Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To stvarno imaju neki problem s tom haplogrupom, a cak to nisu vecinom ljudi sa E ili J haplogrupom.

Знам да нису, а знам и које су им хаплогрупе.

Има један Грк на једном страном форуму који се бави генетиком, он је I2a1b а до неба уздиже хаплогрупу E-V13, чак говори да су носиоци E-V13 били креатори свих античких цивилизација. Стварно има нешто у тој хаплогрупи E-V13. :D
Тај Грк говори да је I2a1b пелео-балканска и да је заједно са Е-V13 у креирала античке цивилизације, то говори зато што се стиди тога што има словенско порекло по директној мушкој линији, јер он је Хелен а Словени су примитивни варвари из украјинских мочвара по његовој логици.

Za Dinarik jug šansa je 50-50%.
argumenti "vlaške" hipoteze koje sam ovde pročitao jeste:
1) nedostatak slovenske materijalne kulture u ranom srednjem veku u brdima Dalmacije i Hercegovine, gde dominira Dinarik jug
2) kocentracija DInarika jug u brdsko planinskim predelima gde su dominirali Vlasi i katunska organizacija. Za neke rodove čak i znamo da s bili Vlasi u srednjem veku (Ozirinići, Maleševci itd.)
3) od 6 miliona Dinarika jug 4 miliona je u ex Ju, Bugarskoj, Moldaviji, Ruminiji kuda su krstarili Vlasi
agrumenti slovenske hipoteze:
1) velika raznovrsnost Dinarika kod Karpata
2) prostire se najgušće na područijma od Karpata do Jadranskog mora koje se preklapa sa migracijama Slovena

.

Ne vredi govoriti .
Ajd ovako, vlastelinske kuće koje su zabeležene u 12 i 13 veku kao SRPSKE , e pa njihovi potomci su pripadnici I2A-PH908 . Dalje, odkud Vlasi u Poljskoj , Češkoj itd?

Gde su podaci za ovo?

Izvukao sam je iz tabele koju je Aksa9 jednom okacio na ovoj temi, odnosno preuzeo sa sajta srpski dnk projekat, a koju je jedan čovek napravio na osnovu studija. Kad budem imao više vremena referenciraću je.
Ima po svakoj zemlji procena broj Dinarika ukupno, a onda Dinarik sever i Dinarik Jug. Iz glave pričam, po sećanju. Dinarika Sever ima ukupno 26 miliona od toga oko 15 miliona u Rusiji Ukrajini, Poljskoj itd, za Dinarik Jug 6 miliona, od toga 2,5 milion u staroj Jugoslaviji, 1,5 miliona Rumunija Moldavija Bugarska. To sam upamtio.

I naravno zasto ne spomenes da ni PH908 kao ni cijelog I_CTS10228 nemamo ni 1 % kada se predje granica u Sloveniji i krene na zapad,tj.zapadno od rijeke Rajne koja he bila granica Rimskog carstva.Ako su PH908 bili prije dolaska Slovena kako su uspjeli prezivjeti Justinijanovu kugu sa pocetka 6 vijeka,upade Slovena i Avara i ujedno se dogovoriti izmedju sebe da ne idu dalje od granice sa danasnjom Slovenijom :) i

Nije ti ovo neki argument. Zato ga nisam ni stavio. Nisu se ni Vlasi u srednjem veku kretali zapadno od Slovenije. A što se ostalog tiče mogli su da prežive i kugu i najezde Slovena, kao i ostale starosedelačke grupe na Balkanu.

Ne vredi govoriti .
Ajd ovako, vlastelinske kuće koje su zabeležene u 12 i 13 veku kao SRPSKE , e pa njihovi potomci su pripadnici I2A-PH908 . Dalje, odkud Vlasi u Poljskoj , Češkoj itd?

Hm..Zamenio si teze. To ne negira da Dinarik jug dominira kod katuna i Vlaha..

Što se tiče Vlaha u Poljskoj i Češkoj, nema Vlaha ali ima Srba, mogli su ga Srbi doneti u vreme seoba koji su do Poljske došli, to jest Slovačke. Šta mi znamo šta se desilo sa tim potomcima, imamo seobe u Ukrajinu i Rusiju.

Neka je u svim seobama do 17/18 veka otišlo na sever 50 000 nosilaca Dinarika Jug sa stopom rasta od 1,5 muške dece po generaciji, eto ti preko 2 miliona potomaka za 10 generacija Dinarika jug koja su burna vremena u zadnjih 200/300 godina nanosili širom Poljska Češka Ukrajine Rusije.

Po tabeli koju sam obećao Koru da ću nađem, upravo oko 2 miliona Dinarika Jug ima van Balkana sa Rumunijom.

Nije ti ovo neki argument. Zato ga nisam ni stavio. Nisu se ni Vlasi u srednjem veku kretali zapadno od Slovenije. A što se ostalog tiče mogli su da prežive i kugu i najezde Slovena, kao i ostale starosedelačke grupe na Balkanu.

Suludo je pored svih teorija pomisliti da je neki I2a1b uopste bio Vlah sa velikm V.
Od teorije da se radi o germanskom plemenu koje nije bilo naročito pismeno ali zato jako ratnički nastrojeno, sve do po meni mnogo verovatnije teorije da se radi o jednom od dva osnovna činioca etnogeneze Slovena, pa preko kasnijih istorijskih izvora koji neke naseljene delove referisu jasno kao Srbe ili srpske teritorije i to vrlo rano ja stvarno ne znam kako se ta mnogobrojna ratnička grupa mogla prikloniti Slovenima u 7 ili 8 veku ili čak kasnije znaš li ti koliko bi bilo tragova tog romanskog jezika pa i danas bi ga pričali čoveče. Pa pogledaj malo bolje pa ćeš videti da je slovenski uticaj u Moldsviji upravo okarakterisan sa dinarikom, rumuni su kolko"do juče" imali bogosluženja na slovenskom, pa od koga im je taj slovenski? Zamisli jedna homogena grupa kao što je I2a jug i da nema traga od tog romanskog jezika ? Pa zar bi se oni asimilirali tako lako, pazi to nisu neka nehomogena plemena vec se radi o dovoljno brojnom narodu ili istorodnim plemenima. Da su oni bili Vlasi mi bi danas svi pricali taj vlaski od slovena nebi bilo ni S na ovom prostoru.

Hm..Zamenio si teze. To ne negira da Dinarik jug dominira kod katuna i Vlaha..

Što se tiče Vlaha u Poljskoj i Češkoj, nema Vlaha ali ima Srba, mogli su ga Srbi doneti u vreme seoba koji su do Poljske došli, to jest Slovačke. Šta mi znamo šta se desilo sa tim potomcima, imamo seobe u Ukrajinu i Rusiju.

Neka je u svim seobama do 17/18 veka otišlo na sever 50 000 nosilaca Dinarika Jug sa stopom rasta od 1,5 muške dece po generaciji, eto ti preko 2 miliona potomaka za 10 generacija Dinarika jug koja su burna vremena u zadnjih 200/300 godina nanosili širom Poljska Češka Ukrajine Rusije.

Po tabeli koju sam obećao Koru da ću nađem, upravo oko 2 miliona Dinarika Jug ima van Balkana sa Rumunijom.

Pa Vlasi nisu Srbi i obratno .
Dinarik jug uopste ne dominira kod Vlaha sa vekim V. Ti moras uzeti u obzir da postoji ogromna razlika izmedju vlaha i Vlaha.
vlasi su bili i nosioci R1a i I2a1b itd, samo što nisu nikada bili romanofoni niti su romani kako god.

- - - - - - - - - -

Aksa9 je pokazao da u Nemačkoj Dinarik jug se kreće na 1-3%, U Češkoj celoj 2,5%. Ako je ceo Dinarik došao sa Slovenima, najmanje je mogao da dođe sa Srbima iz Češke.

Pa sav dinarik jug koji je van Balkana je stariji od ovog na Balkanu. Tu se "vlaska bajka" zavrsava.

Suludo je pored svih teorija pomisliti da je neki I2a1b uopste bio Vlah sa velikm V.
Od teorije da se radi o germanskom plemenu koje nije bilo naročito pismeno ali zato jako ratnički nastrojeno, sve do po meni mnogo verovatnije teorije da se radi o jednom od dva osnovna činioca etnogeneze Slovena, pa preko kasnijih istorijskih izvora koji neke naseljene delove referisu jasno kao Srbe ili srpske teritorije i to vrlo rano ja stvarno ne znam kako se ta mnogobrojna ratnička grupa mogla prikloniti Slovenima u 7 ili 8 veku ili čak kasnije znaš li ti koliko bi bilo tragova tog romanskog jezika pa i danas bi ga pričali čoveče. Pa pogledaj malo bolje pa ćeš videti da je slovenski uticaj u Moldsviji upravo okarakterisan sa dinarikom, rumuni su kolko"do juče" imali bogosluženja na slovenskom, pa od koga im je taj slovenski? Zamisli jedna homogena grupa kao što je I2a jug i da nema traga od tog romanskog jezika ? Pa zar bi se oni asimilirali tako lako, pazi to nisu neka nehomogena plemena vec se radi o dovoljno brojnom narodu ili istorodnim plemenima. Da su oni bili Vlasi mi bi danas svi pricali taj vlaski od slovena nebi bilo ni S na ovom prostoru.

Nije ti jezik neki argument. Bez kulturnih institucija, jezik se lako gubi. NIko ni ne tvrdi da je išlo lako trajalo je više 1000 godina.

Po meni najjači argumenti su raznovrsnost ogranaka kod Karpata i razmazani Dinarik Jug na pravcu Karpati i Jadransko zaleđe. Sve ostalo je tanko.

Nije ti jezik neki argument. Bez kulturnih institucija, jezik se lako gubi. NIko ni ne tvrdi da je išlo lako trajalo je više 1000 godina.

Po meni najjači argumenti su raznovrsnost ogranaka kod Karpata i razmazani Dinarik Jug na pravcu Karpati i Jadransko zaleđe. Sve ostalo je tanko.

Genetski je stariji svuda nego na Balkanu.
To je najjaci dokaz, pogotovo u srcu slovenstva. Eto samo jedan poljak ima stariji I2a1b PH908 nego bilo ko na Balkanu.

- - - - - - - - - -

Pa jedino ako su bili Idioti pa da im se izgubi svaki kulturoloski trag a oni postanu u 8 veku najagresivniji Sloveni.Imas rodove R1a koji su u Hercegovini ba istom mestu prakticno oduvek gde i I2a1b . Nikad nigde nije zabelezen nikakav sukob Slovena i tog naroda koji bi morao biti jako homogen to nisu raznoridi ostatci nekih plemena nego najbrojnija komponenta ovog prostora.

Poslednja izmena:
Pa sav dinarik jug koji je van Balkana je stariji od ovog na Balkanu. Tu se "vlaska bajka" zavrsava.

Ja sam izneo svoje mišljenje još ranije, da mislim da je Dinarik došao sa Slovenima, iako Dinarik jug kod mene još nije skroz van svake razumne sumnje, ali sa 2,5 % Dinarika Jug u Češkoj mislim da se završava jedna druga bajka: o Dinariku Jugu kao ekskluzivno srpskom granom.

- - - - - - - - - -

Genetski je stariji svuda nego na Balkanu.
To je najjaci dokaz, pogotovo u srcu slovenstva. Eto samo jedan poljak ima stariji I2a1b PH908 nego bilo ko na Balkanu.

- - - - - - - - - -

Otkud ti znaš odakle je taj Poljak došao? Samo u 20 veku imao si silna komešanja naroda da se zamrsi cela slika.

Pa jedino ako su bili Idioti pa da im se izgubi svaki kulturoloski trag a oni postanu u 8 veku najagresivniji Sloveni.
Ko kaže da su u 8. veku mogli postati agresivni Sloveni?

Ja sam izneo svoje mišljenje još ranije, da mislim da je Dinarik došao sa Slovenima, iako Dinarik jug kod mene još nije skroz van svake razumne sumnje, ali sa 2,5 % Dinarika Jug u Češkoj mislim da se završava jedna druga bajka: o Dinariku Jugu kao ekskluzivno srpskom granom.

- - - - - - - - - -

Otkud ti znaš odakle je taj Poljak došao? Samo u 20 veku imao si silna komešanja naroda da se zamrsi cela slika.

Ko kaže da su u 8. veku mogli postati agresivni Sloveni?

Pa kad se sve uzme u obzir sasvim i jedino ima smisla da se radi o srpskoj grani. 2.5 nije zanemarivo pritom
moras uzeti u obzir seobu/e . 2.5% češkoj ne dokazuje nista suprotno od rsnijeg misljenja.
Znam da sigurno nije Poljak sa Balkana, pritom možda je baš iz Češke ;) Gde god se pominju Srbi postoji i I2a-PH908 u manjem ili većem broju.

Hajde da ti pojednostavim.Kakti zamisljas da su potomci PH908 postali etnicki Vlasi a njegovi prvi "rodjaci" Y5596 i Y4882 tj. njihovi potomci ucestvuju skoro 100 % u etnogenezi istocnih Slovena,a sve tri grane su se priblizno u isto vrijeme razdvojile od svog pretka S17250 TMRCA 1850 god.
https://www.yfull.com/tree/I-S17250/
Moras znati da su se Rumuni etnicki najmanje testirali.Na rumunskom projektu na FTDNA od 503 testirana imamo najmanje etnickih Rumuna a dosta vise etnickih manjina u Rumuniji,Slovaka,Madjara itd.I na tom projektu je jako malo Dinarika.I anonimnim istrazivanjima nemamo podatke o etnickoj pripadnosti.Evo sad se pojavio jedan Y4882 i pazi sad,u pitanju je rumunski Madjar.
https://www.familytreedna.com/public/Romania?iframe=ycolorized

Ne znam gde vidis kompleks, valjda je dozvoljeno diskutovati i iznositi svoja misljenja.

Нема овде више мишљења!

- - - - - - - - - -

Izvukao sam je iz tabele koju je Aksa9 jednom okacio na ovoj temi, odnosno preuzeo sa sajta srpski dnk projekat, a koju je jedan čovek napravio na osnovu studija. Kad budem imao više vremena referenciraću je.
Ima po svakoj zemlji procena broj Dinarika ukupno, a onda Dinarik sever i Dinarik Jug. Iz glave pričam, po sećanju. Dinarika Sever ima ukupno 26 miliona od toga oko 15 miliona u Rusiji Ukrajini, Poljskoj itd, za Dinarik Jug 6 miliona, od toga 2,5 milion u staroj Jugoslaviji, 1,5 miliona Rumunija Moldavija Bugarska. To sam upamtio.

Акса са српског ДНК пројекта преузео податке за екс ЈУ, Бугарску, Молдавију и Румунију! Заиста занимљиво!

- - - - - - - - - -

Aksa9 je pokazao da u Nemačkoj Dinarik jug se kreće na 1-3%, U Češkoj celoj 2,5%. Ako je ceo Dinarik došao sa Slovenima, najmanje je mogao da dođe sa Srbima iz Češke.

У току је номинација кандидата за САНУ. Хајде да номинујемо тог твог Аксу, кад је толико паметан!

Узгред, да ли ти знаш колико је 1-3% од 83 милиона, па то подељено са 2?

Poslednja izmena:
Pa kad se sve uzme u obzir sasvim i jedino ima smisla da se radi o srpskoj grani. 2.5 nije zanemarivo pritom
moras uzeti u obzir seobu/e . 2.5% češkoj ne dokazuje nista suprotno od rsnijeg misljenja.
Znam da sigurno nije Poljak sa Balkana, pritom možda je baš iz Češke ;) Gde god se pominju Srbi postoji i I2a-PH908 u manjem ili većem broju.
Како знаш да није са Балкана тај Пољак?
Да не чувају матичне књиге рођених и умрлих у Пољској 2000г? Или тај Пољак има памћење старо 2000 година?

Како није занемариво?
Како је јаче 2,5% у Чешкој од 9% у Румунији? Кад погледаш расподелу Динарика јасан је траг те групе Карпати- Румунија- Бугарска -стара Југославија. То је њена основа. Раширили је Власи или Словени, Срби из 7. века су је најмање могли донети из Чешке. То што се појединци из Чешке и Пољске преклапају са неким Србима не значи ништа. Прочитај о сеобама Срба у Словачкој који је било седам таласа у новом веку пре 300година. Ти људи су асимиловани и ми не знамо где су се они ширили и мигрирали заједно са Динариком југ.
Овде је Кириос правио рачуницу да је један човек могао за 400година да изроди 170-500 000 потомака у раном средњем веку, кад смо дискутовали о потомцима ПХ908 у 6 веку. Пази- један човек! Ја сам проценио мање.А шта онда да помислимо колико је потомака стотине хиљада расељених Срба у новом веку ка северу могло да остане за 300 година широм Мађарске Румуније Словачке Украјине и даље ка северу, и то када у тих 300година пада и време од задњих 200година када је дошло до демографског незапамћеног бума, индустријализације, развоја градова итд?

Kao da je cuo za kvantitet. Velika Vlaska, moraju da insistiraju na svojim vekovnim prostorima.:)

I2a1b.png

Нема овде више

Узгред, да ли ти знаш колико је 1-3% од 83 милиона, па то подељено са 2?

Izvini Kirios sto sam te u zabludu doveo. To se odnosi na ceo Dinarik. Dinarika jug ili nema ili je na 0,5%.
Na 83 miliona dodje mu tacno 415 hiljada. Ali ako bi uzeli pokrajine Nemacke gde su Sloveni ziveli i gde sada ima oko 30 miliona stanovnika istocna Nemacka i Bavarska 0,5 % dodje mu 150 hiljada.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back