Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Шта си ти то, као, прочитао од Кортландта? Овде постави цитат где он говори о белој раси која је освојила свет.
Што се Греја тиче, он само може бити за подсмех, а доказати никада ништа неће успети.
Наравно да он то није рекао.
Расизам у германској исторографији је прикривен и ретко кад је директно видљив, али је присутанн.Понекад се код неког, мање вичног, он може и директно очитати, као у овом примеру:
"Ona je, ipak, Principa nazvala teroristom, rekavši da su to ljudi koji koriste nasilje da postignu svoje ciljeve, a atentator iz Sarajeva, prema njenim rečima "nije hteo da čeka da se stvari reše diplomatskim ili ustavnim putem".

"U svojoj knjizi sam ga opisala kao čoveka iz današnjeg egipatskog društva koji je došao iz ruralne i tradicionalne sredine. On je verovao u svoje ideje i bio je fanatik", navela je Mekmilanova. "
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=11&dd=07&nav_category=12&nav_id=774968

Poslednja izmena:
Ахиле, у том случају нам наведи редове у којима Ф. Кортландт износи свој прикривени, ретко дирекно видљиви, али присутни расизам који си успео препознати.

Као и обично, он ће рећи да је то већ наводио и да му не пада на памет да наводи поново. И када би се нашла каква залудна Мара да проталашка његове постове, највероватније не би нашла ништа од тих навода, а ако би и нашла нешто, у тим изворима које је он навео не би нашла ништа слично ономе што он тврди, јер је он, по свом старом обичају, или погрешно разумео то што је прочитао, или намерно погрешно интерпретира те изворе, или је пак нашао неког усамљеног јахача чије ставове само он цитира, јер их у научној јавности нико не узима за нешто превише озбиљно. Можда је ово задње и разумљиво - усамљени јахач, чије ставове нико нормалан на овом форуму не схвата озбиљно, тражи исте такве усамљене јахаче, научнике или "научнике" чије ставове мало ко озбиљан схвата озбиљно.

Poslednja izmena:
U svetu genetike, nijedna karta ne izdvaja Srbiju, kao ova.
Možda ovo nešto govori o vezama paleobalkanskih i baltičkih jezika, ili...
mtDNA-U4-map.jpg

I ova je zanimljiva:
http://www.eupedia.com/europe/maps_mtdna_haplogroups.shtml#H5 (mislim da ovde nedostaju podaci za Srbiju, barem nisu publikovani u http://www.poreklo.rs/2012/08/22/rasprostranjenost-mt-dnk-haplogrupa-u-jugoistočnoj-evropi/)
...
Some mtDNA links between Europe and Asia
http://dienekes.blogspot.com/2009/09/some-mtdna-links-between-europe-and.html
Mislim da ovo dosad nismo imali:
"U5a1 or U5a1a has also been detected in a Mycenaean from Bronze Age Greece. "
http://link.springer.com/article/10.1023/B:RUGE.0000048671.32870.cb

Poslednja izmena:
postoje indicije da epigenetske promene izazvane zivotnim uslovima mogu da dovedu do genetskih promena kada se dovoljna kolicina srodnih epigenetskih promena akumulira.

Iz razgovora sa prijateljicom iz londona koja se bavi mapiranjem epigentskog materijala i stvaranjem evropske epigenetske baze podataka.

Ako se ovo pokaze kao tacno, onda to znaci dovidjenja slucajnim mutacijama kao i trenutnom datiranju baziranom na istim...

Zdravo, ovo je interesantna tema i dinamična u smislu preobrata iz autohtonističke u slavensku teoriju porijekla i2a1b1, kao većinske y haplogrupe grupe kod južnih slovena. Mene interesuje informacija gdje je najbolje da se izvrši testiranje y haplogrupe i koji nivo testiranja bi bio optimalan.

Ja sam se konacno juce testirao, bio juce u Beogradu, i otisao do genetickog centra. Verovatno je na ftdna bolje zbog vise markera, ovde se odradi samo na 16 markera, ali mi bilo jednostavnije.

postoje indicije da epigenetske promene izazvane zivotnim uslovima mogu da dovedu do genetskih promena kada se dovoljna kolicina srodnih epigenetskih promena akumulira.

Iz razgovora sa prijateljicom iz londona koja se bavi mapiranjem epigentskog materijala i stvaranjem evropske epigenetske baze podataka.

Ako se ovo pokaze kao tacno, onda to znaci dovidjenja slucajnim mutacijama kao i trenutnom datiranju baziranom na istim...

није ми баш најјасније шта си хтео да кажеш? Ако се покаже тачним, случајне мутације неће постојати?

није ми баш најјасније шта си хтео да кажеш? Ако се покаже тачним, случајне мутације неће постојати?

Ne nego necemo vise imati ravnomernu distribuciju kroz vreme i prostor sto cini statistiku beskorisnom u odredjivanju starosti mutacija. Rekao sam postoji mogucnost, nista jos nije sigurno. Za sada znaju za sigurno da epigenetske promene izazivaju promene na rna ali jos nisu sigurni za dna...

Izvadio sam bazu porekla. Imam vrednost na marker 635 kojeg nema u bazi poreklo ?

Najvise se poklapam (13/15) sa likom Seputic Dalmacija katolik (nesvstan u cluster) i likom Klikovac (ne zna se odakle) a pripada u M458. Ali M458 L1029 ima na 391 vrednost 10, ja imam 11 tako da sumnjam da pripadam tom cluster-u.

i jos ovo :
Poređenje dobijenog haplotipa je rađeno sa Y haplotipovima iz baze www.yhrd.org, ali nije nađeno potpuno poklapanje ni sa jednim od prisutnih Y haplotipova. Utvrđeno je poklapanje sa dva Y haplotipa u Rusiji koji na lokusu DYS456 imaju alelnu varijantu 16, i sa po jednim Y haplotipom u Nemačkoj i Holandiji koji na lokusu YGATAH4 imaju alelnu varijantu 12.

Ne znam za program za izračunavanje podgrupa, ali možeš probati ovde:

http://www.familytreedna.com/public/r1a/default.aspx?section=yresults

To su rezultati testiranih preko Family tree DNA projekta, pa možeš polako da pokušaš pronaći bliske genotipe. Malo sporo i ubija oči, ali može se pokazati kao zlatni rudnik.
Možeš pokušati uneti sam svoje rezultate u www.yhrd. Meni su u rezultatima pronašli samo neke bliske haplotipe u Grčkoj, a kad sam ja uneo podatke u pretraživač pokazalo se da bliskih haplotipa ima i u južnoj i zapadnoj Hrvatskoj i u BiH.
Čestitam na rezultatima i sretna pretraga:bye:

Izvadio sam bazu porekla. Imam vrednost na marker 635 kojeg nema u bazi poreklo ?

Najvise se poklapam (13/15) sa likom Seputic Dalmacija katolik (nesvstan u cluster) i likom Klikovac (ne zna se odakle) a pripada u M458. Ali M458 L1029 ima na 391 vrednost 10, ja imam 11 tako da sumnjam da pripadam tom cluster-u.

Klikovac, Podgora i Orahovo (Kuči), ogranak Vujoševića iz grupe Djurdjevića - Mrnjavčevića, preselili se u Mahalu, Bijelo Polje, Berislavce, Goričani, Gostilj, Mataguže i Lajkovići (Zeta). Od njih su područni Radovići, a jedni u Vranjini na Skadarskom jezeru, drugi kod Nikšića i Ulcinja, Gusinju (kao Raodončić i Vujošević) u Vasojevićima i Srbiji kao: Milić, Kolašinu kao: Prelević, ima ih na Kosovu i Metohiji:

http://www.cgautentik.com/index_crnogorska_imena_prezimena_u_cg_k.php

Eto, dobio sam rezutlate, ja sam R1a ! zbog crnogorskog (ill kosovskog) porekla mog predaka koji se naselio u Sumadiji, nisam ocekivao tu hg.

Mladjo specijalistu R1a grupe, pomozi mi ako hoces da vidimo da li mozemo odrediti da li pripadam kojem cluster-u.

- - - - - - - - - -

Bas su bili brzi

Csetitke! :)

Stvarno su bili brzi!

- - - - - - - - - -

Klikovac, Podgora i Orahovo (Kuči), ogranak Vujoševića iz grupe Djurdjevića - Mrnjavčevića, preselili se u Mahalu, Bijelo Polje, Berislavce, Goričani, Gostilj, Mataguže i Lajkovići (Zeta). Od njih su područni Radovići, a jedni u Vranjini na Skadarskom jezeru, drugi kod Nikšića i Ulcinja, Gusinju (kao Raodončić i Vujošević) u Vasojevićima i Srbiji kao: Milić, Kolašinu kao: Prelević, ima ih na Kosovu i Metohiji:

http://www.cgautentik.com/index_crnogorska_imena_prezimena_u_cg_k.php

Zanimljivo ali svi nabrojani su testirani kaoE1b :)

- - - - - - - - - -

da li postoji neki program koji racuna mogucnost pripadnosti cluster-u?

mozes li da postavis haplotip ovde ili na moj PM?

Eto, dobio sam rezutlate, ja sam R1a ! zbog crnogorskog (ill kosovskog) porekla mog predaka koji se naselio u Sumadiji, nisam ocekivao tu hg.
Mladjo specijalistu R1a grupe, pomozi mi ako hoces da vidimo da li mozemo odrediti da li pripadam kojem cluster-u.
- - - - - - - - - -
Bas su bili brzi
Честитке.
Ово постаје занимљиво. Морамо знати подгрупу...
Сад ми је јасно, зашто си се толико трзао око Е1б, очекивао си ту групу. Признај :D
...
Не би било лоше да урадимо и тест мтДНА
Ја сам Х мтДНА, на жалост, не знам подгрупу. Иначе са И2а дин С.

Poslednja izmena:
Честитке.
Ово постаје занимљиво. Морамо знати подгрупу...
Сад ми је јасно, што си се толико трзао око Е1б, очекивао си ту друпу. Признај :D

Хвала, али и даље и не везано са моју групу ћу се трзати око Е1б.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back