Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ili kako da objasnimo da se na prikazima kelta i ilira nalaze svarstike iz vince koje postaju svarog kao i arijanski simbol. ovo je ustvari najveca misterija i ko je resi resice srpsku zagonetku (ko smo sta smo i odakle smo i gde smo putovali i odakle se vracali).

evo slike

HallstattIllyrianCeltic.jpg

pogledajte ovo. kaže (Hallstatt) bronzani pojas, pa kaže keltski jer naravno svi znaju da je Hallstatt kultura keltska. na njemu kaže prikazana borba kelta i ilira.

problem je u nekoliko detalja:

1. oba suprotstavljena pesaka nose iste ilirske slemove i stitove.
2. jedan od tih pesaka nosi „celt” tip sekire koji je poznat iz irske a koji se podrazumeva kao keltski.
3. konjanik koji je u istoj vojsci sa keltskim pesakom, na konju ima svastiku, etrurski, slovenski arianski simbol?

u svakom slučaju izgleda da su po ovom nalazu kelti i iliri jedno te isto. gradjanski rat (po ko zna koji put)

ili ovo

Illyrian_shield.jpg

ilirski stit sa slovenskim (makedonskim) simbolom sunca

ako se postavi hipoteza da su kelti = iliri = srbi = zapadni sloveni = I* onda sve ovo nekako ima smisla.

samo laicka pretpostavka...

Poslednja izmena:
Ja sam sve bliži mišljenju da narod savremenih Srba genealoški ima vrlo malo veze sa Slovenima, tačnije meni se čini da imamo apsurdnu situaciju kao u Madjarskoj
gde su Madjari pretežno madjarizovani Sloveni, a Srbi su otprilike pretežno slovenizovani predsloveni. Manjinska vladajuća elita koja je vladala srpskim predslovenima.
E sad sigurno je da je narod savremenih Srba slovenizovan, ali se može postaviti pitanje naziva za Srbe koje je možda predslovenskog karaktera.
Jedno je jasno da je državni prostor srednjevekovne Raške naslednik državnog prostora antičke Gornje Mezije i Teme Sirmije.
Slovenski gen koji nalazimo kod savremenih Srba koji se poklapa sa genima kod Rusa, Ukrajinaca, Poljaka je ta manjinska vladajuća elita,
a sve ostalo je predslovenskog porekla (iliri, kelti, tračani, dačani...). Jedino se tu može postaviti pitanje kovanice SRBI i SRBIJA koje možda predslovensko nasledje.

Pitanje je koliki je odnos bio pre 500 a koliki pre 1500 godina.

Moguće je i da je bio drugačiji odnos, ali je teško poverovati da je taj odnos pre 500 ili 1500 godina bio drastično drugačiji. Da je bio, kako bi moglo da se dođe do sadašnjeg odnosa? Odnos 96:4 je ogroman. Do takvog odnosa bi se moglo doći samo ako bi ovi prvi pobili skoro sve ove druge, u šta ne verujem, jer su ta dešavanja ipak bila relativno skoro, dešavala su se u neposrednoj blizini onih koji su sve uredno beležili, pa čak i na njihovoj teritoriji, i ne verujem da bi masakr takvih razmera ostao nezabeležen. Ostaje, dakle, da je ovih drugih već tada bilo veoma malo. Ako su se pre 1400-1500 godina narodi na Balkanu smešali, postavlja se pitanje šta je to kasnije moglo da se desi toj mešavini što nije mnogo negativno uticalo na I2a1-Dinaric, a veoma negativno je uticalo na I2a1 koji nisu Dinaric, a opet, nije mnogo negativno uticalo na E-V13. Ima puno pitanja, ovo je tek početak, puno toga tek treba da se rešava.

Kako se haplogrupe i raznovrsnost istih i danas mijenjaju možete pročitati na: http://www.hercegovina.info/vijesti...na-iz-srbije-traze-seks-u-hrvatskoj#news_view

Pretpostavimo da varijansi novokompomovanih Srba uz Hrvatske galebove doprinose i Češki,Poljski i ini turisti..
Ovaj Članak nam pokazuje da se genetska slika balkana mijenja i dan danas .I tako ce biti dok bude svita.

Mi ovde raspravljamo o ozbiljnim stvarima, a ti nam podmećeš neke gluposti iz žute štampe. Sramota!!!

Moguće je i da je bio drugačiji odnos, ali je teško poverovati da je taj odnos pre 500 ili 1500 godina bio drastično drugačiji. Da je bio, kako bi moglo da se dođe do sadašnjeg odnosa? Odnos 96:4 je ogroman. Do takvog odnosa bi se moglo doći samo ako bi ovi prvi pobili skoro sve ove druge, u šta ne verujem, jer su ta dešavanja ipak bila relativno skoro, dešavala su se u neposrednoj blizini onih koji su sve uredno beležili, pa čak i na njihovoj teritoriji, i ne verujem da bi masakr takvih razmera ostao nezabeležen. Ostaje, dakle, da je ovih drugih već tada bilo veoma malo. Ako su se pre 1400-1500 godina narodi na Balkanu smešali, postavlja se pitanje šta je to kasnije moglo da se desi toj mešavini što nije mnogo negativno uticalo na I2a1-Dinaric, a veoma negativno je uticalo na I2a1 koji nisu Dinaric, a opet, nije mnogo negativno uticalo na E-V13. Ima puno pitanja, ovo je tek početak, puno toga tek treba da se rešava.

Zašto teško?
Ako je pre 1500 g bio jedan Din S muškarac (danas 3/4 od svih Dinaric), a neka je bilo 10000 onih koji nisu dinaric, koliki je odnos?

Poslednja izmena:

Po meni je odgovor prost. Predsloveni su naseljavali sve prostore, a Sloveni samo plodne ravnice, doline i važna raskršća.
U svim mogućim ratovima ginula je otprilike samo ta mešavina predslovena i slovena iz plodnih ravnica, dolina i važnih raskršća.
Kada se sve smirilo, gorštaci među kojima je bilo slabo slovena spustili su se u zapustele plodne ravnice, doline i važna raskršća.
Cela centralna srbija je naseljena gorštacima iz dinarskog, hercegovačkog i crnogorskog krša.

Po meni je odgovor prost. Predsloveni su naseljavali sve prostore, a Sloveni samo plodne ravnice, doline i važna raskršća.
U svim mogućim ratovima ginula je otprilike samo ta mešavina predslovena i slovena iz plodnih ravnica, dolina i važnih raskršća.
Kada se sve smirilo, gorštaci među kojima je bilo slabo slovena spustili su se u zapustele plodne ravnice, doline i važna raskršća.
Cela centralna srbija je naseljena gorštacima iz dinarskog, hercegovačkog i crnogorskog krša.

Dinarci su po definiciji gorštački narod.

Nisi mi jasan. Kako je onda slovenski I2a1-Dinaric mogao da poraste do 96%, a da se "gorštački" I2a1-neDinaric smanji na 4%? Jedino ako ne misliš da I2a1-Dinaric nije došao sa Slovenima već da je starosedelački, ili da su Sloveni sa I2a1-Dinaric starosedeoci, sa čime se ja u ovom trenutku ne slažem, jer trenutno ima suviše malo naučnih činjenica koje idu u prilog tome, i neuporedivo više činjenica koje idu u prilog mišljenju da je I2a1-Dinaric na Balkan došao sa Slovenima.

Osim toga, pitanje je kad je, odakle i u kojim pravcima prodirala nova I2 Din, bez obzira na varijansu nekoliko pretpostavljenih primeraka prethodnika su nađeni u Nemačkoj a ne u Pripjatu.Ne mora varijansa da bude odlučujući faktor u pronalaženju prvog staništa cele haplogrupe, naime kada se desi mutacija ona može da bude negativne ili pozitivne konotacije, degeneracija ili prilagođavanje na novi vid života, sparivanje sa novom ženskom haplogrupom. Varijansa pokazuje da se tu odigrala hiperprodukcija u jednom određenom vremenu a ne da je odatle sve krenulo. Ne znam zašto se ovde govori samo o jednom čoveku kad je moguće da je tada već postojalo 100.000 ili 500.000 ljudi sa novom haplogrupom kada je jedno pleme odlučilo da ode na severoistok. Isto tako u pretpostavljeno vreme doseljavanja na Balkan, haplogrupa je bila stara preko 1000 godina. Drugo, dobro znamo iz istorije da je ova haplogrupa raširena u poslednjih 600 godina po Balkanu iz jednog centra a mutacija koja je novija odigrala se upravo u to vreme, dakle ne bez razloga nego zbog nekog faktora. U toj mutaciji bio je samo jedan čovek, vidi koliko ih danas ima.
Kad pogledaš istoriju poslednjeg veka, ispada da je cela uža Srbija potomak dezertera iz Prvog svetskog rata.

Poslednja izmena:
Kako se haplogrupe i raznovrsnost istih i danas mijenjaju možete pročitati na: http://www.hercegovina.info/vijesti...na-iz-srbije-traze-seks-u-hrvatskoj#news_view

Pretpostavimo da varijansi novokompomovanih Srba uz Hrvatske galebove doprinose i Češki,Poljski i ini turisti..
Ovaj Članak nam pokazuje da se genetska slika balkana mijenja i dan danas .I tako ce biti dok bude svita.

"Rođeni sam mostarac, po struci "konobar" i radim sezonski po Dalmaciji par ljetnih mjeseci, dok ostakak godine odmaram. O orgijama na koje dolaze žene i djevojke iz Srbije na Jadran mogao bih nekoliko knjiga napisati. Za vrijeme svog "rada" na obali upoznao sam na desetke žena iz Srbije i sa većinom od njih sam imao seksualni odnos. Nerijetko su neke od njih nakon mene seks tražile i sa mojim prijatelja sa kojima radim. Najnapaljenije su žene iz Novog Sada i Beograda, dok su one iz unutrašnjosti hladne kao gemišt, ali to im ne smeta da mijenjaju partnere kao neko čarape. Osobno sam prije par godina slušao priču dvije studentice iz Beograda kako se hvale da su za vrijme ljetovanja u Makarskoj spavale sa dvadesetak različitih partnera, i neću nimalo slagati kada kažem da su cijelo ljetovanje provele na leđima, te da nisu ni vidjele mora i plaže".

:rotf:
koji su ovo pacenici pisali. Kada te pucaju kompleksi onda na rad dolaze ovakve lovacke price.

Mogu i ja iz prve ruke da posvedocim o casti i moralu hrvatia ali bi se radije suzdrzao :hahaha:

Zašto teško?
Ako je pre 1500 g bio jedan Din S muškarac (danas 3/4 od svih Dinaric), a neka je bilo 10000 onih koji nisu dinaric, koliki je odnos?

Ili se nisi dobro izrazio, ili pogrešno rezonuješ. I2a1-DinS čini 3/4 svih I2a1-Dinaric samo na ovim našim prostorima. Gledano na nivou čitave Evrope, I2a1-DinN (koji nije DinS) je daleko, daleko brojniji od I2a1-DinS. Na ovim našim prostorima su I2a1-DinS brojniji iz dva razloga. Prvo, jer se desilo da se iz naroda u kome je bilo dosta I2a1-Dinaric na Balkan doselilo pleme u kome je preovladavao I2a1-DinS. Drugo, jer se opet desilo da je I2a1-DinS na Balkanu brže rastao od I2a1-DinN koji nije DinS. Jasno je da se odnosi menjaju, ali ja pokušavam da vas navedem na to da razmislite koliko je mnogo 96%, odnosno koliko je malo 4%, i koliko je teško da se u nekim manje-više normalnim uslovima dođe do tog odnosa.

ili kako da objasnimo da se na prikazima kelta i ilira nalaze svarstike iz vince koje postaju svarog kao i arijanski simbol. ovo je ustvari najveca misterija i ko je resi resice srpsku zagonetku (ko smo sta smo i odakle smo i gde smo putovali i odakle se vracali).

evo slike

HallstattIllyrianCeltic.jpg

pogledajte ovo. kaže (Hallstatt) bronzani pojas, pa kaže keltski jer naravno svi znaju da je Hallstatt kultura keltska. na njemu kaže prikazana borba kelta i ilira.

problem je u nekoliko detalja:

1. oba suprotstavljena pesaka nose iste ilirske slemove i stitove.
2. jedan od tih pesaka nosi „celt” tip sekire koji je poznat iz irske a koji se podrazumeva kao keltski.
3. konjanik koji je u istoj vojsci sa keltskim pesakom, na konju ima svastiku, etrurski, slovenski arianski simbol?

u svakom slučaju izgleda da su po ovom nalazu kelti i iliri jedno te isto. gradjanski rat (po ko zna koji put)

Slem-ilirsko-grcko-tipa-za-carousel_960x332.jpg

Ovakav šlem je pronadjen u Ražani kod Požege.

Kakvi sada bre predsloveni sa haplogrupom koja ima najstarijeg pretka od pre 2000 godina?!

Jedva da doticu do Slovena

Kad pogledaš istoriju poslednjeg veka, ispada da je cela uža Srbija potomak dezertera iz Prvog svetskog rata.

Malo si ga preterao sa ovim "dezertera". Bilo je i poštenih ljudi koji nisu učestvovali u Prvom svetskom ratu, a i država je, bez obzira na to što je bilo veoma teško vreme, vodila računa o nekim opštim vrednostima. Moj deda je učestvovao u svim Balkanskim ratovima, gde je zaradio i medalju za hrabrost. Kada je došao Prvi svetski rat, on je neposredno pre toga dobio dvoje male dece i kao hranilac porodice nije mobilisan. Eto, i to se tada radilo!

Sa dolasko Rimljanja nastao je totalni karambol. Genocid, raseljavanja, vraćanja...
Usko grlo za Dinaric, moga bi biti sukkob Boja i Burebiste.
Moguće da su Rimljani u jednom trenutku oterali veći deo Din N -a sa iz centralnog Ballkana, ali ne verujem da je daleko putovao, pre nego što se vratio. Tim pre što je to tada bila mlada i malobrojna populacija (po nekoim računicama tek nastala).

Ili se nisi dobro izrazio, ili pogrešno rezonuješ. I2a1-DinS čini 3/4 svih I2a1-Dinaric samo na ovim našim prostorima. Gledano na nivou čitave Evrope, I2a1-DinN (koji nije DinS) je daleko, daleko brojniji od I2a1-DinS. Na ovim našim prostorima su I2a1-DinS brojniji iz dva razloga. Prvo, jer se desilo da se iz naroda u kome je bilo dosta I2a1-Dinaric na Balkan doselilo pleme u kome je preovladavao I2a1-DinS. Drugo, jer se opet desilo da je I2a1-DinS na Balkanu brže rastao od I2a1-DinN koji nije DinS. Jasno je da se odnosi menjaju, ali ja pokušavam da vas navedem na to da razmislite koliko je mnogo 96%, odnosno koliko je malo 4%, i koliko je teško da se u nekim manje-više normalnim uslovima dođe do tog odnosa.

potvrdjujem
sve pravilno

:rotf:
koji su ovo pacenici pisali. Kada te pucaju kompleksi onda na rad dolaze ovakve lovacke price.

Mogu i ja iz prve ruke da posvedocim o casti i moralu hrvatia ali bi se radije suzdrzao :hahaha:

E al nije daleko od istine. Znam sta rade po Grckoj i Turskoj, to je katastrofa. Po 5-6 za vece cak u dosta slucajeva... To tako ide od srednje pa na dalje. Znam dosta bitches i to je standard u Srbiji. Nekad mislim da vecinu prvo pokose Grci i Turci pa onda za ostale sta ostane kad se vrate kuci :D Masovna pojava, vise od pola njih.

veza sa Keltima, prvenstveno Galima je postojala sto se moze videti po ostacima zajednickih reci. Tome sam i ja sve skloniji u poslednje vreme.

Medjutim, kako Din-S, tako ni Din-N se slabo uklapaju u tu pricu sa svojom staroscu.

Ja upravo starost haplogrupa vidim kao najneizvesniju stvar u GG. Imaš, na primer, onaj rad Kljosova gde je izračunao da se R1a1 pojavila na Balkanu pre oko 12000 godina, a potom je u drugom radu radio sa većom rezolucijom i došao do 9000 godina. Zato mi se čini da je to prilično osetljiva stvar gde sa malom promenom nekog parametra krajnji rezulltat može mnogo da se promeni (matematičkim jezikom, sistem je nestabilan). Nisam zalazio u detalje, ali čini mi se i da Nordtvedt i Klyosov koriste drugačije metode za računanje starosti mutacija. Možda će neka nova izračunavanja doći do drugačijih starosti i možda će se to bolje uklapati. Videćemo! Čekamo!

Ajde obrazloži mi te manje-više normalne uslove. I recimo, koliko je lako u manje-više nenormalnim uslovima dvadesetog veka da Srbi postanu manjinski narod u Bosni.

Kad kažem "manje-više normalni uslovi" mislim "bez klanja". A u ovom slučaju koji ti pominješ, klanja je, na žalost, itekako bilo. I to ne samo klanja, već i masovnih migracija koje su time izazvane. Koliko je samo Srba Nedić dočekao na Drini i zbrinuo u Srbiji? I koliko su Srba komunisti iz BiH preselili u Srbiju, dali im napuštena ili oteta imanja, postavili ih na položaje da motre na "četnike" iz Srbije itd., čime su njima učinili dobro, ali su perfidno promenili etnički sastav u BiH.

Ali, i pored toga, odnos se nije toliko drastično promenio. Ja sam govorio o odnosu 96:4 i koliko je to teško postići, a ne o odnosu 60:40.

Poslednja izmena:
E al nije daleko od istine. Znam sta rade po Grckoj i Turskoj, to je katastrofa. Po 5-6 za vece cak u dosta slucajeva... To tako ide od srednje pa na dalje. Znam dosta bitches i to je standard u Srbiji. Nekad mislim da vecinu prvo pokose Grci i Turci pa onda za ostale sta ostane kad se vrate kuci :D Masovna pojava, vise od pola njih.

Da li stvarno mislis da su ostale bolje?
Bar bi u svabiji trebao da znas kako stoje stvari. Bitches je uvek bilo i bice ih. Jedino je problem sto se nadju neizivljene mudrese tipa onog konobara koji pocnu da pletu lovacke price. Ispada da su sve bitches osim hrvatica a ja dobro znam da one u tome uopste ne zaostaju. Sve je to produkt zenske emancipacije povezane sa potosackim mentalitetom koji diktira neumereni hedonizam u svemu i svacemu. Nastavi li covecanstvo ovim putem, doci cemo u situaciju slicnu opisanoj u Sodomi i Gomori.

Nije tajna za drustvene nauke da neumereno praktikovanje seksa za sobom povlaci sve vece i vece perverzije i na kraju se sve zavrsava totalnim moralnim krahom a taj krah za sobom povlaci i krah celokupne civilizacije (sto se recimo desavalo sa Rimom).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back