Kor
Poznat
- Poruka
- 7.634
Zar ti podaci ne mogu biti u bazi "poreklo" ?
Нажалост, не могу пошто не постоје (јавни) подаци о именима.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zar ti podaci ne mogu biti u bazi "poreklo" ?
Pozdrav svima.Napokon da se ukljucim.Skor sve sam procitao ali nemojte mi zamjeriti ako budem dosadan sa pitanjima...Kor spomenuo si negdje da je veliki procenat Srba sa Ozrena u BiH R1a ,zanimljivo je da su skoro svi Srbi iz te regije Tuzla-Doboj porijeklom iz Hercegovine i Crne Gore i da su se doselili na te prostore pocetkom 19 vijeka.Kada gledam Moji su porijeklom sa Ozrena pa mozes li mi reci sta ti mislis o tome.Hvala
Pa kako je pocelo, svi i svuda su poreklom iz Hercegovine posto je Hercegovina naselila i dobre delove CG.... Mora da su bili vrlo potentni momci.
ako se dobro secam, rec je o kartama iz rada M. Pericic iz 2005 koje pokazuju najvecu varijansu kako R1a, tako i I2a na podrucju Ozrena. Nije cudo da je najveca koncentracija R1a u BiH u Posavini i malo nize posto je poznato da se koncentracija donekle povecava u Slavoniji, Zagorju i dalje u Madjarsku
Хвала.
Као што сам највио, било је за очекивати овао нешто.
На српском пројекту само двојица south имају вредност 15 на 385а.
По породичној причи ми водимо порекло из батства Бјелопавловића. Међутим, они би трребало да су Е В13. Ни слава Ђурђиц није типична за њих.
Морам да их похвалим, били су експадитвини. ко зна шта battlecata има ту![]()
CestitamNisam samo razumeo ovo poslednje najbolje ... A si radio u DNK centar ovamo gde sam i ja ? Stigli su i meni za par dana, ali bez DYS448 i posle toga nisu mi javljali nista, nikakav napor da saznaju i urade u drugoj lab besplatno ili neki poklon nesto na profesionalan nacin. Ne "e nema i gotovo "
LOL
Imao sam i ja 4 rodzaka u HR a na onim istrazivanjima za Srb i Cg nisam imao nikog da se poklapa osim 3 cini mi se u razlici od po 1 marker.
Шала. Да нема неко при руци линк за та СиЦГ истраживања?
Moze li mi neko objasniti onaj spisak sa stranice poreklo.rs....Oni ljudi sto su I2a1b i R1a npr. oni su imali zajednickog praoca i kad ?
Izvnjavam se ali totalni sam laik u ovome ali sam se poceo zanimati![]()
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ajpa.21235/suppinfo
na dnu imas eksel fajlove pa pogledaj imas li poklapanja
Поредих мало своје маркере са истраживањем вршено за Србију...нађох једну особу која се од 17 упоређених маркера, подудара 15, плус два по 1 алелу разлике.
Ни близу у Србији 7 са два непоклапања, у ЦГ један, остали више.
Нуобичајено је на 385a вредност 15 (обично је 14), и на 456 14 (уобичајено је 15, на српском пројекту нико од south нема вредност 14).
Остају ми најближи оних пет узорака са простора Хрватске од којих се разликујем само по вредности на 385a
Moze li mi neko objasniti onaj spisak sa stranice poreklo.rs....Oni ljudi sto su I2a1b i R1a npr. oni su imali zajednickog praoca i kad ?
Izvnjavam se ali totalni sam laik u ovome ali sam se poceo zanimati![]()
Нажалост, не могу пошто не постоје (јавни) подаци о именима.
Dobrodosao !
Jeste, imali su zajednog praoca.
Kao sto te je Kor savetovao, prolistaj malo ovaj forum, i dobices nekoliko osnova. Ja sam se ukljucio pre nesto vise od godinu dana, pa sam procitao prve 100 strane (tad je toliko bilo). Ali eto jedan mali grafikon za pocetak gde ces dobiti odgovor na tvoje pitanje :
Pogledajte prilog 267539Pogledajte prilog 267540
Ima i I2 stablo od nortvedta, a nemam ga podruku, postavljen je ovde vise puta.
Па добро.... није ни то тако лоше.
Бар си могао да провериш колико потенцијалних ближих рођака можеш да очекујеш у популацији Србије и ЦГ. Са временом ће се разлика смањивати.
Ни близу у Србији 7 са два непоклапања, у ЦГ један, остали више.
Нуобичајено је на 385a вредност 15 (обично је 14), и на 456 14 (уобичајено је 15, на српском пројекту нико од south нема вредност 14).
Остају ми најближи оних пет узорака са простора Хрватске од којих се разликујем само по вредности на 385a
Nisam, pogledaću.Bas si jedinstven. Si isao u ftdna bazu da vidis kakva su ti poklapanja sa vanbalkanskim I2a din S ?
Dobrodosao !
Jeste, imali su zajednog praoca.
Kao sto te je Kor savetovao, prolistaj malo ovaj forum, i dobices nekoliko osnova. Ja sam se ukljucio pre nesto vise od godinu dana, pa sam procitao prve 100 strane (tad je toliko bilo). Ali eto jedan mali grafikon za pocetak gde ces dobiti odgovor na tvoje pitanje :
Pogledajte prilog 267539Pogledajte prilog 267540
Ima i I2 stablo od nortvedta, a nemam ga podruku, postavljen je ovde vise puta.
HVALA..Nije se bas tako lako snaci morate priznati.Pohvatao sam dosta toga ali necu vam puno dosadjivati,barem dok se ne testiram.Imam osjecaj da sam R1a.
Ali nesto me interesuje u vezi onog Primorca iz Hrvatske.Da li je on ikada izasao u javnost i prznao svoju gresku u onim njegovim istrazivanjeima tj. zakljucima.
Значи, још један убачени хрватски агент у нашу позадину. Бетлкету шаљу појачање
Видећемо да то мало више проанализирамо када буде више времена.
Jevrejski doseljenici, lužički jezik je osnova za jidiš.
Osnova za jidis je nemacki jezik u okolini rajna.
Paul Wexler - The Ashkenazic Jews: A Slavo-Turkic People in Search of a Jewish Identity
Jedan naucnik od hiljadu koji to tvrdi.
Osnova jidisa nije slovenski i to je svakoma jasno ko cuje taj jezik. Cak ako je ikad bilo slovenski, to danas uopste nije tako.
The book claims that Yiddish was created when Judaized Sorbs first relexified their language to High German between the 9th-12th centuries; by the 15th century, the descendants of the Judaized Khazars also relexified their Kiev-Polessian (northern Ukrainian and southern Belarusian) speech to Yiddish and German, Yiddish thus uses a mixed West-East Slavic grammar and suggests that converted Khazars were a major component in the Ashkenazic ethnogenesis.
Knaanic (also called Canaanic, Leshon Knaan, Judaeo-Czech, or Judaeo-Slavic) is an extinct West Slavic Jewish language, formerly spoken in the lands of the Western Slavs, notably the Czech lands, but also the lands of modern Poland, Lusatia and other Sorbian regions. It became extinct in the Late Middle Ages.
The name comes from the land of Knaan, a geo-ethnological term denoting the Jewish populations living east of the Elbe river (as opposed to the Ashkenazi Jews living to the West of it, or the Sephardi Jews of Iberian Peninsula).[1] As such, the land is often simply translated as Slavonia, or Slavic Europe.[2]
The term is derived from ancient Canaan (Hebrew כנען "kəna'an"). The term Canaan was used by Jews in Europe for the Slavic peoples, as a punning reference to the so-called "curse of Canaan" (Genesis 9:25), that Canaan shall "be a slave".
The language became extinct some time in the Middle Ages, possibly due to expansion of the Ashkenazi culture and their own Yiddish language based on German. This hypothesis is often backed up with a large number of Yiddish loanwords of Slavic origin, many of which were no longer in use in Slavic languages themselves at the time of the Ashkenazi expansion. These are believed to be loaned from Knaanic rather than from the Czech, Sorbian, Polish languages. Another hypothesis, voiced by Paul Wexler, is that Knaanic is indeed the direct predecessor of Yiddish and that the language became later Germanized.[3] In other words, the Knaanim, that is, the people speaking the Judaeo-Slavic languages, were the main cause of changes within the Yiddish language.[4] Such views are in contrast with Max Weinreich's theories, who argued that the Slavic loanwords were assimilated only after the Yiddish was already fully formed.[5][6]
A possible early example of Knaanic is a 9th century letter for a Jewish community of Ruthenia.[1] One of the very few commonly-accepted examples of Knaanic are inscriptions on coins minted for Mieszko the Old and Leszek the White, two Polish rulers of 12th and 13th century. The latest evidence of usage of the language (written with Hebrew script) come from 16th century.