Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, bradavice (boja) su jedan dosta znacajan pokazatelj antropoloskog tipa.

Opet ponavljam svima onima koje zanimaju antropolosski tipovi i opisi istih da se vrate 5-6 stranica unazad i neka nadju link na knjigi Karakterologija Jugoslovena. Odlicno stivo.
Onda ce biti mnogo-mnogo manje pitanja ove vrste.

Posto nemamo nikakvih velikih novosti iz genetike, sada je aktuelna antropologija. Nije pouzdana koliko genetika ali je isto tako interesantna.

Jedan momak ovde je rekao da mu Tesla ne lici na Dinarca. Medjutim, Tesla je klasicni Dinarac. Treba pogledati njegove fotografije iz zrelijih godina.

P.S. jedno vreme sam iz zaebancije pustio brkove. Nekoliko ljudi mi je tada reklo da ih jako podsecam na Teslu :D

Da, bradavice (boja) su jedan dosta znacajan pokazatelj antropoloskog tipa.

Opet ponavljam svima onima koje zanimaju antropolosski tipovi i opisi istih da se vrate 5-6 stranica unazad i neka nadju link na knjigi Karakterologija Jugoslovena. Odlicno stivo.
Onda ce biti mnogo-mnogo manje pitanja ove vrste.

Posto nemamo nikakvih velikih novosti iz genetike, sada je aktuelna antropologija. Nije pouzdana koliko genetika ali je isto tako interesantna.

Jedan momak ovde je rekao da mu Tesla ne lici na Dinarca. Medjutim, Tesla je klasicni Dinarac. Treba pogledati njegove fotografije iz zrelijih godina.

P.S. jedno vreme sam iz zaebancije pustio brkove. Nekoliko ljudi mi je tada reklo da ih jako podsecam na Teslu :D

Si video mene kad pustim brkove ko Asterix ili Obelix ali moram da nabacim još 100 kila baš hoću da napravim galsku kapu i da se tako uslikam:mrgreen::D

Ček sad, gledano na osnovu onoga sto sam čuo i video do sad. Jel ovi Ameri koji su kolonisti i čijih je nekoliko generacija ostalo tamo će da razviju neke nove mutacije svojih hpl grupa ? Na primer za neko vreme

Mislim da da odnosno da je tako nešto moguće pogotovo zbog raznolikosti porekla samog stanovništva recimo kada su radili na ljudima u Americi različitih rasa uglavnom zbog nekih brakova onda su ih sve razvrstali po kontinentima na pr. jedan crnac je završio u Evropi prijatno iznenađen i ako je očekivao gotovo sigurno Afriku pa zatim nekom veoma religioznom muslimanu našli da je Jevrej Aškenaz :mrgreen:

Čovek puko skroz "nemama ja veze sa njima":mrgreen::hahaha:

Aha , ok reko da proverim detaljno za svaki slučaj. Pa možda neki Evropljanin napravio dete negde u Africi , pa se ono mešalo sa crncima i tako prenelo mušku liniju da budu crnci sve... Da li je to moguće ?

ma da ima dominantan belački genetski kod a crnački feno tip to bi grubo rečeno mogli nazvati mutacijama

obrnut primer bi bio ovaj koji sam kaže ja uopšte nisam belac ja sam crnac jer mi je otac crnac a jedino što na crnca liči to je malo kosa i to jedva!

kada bi mi to ovde radili zaista bi svi završili u Indiji i ispalo bi da je Hitler u pravu!:mrgreen::hahaha:

Jel moze nešto opširno da se napiše o vezi boje bradavice sa antropoloskim tipom ?

Цео штос је у томе да је на одређеним деловима епидерма где се налазе нервни завршеци, жлезде, прелази ка слузокожи, нема поткожног ткива које садржи сало светле боје и ту се види разлика у количини меланина између белих и избељених антрополошких типова.

Ma dobro sečko malo izašao iz solarijuma ribice ovo ono......ako si gledao seriju prison break video si da je beo ko sir!:hahaha:

Dečko ima jamajčansko, sirijsko, libansko, francusko, nemačko i englesko poreklo

wentworth_miller(004-headshot-med).jpg

Не знам како си дошао до тог закључка, али друга ствар је сигурна, Динарке имају светлије брадавице од Медитеранки .

U vezi boje bradavica treba jos reci da mimo antropoloskog tipa na njih uticu i jos neki faktori kao sto su trudnoca, hormonalni poremecaji, uzrast, menstruacioni ciklusi. itd
Ta boja je dosta vezana sa bojom koze i kose ali moze dosta reci o poreklu u nekim slucajevima kada devojka sa svetlijom bojom koze ima tamnije bradavice i obratno.

U vezi boje bradavica treba jos reci da mimo antropoloskog tipa na njih uticu i jos neki faktori kao sto su trudnoca, hormonalni poremecaji, uzrast, menstruacioni ciklusi. itd
Ta boja je dosta vezana sa bojom koze i kose ali moze dosta reci o poreklu u nekim slucajevima kada devojka sa svetlijom bojom koze ima tamnije bradavice i obratno.

Значи, ако су коса и кожа тамније, брадавице су смеђе - тамно смеђе, а ако су светле, ове су више црвенкасте.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back