Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
On je sin rimskog vojnika Pandere, sto znaci da je visoka verovatnoca...

http://en.wikipedia.org/wiki/Tiberius_Iulius_Abdes_Pantera

U svakom slucaju vredi istina da vanbracni sinovi stoje na istorijskim prekretnicama, i da se te prekretnice desavaju propalim narodima. Homer i Tezej su takvi, a moze se predpostaviti i za Romula. U slucaju Homera mozda Pelazgi, a u slucaju Romula Etruscani.

Istina je neunistiva...

Poslednja izmena:
On je sin rimskog vojnika Pandere, sto znaci da je visoka verovatnoca...

http://en.wikipedia.org/wiki/Tiberius_Iulius_Abdes_Pantera

U svakom slucaju vredi istina da vanbracni sinovi stoje na istorijskim prekretnicama, i da se te prekretnice desavaju propalim narodima. Homer i Tezej su takvi, a moze se predpostaviti i za Romula. U slucaju Homera mozda Pelazgi, a u slucaju Romula Etruscani.

Istina je neunistiva...

Otac mu je Josif koji je bio Jevrejin.

Isus je odbacivao Josifa kao oca, govorio je da to nije njegov otac ... nego samo kobojagi bog, u svakom slucaju nije lako odbaciti oca koji je uz to jos i voljen otac ... Naravno da propali narodi mnogo lazu, jer propasti, a to znaci izgubiti cistocu. Tad se uzimaju i strani ljudi za vladare, kao i u Rimu gde su jedno vreme vladali samo ne-Rimljani, ili u Egiptu, gde je do moci dosao Mojsije ili ili ... moderni Amerikanci.

Isus je odbacivao Josifa kao oca, govorio je da to nije njegov otac ... nego samo kobojagi bog, u svakom slucaju nije lako odbaciti oca koji je uz to jos i voljen otac ... Naravno da propali narodi mnogo lazu, jer propasti, a to znaci izgubiti cistocu. Tad se uzimaju i strani ljudi za vladare, kao i u Rimu gde su jedno vreme vladali samo ne-Rimljani, ili u Egiptu, gde je do moci dosao Mojsije ili ili ... moderni Amerikanci.

Ti ne razumes svrhu zbog koju Luka i Mateja pisu o cudesnom rodjenju Isusa. I to nije da sakriju neko vanbracno poreklo Isusa nego da ispuna prorocanstvo Jesaje i uz to pokazuju da je Isus stvarno Mesije. A da je Isus bio vanbracno dete i to apostoli znali, oni bi jednostavno cutili o tome.

Ovo drugo nista ne razumem.

Poslednja izmena:
Razlika izmedju zivotinje i coveka je u tome sto zivotinja veruje, a covek misli svojom glavom. I po pravilu zivotinja ne razume coveka.

Uvek je postojao sukob izmedju vere i znanja i uvek su vernici u vecini, ako nista drugo a onda zbog toga sto su zene vernice.

Prvo ja vec duze vreme sam agnostik (doduse ime sam uzeo jos u vreme kad sam se prijavio bio verniji).

Drugo nisi mi odgvorio na pitanje.

Trece dobro imas li neki dokaz osim vikipeije koja sama kaze koliko je ta teorija klimava.

Nisam ja ovde na sudjenju i kaznjavanju. Mi smo ovde u supku svemira i duznost nam je samo da se relaksiramo i da svako ima pravo na svoje misljenje svojom glavom. Vidim da ima i nekih inkvizitora koji veruju da se ovde odlucuje o sudbini sveta, ali ja to ne gledam tako. Od svih ideja te privukla samo ona da Isus nije pravi sin, a to nije dovoljno da postavljas uslove.

Postoje glasni zahtevi da pojedine ideje ne prolaze. Danas se prosecni covek postavio kao merilo, a posto je njemu mentalni kapacitet mali, to on lako eksplodira ili prelije casu.
U 19. veku, pod uticajem pojave Napoleona, u Evropi su se jos mogle stampati istine, mada su i one spaljivane, ali danas, cim spomenes veliku istinu ili ideju, odmah te upozoravaju da je ludnica puna Napoleona. Naravno, pod pritiskom novog tiranina - javnog mjenja - mnogi pokleknu i priklone se.

Istorija je prosecnom coveku nepotrebna, isto kao i filozofija. Njega interesuje samo kesh i brza zadovoljstva. Istorija je ustvari nespojiva sa "progresom", jer progres smatra proslost inferiornom u odnosu na sadasnjost i prema tome istirocar je inferioran covek koji iz sadasnjosti bezi u proslost. A istinu negiraju, kazu "pravilo ne postoji".

Izvinite, molim Vas, za glupa pitanja(i za moj los srpski, al previse mnogo godina nisam pisao ili pricao na njemu), al odnosno nedavno sam poceo pretrage odnosno srpskog porekla.
Citao sam neki radovi, ako tacnije, delovi ovih radova i sad mi u glavi previse puno informacije. I sada bi hteo neke stvari da razjasnim za sebe.
Prvo naprvo, ovde u Rusiji, vise od svega nalazim teorije o sarmatskom poreklu, slovenskomi, i zamislite, cak Vincanskom poreklu srba. Ali neke stvari mi sav pojm pobrkali, naprimer, genealogija: ako pricati grubo, razumeo sam, da "srpske" haplogrupe su R1a i I2a2, kad E1b pripada vec kasnijim migrantima sa Male Azije, a J moze da se odnese cak finikijcima etc. Kako sam razumeo, haplogrupa I2a2 je nasledna od kromanjonskih proto-europejaca, nositelja I haplogrupe, doseljenih u Europu cak 18mileniuma pre nase ere. Gospodin Kljosov, ruski profesor, pise, da kasnije, vec haplogrupa I2 se sretnula sa haplogrupom R1a(koja tamo postojala vec od 15M do n.e.) na Balkanu i dala pocetak staroj arheoloskoj kulturi, predhodnoj kulturi Vinca. Tek posle, pod natiskom R1b, ovi "proto-balkanci" su krenuli na istok. Dalje pocinju takve price,u koje vec tezije verujem. Ako verovati njima, ispada, da su nositelji I2 zajedno sa nositeljima R1a migrirovali cak do Siberije i Indije(tragovi I2 hapogrupe u S-iji, R1a - u Indiji). Dalje veza se gubi i odnosno blize nasoj eri, ovi "nomadi'' su poceli povratak u Europu. Ako sledovati Kljosovu, ovi ljudi su dosli u Istocnu Europu sa Kavkaza(tu vec on uspominje sarmatska plemena Serboi, takodje pripisuje Skitska plemena i td). Dobro, na mestu stanovnistva onih sarmata moze da se nadje trag haplogrupe I2 izmedju lezgina i jos nekih sadasnjih kavazkih plemena. Dalje, pod natiskom hunna, ovi sarmati preseljavaju se dalje, mesaju se sa slovenima(al koja haplogrupa pripada onim slovenima?) i razlaze se negde pored Karpata. Po istrazivanjam FTdna sam razumeo, da haplogrupa I2a(ako tacnije, I2a2) dolazi na Balkan tokom seoba slovena.
Ali ima jedna stvar, koja mi ne daje pokoja: antropoloski, sarmati pripadaju svojom vecinom Pontidama, Nordidama i jos nikim blizkim antrotipima. Srbi vecinom pripadaju Dinarskom antrotipu, koji su imali balkanski starosedeoci, ali informacije odnosno ovog antrotipa izmedju sarmata ja nemam. I gde sad da krecem ja ne znam. Jedino, sta mogu reci, "nas" antrotip ne uklapa se sa haplogrupama srba.
Jos jednom, oprostite mi moju rec, meni bi bilo mnogo lakse da postavim pitanja na ruskom, ali plasim se da mozemo nerazumeti drug druga.
Mogli bi Vi, posteni forumcani, da razjasnite neke stvari ili da posavetujete neki istocnici, u kojim ja bi mogao naci odgovori bar na manjinu mojih pitanja?

P.S. Опять же, прошу прощения, что так нескладно пишу: я живу в России уже 13 лет и порядком забыл свою родную речь. Стыд и позор. Но я хочу узнать хоть что-то правдивое о нашей с Вами истории.
Благодарю!

Kao prvo, pozdrav za sve i odmah da naglasim da se divim svima vama, aktivnim ucesnicima na ovom forumu, na ulozenom vremenu, trudu, energiji, zivcima... jer ne stizem da procitam ono sto vi napisete, a prethodno proucite!

pa su možda svoju R1a dobili od susednih...
... teoretski Kareliani mogu daljim poreklom biti i Serijani / Alani...
... u Ukrajini i Poljskoj po poziciji vidimo Poljane kao mogući izvor M458...
... mislim da su možda Česi, Lužičani i Miličani kulturno...
... Poljani su verovatni izvor R1a M458 u Ukrajini...
... što takođe može imati veze sa Lugii kao što verovatno Lugii ima...
... (Kareliani i Vespiani ili alternativno ilmen Sloveni) to znači da je moglo biti migracije R1a M458 sa Balkana na sever.....
... tvrdio sam već ranije da bi Poljaci (pre svega Poljani od poljskih plemena) mogli biti Pelazgi poreklom zbog R1a...
... "il"-ljudi što bi moglo imati veze sa doseljenicima iz ilirije....
... podunavske Slovene kao mogući izvor migracije ali i ranije mogućnosti...
... Lyakh može biti isto što i Lugii i Lužičani...
... alternativno i verovatnije Lyakh može biti od "beli" (leuco) "belo" je možda i alternativni...
... zvali "beli"[/B] pa su verovatno i oni u ovoj Lyakh (=belo) grupi baš kao što...
... može izvorno biti vezano za naziv vrhovnog boga...
... ista boginja (i isti božanski par) može i u istom jeziku imati različita imena...
... božanstva za koja mislimo da su različita mogu biti epiteti i alternativna imena istog božanstva....
... Sulevia može da naglašava majčinstvo, Venera seksualnost...
... sve mogu biti epiteti i alternativna imena iste boginje....
... i narodi koji slave ovu boginju zore mogu imati više alternativnih imena....

Previse teksta i sto je jos gore previse verovatnoca, mogucnosti i moze biti (podvuceno)... a ne mora da znaci... :eek:
"Mlacenje prazne slame". Da, koristim i ja to ponekad mada je to ovde zastitni znak BoSSnje.

Tvoji postovi lice na nekadasnje Ahilove, mada se on u poslednje vreme obuzdao od zatrpavanja koje kakvim copy&paste varijantama i brojnim linkovima i usmerio se ka kratkim, konkretnim i jasnim pitanjima i odgovorima, sto je iz moje perspektive vrlo pohvalno.

Kao neko ko nema dodirnih tacaka ni sa jednom naukom na koju se oslanja GG i kao laik koji verno prati ovu grupu od samog pocetka, procitao sam gotovo sve postove. Kazem gotovo sve, jer sam kako Ahilove, tako i tvoje postove u pocetku citao od prvog do poslednjeg slova, ali sam brzo odustao od toga jer nisam imao vremena ni za samo citanje, a kamo li za upoznavanjem sa sadrzajima stranica koje bi linkovali uz post.

Dakle, kao laik volim kada ovde vidim kratka, jasna i konkretna pitanja i iste takve odgovore koji se odnose na jednu stvar, te kada argumentovano usaglasite stavove krenete na sledece pitanje i tako redom konsenzusom gradite mozaik koji je svima jasan, pa i nama licima.

Nauka je odavno umrla, ostala je industrija. Dovoljno je reci da se u danasnjoj Evropi stampa ono sto se prodaje.

A rasa kao rasa (ili modernim jezikom "antropoloski tip") je vise odredjena nacinom zivota koji se odvija na odredjenom podneblju, nego poreklom. Dovoljno je uporediti Napoleona sa izgledom stanovnistva sa dominantnim E1b tipom.

Ljudi koji se mnogo oslanjaju na bes u zivotu su sami po sebi tamniji. Uporedi npr. cinjenicu da Srbi psuju kao kocijasi. Jednom mi Ruskinja rekla da se iznenadila koliko Srbi psuju.

Za Srbe je tipicno da se radjaju normalni, a onda im kosa potamni... ;-)

Poslednja izmena:
Izvinite, molim Vas, za glupa pitanja(i za moj los srpski, al previse mnogo godina nisam pisao ili pricao na njemu), al odnosno nedavno sam poceo pretrage odnosno srpskog porekla.
Citao sam neki radovi, ako tacnije, delovi ovih radova i sad mi u glavi previse puno informacije. I sada bi hteo neke stvari da razjasnim za sebe.
Prvo naprvo, ovde u Rusiji, vise od svega nalazim teorije o sarmatskom poreklu, slovenskomi, i zamislite, cak Vincanskom poreklu srba. Ali neke stvari mi sav pojm pobrkali, naprimer, genealogija: ako pricati grubo, razumeo sam, da "srpske" haplogrupe su R1a i I2a2, kad E1b pripada vec kasnijim migrantima sa Male Azije, a J moze da se odnese cak finikijcima etc. Kako sam razumeo, haplogrupa I2a2 je nasledna od kromanjonskih proto-europejaca, nositelja I haplogrupe, doseljenih u Europu cak 18mileniuma pre nase ere. Gospodin Kljosov, ruski profesor, pise, da kasnije, vec haplogrupa I2 se sretnula sa haplogrupom R1a(koja tamo postojala vec od 15M do n.e.) na Balkanu i dala pocetak staroj arheoloskoj kulturi, predhodnoj kulturi Vinca. Tek posle, pod natiskom R1b, ovi "proto-balkanci" su krenuli na istok. Dalje pocinju takve price,u koje vec tezije verujem. Ako verovati njima, ispada, da su nositelji I2 zajedno sa nositeljima R1a migrirovali cak do Siberije i Indije(tragovi I2 hapogrupe u S-iji, R1a - u Indiji). Dalje veza se gubi i odnosno blize nasoj eri, ovi "nomadi'' su poceli povratak u Europu. Ako sledovati Kljosovu, ovi ljudi su dosli u Istocnu Europu sa Kavkaza(tu vec on uspominje sarmatska plemena Serboi, takodje pripisuje Skitska plemena i td). Dobro, na mestu stanovnistva onih sarmata moze da se nadje trag haplogrupe I2 izmedju lezgina i jos nekih sadasnjih kavazkih plemena. Dalje, pod natiskom hunna, ovi sarmati preseljavaju se dalje, mesaju se sa slovenima(al koja haplogrupa pripada onim slovenima?) i razlaze se negde pored Karpata. Po istrazivanjam FTdna sam razumeo, da haplogrupa I2a(ako tacnije, I2a2) dolazi na Balkan tokom seoba slovena.
Ali ima jedna stvar, koja mi ne daje pokoja: antropoloski, sarmati pripadaju svojom vecinom Pontidama, Nordidama i jos nikim blizkim antrotipima. Srbi vecinom pripadaju Dinarskom antrotipu, koji su imali balkanski starosedeoci, ali informacije odnosno ovog antrotipa izmedju sarmata ja nemam. I gde sad da krecem ja ne znam. Jedino, sta mogu reci, "nas" antrotip ne uklapa se sa haplogrupama srba.
Jos jednom, oprostite mi moju rec, meni bi bilo mnogo lakse da postavim pitanja na ruskom, ali plasim se da mozemo nerazumeti drug druga.
Mogli bi Vi, posteni forumcani, da razjasnite neke stvari ili da posavetujete neki istocnici, u kojim ja bi mogao naci odgovori bar na manjinu mojih pitanja?

Vise puta na ovom forumu smo se doticali te teme. Ima ovde mnogo svakojakih fantasticnih prica koje blage veze nemaju sa realnoscu. Dakle, ne uzimaj nista sto procitas zdravo za gotovo. Svi mi bi zeleli da su nam pretci bili nesto ultra-mega vazno ali to u najcescem broju slucajeva nije istina. Upravo zbog ove cinjenice imamo mnogo teorija koje predstavljaju plod bujne maste i nista vise od toga.

P.S. Опять же, прошу прощения, что так нескладно пишу: я живу в России уже 13 лет и порядком забыл свою родную речь. Стыд и позор. Но я хочу узнать хоть что-то правдивое о нашей с Вами истории.
Благодарю!

Классический пример как русские бабы превращают гордых сербских мужиков у подкаблучников . Таким же образом сербов из Украины женщины превратили в хохлов. Наверно сейчас воюют за правый сектор :D

шучу ))

Ljudi koji se mnogo oslanjaju na bes u zivotu su sami po sebi tamniji. Uporedi npr. cinjenicu da Srbi psuju kao kocijasi. Jednom mi Ruskinja rekla da se iznenadila koliko Srbi psuju.

ti si jednostavno neotkriveni genije. Crnci su mnogo besni zato sto su tamni pa je to razlog zasto ne gotive hevi metal. :super: Srbi su tamniji od Nemaca zato imaju mnogo razvijeniji hevi metal od njih :whistling:

BTW sto se tice psovanja, pojma nemas koliko obicni Rusi psuju. Mislim da ne postoji narod koji ima vecu kolicinu psovki po broju izgovorenih reci od Rusa.

Za Srbe je tipicno da se radjaju normalni, a onda im kosa potamni... ;-)

a otkuda tebi ideja da je svetlokosost "normalna"?!? Da si bar nesta procitao u poslednje vreme, video bi da se svetli ten, svetle oci i kosa pojavljuju relativno nedavno, pre nekih 6,7,8 hiljada godina.

ti si jednostavno neotkriveni genije. Crnci su mnogo besni zato sto su tamni pa je to razlog zasto ne gotive hevi metal. :super: Srbi su tamniji od Nemaca zato imaju mnogo razvijeniji hevi metal od njih :whistling:

BTW sto se tice psovanja, pojma nemas koliko obicni Rusi psuju. Mislim da ne postoji narod koji ima vecu kolicinu psovki po broju izgovorenih reci od Rusa.

a otkuda tebi ideja da je svetlokosost "normalna"?!? Da si bar nesta procitao u poslednje vreme, video bi da se svetli ten, svetle oci i kosa pojavljuju relativno nedavno, pre nekih 6,7,8 hiljada godina.
Kad je nastao hevi metal... :)

Mislis iliti fantaziras. To sto verodostojno opisujes svoj karakter jos te ne cini istinoljubivim. Psovanje je tipicno za robove, znalo se jos u antici, i vrlo je verovatno da je to doslo tako sto su ih Turci psovali. Sloveni ocigledno psuju vise od Germana, ali su Srbi slovenski prvaci u tome, dovoljno je da pogledas filmove. A i Germani su carovali Rusima... Kad ulazis u Yugo disko, na ulazu je obavezno pretresanje ... Sto se tice crnaca, poznato je da u njihovim cetvrtima nocu vlada policijski cas, da budem malo ironican.

Takodje, smatra se da su moderni Grci potomci Slovena i Albanaca, a prvi kralj im je bio iz Bajerna, odakle je uzeta i zastava ...

Poslednja izmena:
Mislis iliti fantaziras. To sto verodostojno opisujes svoj karakter jos te ne cini istinoljubivim. Psovanje je tipicno za robove, znalo se jos u antici, i vrlo je verovatno da je to doslo tako sto su ih Turci psovali. Sloveni ocigledno psuju vise od Germana, ali su Srbi slovenski prvaci u tome, dovoljno je da pogledas filmove. A i Germani su carovali Rusima... Kad ulazis u Yugo disko, na ulazu je obavezno pretresanje ... Sto se tice crnaca, poznato je da u njihovim cetvrtima nocu vlada policijski cas, da budem malo ironican.

Takodje, smatra se da su moderni Grci potomci Slovena i Albanaca, a prvi kralj im je bio iz Bajerna, odakle je uzeta i zastava ...

Sve boldovano je manje ili više netačno...

Je li ovo neko polaganje testova? Gde su sabloni?

Historical evolution[edit]

The first official specifications for the war flag and naval ensign, published 3 June 1833.

After the establishment of the Kingdom of Greece in 1832, the new king, Otto, added the royal Coat of Arms (a shield in his ancestral Bavarian pattern topped by a crown) in the centre of the cross for military flags (both land and sea versions).[2] Additionally, the ratios of the country's flags were set to 7:10 for the state flag and 18:25 for the state and naval ensign by a decree dated 3 June 1833.[9] After Otto's abdication in 1862, the royal coat of arms was removed, only to be replaced by a simple royal crown in 1863 when the new king, George I, arrived in Greece. A square version of the land flag with St. George in the centre was adopted on 9 April 1864 as the Army's colors.[1] Similar arrangements were made for the royal flags, which featured the coat of arms of the House of Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg on a square version of the national flag. The exact shape and usage of the flags was determined by Royal Decree on 26 September 1867.[1] By a new Royal Decree, on 31 May 1914, the flag with the crown was adopted for use as a state flag by ministries, embassies and civil services, while the sea flag was allowed for use by private citizens.[1]

http://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Greece

Mislim, nije steta ustanoviti da smo inferiorni u odnosu na neke stvari, ali je steta ne hteti se poboljsati! Cemu nam onda sluzi um?

Poslednja izmena:
Kad je nastao hevi metal... :)

Hevi metal je u stvari varijacija hard rock muzike. Nastao je uporedo sa hard rokom i vrlo cesto se mesaju grupe koje su pripadale jednom ili drugim pravcu. Sam izraz hevi metal je valjda vezan za Dzimija Hendriksa, odnosno za njegovu muziku koja je zvucala snazno (ili nesto tako, po secanju). Cudna li cuda, Hendrix je bio crnac :D. Ono sto mi danas smatramo za hevi metal je zapravo jedna poddisciplina rok muzike koja se naziva glam rock. Ukratko, glam se koristi za onu muziku gde izvodjaci insistiraju na specificnom spoljasnjem izgledu. Otuda svi oni "pederluci" koje mozemo povezati sa poznatim hevi metal bendovima :D

Vise puta na ovom forumu smo se doticali te teme. Ima ovde mnogo svakojakih fantasticnih prica koje blage veze nemaju sa realnoscu. Dakle, ne uzimaj nista sto procitas zdravo za gotovo. Svi mi bi zeleli da su nam pretci bili nesto ultra-mega vazno ali to u najcescem broju slucajeva nije istina. Upravo zbog ove cinjenice imamo mnogo teorija koje predstavljaju plod bujne maste i nista vise od toga.

Классический пример как русские бабы превращают гордых сербских мужиков у подкаблучников . Таким же образом сербов из Украины женщины превратили в хохлов. Наверно сейчас воюют за правый сектор :D

шучу ))
Gresis, prijatelju. Slavjanoserbija ti je u Donbasu, pukovi Sevica i Preradovica su se locirali oko danasnjeg Luganska http://ru.wikipedia.org/wiki/Луганск
Pre par dana na ruskoj TV sam cuo da je bio izvrsen desant kijevske vojske u okolini Luganska u selu Serbievka . E sad pitanje je da li u venama tih danasnjih stanovnika ovih oblasti ima jos krvi srpskih predaka ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back