Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao prvo, gde vidiš Wikipediu.
Kao drugo. za sve ovo sam navodio referentne naučne radove, i ponoviću, žurim sad-
Treće zar Nestorovo "У Моравску је ишао апостол Павле, и учио је тамо; тамо је и Илирик", znači da je očigledno da je u pitanju severna Morava.
Kao četvrto ovo što vi pišete nije nauka, već gatanje. Koje referentne radove vi citirate? Pa i Kljosov nije doktor iz te oblasti, već mu je ovo više hobi.
Peto Đorđe Janković je ozbiljan naučnik koji ne mora biti u svemu u pravu. Ali ovakvo ismevanje, posle svega što je zaslužio... Mislim sa kojim autoritetom nastupaš?

Poslednja izmena:
jedna stvar u vezi anadolije. vizantija je naselila u ranom srednjem veku (mislim 6-8 vek) jako puno slovena u anadoliju kao vojnu krajinu prema arapima. seljene su citave porodice i plemena par stotina hiljada ljudi. to nam je izgleda sudbina. procitao sam to u knizi istorija arapa koja je bila izdata kod nas kao prevod sa engleskog pre 30 godina.

na srpskom

ISTORIJA ARAPA od najstarijih vremena do danas: FILIP HITI

na engleskom

http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Arabs_(book)

evo ovde o tim slovenima sa vikipedije

http://en.wikipedia.org/wiki/Asia_Minor_Slavs

kaze se da su ovi sloveni tamo ostali, presli u islam i namnozili se. ako je ovo tacno onda eto nama puno I* kao i R1a po anadoliji

isto tako valjalo bi pogledati kakva je situacija na balearskim ostrvima (majorka) i obali nasuprot ovim ostrvima gde je po raspadu spanskog kalifata bila slovenska kraljevina. govorim o slovenskoj gardi spanskih kalifa...

Poslednja izmena:
jedna stvar u vezi anadolije. vizantija je naselila u ranom srednjem veku (mislim 6-8 vek) jako puno slovena u anadoliju kao vojnu krajinu prema arapima. seljene su citave porodice i plemena par stotina hiljada ljudi. to nam je izgleda sudbina. procitao sam to u knizi istorija arapa koja je bila izdata kod nas kao prevod sa engleskog pre 30 godina. ne secam se pisca.
kaze se da su ovi sloveni tamo ostali, presli u islam i namnozili se. ako je ovo tacno onda eto nama puno I* kao i R1a po anadoliji

isto tako valjalo bi pogledati kakva je situacija na balearskim ostrvima (majorka) i obali nasuprot ovim ostrvima gde je po raspadu spanskog kalifata bila slovenska kraljevina. govorim o slovenskoj gardi spanskih kalifa...

Ja sam sve bliži mišlju da otprilike ГЕНЕТИЧКА ГЕНЕАЛОГИЈА kao nauka neće ništa dokazati, jednostavno je bilo previše seoba i raseljavanja.
Države su danas samo unije njenih trenutnih državljana.
Kako možemo bilo šta naslutiti kada smo imali velika širenja i smanjivanja teritorija, velike seobe, veliki priliv izbeglica...
Jednostavno danas imamo Srbe u Srbiji koji se tako osećaju, ali nemaju pojma da li su poreklom Albanci, Rumuni, Bugari, Grci, Turci, Madjari...
ALI NIKADA NE RECI NIKAD :) , videćemo šta donosi svaki novi dan ???

Kao prvo, gde vidiš Wikipediu.

U ovom, sam si napisao:

Wikipedia
"I1-M253 (L64, L75, L80, L81, L118, L121/S62, L123, L124/S64, L125/S65, L157, L186, L187, M253,M307.2/P203.2, M450/S109, P30, P40, S63, S66, S107, S108, S110, S111) Typical of populations of Scandinavia and Northwest Europe, with a moderate distribution throughout Eastern Europe
I1* In Anatolia at 1%[23]"

Kao drugo. za sve ovo sam navodio referentne naučne radove, i ponoviću, žurim sad-

Nisi naveo niti jedan rad već samo zbrda zdola nabacane rečenice iz starih hronika (koje uzgred nisu takođe relevantan istorijski izvor) i koje ako dopadnu šaku kakvom epski raspoloženom Srbinu postaju neoborivi dokaz za vanzemaljsko porijeklo Srba.
Treće zar Nestorovo "У Моравску је ишао апостол Павле, и учио је тамо; тамо је и Илирик", znači da je očigledno da je u pitanju severna Morava.

Vidiš kako selektivno i pogrešno čitaš. Kad si već prenosio citat onda si trebao prenijeti čitav pasus u kome se inače govori o radu Ćirila i Metodija u velikoj Moravskoj i Nestor izričito na tom mjestu govori o toj Moravskoj. No za tvoju tezu odgovara smo ova jedna rečenica o apostolu Pavlu i Iliriku pa si samo to, izvlačeći iz konteksta, prenio. Ali kamo sreće da si i to shvatio kako treba, jer Nestor kaže za Ilirik "tam že" što na ruskom znači tamo takođe, znači upravo da Moravska i Ilirik nisu na istom mjestu, a pravilan prevod bi glasio: tamo je takođe i Ilirija u kojoj je propovjedao apostol Pavle. Iz pozicije Kijeva odakle je pisao Nestor, Ilirija i Moravska su u istom pravcu i nedaleko jedno od drugog. Evo ti i cijelog pasusa:

"Константин же вернулся назад и отправился учить болгарский народ, а Мефодий остался в Моравии. Затем князь Коцел поставил Мефодия епископом в Паннонии на столе
святого апостола Андроника, одного из семидесяти, ученика святого апостола Павла. Мефодийже посадил двух попов, хороших скорописцев, и перевел все книги полностью с греческого языка на славянский за шесть месяцев, начав в марте, а закончив в 26 день октября месяца.Закончив же, воздал достойную хвалу и славу Богу, давшему такую благодать епископу Мефодию, преемнику Андроника; ибо учитель славянскому народу — апостол Андроник. Кморавам же ходил и апостол Павел и учил там; там же находится и Иллирия, до которой доходил апостол Павел и где первоначально жили славяне."

Kao četvrto ovo što vi pišete nije nauka, već gatanje. Koje referentne radove vi citirate? Pa i Kljosov nije doktor iz te oblasti, već mu je ovo više hobi.
Ne bih o Kljosovu ovom prilikom. I sam sam ga dosta kritikovao. Ne postoji danas naučnik niti studij na nekom univerzitetu koji bi izučavao genetičku geneaologiju kao specijalnost. Ali svi ti hobisti: i Nordtvedt i kljosov i mnogi drugi su ljudi nauke i poznaju naučni metod. Problem je što bavljenje genetičkom geneaologijom podrazumjeva multidisciplinaran pristup, analizu sa više strana, tek tad se mogu naći odgovori na neka pitanja. U tom smislu i tvrdnje Kljosova i Nordtvedta, pa i zvanični naučnih studija treba uzimati sa rezervom, a koristiti iz njih terenski rad, rezultate testova, a ne gotove zaključke koji se veoma često iako su objavljeni u naučnim časopisima najobičnije lupetanje (sjetimo se samo Primorca).
Peto Đorđe Janković je ozbiljan naučnik koji ne mora biti u svemu u pravu. Ali ovakvo ismevanje, posle svega što je zaslužio... Mislim sa kojim autoritetom nastupaš?
Ja nisam, ne daj Bože, ismijavao Đorđa Jankovića kojeg inače veoma cijenim, a i lično sam jedno ljeto radio sa njim. Njegovi zaključci proistekli iz arheoloških nalaza potpuno se poklapaju sa mojim zaključcima izvedenim na osnovu genetike. I Đorđe govori o Zarubinjeckoj kulturi kao protoslovenskoj, govori o seobi na istok grupe naroda iz Panonije i Ilirika. Našao je rane slovenske grobove koji se povezuju sa hunskom najezdom. Govori o istovjetnoj materijalnoj kulturi Srba u Polablju, Dalmaciji i gornjem Dunavu. Govori o Srbima koji su u arheološkom smislu istovjetni ostalim Slovenima praške grupe. Izdvaja Hrvate u arheološkom smislu od Srba i tako dalje. Problem je tvoja interpretacija onoga što Janković govori.

jedna stvar u vezi anadolije. vizantija je naselila u ranom srednjem veku (mislim 6-8 vek) jako puno slovena u anadoliju kao vojnu krajinu prema arapima. seljene su citave porodice i plemena par stotina hiljada ljudi. to nam je izgleda sudbina. procitao sam to u knizi istorija arapa koja je bila izdata kod nas kao prevod sa engleskog pre 30 godina.

na srpskom

ISTORIJA ARAPA od najstarijih vremena do danas: FILIP HITI

na engleskom

http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Arabs_(book)

evo ovde o tim slovenima sa vikipedije

http://en.wikipedia.org/wiki/Asia_Minor_Slavs

Постављане су овде карте за З280 и био је један на Балеарима, а има и И2а.

takodje sad mi je palo na pamet da su srpski kraljevi koristili nemacke najamnike od najkasnije 13. veka a mozda i ranije. ovo su bili ne prosti vojnici (njih je bilo kolko hocis medju lokalnom rajom) vec su to bili elitni konjanici, inzinjeri, komandni kadar. ovi ljudi su ziveli i ratovali od bosne do bugarske grcke i albanije vekovima. koliko li su oni potomaka ostavili?
takodje od 9. veka na teritoriji danasnje madjarske, moravske, ceske, slovacke, rumunije, srbije, madjari su naseljavali placenike iz srbije i nemacke kao i skandinavije kao pogranicne jedinice. postoje zapisi da su cak i vikinzi naseljavani prema granici sa vizantijom. koliko li su oni potomaka ostavili?
takodje u madjarskoj je postojala placenicka vojska zvana crna legija koja je bila odgovorna samo kralju i koju je on koristio za uterivanje u red vlastele i raje. ova vojska je bila veoma brojna, postojala je nekoliko vekova, i sastojala se uglavnom od nemaca i slovena (raznih). ova vojska je ratovala po svim "madjarskim" zemljama kao i po okolnim teritorijama. koliko li su oni potomaka ostavili?
svi ovi placenici su se zenili ali su bogami i silovali po malo.
dalje imamo srbe koji se sele na sever sve do ceske i rusije. i oni ratuju i prave decu. koliko li su oni potomaka ostavili?
imamo i hrvate koji za vreme 30 godisnjeg rata ratuju po nemacknoj i verovatno malo ubijaju a malo bogami i siluju. koliko li su oni potomaka ostavili?
dakle mora da ima jako puno potomaka ovih "nemaca" i slovena po citavom potezu baltik - balkan, a najvise iznad dunava. jel to bese teritorija sa najvecom varijansom I*...?
nemce sam stavio pod navodnike jer se u periodu 12 - 16 veka vise se verovatno ne zna da li su nemci nasi slovensko sorbsko vendski pogermanjeni nemci ili su u pitanju svabe.
ili se mozda zna.
zasto su nasi imali tri naziva: nemci, svabe i sasi? da li su samo svabe germanski suebi a ostalo "nasi" nemci (nemanjici oni sto su ostali bez zemlje) i sasi (istocni nemci)?

ko zna?

Poslednja izmena:
evo ovde o sasima sa jedne diskusije na serbian kafeu iz usta jednog nemackog istoricara

http://www1.serbiancafe.com/lat/diskusije/new//read.php?num=21&id=16155052&thread=16155052

O „vasim”Sasima ili negde nazivani Shashki,mogu podadtci stati u par recenica,koja su dostupna.Njihova zabelezena postojanja su sirom Balkanskog poluostrva...u Bugarskoj u Trnovo,Kiprovec...Srbiji,Trepca,Novo Brdo(Nuovo Monte),Janjevo...Bosni,Srebrenica...itd.
Ono što se zna i ono što se prvo asocira na njih je da su bili rudari,ali se malo zna da su bili izuzetni majstori i zlatari,gradjevinari,topionicari ali i trgovci.Oni su direktni za uspon srpske srednjovekovne Srbije i Nemanjica ali i svoje domovine Saksen...Bitno je da NIKAD nisu pripadali seoskom stanovnistvu,jedino gradskom i stanovali i živeli u početku u zatvorenim i samo sebi dovoljnim zajednicama,čak i delovima grada,okupljeni oko svojih crkvi i svoje veroispovesti,najcesce oko svojih od naroda nazvanih „saskim crkvama”i često nazvanim „Petrova crkva”od lokalnog stanovnistva.Oba primera ukazuju da su oni bili inoverci-rimokatolici.Naime svi vi istoricari znate da u pravoslavlju može biti crkva posvecena Pavlu i Petru ili Petru i Pavlu ali nikad Petru i samo Petru...to je ukazivalo na propapsticko nasledje Vatikana.Saskih naselja nije bilo na tlu Balkana,jedino naseobina,u kojima je bilo po danasnjem jeziku u srpskom-„terenci”,zbog ekploatacije rude,istrazivanja ili sece drveca,nad kojim su imali monopol i bili zasticeni i Dusanovim Zakonikom,kako i postovanju njihove veroispovesti,a to je bio i presedan za Nemanjice.Nema podataka ili zabelezenih teksta njihovog jezika,sto ukazuje da je ogromna vecina Sasa,bila spremna se sporazumevati sa domaćim stanovnistvom bez poteskoca...
Prvi Sasi stupaju na Balkan,preko Madjarske i to u Bosni na poziv Kulina Bana(1180-1204) a na tlu danasnje Srbije,stupaju uz poziv kralja Vladislava Stefana (1234-1240)koji će uz njihovu pomoć i iskovati „prvi srpski novac)...sporadicno će se spominjati sve do XV veka.Zakljucno sa padom grada Novo Brdo,koji zasluzuje posebnu temu,jer je bio najbogatiji grad Evrope (”uistinu srebrni i zlatni grad„po Konstantinu iz Kostenec)...”...1466,Turcin,sasku crkvu u Novo Brdo,oduže i svo stanovnistvo premesti na Konstantinopolj„)...Molim sve ljubitelje srpske istorije da obavezno procitaju biografiju...”SECANJA JEDNOG JANICARA„pisac je neki Mihajlo iz Novog Brda,poturcen i kasnije pred kraja svog zivota je bas vrlo plasticno,opisao ovaj dogadjaj,ali na poljskom jeziku u Poljskoj...lepo je procitati jer opisuje i svoj zivot i ludo vreme u Srbiji i Balkanu.
Pre nego se krene pisati o ”VASIM„Sasima...treba krenuti na izvor i njihovu domovinu,tj.”MOJE„Sase-Sakse... ”

Sachsen (citati Sakhhhsen) je danas u sastavu Savezne Republike Nemacke i ono sto vas može zapanjiti ...da je to SLOBODNA DržavA SAKSEN!To je slobodna država u sastavu Nemacke.Nalazi se na tromedji,Ceske,Poljske i Nemacke i to je granica između dva rasna,kulturoloska i istorijska sveta...germanskog i slavenskog sveta!
Teritorijalno je to s(o)rbska teritorija,kako geneticki tako i istorijski,osvojena pre vise od 1100 godina.Bez obzira na taj dugi period istorije,S(o)rbi koji tu još žive,odolevaju (još)asimilaciji!!!
Precicu na najkracu istoriju ove države,koja je u sastavu Nemacke uz napomenu...ja kao Nemac,skoro uopste ne razumem „njihov jezik”!
Posle pobede S(o)rba na ovom prostoru,da bi lakse kontrolisao,osvojenu teritoriju,Kralj-König Heinrich I.929 godine,podize utvrdjenje na teritoriji S(o)rba,bas na uscu reke Triebisch (Tri...ish),gde je živelo s(o)rbsko pleme Glomaci,nedaleko od njihovog nazovi grada Chriguz(Hriguz-uz Hrid)danasnji Krögis)i isto tako važno srediste Lommatzsch (Mi,Nemci nemamo slovo i glas CH i pišemo ga u kombinaciji TZSCH,a izgovaramo ga kao vase tvrdo CH).To mesto Lomach,još postoji i dobilo je ime od stanovnika i osnivaca tog mesta,S(o)rbskog plemena Glomachi...
Tvrdjava koja je tu podignuta je Proshwitz,Proshvic a ispod se razvija i mesto Meißen-Meissen,od reci koja oznacava i maslo,belih i lepljivih gruda bele zemlje...bas ta zemlja će se ispostaviti da je osnova izrade porcelana koja će ih učiniti...prebogatim!Ali nešto kasnije o tome.Maißen je i danas,predivan gradic,grad muzej.Predivan!!!
Već 965 postaje već od tog Maißena,Mark Maißen ako prevedem trebalo bi biti kao pokrajina-državica...i uzdize se i mesto Pirna (na staros(o)rbskom znaci „Na Pernem”-na golom kamenu ili na tvrdom kamenu,gde je golo i vetrovito...kod vas...Piran-Hr,selo Pirane-KiM i grad Tiran u Albaniji)...
Stanovnici državice-oblasti-pokrajine Maißen pronalaze SREBRO!!!S(o)rbi koji su bili majstori u podizanju,nasipa,mostova (bez jednog eksera)postaju pravi strucnjaci...i već 1168,rudarstvo postaje ne samo najuunosniji posao već i Maißen postaje 1425 zbog ekonomske moći nešto iznad Knezevine Maißen i MENJA IME u Sachsen!
Sachsen će postati ne poznat samo po zlatarima i rudarima već i tekstilnoj manufakturi...bogastvo se ogleda u unosu kulture...daleko ispred mnogih država Evrope...renesansa!Grade se najlepsi dvorcevi i tvrdjave Evrope,koje i danas zaustavljaju dah!Maißen-Saksen postaje najpoznatija država germanskog sveta.Preporod i kultura učinice da se tu rodi i najveci neprijatelj katolicanstva...Martin Lutera i stvaranje protestanizma-Reformatora hrišćanstva!Da privodim kraju!Prestonica se premescuje juznije u mestu zvanom Drezden,koji će do dana danas ostati glavni grad Saksena.Drezden postaje najlepsi barokni grad Evrope(kraj XVII i poc XVIII veka) i to je grad sa najviše umetnickih predmeta u Evropi.Produkcija porcelana iz Maißena,je i dan danas na najvisim nivoima sveta.Tada,vrednija od zlata...pogledajte „ Meissener Porzellan”...
1806,Car Napoleon je proglasava kraljevinom...Saksen,uvode prve parobrodove i vozove u ovom delu sveta...Foto-produkcija cveta!
1918 se ukida kraljevina i postaje slobodna država!
U II sv.ratu će engleski i americki piloti,bombama skoro sve ovo poravnati sa zemljom (nije bilo fronta,stradalo je samo,civilno stanovnistvo)...ulaskom sovjetskih trupa,dat je poslednji udarac!
Toliko!
Voleo bih istrazivati period Mark Maißen i već Kraljevine Srbije,pod kraljem Stefanom Vladislavom.
Pozdrav!

U tom delu sveta je "ordinirao" Battlecatov stric, možda taj I2a ima veze sa njim :super:

Kuda je sve operisao taj lola, jos cemo imati prilike da saznamo.
Ne bi me cudilo da se pojave I2a eskimi ili aboridzini sa New Zeelanda.

Inace... nadjoh na Vikipediji kartu iz (kako pise) 2011 pa vidim da na njoj imamo i nekakve africke I.

Haplogroup_I_%28Y-DNA%29.PNG

Moracu da pitam Battlecat-a da li je strikan putovao po istocnoj Africi? :think:

Reci ti meni, od kada je to bogumisltvo ili babunstvo ili nesta osmo jednako etnickoj pripadnosti? :D
Bošnjaci trikliti babuni popališe srbima pravoslavcima manastire, jel ti sad šta jasnije

zar je bilo hriscana u bosni, allaha ti?!? :think: Ja sam mislio da su tamo ziveli iskljucivo bogumili koji su cekali Turke da ih oslobode :D :D

od kada je Tvrtkovoj kraljevini Bosni pripojena raspala njemanjička država, kao i Dalmacija do Zadra u sastav Bosne ulazi i hriščansko stanovništvo
ali je ona jezgrena BANOVINA Bosna zadržala bogumiski karakter

Inace... nadjoh na Vikipediji kartu iz (kako pise) 2011 pa vidim da na njoj imamo i nekakve africke I.

ovo u istocnoj africi je tacno tamo gde je bila najistocnija "berberska" ispostava u paleolitu i neolitu.

knjiga: Place-making, participative archaeologies and Mursi megaliths: some implications for aspects of pre- and proto-history in the Horn of Africa

Poslednja izmena:
http://news-bar.hr/slider/sokantno-otkrice-o-podrijetlu-hrvata/

Šokantno otkriće o podrijetlu Hrvata
Autor Domagoj Pintarić objavljeno 6. Travanj 2012.

ovo izgleda neki srbin, svira u vašu FRULU

Istraživanje započeto 2003., koje je obuhvatilo 7230 ispitanika diljem Hrvatske i cijele regije, donijelo je nevjerojatno otkriće prema kojem se potpuno mijenjaju dosadašnje pretpostavke o podrijetlu hrvatskog naroda

Zagreb – Istraživanje genske podudarnosti i genskog podrijetla Hrvata, koje je proveo institut FA iz Zagreba, a trajalo je zadnjih devet godina, donosi najšokantnije od svih dosadašnjih otkrića vezanih uz podrijetlo Hrvata. Prema ovom uglednom institutu koji je zadnjih desetljeća prikupio više međunarodnih priznanja iz genetičkih istraživanja, na uzorku od 7230 ispitanika najveća je genska podudarnost kromosoma Y i haplotipa upravo sa slavenskim haplotipom srpskog naroda iz 10. stoljeća.

Haplotip Eu7, odnosno takozvani hrvatski haplotip, moguće je povezati jedino s haplotipom Eu13, koji je takozvani starosrpski haplotip, a povezan je sa Srbima do 10. stoljeća. To bi otprilike značilo da su sve dosadašnje pretpostavke o podrijetlu Hrvata bile potpuno pogrešne i da nismo uviđali očito. Hrvati su potomci Srba koji su negdje tijekom 10. stoljeća prešli na područja naseljena manjim slavenskim plemenima, koja su se priklonila toj skupini te su negdje tijekom toga istog stoljeća preuzeli ime Hrvat (Xorbatus) - objasnio je dr. Milorad Pavić iz instituta.

Dodali su kako ovakvo otkriće dosad nije bilo moguće jer su se uzimali uzorci kromosoma Y od Srba koji danas žive u Srbiji te su zato dosadašnja istraživanja davala drukčije rezultate. Naime, današnji stanovnici Srbije najveću gensku povezanost i gotovo identičan broj kromosoma Y te podudarnost haplotipa imaju s Turcima, a to se uglavnom objašnjava time da su Turci tijekom pet stoljeća kolonizacije, osobito nakon pogibije velikog broja Srba na Kosovu, miješali svoje gene s domaćim stanovništvom. Razlike između gena “originalnih” Srba i današnjih jednake su kao i između Rumunja i Francuza, iako oba naroda pripadaju romanskoj skupini, objasnili su iz instituta te dodali kako je hrvatski gen zapravo više povezan s genom srpskih predaka nego genska struktura današnjih Srba.

Zbog iznimno osjetljive situacije ovo će istraživanje vjerojatno, čim bude objavljeno, odbaciti sve važnije institucije. Iz instituta su također poručili kako su zadnja dva mjeseca razmišljali hoće li objaviti rezultate jer time dovode u pitanje cijelu povijest i odnose dvaju naroda. Ako im se odobri novac, što ovim objavljivanjem ozbiljno ugrožavaju, dodatno će istražiti ostatke tijela, odjeće i predmeta iz 10. stoljeća te cijeloga zadnjeg tisućljeća na kojima, naravno, postoje tragovi DNK kako bi se teorija dodatno potvrdila.

bosanac

ima jedan tvoj zemljak koji je istrazivao ovo sto ti pises jako puno i napisao je knjigu "laz i bogumili" u kojoj je do detalja pobio ideju o bogumilstvu u bosni. na zalost srbi su ga ispljuvali jer je tvrdio da su nemanjici (sveti sava) unistili staru slovensku veru i dvo verje (svetoslavlje) i zamenili je vizantijskom dogmom koju su kasnije nazvali svetosavlje. takodje je tvrdio da su nemanjici strani vladari koji su vladali vecinskim slovensko keltskim narodom koje su oni zvali babunima ili vlasima...

i odma su ga srbi proglasili za propagatora crkve bosanske.

evo ti pa citaj.

http://www.scribd.com/doc/76018160/LAZ-I-BOGUMILI

knjiga je jako jako dobra (po meni) jer daje vema dobru analizu veze keltske i slovenske kulture

kad budes procitao ovo sto ovde pise razmisli pa se javi da pricamo.

Poslednja izmena:
b zvali babunima ili vlasima...

.

ako i on kao i ti miješate etnički i religijski identitet, moš to objesit mačku o rep
Crkva bosanska jeste bila manihejska dualistička, a Bošnjake baogumile okolina je dakle prepoznavala kao heretike, i različito definisala: papa kao maniheje, dubrovčani kao patarene, srbi kao triklite babune, i to su sve odrednice za heretike, što ovi uistinu i jesu bili

Bošnjaci trikliti babuni popališe srbima pravoslavcima manastire, jel ti sad šta jasnije

Dakle, tvoj odgovor je da su bogumili bili etnos?

od kada je Tvrtkovoj kraljevini Bosni pripojena raspala njemanjička država, kao i Dalmacija do Zadra u sastav Bosne ulazi i hriščansko stanovništvo
ali je ona jezgrena BANOVINA Bosna zadržala bogumiski karakter

a sta onda da radimo sa ovim? :think:

regnum Servilie, quod est Bosna

Kuda je sve operisao taj lola, jos cemo imati prilike da saznamo.
Ne bi me cudilo da se pojave I2a eskimi ili aboridzini sa New Zeelanda.

Haplogroup_I_%28Y-DNA%29.PNG

Moracu da pitam Battlecat-a da li je strikan putovao po istocnoj Africi? :think:

HAha pa mozda je tako neki njegov kolega. Turizam i piramide i opa cas 2-10% I :D Ne znam, to uglavnom cale komunicira sa njima iz te grane familije, ja ne. Odvojeni zivot i daljina su ucinili svoje jos ja se spremam plus dodatno da migriram :P... Taj je bio neki smeker u mladje dane i ta jedna mu bila neka manekenka Arapkinja, mozda imao jos neku ko zna ko koga sve tu natego :D

HAha pa mozda je tako neki njegov kolega. Turizam i piramide i opa cas 2-10% I :D Ne znam, to uglavnom cale komunicira sa njima iz te grane familije, ja ne. Odvojeni zivot i daljina su ucinili svoje jos ja se spremam plus dodatno da migriram :P... Taj je bio neki smeker u mladje dane i ta jedna mu bila neka manekenka Arapkinja, mozda imao jos neku ko zna ko koga sve tu natego :D

Mnogo si mi ti sumnjiv! Kao strikan šmeker! A ti? Mnogo mi nešto migriraš. Da ne praviš i ti decu pa begaš? Ili te možda I2aProject angažovao da širiš haplogrupu po belome svetu ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back