Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, ali se kladim da se R1a filtrirao zbog navodnog planskog testiranja.

Срби из авнојевске Хрватске који су R1a

1.Савић (Бенковац/Далмација)
2. Шербула (Двор/Банија)
3. Гаљен (Драготина/Банија)
4. Јарић (Зрмања/Лика)
5. Борић (Бабин Поток/Лика)
6. Маринковић (Козарац/Банија)
7. Ђапа (Дољани/Лика)
8. Демоња (Влаховић/Банија)
9. Љубојевић (Петковац/Банија)
10. Јарић (Глоговица/Славонија)
11. Бига (Д. Бабин Поток/Лика)
12. Марков (С. Брод/Славонија)
13. Лаксовић (Почитељ/Лика)
14. Кесић (Граб/Лика)
15. Мрђеновић (Живковића Коса/Кордун)
16. Џодановић (Допсин/Славонија)
17. Калањ (Ћојлук/Лика)
18. Павковић (Осредци/Лика)
19. Тесла (Радуч/Лика)
20. Плећаш (Госпић/Лика)
21. Бурсаћ (Плавно/Далмација)
22. Радаковић (Поповић Брдо/Кордун)
23. Кнез (Косоре/Далмација)
24. Арнаут (Косор/Далмација)
25. Рашета (Д. Лапац/Лика)
26. Маричић (Бриње/Лика)
27. Жакула (Кореница/Лика)
28. Буквић (Бриње/Лика)
29. Дмитровић (Превршац/Банија)
30. Вукадиновић (Слободна Власт/Славонија)
31. Шљивар (Голубић/Далмација)
32. Крајновић (Брувно/Лика)
33. Милеуснић (Лика)
34. Витас (Почитељ/Лика)
35. Вучковић (Слуњ/Кордун)
36. Косовић (Далмација)
37. Боројевић (врв. Банија)
38. Жунић (Д. Лапац/Лика)
39. Медић (Лика)
40. Ђујић (Книн/Далмација)
41. Петровић (Вуковар/Славонија)
42. Вујић (зна се само да је Србин из Хрватске)

Poslednja izmena:
То је радио један који је уместо 40 R1a ставио 36, а изоставио је и неке I2a.

Према мом прорачуну из оног што је доступно у јавним базама овако изгледа генетика Срба из авнојевске Хрватске на узорку од 237

I2a - 33,1%

R1a - 17%

E1b - 12,3%

J2b - 11,4%

I1 - 8%

N - 6,8%

R1b - 3,4%

G2a - 3,4%

J1 - 2,5%

J2a - 1,7%

J2 - 0,4%

Онај који је радио статистику на Пореклу је набио 12,4% I1, зато што рачунао све тестиране Мацуре а тестирало их се доста, то кажем да бих нагласио озбиљност (односно неозбиљност) те статистике.

Ovo nema teorije da se odrzi...Jako, jako čudna statistika za sada ...I2a sigurno mora biti veća , a verovatno I R1a ...

Ovo nema teorije da se odrzi...Jako, jako čudna statistika za sada ...I2a sigurno mora biti veća , a verovatno I R1a ...

Код хаплогрупе J2b има 3 или 4 дуплирана презимена, односна иста само из другог места.
У том случају уредници и њихови заменици на Пореклу сматрају да се та дуплирана презимена рачунају кад нису из истог места, па сам морао да се држим тога.
Нпр. ако два Личанина имају исто презиме и хаплогрупу а један је из Коренице а други из Госпића онда они то рачунају као 2, а ако су два Личанина са истом хаплогрупом и презименом из истог места онда се рачуна само један.

Код хаплогрупе J2b има 3 или 4 дуплирана презимена, односна иста само из другог места.
У том случају уредници и њихови заменици на Пореклу сматрају да се та дуплирана презимена рачунају кад нису из истог места, па сам морао да се држим тога.
Нпр. ако два Личанина имају исто презиме и хаплогрупу а један је из Коренице а други из Госпића онда они то рачунају као 2, а ако су два Личанина са истом хаплогрупом и презименом из истог места онда се рачуна само један.

Код хаплогрупе J2b има 4 дуплирана презимена, а то су: Тинтор, Дупор, Мандић и Јањатовић.
На Пореклу траже да се дуплирани рачунају као 2 ако нису из истог места, а ови наведени су удаљени неколико км једни од других тј. из суседних села су.

Ово је још црње и горе, јер су и М458 и М558 испод Z282. Мада је по процентима јасно да је у питању Z92 а не Z282, ненамерна грешка рекао бих...

U sustini te mape nikad se ne mogu uraditi tacno. I ovo izgleda malo cudno.

M558.png

Razumem:-)
Ma to je šou ...Najviše severne genetike Ima upravo u ex krajini a ovde ispade rezultat gori nego za Cg.
Kordun I Banija imaju mozda i najveći zbir slovenske genetike a sev.dalmacija haplotipa I . Bas čudan rezultat tj. statistika

Према статистици коју сам ја радио Срби из Далмације имају укупно 53,4% I хаплогрупе (I2a+I1), а било би и више да је већи узорак (узорак је само 62). Зато што знам доста презимена из северне Далмације која су сасвим извесно I2a, зато што су њихови презимењаци са истом славом из Лике и Босанске Крајине испали I2a. А на Пореклу важи правило да не могу рачунају под статистиком Далмације Опачићи, Родићи, Курајице, Грмуше, Петровићи, Зорићи, Новаковићи, Маринковићи и још неки који су у Лици и Босанској Крајини испали I2a, нити могу да се рачунају Грубори, Драгаши, Предојевићи, Кесићи, Кнежевићи и још неки из Далмацијe као R1a а имају презимењаке из Лике и Босанске Крајине који су испали R1a. И што је најбитније већима ових родова су исељеници из Далмације у Лику и Босанску Крајину.

Poslednja izmena:
Prosto laik bi shvatio da Krajina ne moze biti na skoro istom procentu kao Crna Gora.

Ја не знам да ли они то тамо на Пореклу раде случајно или намерно, али буде ми се озбиљне сумње.
За Србе из авнојевске Хрватске су тамо ставили 36 узорака који су R1a, а има их заправо 42, горе сам написао презимена и места порекла. Код год хоће може да провери у базама података.

To ti je kao za Bosnu, kao planski se testira R1a, kao neko da unapred da je R1a. Filtriraju nesretne Avramijevstace, a evo duplaju ove J ladno, E nema nijedan da pripada istom rodu, samo R1a, sad im krenula prica da filtriraju I2a zbog Ozrinica.

Мени се чини да је унапред одређено да I2a мора ду буде око 35%, а R1a oko 15%, што укупно код Срба што по регијама.
И чини се као да покушавају да испегледају да генетика Срба од регије до регије али и у укупном просеку изгледа идентично као јаје јајету.

Sad cu ja da uzmem i testiram sve rodjake :rotf:
A ne msm stvarno iz aviona se vidi da je nesto cudno.

- - - - - - - - - -

Мени се чини да је унапред одређено да I2a мора ду буде око 35%, а R1a oko 15%, што укупно код Срба што по регијама.
И чини се као да покушавају да испегледају да генетика Срба од регије до регије али и у укупном просеку изгледа идентично као јаје јајету.

Znači da očekujemo pad R1a ...
Ma nema šanse da ovo bude krajnji neki rezultat...Meni sad pada na pamet 5 prezimena koja su I2a i barem 3 R1a...

Onda se postavlja pitanje odkud kod Srba iz ex krajine najveći procenat severne genetike. Po ovome bi trebalo da su kao Crnogorci...

- - - - - - - - - -

Samo sa tom njihovom pricom da je R1a oko 15 do 16% ispada da Bugari imaju 17%, a Makedonci tek nesto malo manje od nas. To mi ako nista zbog geografije i niza istorijskih okolnosti deluje nemoguce.

I zbog autosomalne genetike jednih, drugih i trećih

Sad cu ja da uzmem i testiram sve rodjake :rotf:
A ne msm stvarno iz aviona se vidi da je nesto cudno.

- - - - - - - - - -

Znači da očekujemo pad R1a ...
Ma nema šanse da ovo bude krajnji neki rezultat...Meni sad pada na pamet 5 prezimena koja su I2a i barem 3 R1a...

Ствар је у томе да је нрп. узорак за Србе из авнојевске Хрватске тренутно толики да један човек вуче 0,4%.
Ако неко "случајно" или намерно изостави 5 тестираних људи, проценат те хаплогрупе пада за 2%. Исто тако и ако неко рачуна дуплиране резултате може да повећа проценат неке хаплогрупе.

Ствар је у томе да је нрп. узорак за Србе из авнојевске Хрватске тренутно толики да један човек вуче 0,4%.
Ако неко "случајно" или намерно изостави 5 тестираних људи, проценат те хаплогрупе пада за 2%. Исто тако и ако неко рачуна дуплиране резултате може да повећа проценат неке хаплогрупе.

Nešto ne štima definitivno .

Na samоm SDP R1a je po njihovom merenju iz avgusta na 18%, a ova skorasnja tabela je nastala ubacivanjem rezultata sa drugih projekata, mahom anonimnih. Na njihovoj temi "Novi testirani na srpskom dnk projektu " sam brojao nove testirane R1a od nastanka te tabele do danas i R1a vodi bar da 3 do 4 uzorka vise, u najgorem slucaju nereseno, a plus u njihovu tabelu iz avgusta nisu uvrsteni Hercegovci sa svojih 17%.

Nešto ne štima definitivno .

Најбоље би било да је свака регија добила бар по 100 бесплатних тестирања.

Ако се на пример узме насумице 100 људи са 100 различитих презимена добија се прецизнија слика, а не да неко омогућује бесполатно тестирање или значајне попусте гомили својих рођака а нека значајна и бројна презимена из неких крајева нису тестирана.
Невероватно је да нпр. постоје ткз. црне рупе у неким регијама (области које су скоро нетакнуте), рецимо из цетинско-врличког краја у Далмацији има само 2 тестирана (један је R1a, а један R1b).
Док у неким крајевима постоје "црне рупе" неки крајеви добијају бесплатно 300, а неки 300 па поново 300 све за џ (знаш на које крајеве мислим).

Poslednja izmena:
Najsmesnije sad pojedini biflaju spisak zelja pa kazu bice na KiM 20+% Е, R1a 12-13%, tako su za Hercegovinu nesto slicno tipovali, na kraju tras totalni debakl. Recimo za podrucje Aleksandrovacke Zupe Ivica Todorovic je zagrebao samo malo i ispalo je oko 20% R1a, kad bi se to nastavilo dalo bi to jako zanimljive rezultate.

Najsmesnije sad pojedini biflaju spisak zelja pa kazu bice na KiM 20+% Е, R1a 12-13%, tako su za Hercegovinu nesto slicno tipovali, na kraju tras totalni debakl. Recimo za podrucje Aleksandrovacke Zupe Ivica Todorovic je zagrebao samo malo i ispalo je oko 20% R1a, kad bi se to nastavilo dalo bi to jako zanimljive rezultate.

На Пореклу се неколико њих сложило (као конзилијум човече), да ће кад се обраде сви резултати са Косова I2a бити 30-35%, E-V13 19-22%, а R1a 12-14%.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back