Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ево како су вас (J2b-M241) посложили у Српском DNK пројекту:

Srpski_DNK_Projekt_J2b2.jpg

Желим Вам свима срећну Нову годину!

Prilozi

• Srpski_DNK_Projekt_J2b2.jpg
    Srpski_DNK_Projekt_J2b2.jpg
    50 KB · Pregleda: 38
Ма има Зока поклапања, али неће да их (мене) види.....z:cry:

Поздрав из гламочког комшилука, велеграда Ливна z:poz:
Ne da neću da ih vidim nego očigledno ne znam da ih pronadjem....Uglavnom, pozdrav južnim komšijama u Livno.

- - - - - - - - - -

Сада сам погледао на СДП, виидм да имаш врло добра поклапања са Шевићем и Стојановиће, и још се жалиш како нема никога? )) Ваш грозд нема блиска поклашања са другим групама, зато треба мало отићи на ФТДНА и тамо тражити ко је близак.
Očigledno da ne znam da pronadjem ta poklapanja ali čovjek uči dok je živ, zar ne !!?

Ma, znam za to brate....ali,iskreno....ne kontam ja to ni malo.

Pošto si negativan na Z638 , očito pripadaš grani J-PH1602 (PH1601) *

(*yfull koristi PH1602, ftdna PH1601,a koliko je dosada poznato na istoj su razini )

J-L283>Z590>Z628>CTS3617>Z38240>Z38241>PH1602

http://tree.j2-m172.info/?Hg=J2b2a1a1b

ispod PH1601/2 je podgrana PH502 , na koju su dosada pozitivni Grci, Bugari i Srbi ,

zanimljivo , u Hallast 2015, od 19 analiziranih uzoraka iz Srbije, 2 su J-M241, oba J-PH502

čini se da tu granu definiraju
DYS393=13
DYS391=11
DYS385b=18

a baš te specifične vrijednosti ti imaš

moguće i da Bugarska grupa ima opet neke svoje specifičnosti na DYS459 i DYS464, malo više uzoraka ne bi škodilo

Ako hoćeš dalje to istraživati, sljedeći korak bi bio test na PH502 (kod yseq)

Sa GlamockimKomsilukom se poklapaš do PH1602 ( on je dalje negativan )

Узгред, још увек ми ниси одговорио на питање где се, по твом мишљењу, Din-S (I-PH908) одвојио од Din-N (I-CT10228)?
Da ja prokomentarišem, nevezano za diskusiju koja se vodi.
Prvo ako već insistiraš na geografskoj odrednici ispravnije je Din-W no Din-S.
Drugo, ono što ste ranije definisali kao Din-S, je zasigurno šire no I-PH908. Čak imamo one koji uopšte nisu S17250.
Treće nije se odvojio, I-PH908 je nastao u okviru I-CT 10228. Ovde je pomešan sa nekim drugim granama.
Četvrto, da svojevremeno nisi tedenciozno citirao Sedova, imao bi i tada odgovor.
https://www.scribd.com/doc/312110459/Valentin-V-Sedov-Sloveni-u-ranom-srednjem-veku-odeljak-o-Srbima
(mada je totalno omašio arheologiju Srba)

Како заговорници словенске теорије о доласку И2а Динарика објашњавају то што је у 90% случајева на простору бивше Југославије И2а Динарик заступљен у планинама и кршевима, док Р1а свој врхунац достиже у равници (Посавина, Славонија, Војводина, Загорје). Немогуће је да су пре 1500 година Словени познавали генетичку генеалогију и међусобно одређевали ко ће где да живи.

Poslednja izmena:
Како заговорници словенске теорије о доласку И2а Динарика објашњавају то што је у 90% случајева на простору бивше Југославије И2а Динарик заступљен у планинама и кршевима, док Р1а свој врхунац достиже у равници (Посавина, Славонија, Војводина, Загорје). Немогуће је да су пре 1500 година Словени познавали генетичку генеалогију и међусобно одређевали ко ће где да живи.

Nijedna normalna haplogrupa nije htela u planine gde su I2a1 genocidisali koga su stigli, pa se širili kako su hteli, nego su svi navrli u doline i gradove. Danas ima više E1b i I2a1b po gradovima i nizijama nego na rodnoj grudi svojih pradedova. A sa njima i hrpa J1c koji su pobegli iz svoje Hercegovine, S Dalmacije i Bosne ponosne:nosijelku:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back