Negiraju jer im se to ne uklapa u njihove ideje a te ideje su da su od Srba nastali svi narodi na prostoru ex Jugoslavije. Vidis da su i neki gen proglasili "srpskim"Naravno da je najlogicnije da su slaveni , odnosno Hrvati i Srbi stigli na Balkan i da su tada imali R1 i da su starosjediocima i svim tim raznim narodima koje su zatekli nametnuli slavenski jezik. Bili su ocito u manjini ali poslo im je za rukom na neki nacin da kao manjina vecini nametne svoj jezik. Od tih "originalnih" Hrvata i Srba jedva da je nesto ostalo, dakle danas su to razne mjesavine svega i svacega i da je analizirati razne regije u tim drzavama postojale bi razlike. Ja jesam na papiru Hrvat i dio sam hrvatskog naroda ali u biti ne postoje ciste nacije, hrvatski gen, srpski gen, bugarski gen itd.
Ponavljam jos jednom, nisu Srbi pozicijonirali I2a1 din kao rodjen u zakarpatije nego specijalista I grupe Ken Nortdvedt. Ako se ne slazes sa njegovim proracunom, jako bi zeleo da cujem. Drugo, isto tako, I2a1 din S nisu Srbi izmisli nego taj isti Norvezanin. Sta je posebno kod tog I2a1 din S, jako je mlad, ima samo 1800 godina, i dele ga i Srbi, i Hrvati a ima ga kod Poljaka, i Ceha i i neki istocni Nemci. Nismo to mi Srbi izmislili.
Sto se mene tice, i koliko vidim i najaktivnijih diskutanta ovde, trazimo da razumemo sta se desavalo, a ne da sklapamo istoriji po nasoj volji.
Ako mi dokazes da Ken Nordtvedt gresi, i da I2a1 din je mnog stari nego sto kaze, da ima 5000 godina na primer, onda cu prvi promeniti svoje misljenje. Ali odkad sam se ukljucio i pre toga procitao celu diskusiju, NIJEDAN argument ne kontrira Nortdvedta. Tako da, ostaje kako jeste.
I to nema veze sa Srbima, posto kao sto mozes videti, i dosta Srba deli vase misljenje da I nije mrdnuo sa balkana 45000 godina.