Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E al ako mi je nesto indikativno onda je to da ovi I2a1 zapadnog Balkana hronicno kroz istoriju ne mogu da se ujedine i kroz istoriju pre Osmanlija i Islama pa tek onda posle toga jos vise ... Pre toga isto sve zemlje koje im De Jure pripadaju ( i mogle eventualno da cine ujedinjeno kraljevstvo ) su uspeli da prokockaju spletkama, izdajama, pobunom i ostanu iscepkani ... :D
To je prva stvar u opisu Dinaraca koju pričitaš iz socijalnog dela antropologije.

Znaci zakljucak je da Srbi nisu slaveni a govore slavenskim jezikom?

Ne, ne govore ni slavenskim jezikom. Govore predslavenskim jezikom. Valjda ti je jasna komparacija srpskog i sanskrita. Ali i ti si se tu ogrebao, jer govoriš srpskim inače bi te brisali na Krstarici ukoliko pišeš nekim drugim jezikom osim srpskog i engleskog. Sam si pristao na te uslove.

Poslednja izmena:
Skoro sam na blogu Dienekes kojeg uređuje jedan grčki antropolog (inače jedan od boljih blogova te vrste) našao racial calculator i unio svoje mjere. Ispalo je da su rezultati isti kao i moja genetika jer mi je po sve tri osnove mjerenja ispalo da sam rasno Protoevropoid kako je to tamo navedeno. Kalkulator je zasnovan uglavnom na Coonovoj klasifikaciji, ali sam kalkulator izdvaja pet glavnih rasa u Evropi: Protoevropoid (krupnije građe, širokog čela i vilica i širok, ali i dugačak nos), Mediteranoid (sitnije građe, širi nos, uske vilice, i naizgled široko čelo u odnosu na usko lice), Alpinoid (prosječne građe, ali drugačijih proporcija, šira glava, široko i kratko lice, zakošeno i široko čelo, široke vilice), Irano-Nordoid ( prosječne građe, ali u proporcijama sve obrnuto od alpinoida, dugoglavi, dugačkih lica, uzak nos) i Dinaroid (prosječne građe, kratkoglavi, uskog lica, ali manje nego IranoNordoidi, veliki i uski nos).

Ako bi se sve zbrojilo, Protoevropoide od sviju ostalih odvaja masivnost građe, Mediteranoide suprotno od toga gracilnost građe. Alpinoide zdepastost, Nordoide usko lice, Dinaroide izražena brahikefalija.

Kalkulator na kraju daje i poklapanje sa jednim od mnogih tipova iz Coonove klasifikacije i meni je ispalo da imam poklapanje sa jednim prilično ružnim Poljakom iz Grodna (grad u Bjelorusiji). To i ne bi bilo tako interesantno da baš oko Grodna nemam mnogo genetskih poklapanja. Taj grad na granici Poljske i Belorusije je zapravo žarište I2a1b1 Dinaric Southa.

Ko želi da proba evo linka http://dienekes.awardspace.com/calc/rac/ a evo i rasnih tipova sa objašnjenjima http://dienekes.awardspace.com/calc/rac/

Može biti da je ovo sve slučajnost, ali su me rezultati kalkulatora ipak iznenadili, jer je ispalo da su se genetski rezultati poklopili sa mojim pretpostavkama o haplogrupi I kao najstarijoj haplogrupi Evrope.

Poslije otkrića haplogrupe I prije neki dan u jednom grobu od prije 5000 godina u zapadnoj Francuskoj, na lokalitetu dolmena tj. u području tzv. Armoričkog megalitizma stvari polako dolaze na svoje. Sada je jasno da je u Evropi do Neolita postojala samo haplogrupa I i da su svi oni kameni spomenici (dolmeni i menhiri) po Evropi njihova kultura.

Još prije par godina sam pisao na neki stranim forumima da su legende o divovima u mitologijama Kelta, Germana i Slovena zapravo susret doseljenih Indoevropljana (R1a i R1b) sa starosjediocima I haplogrupe, koji su u tjelesnoj građi bili daleko veći od došljaka, a s obzirom da u svakoj mitologiji ima pretjerivanja oni su te nešto krupnije pripadnike I haplogrupe opisivali kao divove.

Najprisutnije je to u skandinavskim sagama, divovi Jotnari, zatim Fomorians u irskim legendama, Basajaun kod Baska...

I veliko kamenje, dolmeni je zapravo po predanju tih naroda ostalo od divova, jer "logično je da su ih samo divovi mogli podići". Možda i tu treba tražiti trag mitoloških priča o divovima.

A ja sam jednom davno naleteo na taj njegov kalkulator (doduse, nije bio ovaj, odmah vidim po dizajnu). Unesem ja podatke, on mi izbaci da sam Grk :D
Onda ja izmenim podatke, opet ispade da sam Grk. I ja onda pocnem da mlatim podatke koji su za red velicina razliciti od stvarnih, kad ono tamo.... opet Grk :dash:

Dobro mi jos nije izbacilo da po celi dan sviram buzuki i igram sirtaki.

Inace, I su pre svega lovci. U tome treba traziti razloge njihove telesne gradje koja je prilagodjena lovu. Isto tako, u pitanju je haplogrupa ciji su predstavnici vrlo ratoborni i dobri vojnici.

A ja sam jednom davno naleteo na taj njegov kalkulator (doduse, nije bio ovaj, odmah vidim po dizajnu). Unesem ja podatke, on mi izbaci da sam Grk :D
Onda ja izmenim podatke, opet ispade da sam Grk. I ja onda pocnem da mlatim podatke koji su za red velicina razliciti od stvarnih, kad ono tamo.... opet Grk :dash:

Dobro mi jos nije izbacilo da po celi dan sviram buzuki i igram sirtaki.

Inace, I su pre svega lovci. U tome treba traziti razloge njihove telesne gradje koja je prilagodjena lovu. Isto tako, u pitanju je haplogrupa ciji su predstavnici vrlo ratoborni i dobri vojnici.

Mislim da je to drugi njegov kalkulator i meni je na tom ispalo da sam Grk, izgleda da je namješten da izbacuje samo Grke.

Probaj ovaj drugi, čini mi se da ima smisla.

Samo kada se setim da sam se merio bar pola sata..... odma me prodje volja ))))
Inace, tu i bez kalkulacije znam da ce me izbaciti kao dinarca.

Sada zadjoh na njegov blog i vidim sjajnu kartu Kavkaza sa jezicima koji se tamo govore. Kavkaz je po tome najbogatije mesto na svetu:

http://4.***************/-fgHPr4ylKT8/T9D96BKdc5I/AAAAAAAAE38/lkrPRFqIuOs/s1600/CaucasusLayout_rev.png

http://4.***************/-fgHPr4ylK...AE38/lkrPRFqIuOs/s1600/CaucasusLayout_rev.png

Instalirao sam excel nasao one tabele za Srbiju i uporedjivao danas celo popodne lagano i prosecna krsenja su izmedju 4-7 a najblizi su mi razlika 3... Nisam nasao ni jedno poklapanje, ali cu da pogledam opet za svaki slucaj, imam neka posla sad...

Cu da pogledam i za Crnu Goru za svaki slucaj, mozda imam neki roDZaci tamo :D

Poslednja izmena:
Instalirao sam excel nasao one tabele za Srbiju i uporedjivao danas celo popodne lagano i prosecna krsenja su izmedju 4-7 a najblizi su mi razlika 3... Nisam nasao ni jedno poklapanje, ali cu da pogledam opet za svaki slucaj, imam neka posla sad...

Cu da pogledam i za Crnu Goru za svaki slucaj, mozda imam neki roDZaci tamo :D

Crnogorci su sasvijem drugačinji narod i govore drugačinjim jezikom.

Kakva je genealoska slika Jevreja i Arapa?

Hoćeš reći, genetička... Arapi i Jevreji su Semiti i karakteriše ih jedna haplogrupa koju slobodno možemo nazvati semitskom, a to je haplogrupa J1c3 P58. Ta haplogrupa je npr. prisutna kod 70 % Arapa u Jemenu, kod 46% Jevreja koji pripadaju svešteničkoj lozi Koen, kao i ostalih semitskih populacija u visokom procentu. Ima je dosta među arapskim doseljenicima u sjevernu Afriku Tunisu, Egiptu i Alžiru oko 40 %. U Evropi je ima veoma malo, a narodi sa najvećim procentom ove semitske hpl u Evropi su : Grci, Bugari, Albanci, Sicilijanci i Portugalci.

Dalji rođaci Jevreja i Arapa koji takođe imaju haplogrupu J1 , ali drugog subklada, u velikom procentu su stanovnici Dagestana : Avari, Darginci, Lezgini ,a prisutna je u većoj mjeri i kod Čečena i Inguša.

Пробао сам да упоредим своје маркере са онима што сам нашао на листи Р1а за Црну Гору:

Маркер 456 389/1 390 389/2 458 19 385а 385б 393 391 439 635 392 ГАТА 437 438 448

Ја 16 13 25 30 15 17 11 13 13 11 11 ? 11 11 14 11 21

Он 16 13 25 30 15 17 11 13 13 11 11 23 11 14 14 11 20

Значи једино на маркер 448 имам разлику од 1 и на ”ГАТА” 3...остало се поклапа.

Uh oni su bas saroliki :D Gledao sam danas uvece takodje i tamo i imam njih par sto se razlikujemo za po jedan marker samo, ostalo nema poklapanja isto ...

Poslednja izmena:
Пробао сам да упоредим своје маркере са онима што сам нашао на листи Р1а за Црну Гору:

Маркер 456 389/1 390 389/2 458 19 385а 385б 393 391 439 635 392 ГАТА 437 438 448

Ја 16 13 25 30 15 17 11 13 13 11 11 ? 11 11 14 11 21

Он 16 13 25 30 15 17 11 13 13 11 11 23 11 14 14 11 20

Значи једино на маркер 448 имам разлику од 1 и на ”ГАТА” 3...остало се поклапа.

Pa i nije bas mala razlika )))) Deli vas nekih 1000 godina do zajednickog pretka, ofrlje govoreci.

Хеј здраво Кор,
према чему се одређује та разлика, мислим на 1000 година од заједничког претка? Да ли је то маркер 448 или маркер ГАТА?

Pa i nije bas mala razlika )))) Deli vas nekih 1000 godina do zajednickog pretka, ofrlje govoreci.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back