Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemoj molim te Akay uplasices me :mrgreen:

''Iskljuci me'' slobodno, fala Bogu pa ima nacina da otvorim novi profil ako zatreba a to sto ti imas patoloske frustracije uzdizanja svega sto je srBsko i sto ti i najmanja stvar zasmeta kada se i argumentovane cinjenice iznesu onda pocinje faza pretnji i satanizacije drugih ucesnika foruma sto je znak nesposobnosti jednog dijela ovog foruma da se nosi sa pojedinim stvarima ciji sam i ja dio. Upravo ove frustrirane tragikomicne pretnjice upucene meni u ''javnoj opomeni'' dokazuju pokusaj kompenzacije slucaja sa artiklom - Nebojsa Radmanovic :hahaha:

Covjek nisi ako me ne iskljucis

Kad smo kod Toseta i mongloidnosti kako li tek izgleda predsednik manjeg BH entiteta RS - Nebojsa Radmanovic.

Nekako... turski.

1801sm_ocp_w380_h300.jpg

Ајде опиши нам тај турски изглед. Пре еку годину си исто срао о свему и свачему, Срби-Турци, Бошњаци-Илири, а сада ни да писнеш о томе.

Турци су отели много српске деце, која су расла као Турци, ратовала као Турци, правили мале Турке и умирали као Турци, али у њиховим венама је текла стпска крв(као и у твојим), не турска. Данас се сматра да 9000000 Турака има српске крви. Дакле ако је Турчин динарац , вероватно је и сам пореклом са динарског подручја.

Ајде опиши нам тај турски изглед. Пре еку годину си исто срао о свему и свачему, Срби-Турци, Бошњаци-Илири, а сада ни да писнеш о томе.

Турци су отели много српске деце, која су расла као Турци, ратовала као Турци, правили мале Турке и умирали као Турци, али у њиховим венама је текла стпска крв(као и у твојим), не турска. Данас се сматра да 9000000 Турака има српске крви. . Дакле ако је Турчин динарац , вероватно је и сам пореклом са динарског подручја.

Svakako da sam postavljao teme vezano za Bosnjake, ne bi proslo ni 2 sata ili 2 dana takve teme bi se zakljucale.
Skoro neko otvori neku temu o Raskoj i Sandzaku i zakljucava se prije nego sto sam ja vidio o cemu se radi.

P.S. ovo boldovano, da nije dodata koja 0 viska?

Nemoj molim te Akay uplasices me :mrgreen:

''Iskljuci me'' slobodno, fala Bogu pa ima nacina da otvorim novi profil ako zatreba a to sto ti imas patoloske frustracije uzdizanja svega sto je srBsko i sto ti i najmanja stvar zasmeta kada se i argumentovane cinjenice iznesu onda pocinje faza pretnji i satanizacije drugih ucesnika foruma sto je znak nesposobnosti jednog dijela ovog foruma da se nosi sa pojedinim stvarima ciji sam i ja dio. Upravo ove frustrirane tragikomicne pretnjice upucene meni u ''javnoj opomeni'' dokazuju pokusaj kompenzacije slucaja sa artiklom - Nebojsa Radmanovic :hahaha:

Covjek nisi ako me ne iskljucis

Какав си ти то клинац, пишеш о Бошњацима и политици уместо да јуриш сојке ? Ти нешто аргументујеш ? Шта си ти аргументовао или како кажеш изнео аргументовану чињеницу тиме што си рекао да Радмановић има турски изглед (иако и немаш појма о томе, али битно је да се провоцира) ?

Интересантно да као и сваки тупи провокатор, никада не одговориш на одговоре на твоје провокације, већ идеш на пљувачину. Дај човече немој се брукати више и рушити ову дивну тему.

Какав си ти то клинац, пишеш о Бошњацима и политици уместо да јуриш сојке ? Ти нешто аргументујеш ? Шта си ти аргументовао или како кажеш изнео аргументовану чињеницу тиме што си рекао да Радмановић има турски изглед (иако и немаш појма о томе, али битно је да се провоцира) ?

Интересантно да као и сваки тупи провокатор, никада не одговориш на одговоре на твоје провокације, већ идеш на пљувачину. Дај човече немој се брукати више и рушити ову дивну тему.

Stvar je u tome da se tvoji argumenti drze ko voda na resetkama. Ako nije tako onda pusti ljude da odgovore za Nebojsu a da mi ne brises postove ko po obicaju.

Pa pitanje ako nije umanjeno čak. Mnogo je ljudi otišlo u ta vremena

Mnogo je ljudi otislo to Da ali da su Srbi.... ja sam postavio temu u vezi toga a ti mi navedi bar jednog jedinog znamenitog Srbina u Turskoj bez onog trenera kosarkaske reprezentacije.

P.S. na nekoliko prethodnih stranica napisao sam text u vezi Smail age Cengica i njegovog fizickog izgleda koji se kosi sa njegovim rodnim mjestom (Anadolijom) a ja ne vidjeh da je neko nesto pametno odgovorio.

Poslednja izmena:
Stvar je u tome da se tvoji argumenti drze ko voda na resetkama. Ako nije tako onda pusti ljude da odgovore za Nebojsu a da mi ne brises postove ko po obicaju.

Mnogo je ljudi otislo to Da ali da su Srbi.... ja sam postavio temu u vezi toga a ti mi navedi bar jednog jedinog znamenitog Srbina u Turskoj bez onog trenera kosarkaske reprezentacije.

P.S. na nekoliko prethodnih stranica napisao sam text u vezi Smail age Cengica i njegovog fizickog izgleda koji se kosi sa njegovim rodnim mjestom (Anadolijom) a ja ne vidjeh da je neko nesto pametno odgovorio.

Znaš i sam za janičare i odvodjenje klinaca u Istambul. Imaš ogroman broj potomaka janičara Srba u Turskoj. Kažu da ih ima mnogo u Izmiru i da su odatle najbolje ribe, tako mi je rekao i sam Turčin jedan moj drug. Takodje mi je rekao da su originalni Turci ustvari manjina u Turskoj pa sad ti vidi.

@Mrdaywalker,nisu sve R1b grupe iste.To je jedna velika grupa koja se grana na vise manjih podgrupa (subclade).
Postoje vise vrsta,tako da ne znaci da je nosilac R1b uvek i nuzno Germanskog ili Keltskog porekla vec to moze znaciti i da ima genetski marker svojstven za Kavkaz i Centralnu Aziju.

Video sam na 23andme da imaju R1b a da na primer na ancestry paitingu skoruju vise poena na skali za Juzne Evropljane sa do 20% Azijskih gena.
Kod mene je doduse nesto drugacije,najvise sam postigao na skali za severne Evropljane pa za Istocne.

Znaci po tebi je R1a ''nekako turski''... kako komentarises post jednog tvog kolege koji je rekao da je Bakir Izetbegovic R1a (covjek plave kose,bijelog tena i plavih ociju). Kakve slicnosti ima ovakav fenotip sa R1a koju ti smatras pribliznoj halpogrupi Turaka.

Nije to samo post mog kolege vec sam i ja tvrdio i tvrdim isto. Ti imas jedan mali problem koji proistice iz mrznje prema Srbima a to je da si sklon izvrtanju percepcije.

Da bi mogao da sudis o nekim stvarima, trebao bi malo da proputujes Svetom, da vidis razne narode i da steknes neku sliku o tome kako oni izgledaju. I ja sam nekada pre imao razne predrasude i mislio sam kroz stereotipe. Sada sam se oslobodio od toga.

Elem.. to "turski" kod tebe znaci "Azijatski". Pre svega, mislim da manje od 20% Turaka ima neke azijatske priznake u svom izgledu. Ti vidimo R1a vezujes za plavokose plavusane. Nije to bas tako. Isto kao sto R1b ne smes da vezes za izgled Iraca. Evo ti primer... pogledaj kako izgledaju pojedini Baskiri koji su narod sa najvecoj koncentracijom R1b (van Evrope):

rahimov.jpg

bashkir.jpg

5F5070D0-EECA-4DA4-AFCD-01DA6B1AB36B_mw800_mh600_s.jpg

ris1b.jpg

Koliko ti ovi lice na ridjokose Irce? Bas lice, da?

Isto tako, R1a se nalazi od Islanda do Indije i od Norveske do Jemena.
Sta mislis, da li oni izgledaju uniformno?

Malo manje razmisljaj mrznjom a malo vise argumentima

Znaci po tebi je R1a ''nekako turski''... kako komentarises post jednog tvog kolege koji je rekao da je Bakir Izetbegovic R1a (covjek plave kose,bijelog tena i plavih ociju). Kakve slicnosti ima ovakav fenotip sa R1a koju ti smatras pribliznoj halpogrupi Turaka.

Dakle, Turci imaju svoju genetsku laboratoriju i dobro su ispitali svoje stanovništvo, ono je:
Predominantno grčko-arapsko sa učešćem J1 i J2 oko 65% i E1b oko 12% ( Interesantno je da je polovina ovog E1b identična sa šiptarskom)
kosookih Turaka sa haplogrupama C i G ima oko 10 % dok je Q zastupljena sa 2%
Što se tiče haplogrupe I2a2 (P 37) ima je oko 2,2% ljudi, najviše u evropskom delu, ali to je oko dva miliona ljudi. Ima još toliko drugih I2.

Znači, ako neko izgleda "nekako turski", on onda mora da se uklopi u onu većinu od 77% mandova.

Poslednja izmena:
Nije to samo post mog kolege vec sam i ja tvrdio i tvrdim isto. Ti imas jedan mali problem koji proistice iz mrznje prema Srbima a to je da si sklon izvrtanju percepcije.

Da bi mogao da sudis o nekim stvarima, trebao bi malo da proputujes Svetom, da vidis razne narode i da steknes neku sliku o tome kako oni izgledaju. I ja sam nekada pre imao razne predrasude i mislio sam kroz stereotipe. Sada sam se oslobodio od toga.

Elem.. to "turski" kod tebe znaci "Azijatski". Pre svega, mislim da manje od 20% Turaka ima neke azijatske priznake u svom izgledu. Ti vidimo R1a vezujes za plavokose plavusane. Nije to bas tako. Isto kao sto R1b ne smes da vezes za izgled Iraca. Evo ti primer... pogledaj kako izgledaju pojedini Baskiri koji su narod sa najvecoj koncentracijom R1b (van Evrope):

A dje su još slike onih Afričkih naroda sa R1b!

As of 8/12/10, here is the breakdown on the Bulgarian Y DNA Project:
Breakdown of Bulgarian Y DNA Project by haplogroup
Haplogroup n % of total
E1b1b1a 23 34.3%
G 5 7.5%
H 1 1.5%
I 1 1.5%
I1* 1 1.5%
I2 1 1.5%
I2a 10 14.9%
J1e 1 1.5%
J2-M172 7 10.4%
J2b-M102 1 1.5%
L 1 1.5%
R1a1 10 14.9%
R1b1b2 5 7.5%
Total HT's 67 100.0%
67 is a larger sample than is found in many published studies. Since the Project admin lives in Bulgaria and the geographic distribution is reasonably diverse, it might be possible to make some early inferences about the Bulgarian male population generally, prior to the release of a pending study of the people as a whole, due out later this year.
It is very interesting that E-M78 (probably almost all V13) in Bulgaria is easily the largest single haplogroup, followed by I2a (P37.2) and R1a1, each with 10 haplotypes in the project. What is also surprising is the low presence in this sample of J2b (M102), which is broadly assumed to be found in association with V13 (see Cruciani 2006 and 2007). Clearly that is not the case in Bulgaria. I plan to calculate a coalescent for these HT's and provide some comparison with neighboring populations. I'll post those data later today.
Steve

@Mrdaywalker,nisu sve R1b grupe iste.To je jedna velika grupa koja se grana na vise manjih podgrupa (subclade).
Postoje vise vrsta,tako da ne znaci da je nosilac R1b uvek i nuzno Germanskog ili Keltskog porekla vec to moze znaciti i da ima genetski marker svojstven za Kavkaz i Centralnu Aziju.

Video sam na 23andme da imaju R1b a da na primer na ancestry paitingu skoruju vise poena na skali za Juzne Evropljane sa do 20% Azijskih gena.
Kod mene je doduse nesto drugacije,najvise sam postigao na skali za severne Evropljane pa za Istocne.

Nisi u toku,odlicno znam sta sam pomenuo.. u pitanju je R1a a ne R1b

Ocito Kor nisi zapazio moj sarkazam a ovde si sam sebi skocio na stomak. Kakve veze imaju ove slike sto si postavio sa Bakirom Izetbegovicem? Jel zelis da ove mongolske narode dovedes u vezi sa njim :hahaha:

I ja se ne bi glupirao nekim pederskim fotkama vec bi se potrudio da odgovorim na zadato pitanje ukoliko ovde ima neko ko je kvalifikovan po tom pitanju... ne dovodim u vezu ja R1a sa plavuskastim osobama vec ti i tvoj kolega dovodite.
Ok objasnio si za R1b da je u direktnoj ili indirektnoj vezi sa mongolskim narodima ali si izbegao za R1a, po tebi Bakirovoj halpogrupi, jeli i on Mongol za onakvim izgledom kakvim ima, jesi li u svojim putovanjima sreo slucajno tankve Mongole.

P.S. koja je halpogrupa Radmanovic po tebi, po meni je R1b sto se tice izgleda.

Poslednja izmena:
Nisi u toku,odlicno znam sta sam pomenuo.. u pitanju je R1a a ne R1b

Ocito Kor nisi zapazio moj sarkazam a ovde si sam sebi skocio na stomak. Kakve veze imaju ove slike sto si postavio sa Bakirom Izetbegovicem? Jel zelis da ove mongolske narode dovedes u vezi sa njim :hahaha:

I ja se ne bi glupirao nekm pederastim fotkama vec bi se potrudio da odgovorim na zadato pitanje ukoliko ovde ima neko ko je kvalifikovan po tom pitanju...
Ok objasnio si za R1b da je u direktnoj ili indirektonj vezi sa mongolskim narodima ali si izbegao za R1a, po tebi Bakirovoj halpogrupi, jeli i on Mongol za onakvim izgledom kakvim ima, jesi li u svojim putovanjima sreo slucajno tankve Mongole.

Па Џингис кан је био сличан, више риђ, али такав и вероватно је носио Р1а. Тако сам барем прочитао.:)

Veze izmedju fenotipa i HG ne postoje.

Ko je pismen informisace se,a ne ovde da gledamo u pasulj ko je koja haplogrupa.
I jel ima neko da je konacno radio 23andme test od vas?

O pigmentaciji koze :

skincolor.jpg

STAROST HAPLOGRUPA I POREKLO :

K => 40,000 years ago (probably arose in northern Iran)
T => 30,000 years ago (around the Red Sea)
J => 30,000 years ago (in the Middle East)
R => 28,000 years ago (in the Central Asia)
E1b1b => 26,000 years ago (in southern Africa)
I => 25,000 years ago (in the Balkans)
R1a1 => 21,000 years ago (in southern Russia)
R1b => 20,000 years ago (around the Caspian Sea or Central Asia)
E-M78 => 18,000 years ago (in north-eastern Africa)
G => 17,000 years ago (between India and the Caucasus)
I2 => 17,000 years ago (in the Balkans)
J2 => 15,000 years ago (in northern Mesopotamia)
I2b => 13,000 years ago (in Central Europe)
N1c1 => 12,000 years ago (in Siberia)
I2a => 11,000 years ago (in the Balkans)
R1b1b2 => 10,000 years ago (north or south of the Caucasus)
J1 => 10,000 years ago (in the Arabian peninsula)
E-V13 => 10,000 years ago (in the Balkans)
I2b1 => 9,000 years ago (in Germany)
I2a1 => 8,000 years ago (in Sardinia)
I2a2 => 7,500 years ago (in the Dinaric Alps)
E-M81 => 5,500 years ago (in the Maghreb)
I1 => 5,000 years ago (in Scandinavia)
R1b-L21 => 4,000 years ago (in Central or Eastern Europe)
R1b-S28 => 3,500 years ago (around the Alps)
R1b-S21 => 3,000 years ago (in Frisia or Central Europe)
I2b1a => less than 3,000 years ago (in Britain)

Poslednja izmena:
Mrdaywalker;

Naveo sam ti namerno R1b a ne R1a da bi shvatio kolikoa je razlika izmedju Iraca i Baskira iako su eto nekakvi rodjaci. Iste takve primerke mozes u Aziji sresti i za hg R1a.
I ja se ne bi glupirao nekim pederskim fotkama
Pa bolan... vidis li ti ko je na pederskoj fotografiji?!??? :rotf:]

vec bi se potrudio da odgovorim na zadato pitanje ukoliko ovde ima neko ko je kvalifikovan po tom pitanju... ne dovodim u vezu ja R1a sa plavuskastim osobama vec ti i tvoj kolega dovodite.

Greska.... mislim da je 3/4 ili 4/5 R1a nisilaca tamnokoso.

Ok objasnio si za R1b da je u direktnoj ili indirektnoj vezi sa mongolskim narodima ali si izbegao za R1a, po tebi Bakirovoj halpogrupi, jeli i on Mongol za onakvim izgledom kakvim ima, jesi li u svojim putovanjima sreo slucajno tankve Mongole.

Sta si ba zapeo za jarana Baku? Sve je pocelo od toga kada si ti naveo primer da neko izgleda "nekako turski". Pa smo onda postavili pitanje sta znaci "turski"? Pa samo onda zakljucili da je tvoja definicija apstraktna.... i to je to.

P.S. koja je halpogrupa Radmanovic po tebi, po meni je R1b sto se tice izgleda.

Moja je pretpostavka 70/30 u korist R1a nad R1b.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back