
Po odlasku Vandala, Poljska je zapustela.
Ponovo naseljena Slovenima u ranom srednjem veku (kraj 5. veka).
Sloveniju naseljavaju, odmah po povlačenju Langobarda u Italiju (6. vek).
Po odlasku Vandala, Poljska je zapustela.Ето, види се да ништа не знаш! Ко су ти пољски археолози, какву везу они имају са Седовим, а какву везу са теоријом о Бастарнима? Нема сврхе дискутовати са тобом када ти је главни извор информација википедија, а ни њу не читаш како треба!
Po odlasku Vandala, Poljska je zapustela.
Ponovo naseljena Slovenima u ranom srednjem veku (kraj 5. veka).
Pa da,zanimljivo da nema niko na eupediji da to ispravi tj. nikog nema sa nase strane da uitice i da osvjezi rezultate uz pomoc srpskog DNK projekta.
Ako ti tako kažeš.Као папагај понављаш нешто што нема никакве везе са темом, је ли то све што знаш?
како могу освежити ако постоји само један једини муслиман са том хаплогрупом који је оставио своје податке јавно доступним? Да ствар буде још занимљивија, тај једини муслиман је из Црне Горе, Секнић. Нити један једини муслиман из Босне за сада а има их минимум 16%, па ти види шта је у питању.
Осим тога, они тамо не узимају резултате из личних испитивања него из научних радова.
, To nisam znao.Ima li ikakvih izgleda da se kod nas nekad napravi naucni rad i inace da li uopste ima nekih ideja o tome.Nigdje nisam pronasao da iko o tome govori.Ma jasno Mi je da je to vise politicki rad nego naucni,dovoljno mi sto sam procitao davno par intervjua sa doticnim naucnicima da odmah shvatim kako se vise radi o njihovim kompleksima nego sto im je mozda neko sugerisao da naprave onakve rezultate i jos objave kao naucni rad.
Knjigu sam čitao, dobra je ali zahteva prilično dobro predznanje materije.Nadam se da moderacia ovo neće shvatiti kao reklamu. Imaš knjigu Genetika i etnologija od Todorovića gde su rezultati testiranja više pojedinaca u Prijepolju, uglavnom Srba i nešto (dvadesetak) muslimana.
http://www.poreklo.rs/2015/10/04/oktobarska-rasprodaja-knjige-u-izdanju-porekla-za-svega-500-dinara/
Jedan od zanimljivijih komentara je kako su Srbi sa zadovoljstvom dočekivali rezultate koji ih vežu za slavensku populaciju, dok su muslimani sa zadovoljstvom dočekivali rezultate koji ih vežu sa drugim zajednicama.
Srbi;
r1a-14%(12,5-15,5)
I-30%
r1b-8%
E-20%
i druge,manje po udjelu
Knjigu sam čitao, dobra je ali zahteva prilično dobro predznanje materije.
o kakvim je komentarima reč?
.
I
Koliko sam shvatio, u pitanju su oni koji imaju dalekoistočne gene, pripadnike N i C haplogrupe.
N1 P189.2 није далекоисточна, више је уралска (север Урала и према Финској).
Mislim da nije u pitanju ta podgrupa.
Јесте, сви су N1 M231 P189.2+ (њих 17), осим једног који је N1 M231 L1034- .