Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iz nastupa ti vidim da si posebno indoktrinisan ukrajinstvom posto koristis iste fraze koje koriste ukrajinski nacionalisti a protiv Rusije. Mora da si po ocu ili po majci Ukrajinac. Nije to bas sasvim slucajno ;)
Ja sam Srbin 100%:super:
Ali da imam simpatije prema Ukrajinskom narodu! da imam, zato što im je porijeklo, istorija i sudbina slična našoj, Srpskoj!

Poslednja izmena:
Ruski je Jezik je prepun uticaja iz Crkveno Slovenskog! dali to čini Ruse etničkim Bugarima! ne

Etnicki Bugari nemaju veze sa Slovenima. Ako cemo po jeziku onda su i Srbi= Bugari. To je tvoja logika. Mnogo crkvenoslovenskog je u ruski uslo preko primanja hriscanstva.

Evo ti kartu slovenskih plemena
Slav-7-8-obrez.png

Posto su Bugari prosli kroz Ukrajinu a ne kroz danasnju Rusiju a nisu bili Sloveni onda su po logici trebali da uzmu ukrajinski jezik.

Ne zelim da se vise raspravljam na ovu temu posto je meni ovde sve kristalno jasno. Ne zaboravi da je jedan od autora tzv. crnogorskog jezika Ukrajinka Ljudmila Vasiljeva sa Ljvovskog univerziteta. Trik je u tome da su Sloveni iz danasnje Bugarske bili geografski najblizi Vizantiji i da se zbog toga uticaj crkvenoslovenskog osetio svuda gde zive pravoslavni Sloveni.

http://www.pobjeda.co.me/citanje.php?datum=2010-09-04&id=190904

sve se radi po istom scenariju i konci se vuku iz istih centara. Tzv. crnogorski jezik se izucava jedino u Hrvatskoj, Poljskoj i Ukrajini. Pametnom je ovo dovoljno da shvati ko stoji iza tog projekta.

Trebao bi da znas da je Ukrajinska drzavnost najvise forsirana od strane Poljaka koji su kontrolisali pojedine oblasti iste kao i od Vatikana.

Ne, to je još jedan mit, Rusini odnosno sadašnji Ukrajinci muke su mučili da se oslobode Poljskog jarma!
Pogledaj kolko je bilo borbe izmedju Ukrajinaca i Poljaka oko Galicije i Volinije
Čak je Ukrajinska Nacionalistička Armija UPA, masakrirala mnoge Poljake naseljene po Galiciji i Ukrajini
Poljski Nacionalisti su htjeli da Asimiluju Ukrajince, a ne da ih oslobode!!!

Etnicki Bugari nemaju veze sa Slovenima. Ako cemo po jeziku onda su i Srbi= Bugari. To je tvoja logika. Mnogo crkvenoslovenskog je u ruski uslo preko primanja hriscanstva.

Posto su Bugari prosli kroz Ukrajinu a ne kroz danasnju Rusiju a nisu bili Sloveni onda su po logici trebali da uzmu ukrajinski jezik.

Ne zelim da se vise raspravljam na ovu temu posto je meni ovde sve kristalno jasno. Ne zaboravi da je jedan od autora tzv. crnogorskog jezika Ukrajinka Ljudmila Vasiljeva sa Ljvovskog univerziteta. Trik je u tome da su Sloveni iz danasnje Bugarske bili geografski najblizi Vizantiji i da se zbog toga uticaj crkvenoslovenskog osetio svuda gde zive pravoslavni Sloveni.

sve se radi po istom scenariju i konci se vuku iz istih centara. Tzv. crnogorski jezik se izucava jedino u Hrvatskoj, Poljskoj i Ukrajini. Pametnom je ovo dovoljno da shvati ko stoji iza tog projekta.

Kao prvo, Crkveno Slovenski jezik je standardiziran na dijalektu Istočnih Južnih Slovena, Sagudata, Rinhina i Brsjaka. Srbi, Pravi Hrvati (Čakavci) i Slovenci (zajedno sa Kajkavcima) govore Zapadno Južno Slovenski. Pošto su se Pra Bugari Slavizirali do 9 vijeka, etnonim Bugari prelazi na Istočne Južne Slovene, zato plemenska imena kao Brsjaci, Sagudati, Rinhini, Strumljani i Severjani nestaju!

I Rusija je priznala Crnu Goru, nevidim baš da se oni bune zbog Dukljanomanstva
Ukrajinci nisu upućeni u Srpsko Pitanje, baš kao što mi nismo u Ukrajinsko, tako da i mi i oni grešimo, ikao smo u sličnim situacijama!
A na Youtube.com sam gledao Ruske vijesti o Kosovu, gdje Rusi objašnjavaju Kosovski problem, da je počeo kada su Slovenska plemena u 7 vijeku došla na Balkan i oduzela zemlju od ILIRA PREDAKA ALBANACA! a šta ćemo sad!

Ta mapa je pogrešna! Večina Grčke je bila prepuna Slovenskih plemena, a Rumunija prepuna Južnih Slovena a ne Istočnih kao na toj mapi!

Poslednja izmena:
I Rusija je priznala Crnu Goru, nevidim baš da se oni bune zbog Dukljanomanstva
Ukrajinci nisu upućeni u Srpsko Pitanje, baš kao što mi nismo u Ukrajinsko, tako da i mi i oni grešimo, ikao smo u sličnim situacijama!

I Srbija je priznala Crnu Goru... i sta? moram sada malo da odem u offtopic Ukrajinci su prodavali Hrvatima raznorazno oruzje pa izmedju ostalog i S300 sistem PVO. Bili su medju glavnim logisticarima muslimana u Zepi i Srebrenici (njihov UN bataljon), Koliko ih je ratovalo na strani Srba u dobrovoljcima a koliko za Hrvate? Ja cu da ti kazem, ni je dan za Srbe (za raliku od Rusa) i njih 20-ak za Hrvate.

A na Youtube.com sam gledao Ruske vijesti o Kosovu, gdje Rusi objašnjavaju Kosovski problem, da je počeo kada su Slovenska plemena u 7 vijeku došla na Balkan i oduzela zemlju od ILIRA PREDAKA ALBANACA! a šta ćemo sad!

Pogledaj malo neke srpske medije pa ces videti sta oni govore o tome. U Rusiji imas masu TV stanica i brojne su finansirane od strane ljudi koji ne zele dobro ruskom narodu a kamoli Srbima. Veliki broj njihovih novinara i voditelja pripada "ïzabranom narodu". Ja ti mogu reci da su za svaku emisiju u kojoj su nesto lose govorili o Srbima snimili bar 20 u kojoj su govorili suprotno.

I da zakljucim sa tobom razgovor na ovu temu u vidu "ösobitosti"UKR jezika u odnosu na ruski.

Ukrajinski jezik, koji, kao i ruski i bjeloruski, vodi poreklo od staroruskog jezika,
imao je kao književni jezik dvije faze razvoja: od 14. do sredine 18. vijeka trajao je period staroukrajinskog jezika, a od 18. vijeka počinje stvaranje savremenog ukrajinskog književnog jezika. Na specifičnosti uobličavanja ukrajinskog kao posebnog istočnoslovenskog književnog jezika presudno su uticale historijske okolnosti u kojima su se od 12. do 18. vijeka nalazili govorni predstavnici istočnoslovenskih dijalekata, na osnovu kojih se formirao prvo staroukrajinski, a zatim i savremeni ukrajinski jezik. U 12. i početkom 13. vijeka Kijevska Rusija kao država postaje sve slabija, a pojedine knježevine u njenom sastavu sve samostalnije. Zatim dolazi do tatarsko-mongolske najezde (od 13. do 15. vijeka), dok zapadni i jugozapadni djelovi zemlje potpadaju pod vlast Litvanije, Poljske i Ugarske (iz tog perioda su mnogi polonizmi u ukrajinskom jeziku) da bi se nekoliko vijekova razvijali odvojeno. To je vodilo postepenoj etničkoj i jezičkoj diferencijaciji Istočnih Slovena, koji su do tada bili u tom pogledu uglavnom jedinstveni, uz izvesne dijalekatske razlike. Iz tih razlika razvijaju se maloruski (danas - ukrajinski) dijalekti: jugoistočni, jugozapadni i sjeverni, čije su crte u različitom obimu prisutne u staroukrajinskom jeziku. Borba protiv poljske i litvanske vlasti završila se ratom (1648 - 1654), u kojem su pobedili Ukrajinci pod vođstvom Bogdana Hmeljnickog, a Ukrajina je ponovo prisajedinjena Rusiji.

Ajde.. i pozdravi mi Juliju Timoshenko... uzdanicu NATO i zapadne demokracije.

Menjaj temu

A gdje je bila Volška Bugarska!
Brate to o jeziku si skinuo sa Wikipedije! Inače svi Slovenski jezici su defakto bili jedan jezik prije 900, dali to i nas čini srodnim sa Slaviziranim Finno Ugrima
A vijest o ILJIRIMA su sa zvanične Državne Televizije!

A svi Srbi su jedan nerazdjeljiv narod, jedno tkivo, tako da nema Čistih i Nečistih Srba!
Većina današnje Crne Gore je dio Istorijske Hercegovine, pa vidiš kako su prodali svoje Srpstvo i Hercegovačko ime, za Kominternsko kopile, pseudonaciju!

Poslednja izmena:
Kor pogledaj video počevši od 4 minute
ILJIRI PREDKOV ALBANAC!!!
Dali su to isti konci? Dali je San Stefanska Bugarska isti kalup?

Pogledao sam celi prilog i samo mogu da kazem da je vise nego korektan. Jedan deo danasnjih Albanaca i jeste naslednik Ilira. Isto kao sto odredjeni procenat tih Ilira danas imas utopljenog medju etnicke Srbe i Hrvate.

za oslobadjanje Bugarske od Turaka je poginulo preko 200000 ruskih vojnika!!! Za to vreme su Obrenovici surovali sa svabama pa ti opet vidi sta je i kako je.

Jedan deo danasnjih Albanaca
E tu si pogrešio, Albanski možda i je Trački jezik, ali ni to nije sigurno! Po znamenitom RUSKOM lingvisti Vladimiru Orelu, Albanski nemože biti Ilirski jer nema Pomorsku terminologiju, nema nikakve veze sa Ilirskim toponimima, i nema Staro Grčkih riječi, jer su Albanci tek stigli na Balkan u Doba Rimske Vladavine, na prostor Stare Planine gdje su čuvali ovce i koze!
Prije toga su živili na Karpatima, u simbiozi sa Balto Slovenima i Germani, kao što Albaska leksika svjedoči

Ali vidiš, zbog Rusa, ti i Srpske interese zanemaruješ!
Onda bih mi Srbi tebali da pokupimo svoje prnje i opanke, i da se vratimo u Ukrajinu ili Rusiju, jer nismo donijeli Albansko-Ilirsku i Rumunsko-Tračku zemlju na svojim opancima! NIKAD!!!

Za mene je moj narod Svetinja!

Poslednja izmena:
I još se ovog sjeti!

Slovenska plemena od Albanaca nisu ni mogla da ukradu zemlju, jer su oni bili u Planinama

Albanci su u suštini samo krali zemlju od Slovena, kada su se sa Stare Planine preselili na prostor Albanskih planina u dolini rijeke Mat, pa su se odatlen počeli širiti na račun Srba i Bugara!

Ali za razliku od nas Rusi se šire po Sibiru i Baltiku na račun autohtonih naroda!:whistling:

A teorija o Slovensko Albanskom konfliktu od 7 vijeka je jedna izmišljotina Veliko Albanske propagande! Da je Rimska Imperija još opstala 100 godina, Albanci bi se potpuno Romanizovali inako im jezik ima 30% Latinskih riječi
Albanskom je Balto Slovenska grana Indo Evropskog jezika najbliža od svih drugih grana!
Inače Srbi su pomogli Albancima da stvore njihovu Prvu Državu pod Knezom Progonom, Čiji je sin Albanski knez Dimitr oženio ćerku Stefana Prvovenčanog!
Car Dušan je osvajao Epir i Tesaliju sa Albanskim vojnicima u Srpskoj Vojsci
Majka najvećeg Albanskog Heroja Đerđa Kastriota Skenderbega bila je Srpkinja, Vojisava, i dala je Slovenska imena svojoj djeci
Otac i brat Skenderbega na Hilandaru imali su svoj Albanaški pirg
Skenderbeg i drugi Albanski vladari su koristili Srpski jezik, kao jedan od Državnih jezika Albanskih kneževina
Srbi iz CG i Albanska Katolička plemena su se borili rame uz rame protiv Turaka
Majka Marka Miljanova je bila Albanka!
Dali su to odnosi neprijatelja ili prijatelja! sam odluči!

A Toski su barem 30% Sloveni, odnosno Bugari!

Poslednja izmena:
Samo oprezno, to je moje mišljenje!
Ali Ukrajinci jesu etnički bliži nama!

Kijevska Rus nije Rusija, ona je majka Rusije, ali današnji Ukrajinci su potomci Poljana, Drevljana, Bijelih Hrvata i Sjeverjana, a ne Rusi!!!

Jesu ti blizi ako si Turcin ili Bugarin, posto su oni tatari mongoli po poreklu koji su osovjili Kiev Rus kao najznacajnu oblast Rusije u tom periodu. Ali Rusija tada niej bila jedinstvena drzava i bila je izdeljena na mnogo oblasti koje su se ujeddiline kada su poceli da teraju Mongole u 14. veku. Tako npr. oblasti Novgoradske Republike nisu bile u sasatvu Mongolske horde kao i jos neke na severu evropskog dela Rusije. A upravo odatle su se spustili da bi formirali Kijevsku Rusiju.
I zasto ti kao hrvat pises o Slovenima? Zar vi niste iliri cignaski ili nekakvi iranci, persijanci sta li vec?

Jel neko zna koje je genetsko poreklo Roma? Posto se uvek pominjalo da su oni dosli iz Indije, da na kraju ne ispadne da su oni starosedeoci ili pravi potomci slovena ;)

Further evidence for the Indian origin of the Romanies came in the late 1990s. Researchers doing DNA analysis discovered that Romani populations carried large frequencies of particular Y chromosomes (inherited paternally) and mitochondrial DNA (inherited maternally) that otherwise exist only in populations from South Asia.

47.3% of Romani men carry Y chromosomes of haplogroup H-M82 which is rare outside the Indian subcontinent. Mitochondrial haplogroup M, most common in Indian subjects and rare outside Southern Asia, accounts for nearly 30% of Romani people. A more detailed study of Polish Roma shows this to be of the M5 lineage, which is specific to India. Moreover, a form of the inherited disorder congenital myasthenia is found in Romani subjects. This form of the disorder, caused by the 1267delG mutation, is otherwise known only in subjects of Indian ancestry. This is considered to be the best evidence of the Indian ancestry of the Romanies.

Pored ovoga kod nas se srecu Romi sa E1b haplogrupom (Vojvodina) kao i ne tako brojni pojedinci sa haplogrupom L.

Koga imteresuje tema, ovde ima vise informacija:

http://dienekes.blogspot.com/2010/09/y-chromosome-study-of-serbian-roma.html
http://dienekes.blogspot.com/2010/10/y-chromosomes-of-vlax-roma.html

Poslednja izmena:
Jel neko zna koje je genetsko poreklo Roma? Posto se uvek pominjalo da su oni dosli iz Indije, da na kraju ne ispadne da su oni starosedeoci ili pravi potomci slovena ;)

Западноевропски Роми једини имају хаплогрупу R2 , то их чини аутентичнима, мада су се и они мешали. Роми у источној Европи једини имају хаплогрупу H ( ха), тако да се може претпоставити да су дошли са ове две хаплогрупе, мада источноевропски, нарочито балкански Роми исламске вероисповести имају доминантне хаплогрупе Е1б и Ј. Нема бојазни од поистовећивања са Словенима, то није њихов приоритет, они у Румунији пледирају да су наследници Римљана, па и само њихово име асоцира на то ( а и легенда о Василици којом се служе а негде сам је поставио , да су гуске спасиле Роме). Иначе за ове пређепоменуте ( Е1б) дуго је владало мишљење да су дошли из Египта, ( што се сада види из хаплогрупе) па су називани Егјупти, Гипти, Џипси, Јеђуповци. Није уопште небитно што се део њих буни што их називају Ромима него траже да буду Египћани или Ашкалије.

Poslednja izmena:
Jesu ti blizi ako si Turcin ili Bugarin, posto su oni tatari mongoli po poreklu koji su osovjili Kiev Rus kao najznacajnu oblast Rusije u tom periodu. Ali Rusija tada niej bila jedinstvena drzava i bila je izdeljena na mnogo oblasti koje su se ujeddiline kada su poceli da teraju Mongole u 14. veku. Tako npr. oblasti Novgoradske Republike nisu bile u sasatvu Mongolske horde kao i jos neke na severu evropskog dela Rusije. A upravo odatle su se spustili da bi formirali Kijevsku Rusiju.
I zasto ti kao hrvat pises o Slovenima? Zar vi niste iliri cignaski ili nekakvi iranci, persijanci sta li vec?

Ja hrvat:rotf::hahaha::rotf::hahaha:
Da se mene pita Hrvatska nebi postojala na mapi!
Kievska Rus nije bila jedinstvena država, već jedan savez Kneževina!:bye:

Što se tiče Roma, njihov etnonim je izveden iz staro Indiske riječi Đom, što znači svirači i pjevači, a to je Niža kasta, tako da su Romi većinom potomci Pred Indo Arijevskih žitelja Indije, odnosno Dravida.
Iz Indije su se preselili u Jermeniju, jer imaju jermenske riječi u svom jeziku, a i danas Đomi postoje u Indiji!

Etymology
The demonyms of the Romani people, Lom and Dom share the same origin, reflecting Sanskrit ḍoma "a man of low caste, living by singing and music"

Movimiento_gitano.jpg

Što se tiče Roma, njihov etnonim je izveden iz staro Indiske riječi Đom, što znači svirači i pjevači, a to je Niža kasta, tako da su Romi većinom potomci Pred Indo Arijevskih žitelja Indije, odnosno Dravida.
Iz Indije su se preselili u Jermeniju, jer imaju jermenske riječi u svom jeziku, a i danas Đomi postoje u Indiji!

Etymology
The demonyms of the Romani people, Lom and Dom share the same origin, reflecting Sanskrit ḍoma "a man of low caste, living by singing and music"

Movimiento_gitano.jpg

Lako je biti general posle bitke. Koji su haplogrupa H a koji R2 , Lomi ili Đomi? Fonetika ni jednog jezika ne dozvoljava zamenu slova R sa ova dva navedena, naročito ne eskalaciju u ime RROMANI, za to je potrebna druga etimologija od ove Wikismradovske.

Lako je biti general posle bitke. Koji su haplogrupa H a koji R2 , Lomi ili Đomi? Fonetika ni jednog jezika ne dozvoljava zamenu slova R sa ova dva navedena, naročito ne eskalaciju u ime RROMANI, za to je potrebna druga etimologija od ove Wikismradovske.

Ali nekako mi je to logično, pošto Romi su narod koji su uvjek živili od muzike i pjesme!

Mene zanima sta se tacno podrazumeva pod Keltima , kultura ili neki narod ? Mislim ok znam da su narod i plemena , borci itd... Ali da li imaju neku svoju hpl grupu ili su samo mix plemena , ljudi... ?

Prvobitni Kelti su bili Indo Evropsko pleme, i sigurno su nosili R1a, ali je njihov jezik i kultura preuzeta od Zapadno Evropskih plemena, koji su bili većinom R1b!

Imali su veći stepen kulture od Germana, jer su imali kontakte sa Grcima!

Ja sam nesto slicno citao o Bugarima i pise da su prvi Bugari bili originalno tursko pleme koje se slaveniziralo i da je titula prvih bugarskih vladara bila KHAN.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back