Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovaj miloš je sasvim poludio!
Gruzini ništa zajedničko nemaju sa dinarcima ako i imaju nešto zajedničkih gena to je staro više od 40 hiljada godina.
Mene herceg-crnogorski običaji više liče na istočno iranske nego na gruzijske.

A reci mi kako su Njemci željno dočekali svog mladoženju Hitlera kako su dočekivali svoje bezbrojne nemilosrdne vladare.
Demokratija u njemačkoj nije došla sama od sebe već su je uveli iprinudnim sredstvima amerikanci.
Oćeš da kažeš da je Njemački radnik sredinom 19 vijeka živio bolje od ruskog mužika?

Jednostavno Rusi nežele da im oped dođe na vlast neki zapadni miljenik a da oni umioru od gladi a ješe pljačkaju bez milosti uz svu pohvalu demokratskog zapada( **** ga ja).

Miloše glup si čovjek i jako bolestan čujem da si prešao na neku zapadnu sektu, stiglo te ono Crnogorsko prokletstvo, dabogda ga sunce više ne ogrijalo.

To je onaj Frojd (hebali ga jehova i mojsije njegovi zajedno) što je rekao da kad djete sisa majku da mu se javlja želja i da kresne svoju majku.

Miloše nesrećniče samo čitaj djela ludaka iz zemalja zalazećeg sunca!
Čak si i prihvatio i vjeru zalazećeg sunca.
Ja mislim da si ti još mlad nešto moje godište i da ćeš doživiti da se tvoji snovi rasprše a tvoja civilizacija zalazećeg sunca ode tamo odakle je i došla.

Ovaj miloš je sasvim poludio!
Gruzini ništa zajedničko nemaju sa dinarcima ako i imaju nešto zajedničkih gena to je staro više od 40 hiljada godina.

Antigen HLA-B5 je najzastupljeniji HLA-B antigen i kod Gruzina i kod stanovništva bivše SFRJ, što otkriva zajedničko poreklo populacije koja nosi HLA-B5 na Balkanu i kod Gruzina. A to je približni isti procenat HLA-B5 u pitanju i kod Gruzina i u SFRJ (oko 16% genotipski, fenotipski 29%, svaki treći stanovnik bivše SFRJ od najmanje jednog roditelja ima HLA-B5).

Razni antropolozi takođe svrstavaju Gruzine u dinarce, i to pre genetičkih saznanja o dinarskom poreklu Gruzina. Ovo je mapa od najpoznatijeg autoriteta rasne antropologije Čarlestona Kuna:

dinarci_na_kavkazu_po_coonu.jpg

Takođe, antropolog Špiro Kulišić je pisao o zajedničkim običajima Gruzina i Crnogorca (na primer, gruzijske igre Lekuri sa crnogorskim kolom Oro). Vladimir Tkalčić je pisao da ornamentika jugoslovenskih seljačkih ćilimova pokazuje upadljivu srodnost sa kavkaskom. A Vladimir Dvorniković piše o tome kako “brdski Gruzini nose meanderski išarane košulje sa gotovo jugoslovenskim varijacijama rompskih motiva”, itd. Dvorniković takođe piše i sledeće kada govori o rasprostranjenosti dinarskog tipa po svetu:

"Preko srodnih armenida jednog dela istočnog Balkana, Male Azije, Jermenije, Kurdistana i još nekih delova prednje Azije, dinarci su posredstvom nekog zajedničkog dubljeg i starijeg sloja, vezani sa kavkaskom grupom, koja im je (naročito Oseti i Gruzini) antropološki vrlo bliska." (Vladimir Dvorniković, Karakterologija Jugoslovena, str. 176)

Evo i očigledne fizičke sličnosti napih ljudi sa dinarcima iz nekoliko gruzijskih filmova:

Primeri iz filma "Drvo želja":

dinarci_gruzijski_film_drvo_zelja.jpg

Ovo su primeri iz filma "Vojnikov otac" ("Djariskatsis mama"):

dinarci_gruzijski_film_vojnikov_otac.jpg

A ovo iz gruzijskog filma "Čudaci":

dinarci_gruzijski_film_cudaci.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Oćeš da kažeš da je Njemački radnik sredinom 19 vijeka živio bolje od ruskog mužika?

Postojala je velika razlika izmedju protestanata i katolika u Nemačkoj. Smatralo se da je katolički jug nemačke zaostao zato što Bavarac zaradjen kapital ne ulaže u proizvodnju već zbog škrtosti slaže u slamaricu. Za protestante Maks Weber otkriva da rade svoj posao podjednako dobro bez obzira na visinu nadnice (što otkriva da ga rade iz ljubavi), uz to pokazuju produktivnost rada sa dva puta većim prihodom od katolika, dok se višak kapitala i pojavio tako što su protestanti smatrali da je greh trošiti novac na užitak. Neprosvećene narode snalazi kriza jer sav zarađen novac utroše na užitak, pa im ne ostane ni za normalne potrebe života, a kamo li za ulaganje u dalju proizvodnju. U isto vreme u Rusiji su postojali feudalni odnosi i veliko nezadovoljstvo mužika zbog socijalnih razlika i raznih nepravdi. Rusi su na Zapadu videli svoj ideal, jer je sa Zapada i došla prosvećenost u Rusiju za vreme Petra Velikog. Ruska vlastela je u svom pomodarstu govorila francuskim jezikom, želeći da se približi idealu prosvetiteljstva spolja, na francuski način, bez unutrašnje reforme duha. Evo šta o odnosu Rusa i ostalih Slovena prema Nemcima govori načelnik prosvete kneževine Srbije Ljubomir Nenadović, sredinom XIX veka:

„Za nekoliko kratkih vekova Nemci su cudesa učinili, pretvorili su u pravi raj svoju zemlju, o kojoj su Rimljani kao o nekom Sibiru govorili; podigli su industriju, reformisali rimsku veru, stvorili su skole, nauke, zakone, slobodu, i pravom prosvetom prosvetili su sredinu Evrope. - Svi njihovi susedni narodi mrze ih; zavide im. Svi priznaju da su oni mudri, vredni, i u svemu dobri. ... Lepa Germanijo! Svaki nesebični kosmopolit sa osobitim postovanjem priznaje tvoje velike zasluge za ceo ljudski rod; i sami Sloveni (koji oberucke primaju tvoju civilizaciju i prosvetu, pa strahujuci za svoju narodnost, mrze te), imaju poslovicu koja veli: Nemac - svetac. ... Svuda vidite sretnu i zadovoljnu čeljad. Nigde ne vidite pakosti i zavisti. Svak se raduje tuđem dobru, svak sažaljeva tuđu nesreću. Nemačka društva tako su uređena i udešena da vam se čini da svaki živi samo na korist i na zadovoljstvo svojega bližnjeg. Ovo je zemlja gde se brinu da i stoka oseti blagodati pitome civilizacije. Svaki čovek obavezan je da čovečno i sa svojom stokom postupa. ... U predelima odakle su izasli apostoli, caruju mrak i sujeverstvo; u otačastvu Isusa Hrista, a na severu nemacki pastor pred okupljenim narodom razlaze hrišćansku ljubav i tumaci evandjeoske reci onako kako treba da cuju i razumeju ljudi koji ljube pravu istinu i koji teze sve daljem napretku i prosvecenju svoga razuma. Nemci su pobozni, vredni i umereni. Oni zive po onoj poslovici: radi kao da ces doveka ziveti, a moli se Bogu kao da ces sutra umreti." (Ljubomir Nenadović, Sabrana dela)

Rekoh li ? ovaj ne časi časa, odmah kreće u propoved. A ja krećem sa prijavama.

Ti ne propovedaš nikakav duh svojim komentarima? Ne propovedaš duh nukulture, nepoštovanja, mržnje, nesposobnosti za dijalog, nedostatka argumenata, pa kako ne možeš da argumentima razuma osporiš ono što neko piše, pokušavaš nasiljem? Pa svojim rečima samo potvrđuješ ono što je bit mog predavanja sa Cetinja, da naš narod zaista odlikuje ono što Ivo Andrić opisuje sledećim rečima:

“Znatan broj nesporazuma, sukoba i nezgoda u duhovnom životu jednog naroda dolazi otud što mnogi nepozvani i nesposobni ljudi osećaju potrebu da brinu narodnu brigu, da ”strepe“ za budućnost naroda, da ga brane od opasnosti koje samo oni vide.

To su ljudi koji veliku i nezajažljivu sujetu svoje sitne i uske ličnosti prenose na opšti plan, u jalovoj nadi da bi je tu mogli zadovoljiti, a sa njom prenose i svoje kratke mere i bedne račune. Od takvih, duhom malih ljudi, postaju često veliki gonioci novih istina i mučitelji ljudi. - Takva je bila većina Vukovih glavnih protivnika.” (Ivo Andrić, Znakovi pored puta, 94)

“Čuvajte se ugroženih ljudi i ljudi koji misle da su ugroženi. Oni osećaju potrebu da se štite i brane, i zbog toga često i neočekivano i podmuklo napadaju. ... Oni uvek idu više u pravcu nipodaštavanja protivnika nego u pravcu sopstvenog usavršavanja. Oni se više trude da umanje ugled protivnika nego da podignu svoju sopstvenu vrednost.” (Isto 62-63)

“Takav je ”naš čovek“ onaj pravi. Ne misli, ni mnogo ni istrajno. Ali čim uspe da skrpi nekako jednu misao u glavi, prva mu je briga ne da tu misao razrađuje, proverava i upoređuje kritički sa onim što drugi ljudi o istoj stvari misle, nego da svoju misao proglasi za jedinu tačnu i jedinu pravu, a odmah zatim da između nje i svake tuđe misli iskopa što dublji rov prezira, mržnje i borbe do istrage. U toj borbi oni ponekad pokazuju ljudoždersku revnost na reči i delu. Sreća je što u nas ima dosta i takvih koji su drukčiji i koji nisu pravi ‘naši ljudi‘.” (Isto 205)

“Kad god sam i gde sam naišao na ljude koji su pokazivali suviše razvijenu brigu za nacionalni ponos i opšti interes ili preteranu osetljivost za ličnu čast i dostojanstvo, uvek sam, gotovo po pravilu, nailazio i na ograničen um, nerazvijene sposobnosti, tvrdo srce i grubu kratkovidu sebičnost.” (Isto 70)

“Zašto balkanske zemlje ne mogu da uđu u krug prosvećenog sveta, čak ni preko svojih najboljih i najdarovitijih predstavnika? Odgovor nije jednostavan. Ali, čini mi se da je jedan od razloga odsustvo poštovanja čoveka, njegovog punog dostojanstva i pune unutarnje slobode, i to bezuslovnog i doslednog poštovanja. To je naša velika slabost, i u tom pogledu svi mi često i nesvesno grešimo. Tu školu nismo još prošli, ni taj nauk potpuno izučili. Taj nedostatak mi svuda nosimo sa sobom kao neki istočni greh našeg porekla, i pečat manje vrednosti koji se ne da sakriti. O tome bi trebalo govoriti i na tome raditi. ...”

“U nas je čest tip čoveka koji misli da je svađa akcija, a grubost isto što i energija, da naneti neprijatelju uvrede znači isto što i zadati mu udarce, da je svaka uzdržljivost u govoru slabost, a svaki pokušaj predviđanja - danguba; ukratko: da se tzv. životna borba sastoji od neprestanog i naizmeničnog laveža i režanja...

Suviše je ovaj narod patio od nereda, nasilja i nepravde, i suviše navikao da ih podnosi sa podmuklim roptanjem ili da se buni protiv njih, već prema vremenima i okolnostima. Između zlokovarnih, osvetničkih misli i povremenih pobuna prolazi im gorak i pust vek.

Za sve drugo, oni su neosetljivi i nepristupni.

Ponekad se čovek pita da nije duh većine balkanskih naroda zauvek otrovan i da, možda, nikad više neće ni moći ništa drugo do jedno: da trpi nasilje ili da ga čini.” (Andrić, Cvijić, Psihološki tipovi Balkana, str. 152-154)

Ti ne propovedaš nikakav duh svojim komentarima? Ne propovedaš duh nukulture, nepoštovanja, mržnje, nesposobnosti za dijalog, nedostatka argumenata, pa kako ne možeš da argumentima razuma osporiš ono što neko piše, pokušavaš nasiljem? Pa svojim rečima samo potvrđuješ ono što je bit mog predavanja sa Cetinja, da naš narod zaista odlikuje ono što Ivo Andrić opisuje sledećim rečima:

“Znatan broj nesporazuma, sukoba i nezgoda u duhovnom životu jednog naroda dolazi otud što mnogi nepozvani i nesposobni ljudi osećaju potrebu da brinu narodnu brigu, da ”strepe“ za budućnost naroda, da ga brane od opasnosti koje samo oni vide.

To su ljudi koji veliku i nezajažljivu sujetu svoje sitne i uske ličnosti prenose na opšti plan, u jalovoj nadi da bi je tu mogli zadovoljiti, a sa njom prenose i svoje kratke mere i bedne račune. Od takvih, duhom malih ljudi, postaju često veliki gonioci novih istina i mučitelji ljudi. - Takva je bila većina Vukovih glavnih protivnika.” (Ivo Andrić, Znakovi pored puta, 94)

“Čuvajte se ugroženih ljudi i ljudi koji misle da su ugroženi. Oni osećaju potrebu da se štite i brane, i zbog toga često i neočekivano i podmuklo napadaju. ... Oni uvek idu više u pravcu nipodaštavanja protivnika nego u pravcu sopstvenog usavršavanja. Oni se više trude da umanje ugled protivnika nego da podignu svoju sopstvenu vrednost.” (Isto 62-63)

“Takav je ”naš čovek“ onaj pravi. Ne misli, ni mnogo ni istrajno. Ali čim uspe da skrpi nekako jednu misao u glavi, prva mu je briga ne da tu misao razrađuje, proverava i upoređuje kritički sa onim što drugi ljudi o istoj stvari misle, nego da svoju misao proglasi za jedinu tačnu i jedinu pravu, a odmah zatim da između nje i svake tuđe misli iskopa što dublji rov prezira, mržnje i borbe do istrage. U toj borbi oni ponekad pokazuju ljudoždersku revnost na reči i delu. Sreća je što u nas ima dosta i takvih koji su drukčiji i koji nisu pravi ‘naši ljudi‘.” (Isto 205)

“Kad god sam i gde sam naišao na ljude koji su pokazivali suviše razvijenu brigu za nacionalni ponos i opšti interes ili preteranu osetljivost za ličnu čast i dostojanstvo, uvek sam, gotovo po pravilu, nailazio i na ograničen um, nerazvijene sposobnosti, tvrdo srce i grubu kratkovidu sebičnost.” (Isto 70)

“Zašto balkanske zemlje ne mogu da uđu u krug prosvećenog sveta, čak ni preko svojih najboljih i najdarovitijih predstavnika? Odgovor nije jednostavan. Ali, čini mi se da je jedan od razloga odsustvo poštovanja čoveka, njegovog punog dostojanstva i pune unutarnje slobode, i to bezuslovnog i doslednog poštovanja. To je naša velika slabost, i u tom pogledu svi mi često i nesvesno grešimo. Tu školu nismo još prošli, ni taj nauk potpuno izučili. Taj nedostatak mi svuda nosimo sa sobom kao neki istočni greh našeg porekla, i pečat manje vrednosti koji se ne da sakriti. O tome bi trebalo govoriti i na tome raditi. ...”

“U nas je čest tip čoveka koji misli da je svađa akcija, a grubost isto što i energija, da naneti neprijatelju uvrede znači isto što i zadati mu udarce, da je svaka uzdržljivost u govoru slabost, a svaki pokušaj predviđanja - danguba; ukratko: da se tzv. životna borba sastoji od neprestanog i naizmeničnog laveža i režanja...

Suviše je ovaj narod patio od nereda, nasilja i nepravde, i suviše navikao da ih podnosi sa podmuklim roptanjem ili da se buni protiv njih, već prema vremenima i okolnostima. Između zlokovarnih, osvetničkih misli i povremenih pobuna prolazi im gorak i pust vek.

Za sve drugo, oni su neosetljivi i nepristupni.

Ponekad se čovek pita da nije duh većine balkanskih naroda zauvek otrovan i da, možda, nikad više neće ni moći ništa drugo do jedno: da trpi nasilje ili da ga čini.” (Andrić, Cvijić, Psihološki tipovi Balkana, str. 152-154)

Jesi li ti Crnogorac ili Srbin ,Ili i jedno i drugo ,kako je sad moderno da se izjasnjavaju ?

To su ljudi koji veliku i nezajažljivu sujetu svoje sitne i uske ličnosti prenose na opšti plan, u jalovoj nadi da bi je tu mogli zadovoljiti, a sa njom prenose i svoje kratke mere i bedne račune. Od takvih, duhom malih ljudi, postaju često veliki gonioci novih istina i mučitelji ljudi. - Takva je bila većina Vukovih glavnih protivnika.”
Ovo je tako tacno da nemam reci.
Ovaj portret licnosti bi se mogao pripisati svakom danasnjem "nacionalisti".

Slicno govori i Danilo Kis u eseju -O nacionalizmu
Ali bojim se da smo se udaljili sa teme.

I da jos nesto.Preopsirno pises.Nema potrebe za navodjenjem ovolike kolicine faktografskih podataka(pesme,citati itd)
Mislim,naveo si gomilu citata samo da bi dokazao lesandrovu zatucanost.

Наравно, Руси су већински тамнокоси, мит о "плавим Русима" је везан за хаплогрупe I1 и N, које су мањинске.
А то је све због тога што је хаплогрупа R1 од почетка живела заједно са I2 (*)

Тачно.

Мит који се јавио на пропагандним плакатима под утицајем соцреализма, негде 30-их година прошлог века, а остао да живи током целог животног века СССР-а, и на неки начин постао обележје тог периода у погледу уметности.

Сећате се оних постера који су требали промовисати ратни, економски, спортски....и остали напредак новог совјетског друштва, који за образац убер совјета узимао се муж са јаким екстеријером увек плавокос и плавоок, челичне мускулатуре, и непоколебљивог хабитуса било кад држи пушку, олимпијски пламен или ради иза плуга. Док жене су једре, округластих лица које краси широки осмех , посебно се потенцира на јакост и здравље зуба, јаке телесне конституције у пределу рамене и бутне мускулатуре, што би требало да асоцира на способност совјетске жене и за рад и за материнство.

Да у озбиљној науци о таквим стереотипима-митовима нема места почело се доказивати још на почетку 20 века , да би касније у том маниру наставила и највећи антрополог СССР-а и РФ, Т.И. Алексејева.
Ако цитирамо Алексејеву на основу антроплошких разлика, источни словени се деле на више подтипова (мислим 5), а они најсветлији су лоцирани управо у оним деловима близу Скандинавља, док тамнооке и тамнокосе она лоцира на југ Русије тачније по току Дњепра. Све модификације и благе прелазне форме су могући по целој територији Русије.
У прилог потврди финског елемента код плавокосатих, плавооких, благо маљавих Руса даје још далеке 1858 г. даје Богданов који потврђује овај фински елеменат у етногенези источних Словена.
Касније на основу боје косе и њену географску распростањеност испитивања ради Черпуковски 1913г. Од узетих 1000 примера људи из различитих губернија, на основи боје косе и очију он раздваја 3 велике групе.

1. Светлокоси брахикефал на североападу Русије
2. Тамнији субдолиокефал по току реке Оке
3. Тамнокоси брахикефал на Дону, Дњепру

Ово представља фундамент модерне антропологије руског народа, које је Алексјева још боље разрадила и елаборирала.

Е сад за крај опет око усвојених стереотипа....наиме занимљиво је како Украјинци који по свим испитивањима имају више Р1 од Руса (што би по ''некој аналогији'' требало представљати изразитију светлост спољашности) код себе, увек у фолклору су представљани као тамнокоси, бркати људи, маљавији за словенски укус, са конституцијом од благо лимфатичне до крупно мишичаве.

И да за крај, Руси уопште нису толико високи као што их је представљао соцреализам.

U svakom slucaju, drago mi je sto se Misha-Milosh pojavio na ovoj temi. Jeste da se kroz maglu secam jednog izlaganja gde smo bili ocrnjeni (Balkanci- Srbi) do beskraja ali svako ima pravo na svoje misljenje, Sto se tice ovog videa sa Cetinja, nisam ga pogledao do kraja posto sam video da ima mnogo generalizacije u svemu tome. Jednostavno nisam imao vremena za to.

Ni sadanemam vremena da idemod tacke do tacke,vec cu se ukratko osvrnuti o ovom pisaniju vezanom za Ruse. Kao neko ko ruse jako dobro poznaje, moram reci da oni JESU "zenska" nacija posmatrano iz ugla macho vrednosti. Medjutim, ti isti rusi su muski porazili svakoga ko je pokusao da im dodje glave. Ruski mentalitet je kombinacija vecine pacifikovanih pojedinaca zajedno sa manjinom izuzetno surovih tipova iz grupacije Makiaveli. Razlog nije u nikakvoj inferiornosti tog naroda vec u njegovoj matriarhalnoj genezi. Ruska zena je izuzetno izdrzljiva i dominantna persona koja zadivljuje svojom uposnoscu da dodje do cilja. Mislim da nigde na Svetu nema tako ambicioznih zena. I upravo takva dominantna zena radja inferiornu musku decu koja su naucila da od majke dobiju sve.Nije istina da u ruskoj istoriji nema vitestva. Da ga nije bilo, davno bi bili zbrisani sa Zemlje.
Inace, koliko su dominantne ruske zene govori i sudbina oko 20000 "macho" Srba koji su ziveli u oblasti Novaja Sjerbija u danasnjoj Ukrajini. Zeneci se sa dominantnim zenama vrlo brzo su izgubili taj svoj "macho duh" i vrlo-vrlo brzo izgubili svoj nacionalni identitet pa i u velikoj vecini slucajeva izgubili i svest o svom poreklu.
Ne secam se koji je sociolog rekao da "ako naselimo Ruse u Japan, kroz jednu generaciju cemo imati najvece radoholike na Svetu, a ako naselimo Japance u Rusiju, kroz jednu generaciju cemo dobiti neradnike koji se valjaju sa flasom votke". Jos jedna mala napomena, Rusi su jako veliki patrioti. Ako to nije muzevno, onda ja ne znam sta je.

Bojim se da ce ova tema sada otici daleko od podrucja genetike. Zbog toga apelujem da se ipak usresredimo na pitanja koja se ticu ove oblasti nauke kao i da izvucemo zakljucke o migracijama naroda kroz istoriju.

Истина

• Podržavam
Reactions: Kor
Ovo je tako tacno da nemam reci.
Ovaj portret licnosti bi se mogao pripisati svakom danasnjem "nacionalisti".

Slicno govori i Danilo Kis u eseju -O nacionalizmu
Ali bojim se da smo se udaljili sa teme.

I da jos nesto.Preopsirno pises.Nema potrebe za navodjenjem ovolike kolicine faktografskih podataka(pesme,citati itd)
Mislim,naveo si gomilu citata samo da bi dokazao lesandrovu zatucanost.

Rozbifu sad ne smeta povezivanje Gruzina , Indijanaca , Tutsija i Marsovaca u dinarski antropološki sistem, preko zajedničkog pretka Jafeta?

Meni ovi sa slika lice na neke Siptare, talibane ...

Потражи на нету о антрополошких разлика кавкаских народа пре свега Чечена и Ингуша. Озбиљно изненађење следи кад будеш видео слике њихових жена. Татара данас је тешко проваљити, али паклено је тешко кад се ради о кавкаским женама.

Потражи на нету о антрополошких разлика кавкаских народа пре свега Чечена и Ингуша. Озбиљно изненађење следи кад будеш видео слике њихових жена. Татара данас је тешко проваљити, али паклено је тешко кад се ради о кавкаским женама.

Jel se oni svi podrazumevaju pod Tatarima ? Trazio sam nesto ali slabo da naletim na neko direktno uporedjivanje izmedju ova dva da je i u slikama

Rozbifu sad ne smeta povezivanje Gruzina , Indijanaca , Tutsija i Marsovaca u dinarski antropološki sistem, preko zajedničkog pretka Jafeta?

Kako nesto sto nisam ni procitao moze da mi smeta?
Zato mu i kazem da ne pise duge postove jer necu da ih citam.
Jos mi samo fali da izgubim vid naprezuci oci na monitoru.
A vi ne zelite da vas veliki inkizitor izgubi vid jel da?

Кад смо код разбијања митова, да разбијемо још један, о алкохолизму.
Форбс је од 2006-2008. мултидисциплинарно на доста узорака и тема истраживао алкохолизам међу свим европским народима осим Молдаваца, Албанаца и Кипрана.

http://www.forbes.com/2008/08/07/alcohol-drinking-countries-forbeslife-drink08-cx_vr_0807europe.html

резултати http://www.forbes.com/2008/08/07/alcohol-drinking-countries-forbeslife-drink08-cx_vr_0807europe_slide_2.html?thisSpeed=30000
Руси су на 9. месту после Хрвата, Словенаца неких других народа.

Poslednja izmena:

Ср. современные топонимы в Нижнем Поволжье: Сарпа - озеро и населенный пункт и Сарбола - урочище в Чечне. В чеченском фольклоре сохранились до настоящего времени поговорки: «Что это за сербы?», «Плохие вы сербы», а также личные имена и фамилии Серби, Сербиевы).

Jos jedna mala napomena, Rusi su jako veliki patrioti. Ako to nije muzevno, onda ja ne znam sta je.

Šta misliš da li bi naši dinarci pristajali da se žrtvuju kao dobrovoljci za eksperimente sa eksplozijom atomske bombe kao što su to ruski dobrovoljci pristajali? Ne u toj meri svakako, jer to je tipična ženska samopožrtvovanost. Ženska osoba može biti vrlo energična u borbi za svoju porodicu, kao mečka kojoj su oteti mečići, ali to ona radi iz ženskih, a ne muških hormona.

Kako prepoznati razliku?

Ženska borbenost je utemeljena na strahu (kao i borilačke veštine na istoku) a ne na mržnji kao muška borbenost.

Ženski patriotizam je usmeren na svojinu, teoritoriju, a muški na vrednost, čast i obraz. U oba slučaja postoji izopačenje, pa će ženski patriota žrtvovati ljude radi zemljišta (radi svete zemlje) na kojem oni žive, a muški će ih žrtvovati radi vrednosti koje u njima vidi (za ćirilicu).

Ne secam se koji je sociolog rekao da "ako naselimo Ruse u Japan, kroz jednu generaciju cemo imati najvece radoholike na Svetu, a ako naselimo Japance u Rusiju, kroz jednu generaciju cemo dobiti neradnike koji se valjaju sa flasom votke".

Vrlo površno i pogrešno razmišljanje. Evo primer alpida koji su se sa Alpa centralne Evrope spustili u Panonsku niziju. Ima li razlike u mentalitetu? Nema! Čak još uvek govore istom akcentuacijom. Ili na primer, kolonisti koji su iz Nikšića i okoline naselili pojedina mesta u Banatu. Ima li razlike u karakteru? Nema. Čak su postali još viši nego njihovi vršnjaci koji su ostali u planinama. Dinarci žive na planinskom području kao i alpidi, pa imaju u svemu suprotan karakter. Spoljni faktori menjaju samo formu, a ne mogu da promene pokretačke motive.

Ako imaš tri deteta koja su različitog genetskog porekla a žive u istoj porodici (isti spoljni faktori) i ti ih učiš da pomognu baki da pređe preko ulice, sva tri deteta će se pod uticajem istih spoljnih faktora ponašati isti - pomagaće starijoj osobi da pređe preko ulice. Međutim, motivi iz kojih će činiti dobra dela će biti različiti. Ono dete koje ima dinarsko poreklo, zbog muških hormona će mu biti važna predstava o vrednosti onoga što radi. I ono će pomoći baki iz ponositosti i gordosti, dakle radi sebe, a ne radi bake. Ono dete koje ima poreklo od žute rase, zbog viška ženskih hormona, njemu će biti važno da se lepo oseća, i ono će pomoći baki iz sebičnog sentimenta, da bi se lepo osećalo, a ne iz ljubavi prema baki. Ono dere koje ima alpsko poreklo, ima strah i izraženu savest, zbog nedostatka atributa oba pola, pa će pomoći baki iz osećanja krivice, a ne iz ljubavi prema njoj. Ta tri deteta zapravo nisu vaspitana, nego dresirana. Da su vaspitana, ona bi pobedila svoje slabosti karaktera (sebičnost, sujetu, licemerstvo iz krivice) pa bi pomogla baki iz ljubavi prema njoj. Dakle, ukoliko čovek ne vlada sobom, tada njime vladaju spoljni faktori, ali preko njegovih naslednih sklonosti. A ako čovek odraste kao čovek, tada on vlada sobom, a samim tim i svetom oko sebe, pa ne može da bude izmanipulisan spolnim faktorima, jer je pobedio slabosti preko kojih bi mogao da bude izmanulisan.

Ma ovi kavkasci su čisto ko šiptari, nimalo ne liče na moje herceg-crnogorce! Ako ova gruzijska haplogrupa ima nešto sa Našom I2 ondea je veza stra barem 40 000 godina.
Onda ako su nam ovi rođaci šveđani su nam braća čista!

Tatare nemoš prepoznati jer prije svega volga tatari vode porijeklo od turkizovanih starih iranaca i ugrofina!
Ovi drugi krimski opet su dosta više mongolskog izgleda ali i oni imaju prevladavajući genom Iranaca i Gota!

Čak i baškiri jedan dominantno mongolski narod (izgledom) na južnom iranu ima sa muške strane dominnatnu indo-evropsku genetiku i tek 14% gen markera karakterističnih za mongole!

Treće R1 gen. marker nema ništa sa I1 i I2 to je marker koji je nastao od centalnoazijskih, južnosibirskih i južno ruskih lovaca na mamute! i ima korjen od kojih 70 hiljada godina u centralnoj aziji!

DA su nas pustili na miru proteklih 600 godina pitam se kakvo bi mi društvo i ekonomiju bili u stanju napraviti.

Moj Bogdanoviće tebe sunce više negrije jer si prigrabio laž kao istinu.
Ti tvoji da išta znaju nebi im trebalo 1600 godina da shvate da sunce izlazi na istoku! (još koliko će im trebati boga znaš)

Mishab

Šta misliš da li bi naši dinarci pristajali da se žrtvuju kao dobrovoljci za eksperimente sa eksplozijom atomske bombe kao što su to ruski dobrovoljci pristajali? Ne u toj meri svakako, jer to je tipična ženska samopožrtvovanost. Ženska osoba može biti vrlo energična u borbi za svoju porodicu, kao mečka kojoj su oteti mečići, ali to ona radi iz ženskih, a ne muških hormona.

Ma da ..... sve su rusi trcali pod A bombe. Oni koji bi otkazali "dobrovoljnost" znalo se kako bi zavrsili a mimo toga nad njima je vrsen mentalni inzinjering i govoreno im je kako to uopste nije opasno. Ista stvar se desavala sa Kinezima ali....... i sa FRANCUZIMA. Francuzi su slali svoju vojsku u srediste radiacionog polja posle nuklearnih proba. Ajde nam sad objasni tezu kako su Francuzi i Kinezi zene po uzoru na Ruse?

Kako prepoznati razliku?

Ženska borbenost je utemeljena na strahu (kao i borilačke veštine na istoku) a ne na mržnji kao muška borbenost.

Ženski patriotizam je usmeren na svojinu, teoritoriju, a muški na vrednost, čast i obraz. U oba slučaja postoji izopačenje, pa će ženski patriota žrtvovati ljude radi zemljišta (radi svete zemlje) na kojem oni žive, a muški će ih žrtvovati radi vrednosti koje u njima vidi (za ćirilicu).

E ako cemo vec da filosofiramo onda imam ja sta da kazem da ovu temu. Teorija koja sluzi kao temelj svih teorija o agresivnosti i strahu je delo Franca Aleksandera i strucno se naziva "fajt or flajt". Da sada ne bi ulazio u pojedinosti, predlazem ti da to procitasi duboko razmislis o svojim prethodnim stavovima.

Neverovatan je dualizam u tvojim shvatanjima.... evo da zamislimo primer.... nemci napadaju na Rusiju, nemci su ovde muskarcine, vitezovi i idealisti. Rusi se brane i ginu da bi sacuvali svoju zemlju, zbog toga su oni "babe" (ruski generalizovani izraz za zene), Prolazi par godina i "babe" krecu u protivofanzivu pretvarajuci se u ono sto su nemci bili pre toga. Dolaze do Berlina i tu nemci brane svaku zgradu do poslednjeg vojnika. Po tvojoj logici su nemci isto ono sto i Rusi samo se uloge menjaju u zavisnosti od omera snaga,

Ili... NATO napada na Srbiju i Srbija je "baba" koja brani svoju teritoriju.NATO je "macho" ali samo dok te bombarduje sa visine od 10km i gadja indijanskim ratnim sekirama lansiranim stotinama kilometara daleko. Zasto "macho" nije smeo da krene u kopnenu operaciju? Zbog minimalno 150000 zrtava koje bi imao u najboljem za njih slucaju. (procena zapadninh vojnih strucnjaka a ne moja).

Vrlo površno i pogrešno razmišljanje. .

Stvarno se ne secam o kojem sociologu je rec ali znam da je veliko ime u toj oblasti (amerikanac je). I sada njemu Milosh sa pozicije visokog autoriteta govori da je covek povrsno razmisljao. Nije uopste povrsno razmisljanje vec slikoviti prikaz uticaja velicine zivotnog prostora na motivaciju u pravcu egzistencije.

Šta ovo znači zapravo, nešto sam preveo, ali bolje da nisam ... :)

«Что это за сербы?» Pa kakvi su to Srbi?
«Плохие вы сербы» Losi (slabi) ste vi Srbi.
Mislim da se ovde Srbin moze zameniti recju covek i dobiti pravi smisao.

A drugi deo govori to da se kod Cecena srecu prezimena Serb i Serbiev.

Mene nervira sto Bogdanovic uporno hoce da poveze Srbe sa Gruzinima mada na Kavkazu ima mnogo vise kvalitetnijih kandidata za komparaciju. Neki od njih imaju drasticno vecu genetsku slicnost sa Srbima od Gruzina, I ne samo genetsku vec i folklornu i kulturalnu,

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back