Хајде хрвати и шиптари, смилујте се.
Ово је тема о генетици.
Ово је тема о генетици.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Лично сам учествовао у неким ископавањима дете...има остатака од херцеговине до крајине...gde su? pokazi ih da vidimo koliko ih je
Jednu stvar nisam najbolje razumeo. Kada bi se razdvojile dve grupe ljudi na razlicitim podrucjima, onda se pominje da dolazi do varijacija u njihovim genima i genetskoj grupi. (ako sam ovo dobro rekao) E sad, ja sam pre pretpostavljao da bi genetske promene trebale da budu striktno vezane za pojedinca (tipa, ko sto se genetske bolesti prenose, od pojedinca pa koliko on potomaka napravi). Da li varijansa znaci da je odredjena grupa reagovala na okolinu u kojoj se nalazi posto mi je malo cudno da cela grupa samostalno dobije varijansu i postane razlicita od one druge grupe. Nekako mi 200-300 godina ili 9-10 generacija deluje premalo.
Лично сам учествовао у неким ископавањима дете...има остатака од херцеговине до крајине...
А теби препоручујем да се сконцетришеш на једну теорију...и да се тестираш да видимо која си ти хапло група...
Jednu stvar nisam najbolje razumeo. Kada bi se razdvojile dve grupe ljudi na razlicitim podrucjima, onda se pominje da dolazi do varijacija u njihovim genima i genetskoj grupi. (ako sam ovo dobro rekao) E sad, ja sam pre pretpostavljao da bi genetske promene trebale da budu striktno vezane za pojedinca (tipa, ko sto se genetske bolesti prenose, od pojedinca pa koliko on potomaka napravi). Da li varijansa znaci da je odredjena grupa reagovala na okolinu u kojoj se nalazi posto mi je malo cudno da cela grupa samostalno dobije varijansu i postane razlicita od one druge grupe. Nekako mi 200-300 godina ili 9-10 generacija deluje premalo.
Znaci bez problema moze da se desi da jedan covek dodje, navata 4 zene i napravi 20-ak dece i da posle 100-200 godina ti imas populaciju jednog naroda koja je nastala samo od njega. Sve to onda odredjujes sa statistikom i brzinom menjanja gena da bi moglo da se povuce period nastanka osnovne mutacije. Uff... sad je postalo previse komplikovano. Mislim da bi onda trebalo da se vrsi paralelna istrazivanja i sa zenskim haplogrupama, ili zajednickim ako tako nesto postoji. Bar bi bilo vise linija za poredjenje.
Mutacije nemaju veze sa radijacijom: http://sr.wikipedia.org/wiki/Генске_мутације
A zasto su mene u skoli ucili suprotno?
i zasto se u Japanu radjaju degenerisana deca?
Ok, na to sam mislio. Na kraju sve to prodje kroz neku matematiku uredjivanja haosa. Bah, taman ono sto nisam hteo. Nesto o cemu mi laici mozemo da pricamo ali tek na institutu ili u istrazivackim centrima dobijas one zanimljivije podatke.Ne mora bas taj koji je dobio mutaciju da pravi toliku decu. Moguce je da to ucini neko od njegovih potomaka.
To sa proracunom mutacijama je jos uvek skakljiva stvar i u pitanju je matematicki model koji ne mora uvek biti tacan. Postojali su periodi sa povecanom radijacijom a to je znacilo i veci broj mutacija kao i mirniji periodi. Postoje i delovi Y hromozoma koji brze mutiraju kao i oni koji mutiraju malo i sporo.
Prate se i zenske linije samo sto su one dosta komplikovanije.
Pa ako si ucestvovao, deda.. mogao bi da nam izneses te podatke za koje cak ni Nordtvedt ne zna.....
Covek se slomi da dodje do novih podataka o hg I kad ono oni leze kod deda Martija u zadnjem dzepu.
Mutacije nemaju veze sa radijacijom: http://sr.wikipedia.org/wiki/Генске_мутације

Пре свега нисам деда...а "дете" је због твоје тврдоглавости...
А Nordtvedt је генетичар....а не археолог...мислим није ни професионални генетичар већ бивши НАСИН научник...
А узми читај мало и сам...***...па му шаљи...
Nordtvedt je fizicar ali ono cime se on bavi upravo zahteva fizicko-matematicki model proracuna mutacija. Trik je u tome da on ima najvecu bazu I haplotipova tako da ti podaci koji bi postojali kod tebe bi vec bili i kod njega. Posle Nortvedta najvecu bazu hg I2a2 ima Vadim Verenic, Estonac beloruskog porekla (inace i sam I2a2).
Kljosov je profesionalni geneticar vrhunskog nivoa ali sam video da ga pojedinci oovde nazivaju "pseudo-geneticarem". Narodu nikako ne mozes da ugodis.
Inače nije bilo Slovena prije 300 AD, .
Да се ниси зајебо за једну нулу?
Inače ja sam R1a1- iz Indo Evropske grane našeg naroda.
Gde si radio test, kolko kosta ?
Кљосов није генетичар, него хемичар http://aklyosov.home.comcast.net/~aklyosov/
Запослен је у фармацеутској фирми у Масачусетсу, иначе је радио све и свашта, чак и за ЦЕПТЕР
ово ти је једна од књига о полимерима у дрвној индустрији , генетиком се бави из љубави
http://www.ft-publishing.ru/eng/content/books/23.shtml![]()