Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je Porfigenitova geogriafija.To piše u DAI. Kasnija tumačenja su politčka. Boji su keltsko pleme koje je nekada, pre Srba, živelo u "pustinji Boja", na granici Austrije i Mađarske. Mada, mislim da je Bela Hrvatska malo jugozapadnije, Bela Hrvatska i Bela Srbija se graniče.

ja ti govorim o ukrainskom plemenu bijelih hrvata boiki... ovo oni navode na svojim stranicama....kakvi kelti....odi sa tom tezom njima pa ih uvjeravaj u suprotno od ovoga što ja prenosim...ovo što ja pišem ne govorim ja....to piše na youtubu o boikima....ali i na wikipediji....

Poslednja izmena:
Taj gen je pronadjen kod 3 Osoba. To ne znaci da iz tok kraja tice.

pa i kljosov je našao par haplotipova predaka R1a arijevskog na balkanu pa tvrdi da svi arijevci potječu sa balkana..ne vidim zašto to isto ne bi mogao tvrditi i nordtved za pretka dinarskog haplotipa......ako je to što govoriš istina.....

Poslednja izmena:
Ako cemo gledati ugrubo statistiku,koliko Srba a koliko Hrvata muskaraca nosi hg din S,i onda uzmimo pravac migracija na nasim prostorima ISTOK-ZAPAD.

prvo mi napiši od kuda potječu din N i din S.....odnosno daj mi neki znanstveni rad ili link da vidim od kuda potječu ti din S i din N. odnosno gdje je nihovo izvorište......kako bi ti mogao odgovoriti....

Ovo je Porfigenitova geogriafija.To piše u DAI. Kasnija tumačenja su politčka. Boji su keltsko pleme koje je nekada, pre Srba, živelo u "pustinji Boja", na granici Austrije i Mađarske. Mada, mislim da je Bela Hrvatska malo jugozapadnije, Bela Hrvatska i Bela Srbija se graniče.
ja ti govorim o ukrainskom plemenu bijelih hrvata boiki... ovo oni navode na svojim stranicama....kakvi kelti....odi sa tom tezom njima pa ih uvjeravaj u suprotno od ovoga što ja prenosim...ovo što ja pišem ne govorim ja....to piše na youtubu o boikima....ali i na wikipediji....

"Srbi (Serbloi) su potomci nekrštenih Srba, zvanih također bijeli, koji žive iza Turske na mjestu zvanom Boiki, gdje im je susjedna Franačka, kao i velika Hrvatska, nekrštena, također nazvana bijela, i u tom su mjestu, dakle, ovi Srbi živjeli od početka."
Dakle kod Porfirogenita nema nikakvog plemena Boiki.
Boiki je geografski pojam, mesto, nekada teritorija istoimene rimske administrativne oblasti. Toponim potiče od etnonima Keltskog plemena Boji, gde im je bilo poslednje utočište, Kada su uništeni od strane alijanse Dačana i Skordiska, pod vođstvom Burebiste, taj prostor su prozvali "Pustinja Boja" i na tom prostoru su susedna plemena napasala stoku (Strabon)..

Pored toga, vidi se da si taj tekst čitao površno, bez udubljivanja u to odakle potiče to što si pročitao. Na primer, izvor za gornji tekst gde se pominje Visla, tj. referenca [19], je Nordvedtova mapa, za koju, na prvoj strani, sam Nordvedt doslovce kaže

što se tiče vikipedije ovo sa I1b stranice je preuzela wikipedija nedavno jer ja sam i na wikipediji tražio podatke o I2a1b i do prije pola godine toga nije bilo na wikipediji već samo na stranici I1b ali kako vidim to ima i na eupediji za haplogrupu I2a i još malo detaljnije.......

I2a1b3a-L147.2 nađi mi gdje se nalazi službeno taj haplotip odnosno pojašnjenje o istom...da vidim o čemu se radi..... sada je dinarski I2a1b1 službeno koliko ja znam......pa mi daj link da vidim o čemu se radi....

Ako cemo gledati ugrubo statistiku,koliko Srba a koliko Hrvata muskaraca nosi hg din S,i onda uzmimo pravac migracija na nasim prostorima ISTOK-ZAPAD.

prvo mi napiši od kuda potječu din N i din S.....odnosno daj mi neki znanstveni rad ili link da vidim od kuda potječu ti din S i din N. odnosno gdje je nihovo izvorište......kako bi ti mogao odgovoriti....

A gdje se spominju Hrvati na balkanu kroz istoriju.SIgurno to nije Hum,Cg,Kosovo,Sumadija itd.Nije valjda din S bjezao iz npr.Splita i Zadra prema Kragujevcu i Trebinju.

Srbi (Serbloi) su potomci nekrštenih Srba, zvanih također bijeli, koji žive iza Turske na mjestu zvanom Boiki, gdje im je susjedna Franačka, kao i velika Hrvatska, nekrštena, također nazvana bijela, i u tom su mjestu, dakle, ovi Srbi živjeli od početka."
Boiki je geografski pojam, mesto, nekada teritorija istoimene rimske administrativne oblasti. Toponim potiče od etnonima Keltskog plemena Boji, gde im je bilo poslednje utočište, Kada su uništeni od strane alijanse Dačana i Skordiska, pod vođstvom Burebiste, taj prostor su prozvali "Pustinja Boja" i na tom prostoru su susedna plemena napasala stoku (Strabon)..

ali boiki odnosno ti znanstvenici koji se njima bave smatraju da su oni pleme bijelih hrvata odnosno kasnije nekih srba .....to su njihove službene tvrdnje.......e sada ako to doslovno shvaćaš samo kao geografski pojam onda primjećuješ da porfirogenet ne navodi da srbi dolaze iz bijele srbije već iz mjesta koje se kod njih zove boiki...prema tome bijela srbija ne postoji......

A gdje se spominju Hrvati na balkanu kroz istoriju.SIgurno to nije Hum,Cg,Kosovo,Sumadija itd.Nije valjda din S bjezao iz npr.Splita i Zadra prema Kragujevcu i Trebinju.

ja ne znam o čemu ti pričaš....zato ti kažem da mi daš link gdje je izvorište din S i din N kako bi ti znao odgovoriti...znači nešto službeno...da se malo upoznam sa time da vidim o čemu se radi.....do tada ti ne znam odgovoriti....

Opisujući Crvenu Hrvatsku, Dukljanin kaže, da su se u njoj nalazili ovi gradovi: Kotor, Budva, Bar, Ulcinj, Skadar, Trebinje, Pilot i dr., a također i ove oblasti: Hum, Trebinje, Podgorje i Zeta.[3]

A po Porfirogenitu su sva ta podrucja naseljena Srbima, bas zanimljivo ))) Ili je Porfi mnogo voleo kanabis pa je hteo da kaze Hrvati ali mu se omaklo da kaze Srbi? ;)

Ali LPD je ipak izvor I reda u odnosu na DAI koja je IV i V reda, tako da si ti verovatno u pravu ;)

Citat Original postavio hrvat22 Pogledaj poruku
A gdje se spominju Hrvati na balkanu kroz istoriju.SIgurno to nije Hum,Cg,Kosovo,Sumadija itd

Opisujući Crvenu Hrvatsku, Dukljanin kaže, da su se u njoj nalazili ovi gradovi: Kotor, Budva, Bar, Ulcinj, Skadar, Trebinje, Pilot i dr., a također i ove oblasti: Hum, Trebinje, Podgorje i Zeta.[3]
Crvena Hrvatska je maštarija polupismenih poluidiota.

A po Porfirogenitu su sva ta podrucja naseljena Srbima, bas zanimljivo ))) Ili je Porfi mnogo voleo kanabis pa je hteo da kaze Hrvati ali mu se omaklo da kaze Srbi?

pop dukljanin 12 stoljeće crno na bijelo.....a genetika dokazala...dinarski gen dolazi iz bijele hrvatske s hrvatima koji su naselili dalmaciju, ilirik i panoniju.......porfirogenet...... Od Hrvata, koji su došli u Dalmaciju, jedan se dio odvojio, i zaposjeo Ilirik (Illurikon) i Panoniju (Pannonian), oni su također imali svoga neovisnoga kneza, koji je održavao prijateljske sveze, i to samo putem poslanika, sa knezom Hrvatske.

Ilirik (Illyricum), starorimska provincija, osnovana u 1. stoljeću pr. Kr. nalazila se na području današnje Hrvatske, Bosne i Hercegovine, sjeverne Albanije, zapadne Mađarske, dijela Slovenije, istočne Austrije, cijele Crne Gore i zapadnog dijela Srbije.

Poslednja izmena:
pop dukljanin 12 stoljeće crno na bijelo.....a genetika dokazala...dinarski gen dolazi iz bijele hrvatske s hrvatima koji su naselili dalmaciju, ilirik i panoniju.......porfirogenet...... Od Hrvata, koji su došli u Dalmaciju, jedan se dio odvojio, i zaposjeo Ilirik (Illurikon) i Panoniju (Pannonian), oni su također imali svoga neovisnoga kneza, koji je održavao prijateljske sveze, i to samo putem poslanika, sa knezom Hrvatske.

A Porfirogenit pre toga je belo na crno? Ili kako? Sta ti mislis... ko je mogao da ima bolja saznanja, jedan pop ili jedan Car o cijim se posedima u knjizi besedi?

Ilirik (Illyricum), starorimska provincija, osnovana u 1. stoljeću pr. Kr. nalazila se na području današnje Hrvatske, Bosne i Hercegovine, sjeverne Albanije, zapadne Mađarske, dijela Slovenije, istočne Austrije, cijele Crne Gore i zapadnog dijela Srbije.

Koga djavla onda traze Srbi ispod Siska 834 godine? Zasto Ljudevit bezi Srbima?

Moj ti je savet da malo smanjis sa svojim turbo-hrvatstvom posto ni mi ovde nismo sisali vesla, prijatelju. Uhvatio si se Dukljanina kao pijan plota i za nista drugo ne zelis da znas. A mi smo u okviru ove teme jos pre par godina govorili o tome kako ce se desiti upravo to i da ce Dukljanin biti jedini oslonac u vasim tvrdnjama.

Taj gen je pronadjen kod 3 Osoba. To ne znaci da iz tok kraja tice.

pa i kljosov je našao par haplotipova predaka R1a arijevskog na balkanu pa tvrdi da svi arijevci potječu sa balkana..ne vidim zašto to isto ne bi mogao tvrditi i nordtved za pretka dinarskog haplotipa......ako je to što govoriš istina.....

Pa arijevci imaju svoj izvor u istoku evrope i balkana oni su se mesali za tim kulturama. sta mislis odakle arijevci imaju njihov znak? jeli znas odakle swastika tice? njihova boginja se bila saraswati i oni su preuzeli balkansku veru o broju 3. ima jos jedna teorija. teorija da je ime hrvata (Haravaiti) tice od saraswati.

Croats as Hrvati, Haravaitii, Arachosians or Sarasvatians, descendants of the ancient inhabitants of the Harauti province & the Haravaiti or Sarasvati River. -
See more at: http://www.iranchamber.com/history/articles/common_origin_croats_serbs_jats.php#sthash.I0CbPBlH.dpuf

Movement arijca i pre iranskih plemena je od balkana/istocne evrope prema istoku.

Srbi (Serbloi) su potomci nekrštenih Srba, zvanih također bijeli, koji žive iza Turske na mjestu zvanom Boiki, gdje im je susjedna Franačka, kao i velika Hrvatska, nekrštena, također nazvana bijela, i u tom su mjestu, dakle, ovi Srbi živjeli od početka."

ali boiki odnosno ti znanstvenici koji se njima bave smatraju da su oni pleme bijelih hrvata odnosno kasnije nekih srba .....to su njihove službene tvrdnje.......e sada ako to doslovno shvaćaš samo kao geografski pojam onda primjećuješ da porfirogenet ne navodi da srbi dolaze iz bijele srbije već iz mjesta koje se kod njih zove boiki...prema tome bijela srbija ne postoji......

Ti verusjes 100% jednom pisaca koji je ziveo pre skoro 2hiljade godina? pa onda mozes i platonu verivato kada je prica o atlantis. gde su genetske dokaze?

Poslednja izmena:
Crvena Hrvatska je maštarija polupismenih poluidiota.

jašta....ti si to izgleda dokazao znanstveno utemeljenim činjenicama i radovima objavljenim u vodećim svjetskim znanstvenim časopisima......čestitam
Hrvat @
Moj ti savjet druze da pronadjes Jovana Deretica srpskog mitomana,pa onda nadjes i nekog bosnjackog mitomana pa raspalite do zore.pozeljna je i rakija :)...ovde su malo zayebaniji igraci da im proturas te fore.:)

Vucedol Kultura: 3000-2400bc

ne znam koji se točno haplotip vezuje za to razdoblje vučedola.....ovaj dinarski koji dolazi iz južne poljske vrlo vjerovatno nije u tom razdoblju u vučedolu jer je dosta mlad.....moguće R1a ali o tome malo znam pa da ne bubam....

Ko kaze da dolazi iz juzne poljske? moze i biti iz juzne ukraine? severne ruminije?
fakt je da je predak i2a din dosao za balkana i da su danasnje kulture koji nose I2a imaju kulturan link za neolithickim svetom na prostoru balkana/istocne evrope.

Jos nesto jako interesantno:

Folklore
A researcher notes similarities in folklore as well,
"There are old Croatian customs and national poems that have been cited as evidencing lingering traces of the fire and sun worship of the Iranians. Fire, the essence of human origin, the sun, and the great boiling cauldron around which the warriors spring in the age old kolo or circle dance
- See more at: http://www.iranchamber.com/history/..._serbs_jats.php#sthash.I0CbPBlH.Qwvu1O1c.dpuf

Kolo ima izvor iu Balkana! Na neolithickim keramikama cucuteni kulture se naslo slike zena koji su igrali kolo. Nastariji tocak je nadjen na prostoru vucedoslke kulture. Nastarija Kola su nadjena na tereroriji cucuteni triplian kulture.

3800bc
Pogledajte prilog 315103

jašta....ti si to izgleda dokazao znanstveno utemeljenim činjenicama i radovima objavljenim u vodećim svjetskim znanstvenim časopisima......čestitam

Ako insistiraš na znanstveno utemeljenim činjenicama onda daj neku znanstveno utemeljenu činjenicu, daj neki argument iza koga stoji neki pravi i objektivni znanstvenik, ja još nisam video da si citirao nekog pravog znanstvenika, osim popa koji poistovećuje Slovene i Gote.

što se tiče vikipedije ovo sa I1b stranice je preuzela wikipedija nedavno jer ja sam i na wikipediji tražio podatke o I2a1b i do prije pola godine toga nije bilo na wikipediji već samo na stranici I1b ali kako vidim to ima i na eupediji za haplogrupu I2a i još malo detaljnije.......

I2a1b3a-L147.2 nađi mi gdje se nalazi službeno taj haplotip odnosno pojašnjenje o istom...da vidim o čemu se radi..... sada je dinarski I2a1b1 službeno koliko ja znam......pa mi daj link da vidim o čemu se radi....

Službeno, da službenije ne može biti, je nomenklatura ISOGG (International Society of Genetic Genealogy). Dole ispod, pod spoilerom, imaš izvod iz ISOGG Y-DNA Haplogroup Tree 2013, i kao što vidiš, haplogrupa I2a1b3a-L147.2 je tu. Što se naziva "Dinaric" tiče, to je neslužbeni alias za I2a1b3a-L147.2 koji je uveo Ken Nordtvedt, jednostavnosti radi, a koji koristi i FTDNA. Ispod imaš i Nordtvedtovo stablo za haplogrupu I pa vidi da je sa "Dinaric" označena grana koja odgovara SNPu L147.2. Ako ti se neslužbeni naziv ne sviđa, ne moramo da koristimo "Dinaric", govorićemo I2a1b3a-L147.2, ali to je to isto.

[table="width: 1000"]
[tr]
[td][table="width: 400"]
[tr]
[td]
fsy3.jpg
[/td]
[/tr]
[/table][/td]
[td][table="width: 600"]
[tr]
[td]
lbzz.jpg
[/td]
[/tr]
[/table][/td]
[/tr]
[/table]
Citat Original postavio hrvat22 Pogledaj poruku

Potrošio si 24 poruke a da ništa konkretno nisi rekao. Ne znam po koji put kažeš: "genetika dokazala". Šta je to dokazano i gde su ti dokazi? Daj nam referencu bar na jednu znanstvenu publikaciju gde je dokazano nešto na šta ti želiš da se pozoveš, navedi nam bar jednog znanstvenika koji je to napisao i kaži gde je napisao, navedi nam bar jednu znanstvenu instituciju koja stoji iza toga. Sve što si do sada napisao je čista nebuloza.

Što se tiče "Crvene Hrvatske", evo ti šta o tome kaže Alekseev u knjizi koju sam ti ranije naveo (strana 355):

Племя дуклян возникло в результате смешения продвинувшихся на юг сербов с местными славянами. Любопытно, что в XII в. сербское Приморье, Дуклю и земли на юг до Диррахия именовали еще Червонной Хорватией (в отличие от собственно Хорватии – Белой). Название «Червонная» может восходить к древнему племени червян – легендарным предкам лендзян. Именно эти славяне ранее овладели Скодрой и Диоклеей и разорили их. Теперь же, после хорватского вторжения, они освободились от аварской зависимости. Под влиянием сербов дукляне заключили пакт с Ираклием, но в сербский племенной союз не вошли. В дальнейшем Дукля, при тесных связях с сербскими племенами, сохраняла полную независимость. В смысле этноса и языка дукляне были – или стали со временем – сербами. Различия в языке, духовной и материальной культуре незначительны во всем сербохорватском ареале. Правда, о единой средневековой народности на всем этом пространстве говорить до рубежа X/XI вв. трудно.

Poslednja izmena:
A Porfirogenit pre toga je belo na crno? Ili kako? Sta ti mislis... ko je mogao da ima bolja saznanja, jedan pop ili jedan Car o cijim se posedima u knjizi besedi?

porfirogenet je isto tako rekao crno na belo da su srbi ustvari robovi imperatora rimljana odnosno robovi i da su po tome dobili ime....drugo porfirogenet navodi da ste pokršteni iz rima.....prema tome zašto srbi nisu danas vjerni rimu.....

Koga djavla onda traze Srbi ispod Siska 834 godine? Zasto Ljudevit bezi Srbima?

pa gdje su onda srbi došli na balkan.....kod siska.....prvi glas.....sjeveroistočna bosna je blizu i moguće da je ljudevit tamo otišao.....

Poslednja izmena:
Ti verusjes 100% jednom pisaca koji je ziveo pre skoro 2hiljade godina? pa onda mozes i platonu verivato kada je prica o atlantis. gde su genetske dokaze?

ja nikom ne vjerujem..samo citiram porfirogeneta ili popa dukljanina koji spominju hrvate......to su faktičke činjenice.....genetika hrvata upravo potvrđuje porfirogeneta jer smješta izvorište dinarskog gena upravo u bijelu hrvatsku....južna poljska i to područje......jer mi nemamo ništa drugo relevantno o hrvatima iz tog doba da toliko detaljno piše o hrvatima....

Poslednja izmena:
Ko kaze da dolazi iz juzne poljske? moze i biti iz juzne ukraine? severne ruminije?
fakt je da je predak i2a din dosao za balkana i da su danasnje kulture koji nose I2a imaju kulturan link za neolithickim svetom na prostoru balkana/istocne evrope.

ja ti govorim o dinarskom haplotipu I2a1b kojeg nordtved za sada smješta u poljsku linearno oko središnjeg dijela visle u doba kada je tamo postojala bijela hrvatska......kada se to izmjeni onda ćemo o tome raspravljati..za sada je to tako....ti dokaži nekim službenim linkom suprotno i to ćemo morati poštivati....do tada južna ukraina..sjeverna rumunjska....nije relevantna...nema službenog dokaza....a o tezama ne želim govoriti......

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back