Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јбг, ако ја добро сабирам по овим твојим резултатима испада да си више јужни Европљанин него сјеверњак, када се све сабере....:rotf:

Мало је 11%. То је ни тамо ни амо.
А моје добре рођакиње (као и све жене) падају на црномањасте типове, а једино су пожељне свијетле очи. Женама смо ми свијетли друга лига :rida:
Додуше хаплогрупа НОВ-ЧА-НИК је исто пожељна.

Rodjakinje izdajice svetloputosti, stid ih i sram bilo.:)

Brigadir_Janko_Vukotic.jpg

''Инфериорни'' И2а Србин који је германске ''Übermensch'' завојеваче оставио расуте по црногорским брдима...

General_Bojovic.jpg

...''инфериорни'' Е1б Србин који их је заувек почистио са српске земље и гонио их скоро до Беча.

Poslednja izmena:
Ovako gospodo rasisti, nije rasa ono sto sadrzi instinkte, tijelo je samo posuda u koju se izlijevaju navike iz kojih nastaju instinkti, znaci da je tijelo posledica odgoja, i da se pomocu odgoja moze stvoriti novo tijelo, takoreci visa rasa pa i vrsta - u narednoj generaciji ili drugoj. Samo sto taj odgoj mora da bude radikalno drukciji od dosadasnjeg.

Ima li neko objasnjenje za ovih 1+2,5% African admixture kod siptara? Nadam se ozbiljnim komentarima...bez sprdnje :D Edit: Samo nemoj neko da mi kaze da je to zbog povecanog prisustva E-V13 medju njima...kada je ta haplogrupa prisutna kod gotovo svih Evropskih naroda...a kao sto mozemo videti nepostojeca je u ostalom delu Evrope pa i kod nas.
African-admixture.gif

Poslednja izmena:
Ima li neko objasnjenje za ovih 1+2,5% African admixture kod siptara? Nadam se ozbiljnim komentarima...bez sprdnje :D Edit: Samo nemoj neko da mi kaze da je to zbog povecanog prisustva E-V13 medju njima...kada je ta haplogrupa prisutna kod gotovo svih Evropskih naroda...a kao sto mozemo videti nepostojeca je u ostalom delu Evrope pa i kod nas.
African-admixture.gif

То свакако није последица присуства Е-V13, али највероватније јесте због присуства Е-М81 којој припада одређени број Албанаца. Иначе на Еупедији ове две подгрупе нису раздвојене што је потпуно ван памети.

То свакако није последица присуства Е-V13, али највероватније јесте због присуства Е-М81 којој припада одређени број Албанаца. Иначе на Еупедији ове две подгрупе нису раздвојене што је потпуно ван памети.

Sto znaci da ovo kod Francuza ne bi trebalo da cudi...ipak je Napoleon nosio E-M34 :).

African-admixture.gif

Прво погледај шта пише на Eupediji о значају и смислу географских назива:

Whereas Y-chromosomal lineages can be organised in a neat genealogical tree ('phylogenetic tree' is the technical word), it is much harder for autosomes due to the fact that they get mixed up ('recombined') at every generation with other autosomes. To trace back the origins of a population, the idea is to check which modern populations share the same unique mutations spread out on all 22 pairs of non-sex chromosomes. That's why they are referred to as "admixtures". The names for each admixture are arbitrary and do not necessarily refer to the source population who spread those genes, but usually the geographic region where it is most common today. For example, the Southwest Asian admixture got its name because this set of mutations is most common in the Arabian peninsula nowadays. But Arabic people descend from nomadic herders who lived around the Zagros and Taurus mountains, around northern Mesopotamia, during the Neolithic period. This is also the case of Y-haplogroup J1, with which the Southwest Asian admixture best correlates. In other words, the so-called Southwest Asian admixture found in a European individual may never have come from Southwest Asia (Arabic peninsula) at all, but rather from Anatolia.

http://www.eupedia.com/europe/autosomal_maps_dodecad.shtml#African

Мени је ова мапа јако забавна. :D

Ајде, Јужни Словени, ако већином потичете од Словена, зашто се толико разликујете од Пољака, Белих Руса, Украинаца и Руса?

isuLEx4.jpg

Ко каже да већином потичемо од Словена? Мислим да је више него јасно да у српском етничком корпусу словенска компонента чини мањински део. Словени су, дошавши на Балкан, апсорбовали велики број палеобалканских народа: Илира, Трачана, Дарданаца, Јапода и других, а у новије време и значајан број Влаха и Цинцара. По мом мишљењу словенска компонента код Срба али и других Јужних Словена чини не више од 20%.

Poslednja izmena:
Ко каже да већином потичемо од Словена? Мислим да је више него јасно да у српском етничком корпусу словенска компонента чини мањински део. Словени су, дошавши на Балкан, апсорбовали велики број палеобалканских народа: Илира, Трачана, Дарданаца, Јапода и других, а у новије време и значајан број Влаха и Цинцара. По мом мишљењу словенска компонента код Срба али и других Јужних Словена чини не више од 20%.

Добро, честитам. али већина форумаша то још не знају.

Узгред Власи су романизовани староседеоци (Илири, Трачани, Дачани, итд), који су касније примили велики словенски утицај, ако не и генетику. Цинцари су подгрупа Влаха.

Добро, честитам. али већина форумаша то још не знају.

Узгред Власи су романизовани староседеоци (Илири, Трачани, Дачани, итд), који су касније примили велики словенски утицај, ако не и генетику. Цинцари су подгрупа Влаха.

Тако је, мислим највећим делом Дачани.

P.S. Заборавио сам да споменем и келтску компоненту која је такође значајно заступљена код Јужних Словена. Претходно су се и они стопили са осталим палеобалканским народима.

I dalje ovi o Slovenstvu I2a. Još malo pa će to biti jedina prava slovenska haplogrupa , R1a će biti proglašena za komunističku izmišljotinu zlih svetlokosih i svetlookih Poljaka i Belorusa :hahaha:

Zašto vam je toliko teško da prihvatite da su Srbi samo lingvistički Sloveni ? Znam da je teško, ali i usvojena deca čekaju dug period da saznaju bolnu istinu, ali samo saznanje ne povlači sa sobom samoubeđivanje i fabrikovanje, jer su otac i majka jedni, bez obzira ko je hranitelj.

Poslednja izmena:
Погледајте ове аутосомалне ДНК мапе са Eupedije:

http://www.eupedia.com/europe/autosomal_maps_dodecad.shtml

yqiZteG.jpg

eD7puYj.jpg

isuLEx4.jpg

nxDCYZ9.jpg

Прва мапа показује Early European Farmers (то су неолитчки ратари пореклом из Анатолије). У Србији проценат је око 60%.

Друга мапа показује Mediterranean Admixture (средоземско). У Србији проценат је око 30%.

Трећа мапа показује East European Admixture (источноевропско). У Србији проценат је око 20%.

Четврта мама показује Northwest European admixture (севернозападно европско). У Србији проценат је око 15%.

Збир процената је 125% што је чудно и вероватно указује на статисчке грешке. Дакле не узимам ове бројеве здраво за готово, али ако иоле одговарају стварности, указују да је становништво Србије у највећој мери староседелачког порекла.

И2а словенска ? Како је онда заступљена у Енглеској са 2.5% ? Пазите, то није мали број припадника ако се узме у обзир популација од 50+ милиона. Знамо да су данска острва најсеверoзападнија тачка до које су Словени стигли, на британско тло нису крочили. Или, нпр. како објашњавате њено значајно присуство у јужним деловима Шпаније !?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back