Znam da je puno puta bilo reči o Praško-Korčakovskoj kulturi. Ono što mi je u knjigama "В. В. Седов, Древнерусская народность, М.: Языки русской культуры, 1999." i "Г. В. Вернадский, М. М. Карпович, Древняя Русь" bilo posebno zanimljivo je da su konkretno navedena plemena koja su proizašla iz te kulture, odnosno plemena koja su bila glavni nosioci hg I2a1b1-Dinaric. U istočnom delu navode se Drevljani, Dregovichi, Poljani, Bereziti i drugi, kasnije Volunjani i Bužani. Ovoj grupi bili su srodni i Krivichi i Novgorodski Sloveni. I2a1b1-Dinaric u tom delu Evrope sigurno potiče od tih plemena.
U knjigama se takođe daju odgovori na neka pitanja oko kojih sam nedavno polemisao sa Korom. Sasvim se jasno kaže da Bugarska slovenska plemena potiču iz Antske grupe. Pored Severjana, tu su i 7 slovenskih plemena, za koje se pretpostavlja da su došla iz Radimiča i Vjatiča. Sa druge strane, na primer, vidi se da su Dregovichi, Bereziti i drugi, koji su naselili Makedoniju, došli iz Dulebske grupacije.
Evo, i sa ove slike se jasno vidi koje delove Balkana su naselila većinom plemena iz Dulebske grupacije, a koje plemena iz Antske grupacije, postoji prilično jasna granica u boji.