Thucydides
Gost
- Poruka
- 4.551
Onda su po vama i Albanci i Bosanci Sloveni. a Iliri su svi poubijani i anticki Makedonci. To bi bili prvi Sloveni koji su pretezno muslimani. A to ne moze biti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Onda su po vama i Albanci i Bosanci Sloveni. a Iliri su svi poubijani i anticki Makedonci. To bi bili prvi Sloveni koji su pretezno muslimani. A to ne moze biti.
Ne moze, to je genetika. Moral se ne bira dobrovoljno. Isto kao sto ni crnac nece postati hevi metalac, jer mu je to prebrzo.
Bas mogu, ali solo gitara, nisam jos video.
Mozes ti jos gluplje, verujem u tebe.
Mozes ti jos gluplje, verujem u tebe.
A ja vam kazem da je genetika uslov da se govori odredjeni jezik. isto kao sto zivotinje ne mogu nikako da govore, A kad se nekom narodu nametne strani jezik, onda on ima problema da ga koristi i iskrivljuje ga.
Jel kota ba, vozdra!
A vidi se na osnovu cega? Dakle, nemate nista, sem zivotinjskog besa. Za Kyrios sam znao od ranije, a ostale lagano raskrinkavamo...
Ima tu dosta latentnih muslimana.
Albanci ne postoje u starom vijeku... Bosanci ne postoje u ranom srednjem vijeku... Iliri su skup raznorodnih plemena, starosjedilaca Balkana koje stari Grci tako nazivaju... Što se tiče antičkih Makedonaca njihovo porijeklo je možda iz unutrašnjosti Balkana, ali oni su (uglavnom) helenizovani...
Elem, I2а1b Din je nastala negdje na sjeveru (postoje različita mišljnja )... genetska mladost I2а1b Din i veća varijansa haplotipova u zapadnoj Ukrajini i Karpatima oborila je tu tvrdnju da je to starosjedilačka hg na Balkanu... i danas niko ozbiljan u to ne vjeruje...
Bajka je i masovno doseljavanje Slovena na prostor današnje Srbije (ne zaboravite da je i Vojvodina deo Srbije).
Naravno, niko i ne pominje Vojvodinu kada je reč o doseljavanju Slovena već isključivo Balkan a današnji Srbi tj. južni Sloveni (npr. Bunjevci ) su današnju Vojvodinu naselili sa Balkana.
Sloveni su naselili i prostor današnje Vojvodine još od 5. vijeka...S tim da je današnje stanovništvo Vojvodine iz mnogo kasnijih migracija...
Ako govorimo o nauci, onda govorimo o nau;nim radovima koji nešto dokazuju.
Druga stvar je šta mi mislimo.
Arheološka istraživanja ukazuju na to da je u antičko doba na prostoru današnje Vojvodine živelo stanovništvo, koje bi se moglo povezati sa kasnijim Slovenima.
Za Bunjevce sam traži neki izvor koji govori o njihovom poreklu.
Po onome što sam ja našao teza o povezivanju Bunjevaca sa vrelom Bune je samo jedna od hipoteza, i nijedna nije dokazana.
Možda ima nešto više na ovu temu, ako neko ima neka postavi.
Inače, u predrimsko vreme, pa duboko u prošlost, prostor od Skoplja i Sofije, pa do Budimpešte, u kulturnom pogledu predstavlja jednu celinu.
Srjeović da naziva dakomezijskim etnolingvističkim prostorom.
Papazoglu kaže da dakomezijci, kako ih definiše Georgijev, nisu najsrećniji izbor, jer su u pitanju nazivi koji se relativno pozno javljaju.
Ja bih skrenu pažnju na to da su Tribali centralni i najjači narod koji živi na ovom prostoru, i da oni nisu ni Tračani ni Iliri ni Kelti.
Kada govorimo sadašnjoj populaciji;
Dunav je granica za osvajače i komunikacija za domorodačko stanovništvo. Imamo česte migracije sa jedne na drugu stranu i u novijoj istoriji, tako da nema razloga da sumljamo da je tako bilo i u dubokoj prošlosti.
Ne znam.Da od V veka imamo nesumljiva svedočanstva o Slovenima u Vojvodini , ranije nije izvesno mada postoje i takve teze . U svakom slučaju period V - Vi veka nastupa migracioni talas u slovenskom svetu gde dolazi do mešanja i smene stanovništva. Naravno današnje južno-slovensko stanovništvo je sa Balkana.
- - - - - - - - - -
Znači Bunjevci u Vojvodinu nisu došli sa Balkana ?
Ponovo ova bajka.
Naučni radovi kažu suprotno.
Ne postoje naučni radovi koji ovo tvrde.
Bajka je i masovno doseljavanje Slovena na prostor današnje Srbije (ne zaboravite da je i Vojvodina deo Srbije).
.....Evo šta zvanična istorijografija kaže o poreklu Srba, a vi recite o kojoj HG je reč:
"Bojkija - stari srpski zavičaj
Prapostojbina srpskog naroda - Bojkija nalazi se na zapadu Ukrajine. Prostire se na karpatskom području, na razvođu reka crnomorskog i baltičkog sliva. Na severu zahvata gornji tok Sana, pritoke Visle, na jugoistoku porečje Dnjestra, do ušća Lomnice, na jugu do Teresve, pritoke Tise. Na zapadu se prostire do reke Už. Skoro u celini, Bojkija se nalazi u Ukrajini, a sasvim mali deo na tromeđi sa Slovačkom i Poljskom.
Bojkiju kao "staru postojbinu" Srba polovinom 10. veka prvi pominje vizantijski car Konstantin Porfirogenit u svom poznatom istoriografskom delu "O upravljanju carstvom".
Prema tvrđenju više naučnika, Konstantina Jirečeka, Đorđa Sp. Radojičića, Boška Strike i drugih, preci Srba živeli su na području Bojkije, iza Karpata, u današnjoj Ukrajini. Odavde se u VI veku počinju da pomeraju prema Balkanskom poluostrvu, dolinom Tise. Do doseljavanja Mađara i pomeranja Rumuna prema Pomorišju, od Bojkije, odnosno od istočnoslovenskih plemena do balkanskih prostranstava, pružio se neprekinut etnički lanac koji su činili Srbi...
С. В. Алексеев, Славянская Европа V–VIII веков, М.: Вече, 2009. стр. 174:
Константин Багрянородный называет прародину балканских сербов – с их слов – «Воики», что давно соотнесено с Богемией (Константин Багрянородный. Об управлении Империей. М., 1991. С. 140/141, 379). Соотнесение с карпатскими бойками (П. Шафарик) с точки зрения современной науки фантастично – названия бойков и их соседей лемков связаны с особенностями их говоров и родились в позднее средневековье (Этнография восточных славян. М., 1980. С. 107). Из «Белой Сербии» в «местности Воики», по Константину, сербы переселились на юг. Отсюда же, очевидно, шла и миграция будущих сорбов (рюсенской культуры) на север, в бассейн Эльбы – Заале. Соответственно, помещать первоначальную «Белую Сербию» следует на севере Чехии.