svarozic
Buduća legenda
- Poruka
- 35.145
Мора да је то неки древни Србин у питању
не, мислио сам, како је могуће да тотално промаше хаплогрупу
Neki zalutali Sardinjanin?!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Мора да је то неки древни Србин у питању
не, мислио сам, како је могуће да тотално промаше хаплогрупу
Не разумем! Како то мислиш да су промашили хаплогрупу?
Не.. ово су "Немци", што би се рекло, "Саксонци". Присуство кромањонаца на истоку Европе није новост за антропологе. Већ сам овде писао да су за време Дњепр Доњецк археолошке културе кромањонци потиснути на рачун новопридошле популације.Neki zalutali Sardinjanin?!
... Доста занимљива ситуација са хаплогрупом I Генерално, I2a1b су живели на северу I2a2 на истоку а I1 јужније од I2a1b . Сада су потпуно изменили своје првобитне локације
Moze li se ista reci o starosti pojedinih markera? Valjda nisu nastajali u isto vreme.
Извињавам се. Када сам боље обратио пажњу, схватио сам да је реч о два ралзичита испитивања. Мисло сам да је у другом исправљена греша из првог.
Не.. ово су "Немци", што би се рекло, "Саксонци". Присуство кромањонаца на истоку Европе није новост за антропологе. Већ сам овде писао да су за време Дњепр Доњецк археолошке културе кромањонци потиснути на рачун новопридошле популације.
Доста занимљива ситуација са хаплогрупом I Генерално, I2a1b су живели на северу I2a2 на истоку а I1 јужније од I2a1b . Сада су потпуно изменили своје првобитне локације
Da su došli sa R1b bilo bi ih masa po Španiji, Portugaliji, Francuskoj, severu Italije.... Ovako ih je moguće naći među Nemcima i tamo kuda su se oni širili.I2a2 i danas je veoma zastupljenja na istoku. Na zapad došla sa R1b.
Sa svojom crnom i žalosnom varijanskom koju vidimo kod južnih Slovena.I2a1 je na jugu još od Starčeva.
A Balaton je pretpostavljam u Švedskoj?I1 je oko Balatona.
Bavarska ima, mislim. 30% I1 Hg.
Zaboravio sam I2a1 M26, jug - zapadNaproriv, svi su na svom mestu, gde su bili i odakle su se širili.
I2a2 i danas je veoma zastupljenja na istoku. Na zapad došla sa R1b. http://cdn.eupedia.com/images/content/Haplogroup-I2b.gif
I2a1b disles i isles su na severu i zapadu, od povlačenja leda.
I2a1 je na jugu još od Starčeva.
I2a1c je u centralnoj Evropi
I1 je oko Balatona.
Sa Turcima nigde veze, ali nema mongo veze ni sa Rusima.Пошто сам нов на овој теми и не разумем доста тога, може ли неко да ми каже с ким су Срби блиски по крви, с ким имају најсличнији генетски материјал? Да ли више са Хрватима, или са Русима, колико и да ли делимо генетски материјал са Турцима, клико смо блиски са осталим словенским народима, са осталим Европљанима? Хвала.
- jug ima najveću varijansu. Ko kaže da je mala?
Пошто сам нов на овој теми и не разумем доста тога, може ли неко да ми каже с ким су Срби блиски по крви, с ким имају најсличнији генетски материјал? Да ли више са Хрватима, или са Русима, колико и да ли делимо генетски материјал са Турцима, колико смо блиски са осталим словенским народима, са осталим Европљанима? Хвала.
Хвала. Тај податак више говори о мешању народа на овом простору, него о неком заједничком пореклу. Има ли таквих података негде можда?Srbi su najblizi bosnjacima, zatim Hrvatima (osim severozapada Hrvatske koji je vise slican Slovencima), posle toga Makedoncima, Rumunima i Bugarima, Grcima i Madjarima.
Ovo neva veze sa GG,a kao naukom, već je proizvod forumskih maštanja.Srbi su mesavino Slovena u procntu od oko 60% i onih koji su ziveli na Balkanu pre slovena na koje odlazi ostatak. Hrvati negde oko 68% Sloveni, 32% nesloveni.
Sustina je da su oni koji su naselili provinciju Dalmaciju (Srbi i Hrvati) vrlo slicnog etnickog porekla a da su i oni sa kojima su se mesali bili medjusobno slicnog porekla.
Evo jednog zanimljivog teksta na temu arheologije nevezano za tvoje pitanje
http://www.rts.rs/page/magazine/ci/...ткривен+страшан+масакр+стар+7.000+година.html
Златно правило гласи. Сва форумска маштања која су против Ахилових маштања су само обична маштања. Једино су Ахилова маштања истина коју нико и никада неће моћи да побије.
Obmanjujete ljude tvrdeći da je nešto dokazano, ili izvesno, što nije sličaj.Златно правило гласи. Сва форумска маштања која су против Ахилових маштања су само обична маштања. Једино су Ахилова маштања истина коју нико и никада неће моћи да побије.
Златно правило гласи. Сва форумска маштања која су против Ахилових маштања су само обична маштања. Једино су Ахилова маштања истина коју нико и никада неће моћи да побије.