Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trebao bi ovde da probas :

http://racialreality.110mb.com/subraces.html

Kosa ti je najrelativniji moguci parametar,(I sam primecujes da leti svetli,zimi postaje tamnija) tako da ona ne mora nista da znaci,mada moze da sugerise.
Imas ljudi koji imaju izuzetno Nordijske karakteristike lica a da imaju tamniju kosu i oci.

Na primer ovaj primerak Trondera - Hibrida izvorno Nordijskog,Corded Nordijskog i Brünn elementa :

p32f4.jpg

Elem mislim da bi trebali zasebnu temu da otvorimo o ovom pitanju da ovu ne bi spamali fenotipima.

Mozda vec znas, a mozda i nisi obratio paznju pa ti bude interesantno - u istocnoj Austriji (ukljucujuci i Bec) najzastupljenija haplogrupa sa oko 40% je R1a.
Sa druge strane iz istorijskih podataka je poznato da su tu oblast naselili Sloveni (najvecim delom u drugoj polovini 6.og veka), a oni su kasnije potpali pod uticaj Bavarske i preuzeli nemacki jezik.

Naravno da znam,bilo kakva negacija mesanja Germana i Slovena u oblastima Austrije i zapadne Nemacke je cista laz i prevara,te neki sovinisticki pogled na druge Evropske narode od strane kvazi geneticara i antropologa 18 i 19 veka.

Poslednja izmena:
Kako bi ste ovo okarakterisali ,kod mene u familiji dosta slicno izgledaju kao ovaj na slici ,samo je kod nas kosa 100% ravna ,inace ja mislim da sam neka mesavina zapadno evropskog i dinarskog...sve pohvale za temu ...????Ovo meni izgleda kao neki Dinarac ,ali pomesans a nekim zapadno evropskim ????
images

Poslednja izmena:
Trebao bi ovde da probas :

http://racialreality.110mb.com/subraces.html

Kosa ti je najrelativniji moguci parametar,(I sam primecujes da leti svetli,zimi postaje tamnija) tako da ona ne mora nista da znaci,mada moze da sugerise.
Imas ljudi koji imaju izuzetno Nordijske karakteristike lica a da imaju tamniju kosu i oci.

Na primer ovaj primerak Trondera - Hibrida izvorno Nordijskog,Corded Nordijskog i Brünn elementa :

p32f4.jpg

Elem mislim da bi trebali zasebnu temu da otvorimo o ovom pitanju da ovu ne bi spamali fenotipima.

Зашто да не, није ова тема место за то. Иначе за себе бих најпре рекао да сам онај Кордед(са њим имам највише сличности, мада и од Норика нисам далеко)

Ајде ти нама онда објасни, откуда Ј2 на местима где Турци никада нису ногом крочили? Погледај мало боље на карте.
Е није могла никако бити везана за Винчанску културу док је Ј2 доста озбиљнији кандидат за то поред европских И.
Иначе, моје је лично мишљење да је "арменоидност" код неких наших И2а2 настала управо мешањем са Ј2 који су постојали на Балкану. И сада се код нас могу видети девојке и жене које имају "арменоидни физиономско-фенитипски комплекс".

Нису је ширили Турци него Цинцари, односно Ромеји који су бежали од Османлија, и као фанариотима им је касније дата на управу Молдавија и Румунија..
То је све документовано.
Сигурно су неки отишли и даље на исток, али према овим мапама све је у том региону.

А сигурно да је и раније са упадима из Мале Азије ширена на Балкан, и даље,
са Персијом, са Византијом...

Poslednja izmena:
Chrommagus

Koliko ja znam ta Nordik - Dinarik varijacija je od strane jednog nemackog antropologa Viktora Lebtzelera :

"The Noric race was supposed to be a lighter sub-type of the Dinaric race.[2] The term derived from Noricum, a province of the Roman empire roughly equivalent to southern Austria. The term is not to be confused with Nordic."

Postoje dva osnovna dinarska tipa:svetli i tamni. Tamni tip se jos naziva i armenoidni a to je ono o cemu sam ja govorio. Vise sam nego siguran da je nastao kao posledica ukrstanja gena I2a2 sa zenama bliskim J2 pa i E1b. Ne treba smetnuti sa uma da su tamni geni DOMINANTNIJI (jaci su zbog toga sto su stariji i time stabilniji) i dovoljno je da se recimo svetlooki i svetlokosi covek ozeni sa crnokosom zenom pa da mnoge generacije posle toga budu tamnokose i tamnooke. Ukoliko se opet musko dete iz takvog braka ozeni sa crnokosom devojkom njihovo dete ce da bude jos vise nosilac genetika koja je bliza uticaju majke. Medjutim, i kroz 10 generacija tavkih brakova nije iskljuceno da se rodi dete sa svetlom kosom i ocima. Isto tako, ako neki juznjak ode u Svedsku i napravi dete, on ce da znatno doprinese povecanju procenta tamnokosih Svedjana.

Zanimljiv je i slucaj poznatog ruskog p Puskina ciji je deda bio crnac (a na dvor Petra I ga je doveo Hercegovac Sava Vladislavic). Potomci deda mrkalja su vec nadjeni kroz genetska istrazivanja ali zbog dominantnog mesanja sa svetlim zenama oni ni malo ne lice na crnce.

pushkin_a.jpg

mada se na njegovom portretu jasno vidi uticaj Afrike.

Ne treba smetnuti sa uma da su tamni geni DOMINANTNIJI (jaci su zbog toga sto su stariji i time stabilniji) i dovoljno je da se recimo svetlooki i svetlokosi covek ozeni sa crnokosom zenom pa da mnoge generacije posle toga budu tamnokose i tamnooke. Ukoliko se opet musko dete iz takvog braka ozeni sa crnokosom devojkom njihovo dete ce da bude jos vise nosilac genetika koja je bliza uticaju majke. Medjutim, i kroz 10 generacija tavkih brakova nije iskljuceno da se rodi dete sa svetlom kosom i ocima. Isto tako, ako neki juznjak ode u Svedsku i napravi dete, on ce da znatno doprinese povecanju procenta tamnokosih Svedjana.

Потпуно тачно, неки случајеве из моје породице то и потврђују.

А познат ми је и један случај других Срба из Крајине - два брата, један, рекао бих, нешто тамнија варијанта динарца док други изгледа као онај британски принц - риђа коса, наравно светао тен али и тамне очи. Док нико од родитеља не носи ни једне изразите карактеристике од двеју наведених.

Poslednja izmena:
Čitam ove gore varijacije na temu: Kako biti što plavlji ili kako što više ličiti na nordijca.
Iz vaših bi postova čovjek mogao napisati studiju klasičnog kompleksa niže vrijednosti.
Vladimir Dvorniković je u svojoj studiji Karakterologija Jugoslovena pisao da su kod dinarskog čovjeka crna kosa i crne oči uvijek bile na cijeni i tamo navodi čitav niz primjera iz poslovica i narodne poezije. Znači crnomanjasta osoba je bila ideal ljepote kod dinarca, a evo sad ovdje čitam da je ideal nešto sasvim drugo, nešto blisko Ničeovom ubermenschu i filmovima Leni Rifenštal...

Da se razumijemo i sam sam svjetlije kompleksije, ali zaista ne shvatam tu opčinjenost plavim ljudima...

Čitam ove gore varijacije na temu: Kako biti što plavlji ili kako što više ličiti na nordijca.
Iz vaših bi postova čovjek mogao napisati studiju klasičnog kompleksa niže vrijednosti.
Vladimir Dvorniković je u svojoj studiji Karakterologija Jugoslovena pisao da su kod dinarskog čovjeka crna kosa i crne oči uvijek bile na cijeni i tamo navodi čitav niz primjera iz poslovica i narodne poezije. Znači crnomanjasta osoba je bila ideal ljepote kod dinarca, a evo sad ovdje čitam da je ideal nešto sasvim drugo, nešto blisko Ničeovom ubermenschu i filmovima Leni Rifenštal...

Da se razumijemo i sam sam svjetlije kompleksije, ali zaista ne shvatam tu opčinjenost plavim ljudima...

Vidis, tu sam knjigu upravo hteo da pomenem kada sam pisao prethodni post ali sam nekim slucajem to izostavio )))))) Tamo je sve lepo objaasnjeno.

Mislim da se ne razumemo... ovde govorimo o mehanizmima (bolje reci, pravilima) o ukrstanju u genetici. Ja sam licno izrazito tamnokos sa smedjim ocima i drago mi je zbog toga. Kada sam bio klinac, bio sam dosta svetliji. Braca su mi bili plavusani a sada su tamno smedji. Uostalom. velika vecina zena voli tamnokose muskarce ;)

Sve je pocelo od toga kada sam objasnjavao povezanost podrucja sa izrazenijim procentom J2 i fenotipom koji iz njega proizilazi. U pitanju je tzv. armenoidni kompleks koji se kod nas dosta cesto srece. Jedno vreme su fizicki atributi tipa velikog nosa bili pripisivani uticaju Turaka a sada znamo da je ta populacija nastanjivala ove prostore dosta pre toga. Sada sam vise nego siguran da u fenotipu dinaraca vrlo veliku ulogu imaju zene koje su zivele sa J2 i E1b. Pre tog mesanja bili smo dosta svetliji.

To je smisao price, bar sa moje strane.

P.S. Da je svetla kosa neka prednost, ne bi nemice ostavljale svoje muzeve nemce i trcale da se udaju za Turcina.

BTW moja pokoja baba je imala alergiju na devojke sa svetlim ocima, pogotovu zelenim i uvek mi je savetovala da se "drzim podalje od tih zmijetina" :D

Ја сам опчињен плавим женама.:)(шта да радим људи, мислим није да не волим и ове друге али...)

Vidis, tu sam knjigu upravo hteo da pomenem kada sam pisao prethodni post ali sam nekim slucajem to izostavio )))))) Tamo je sve lepo objaasnjeno.

Mislim da se ne razumemo... ovde govorimo o mehanizmima (bolje reci, pravilima) o ukrstanju u genetici. Ja sam licno izrazito tamnokos sa smedjim ocima i drago mi je zbog toga. Kada sam bio klinac, bio sam dosta svetliji. Braca su mi bili plavusani a sada su tamno smedji. Uostalom. velika vecina zena voli tamnokose muskarce ;)

Sve je pocelo od toga kada sam objasnjavao povezanost podrucja sa izrazenijim procentom J2 i fenotipom koji iz njega proizilazi. U pitanju je tzv. armenoidni kompleks koji se kod nas dosta cesto srece. Jedno vreme su fizicki atributi tipa velikog nosa bili pripisivani uticaju Turaka a sada znamo da je ta populacija nastanjivala ove prostore dosta pre toga. Sada sam vise nego siguran da u fenotipu dinaraca vrlo veliku ulogu imaju zene koje su zivele sa J2 i E1b. Pre tog mesanja bili smo dosta svetliji.

To je smisao price, bar sa moje strane.

P.S. Da je svetla kosa neka prednost, ne bi nemice ostavljale svoje muzeve nemce i trcale da se udaju za Turcina.

BTW moja pokoja baba je imala alergiju na devojke sa svetlim ocima, pogotovu zelenim i uvek mi je savetovala da se "drzim podalje od tih zmijetina" :D

Meni su govorili da bezim od crnih ociju ko djavo od krsta ,kaze kad vids da su joj oci crne ko ugalj i da igraju ko na ulju ,bezi to nisu cista posla ;)

:D

Generalno slabo poznajem Mtdna tako da ti ništa ne mogu reći. Ako te dobro razumijem ti vjeruješ da je tamnoputost došla preko žena koje su prije toga živjele sa y dna E1b i J2 populacijom tj. da je jedan dio gena preko majki starosjedilačkog porijekla. Ne znam je li rađeno neko Mtdna istraživanje za naše prostore? Generalno malo se ljudi testira na Mtdna...

Generalno slabo poznajem Mtdna tako da ti ništa ne mogu reći. Ako te dobro razumijem ti vjeruješ da je tamnoputost došla preko žena koje su prije toga živjele sa y dna E1b i J2 populacijom tj. da je jedan dio gena preko majki starosjedilačkog porijekla. Ne znam je li rađeno neko Mtdna istraživanje za naše prostore? Generalno malo se ljudi testira na Mtdna...

Radila je Pericicka za Hrvatsku. Citao sam jedan tekst Kljosova na ruskom o N1c haplogrupi i o tome kako su oni od mongolskog naroda postali evropeidi i to zahvaljujuci mesanju sa evropeidnim zenama. Zena igra veliku ulogu u fenotipu jedinke. Apsolutno sam siguran da je za nas fenotip u mnogom odgovorna genetika doslovenskih stanovnika Balkana.

Radila je Pericicka za Hrvatsku. Citao sam jedan tekst Kljosova na ruskom o N1c haplogrupi i o tome kako su oni od mongolskog naroda postali evropeidi i to zahvaljujuci mesanju sa evropeidnim zenama. Zena igra veliku ulogu u fenotipu jedinke. Apsolutno sam siguran da je za nas fenotip u mnogom odgovorna genetika doslovenskih stanovnika Balkana.

Moguće...Kad spomenu N1c sad sam baš čitao interesantan tekst o Ruriku i njegovoj DNA. Zaključak je koliko vidim da je on ipak pripadao N1c i da je bio ugrofinskog porijekla.Evo teksta:
http://freepages.genealogy.rootsweb.ancestry.com/~mozhayski/teksty/ydna.html

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back