Kor
Poznat
- Poruka
- 7.634
..interesantno za moravu i dunav
na irskom
avon more = velika reka
avon dun = pogranicna reka (reka tvrdjava)
proto keltski
more ava = velika reka
dun avo = pogranicna reka.
pre slovenski hidronimi iz vremena megalicana?
PIE
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
..interesantno za moravu i dunav
na irskom
avon more = velika reka
avon dun = pogranicna reka (reka tvrdjava)
proto keltski
more ava = velika reka
dun avo = pogranicna reka.
pre slovenski hidronimi iz vremena megalicana?
Zar nije I1* karakterističan za Anadoliju.
jedna stvar u vezi anadolije. vizantija je naselila u ranom srednjem veku (mislim 6-8 vek) jako puno slovena u anadoliju kao vojnu krajinu prema arapima. seljene su citave porodice i plemena par stotina hiljada ljudi. to nam je izgleda sudbina. procitao sam to u knizi istorija arapa koja je bila izdata kod nas kao prevod sa engleskog pre 30 godina. ne secam se pisca.
kaze se da su ovi sloveni tamo ostali, presli u islam i namnozili se. ako je ovo tacno onda eto nama puno I* kao i R1a po anadoliji
isto tako valjalo bi pogledati kakva je situacija na balearskim ostrvima (majorka) i obali nasuprot ovim ostrvima gde je po raspadu spanskog kalifata bila slovenska kraljevina. govorim o slovenskoj gardi spanskih kalifa...
, videćemo šta donosi svaki novi dan ???Kao prvo, gde vidiš Wikipediu.
Kao drugo. za sve ovo sam navodio referentne naučne radove, i ponoviću, žurim sad-
Treće zar Nestorovo "У Моравску је ишао апостол Павле, и учио је тамо; тамо је и Илирик", znači da je očigledno da je u pitanju severna Morava.
Ne bih o Kljosovu ovom prilikom. I sam sam ga dosta kritikovao. Ne postoji danas naučnik niti studij na nekom univerzitetu koji bi izučavao genetičku geneaologiju kao specijalnost. Ali svi ti hobisti: i Nordtvedt i kljosov i mnogi drugi su ljudi nauke i poznaju naučni metod. Problem je što bavljenje genetičkom geneaologijom podrazumjeva multidisciplinaran pristup, analizu sa više strana, tek tad se mogu naći odgovori na neka pitanja. U tom smislu i tvrdnje Kljosova i Nordtvedta, pa i zvanični naučnih studija treba uzimati sa rezervom, a koristiti iz njih terenski rad, rezultate testova, a ne gotove zaključke koji se veoma često iako su objavljeni u naučnim časopisima najobičnije lupetanje (sjetimo se samo Primorca).Kao četvrto ovo što vi pišete nije nauka, već gatanje. Koje referentne radove vi citirate? Pa i Kljosov nije doktor iz te oblasti, već mu je ovo više hobi.
Ja nisam, ne daj Bože, ismijavao Đorđa Jankovića kojeg inače veoma cijenim, a i lično sam jedno ljeto radio sa njim. Njegovi zaključci proistekli iz arheoloških nalaza potpuno se poklapaju sa mojim zaključcima izvedenim na osnovu genetike. I Đorđe govori o Zarubinjeckoj kulturi kao protoslovenskoj, govori o seobi na istok grupe naroda iz Panonije i Ilirika. Našao je rane slovenske grobove koji se povezuju sa hunskom najezdom. Govori o istovjetnoj materijalnoj kulturi Srba u Polablju, Dalmaciji i gornjem Dunavu. Govori o Srbima koji su u arheološkom smislu istovjetni ostalim Slovenima praške grupe. Izdvaja Hrvate u arheološkom smislu od Srba i tako dalje. Problem je tvoja interpretacija onoga što Janković govori.Peto Đorđe Janković je ozbiljan naučnik koji ne mora biti u svemu u pravu. Ali ovakvo ismevanje, posle svega što je zaslužio... Mislim sa kojim autoritetom nastupaš?
jedna stvar u vezi anadolije. vizantija je naselila u ranom srednjem veku (mislim 6-8 vek) jako puno slovena u anadoliju kao vojnu krajinu prema arapima. seljene su citave porodice i plemena par stotina hiljada ljudi. to nam je izgleda sudbina. procitao sam to u knizi istorija arapa koja je bila izdata kod nas kao prevod sa engleskog pre 30 godina.
na srpskom
ISTORIJA ARAPA od najstarijih vremena do danas: FILIP HITI
na engleskom
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Arabs_(book)
evo ovde o tim slovenima sa vikipedije
http://en.wikipedia.org/wiki/Asia_Minor_Slavs
kaze se da su ovi sloveni tamo ostali, presli u islam i namnozili se. ako je ovo tacno onda eto nama puno I* kao i R1a po anadoliji
isto tako valjalo bi pogledati kakva je situacija na balearskim ostrvima (majorka) i obali nasuprot ovim ostrvima gde je po raspadu spanskog kalifata bila slovenska kraljevina. govorim o slovenskoj gardi spanskih kalifa...
Постављане су овде карте за З280 и био је један на Балеарима, а има и И2а.

jedna stvar u vezi anadolije. kaze se da su ovi sloveni tamo ostali, presli u islam i namnozili se. ...
sto su otisli tamo pod Leotarom i Leonarom bi trebalo da su se namnozili O „vasim”Sasima ili negde nazivani Shashki,mogu podadtci stati u par recenica,koja su dostupna.Njihova zabelezena postojanja su sirom Balkanskog poluostrva...u Bugarskoj u Trnovo,Kiprovec...Srbiji,Trepca,Novo Brdo(Nuovo Monte),Janjevo...Bosni,Srebrenica...itd.
Ono što se zna i ono što se prvo asocira na njih je da su bili rudari,ali se malo zna da su bili izuzetni majstori i zlatari,gradjevinari,topionicari ali i trgovci.Oni su direktni za uspon srpske srednjovekovne Srbije i Nemanjica ali i svoje domovine Saksen...Bitno je da NIKAD nisu pripadali seoskom stanovnistvu,jedino gradskom i stanovali i živeli u početku u zatvorenim i samo sebi dovoljnim zajednicama,čak i delovima grada,okupljeni oko svojih crkvi i svoje veroispovesti,najcesce oko svojih od naroda nazvanih „saskim crkvama”i često nazvanim „Petrova crkva”od lokalnog stanovnistva.Oba primera ukazuju da su oni bili inoverci-rimokatolici.Naime svi vi istoricari znate da u pravoslavlju može biti crkva posvecena Pavlu i Petru ili Petru i Pavlu ali nikad Petru i samo Petru...to je ukazivalo na propapsticko nasledje Vatikana.Saskih naselja nije bilo na tlu Balkana,jedino naseobina,u kojima je bilo po danasnjem jeziku u srpskom-„terenci”,zbog ekploatacije rude,istrazivanja ili sece drveca,nad kojim su imali monopol i bili zasticeni i Dusanovim Zakonikom,kako i postovanju njihove veroispovesti,a to je bio i presedan za Nemanjice.Nema podataka ili zabelezenih teksta njihovog jezika,sto ukazuje da je ogromna vecina Sasa,bila spremna se sporazumevati sa domaćim stanovnistvom bez poteskoca...
Prvi Sasi stupaju na Balkan,preko Madjarske i to u Bosni na poziv Kulina Bana(1180-1204) a na tlu danasnje Srbije,stupaju uz poziv kralja Vladislava Stefana (1234-1240)koji će uz njihovu pomoć i iskovati „prvi srpski novac)...sporadicno će se spominjati sve do XV veka.Zakljucno sa padom grada Novo Brdo,koji zasluzuje posebnu temu,jer je bio najbogatiji grad Evrope (”uistinu srebrni i zlatni grad„po Konstantinu iz Kostenec)...”...1466,Turcin,sasku crkvu u Novo Brdo,oduže i svo stanovnistvo premesti na Konstantinopolj„)...Molim sve ljubitelje srpske istorije da obavezno procitaju biografiju...”SECANJA JEDNOG JANICARA„pisac je neki Mihajlo iz Novog Brda,poturcen i kasnije pred kraja svog zivota je bas vrlo plasticno,opisao ovaj dogadjaj,ali na poljskom jeziku u Poljskoj...lepo je procitati jer opisuje i svoj zivot i ludo vreme u Srbiji i Balkanu.
Pre nego se krene pisati o ”VASIM„Sasima...treba krenuti na izvor i njihovu domovinu,tj.”MOJE„Sase-Sakse... ”
Sachsen (citati Sakhhhsen) je danas u sastavu Savezne Republike Nemacke i ono sto vas može zapanjiti ...da je to SLOBODNA DržavA SAKSEN!To je slobodna država u sastavu Nemacke.Nalazi se na tromedji,Ceske,Poljske i Nemacke i to je granica između dva rasna,kulturoloska i istorijska sveta...germanskog i slavenskog sveta!
Teritorijalno je to s(o)rbska teritorija,kako geneticki tako i istorijski,osvojena pre vise od 1100 godina.Bez obzira na taj dugi period istorije,S(o)rbi koji tu još žive,odolevaju (još)asimilaciji!!!
Precicu na najkracu istoriju ove države,koja je u sastavu Nemacke uz napomenu...ja kao Nemac,skoro uopste ne razumem „njihov jezik”!
Posle pobede S(o)rba na ovom prostoru,da bi lakse kontrolisao,osvojenu teritoriju,Kralj-König Heinrich I.929 godine,podize utvrdjenje na teritoriji S(o)rba,bas na uscu reke Triebisch (Tri...ish),gde je živelo s(o)rbsko pleme Glomaci,nedaleko od njihovog nazovi grada Chriguz(Hriguz-uz Hrid)danasnji Krögis)i isto tako važno srediste Lommatzsch (Mi,Nemci nemamo slovo i glas CH i pišemo ga u kombinaciji TZSCH,a izgovaramo ga kao vase tvrdo CH).To mesto Lomach,još postoji i dobilo je ime od stanovnika i osnivaca tog mesta,S(o)rbskog plemena Glomachi...
Tvrdjava koja je tu podignuta je Proshwitz,Proshvic a ispod se razvija i mesto Meißen-Meissen,od reci koja oznacava i maslo,belih i lepljivih gruda bele zemlje...bas ta zemlja će se ispostaviti da je osnova izrade porcelana koja će ih učiniti...prebogatim!Ali nešto kasnije o tome.Maißen je i danas,predivan gradic,grad muzej.Predivan!!!
Već 965 postaje već od tog Maißena,Mark Maißen ako prevedem trebalo bi biti kao pokrajina-državica...i uzdize se i mesto Pirna (na staros(o)rbskom znaci „Na Pernem”-na golom kamenu ili na tvrdom kamenu,gde je golo i vetrovito...kod vas...Piran-Hr,selo Pirane-KiM i grad Tiran u Albaniji)...
Stanovnici državice-oblasti-pokrajine Maißen pronalaze SREBRO!!!S(o)rbi koji su bili majstori u podizanju,nasipa,mostova (bez jednog eksera)postaju pravi strucnjaci...i već 1168,rudarstvo postaje ne samo najuunosniji posao već i Maißen postaje 1425 zbog ekonomske moći nešto iznad Knezevine Maißen i MENJA IME u Sachsen!
Sachsen će postati ne poznat samo po zlatarima i rudarima već i tekstilnoj manufakturi...bogastvo se ogleda u unosu kulture...daleko ispred mnogih država Evrope...renesansa!Grade se najlepsi dvorcevi i tvrdjave Evrope,koje i danas zaustavljaju dah!Maißen-Saksen postaje najpoznatija država germanskog sveta.Preporod i kultura učinice da se tu rodi i najveci neprijatelj katolicanstva...Martin Lutera i stvaranje protestanizma-Reformatora hrišćanstva!Da privodim kraju!Prestonica se premescuje juznije u mestu zvanom Drezden,koji će do dana danas ostati glavni grad Saksena.Drezden postaje najlepsi barokni grad Evrope(kraj XVII i poc XVIII veka) i to je grad sa najviše umetnickih predmeta u Evropi.Produkcija porcelana iz Maißena,je i dan danas na najvisim nivoima sveta.Tada,vrednija od zlata...pogledajte „ Meissener Porzellan”...
1806,Car Napoleon je proglasava kraljevinom...Saksen,uvode prve parobrodove i vozove u ovom delu sveta...Foto-produkcija cveta!
1918 se ukida kraljevina i postaje slobodna država!
U II sv.ratu će engleski i americki piloti,bombama skoro sve ovo poravnati sa zemljom (nije bilo fronta,stradalo je samo,civilno stanovnistvo)...ulaskom sovjetskih trupa,dat je poslednji udarac!
Toliko!
Voleo bih istrazivati period Mark Maißen i već Kraljevine Srbije,pod kraljem Stefanom Vladislavom.
Pozdrav!
U tom delu sveta je "ordinirao" Battlecatov stric, možda taj I2a ima veze sa njim![]()

Bošnjaci trikliti babuni popališe srbima pravoslavcima manastire, jel ti sad šta jasnijeReci ti meni, od kada je to bogumisltvo ili babunstvo ili nesta osmo jednako etnickoj pripadnosti?![]()
zar je bilo hriscana u bosni, allaha ti?!?Ja sam mislio da su tamo ziveli iskljucivo bogumili koji su cekali Turke da ih oslobode
![]()
![]()
Inace... nadjoh na Vikipediji kartu iz (kako pise) 2011 pa vidim da na njoj imamo i nekakve africke I.
b zvali babunima ili vlasima...
.
http://news-bar.hr/slider/sokantno-otkrice-o-podrijetlu-hrvata/
Šokantno otkriće o podrijetlu Hrvata
Autor Domagoj Pintarić objavljeno 6. Travanj 2012.
Dobar štos - sada "Pravi Srbi" jesu Hrvati, a Srbi nisu "Pravi Srbi".
Vidim i da su rezultati najsvežiji - koriste najnovije oznake - Haplotip Eu7 i Haplotip Eu13.
Bošnjaci trikliti babuni popališe srbima pravoslavcima manastire, jel ti sad šta jasnije
od kada je Tvrtkovoj kraljevini Bosni pripojena raspala njemanjička država, kao i Dalmacija do Zadra u sastav Bosne ulazi i hriščansko stanovništvo
ali je ona jezgrena BANOVINA Bosna zadržala bogumiski karakter

regnum Servilie, quod est Bosna
Dobar štos - sada "Pravi Srbi" jesu Hrvati, a Srbi nisu "Pravi Srbi".
Vidim i da su rezultati najsvežiji - koriste najnovije oznake - Haplotip Eu7 i Haplotip Eu13.
Kuda je sve operisao taj lola, jos cemo imati prilike da saznamo.
Ne bi me cudilo da se pojave I2a eskimi ili aboridzini sa New Zeelanda.
Inace... nadjoh na Vikipediji kartu iz (kako pise) 2011 pa vidim da na njoj imamo i nekakve africke I.
![]()
Moracu da pitam Battlecat-a da li je strikan putovao po istocnoj Africi?![]()
... Taj je bio neki smeker u mladje dane i ta jedna mu bila neka manekenka Arapkinja, mozda imao jos neku ko zna ko koga sve tu natego HAha pa mozda je tako neki njegov kolega. Turizam i piramide i opa cas 2-10% INe znam, to uglavnom cale komunicira sa njima iz te grane familije, ja ne. Odvojeni zivot i daljina su ucinili svoje jos ja se spremam plus dodatno da migriram
... Taj je bio neki smeker u mladje dane i ta jedna mu bila neka manekenka Arapkinja, mozda imao jos neku ko zna ko koga sve tu natego
![]()