Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ultrasdm

sta ti to znaci tamniji? jel ti samo plavokose i plavooke smatras evropljanima?

berberi su pripadnici bele rase jako cesto opisivani kao veoma slicni ircima.

Значи да су тамнији од Срба а светлији од Етиопљана.
Уколико су Бербери сродни ирцима морали би да буду Р1б, а у Мароку данас имаш 80 посто е хаплогрупе.

nenade ja mislim da su germani ustrvari potomci berbera koji su kolonizovali zapadnu evropu. idi na temu o berberima i procitaj sta tamo pise, mozda primenis misljenje.

a vandali nisu bili germansko vec slovensko pleme. o tome je jako puno pisano na serbian kafeu.

takodje ako te interesuje veza baltickih i balkanskih srba postavio sam linkove do jako kvalitetnih diskusija na temi Lužički Srbi i Balkanski Srbi

Нисам сигуран да лису Германи или Словени, али највероватније су имали Р1а, јер је и данас у Тунису где су Вандали скончали има 4-5 посто. Има и мало Г групе од Алана Вандалских савезника.

nenade

odakle tebi ovo. vidi se da ne znas kakvi su nam bili preci. ne osvaja se skoro cela evroazija ako nisi agresivan.

a vandalizam je jako nov izraz, nije ni par stotina godina star.

Preporučujem vam da potražite i pogledate emisuju o Vandalima iz serije o varvarima, koju je radila Nacionalna geografija (a takođe i ostale emisije iz te serije), Tu će te videti da varvari uopšte nisu onakvi kakvim su ih Rimljani predstavili, a to posebno važi za Vandale. Vandali su osvojili Rim, ali u Rimu ništa nisu srušili ni uništili, sve su to Rimske laži, kao i najveći deo istorije koju su pisali oni i njihovi naslednici. Vandali su Rim srušili ekonomski, kada su osvojili njihovu najbogatiju provinciju - Kartaginu. A Rimljane (kao i njihove naslednike) to najviše i boli.

Pogledajte emisuju, da ne prepričavam. Ima je na YouTube, tražite Barbarians - The Vandals.

Poslednja izmena:
to sto u maroku trenutno preovladava e1b a u irskoj r1b to samo znaci da su i jedni i drugi pretrpeli invazije koje su promenile genetski sastav stanovnistva. pogledaj kosovo gde je sad potpuno promenjena geneteska slika stanovnistva.

postavio sam na temi o berberima link do knjige jednog irca o severno africkom korenu starih "gael" iraca. ja mislim da je interesantno. sve radjeno mnogo pre genetike i bazirano na lingvistici kulturi i arheologiji

a da li znate da je I2a u irskoj 15.4 posto

Preporučujem vam da potražite i pogledate emisuju o Vandalima iz serije o varvarima, koju je radila Nacionalna geografija (a takođe i ostale emisije iz te serije), Tu će te videti da varvari uopšte nisu onakvi kakvim su ih Rimljani predstavili, a to posebno važi za Vandale. Vandali su osvojili Rim, ali u Rimu ništa nisu srušili ni uništili, sve su to Rimske laži, kao i najveći deo istorije koju su pisali oni i njihovi naslednici. Vandali su Rim srušili ekonomski, kada su osvojili njihovu najbogatiju provinciju - Kartaginu. A Rimljane (kao i njihove naslednike) to najviše i boli. Pogledajte emisuju, da ne prepričavam. Mislim da sam je video na YouTube.

Mnoge stvari o rimu su nastale u doba renesanse i kasnije ... Mada Vandalima je nesto prekurcilo i otisli pred Rim i udarili im siege i kasnije osvojili i otisli kuci. Iako je to drskost i neprihvatljivo, a opet razumljivo oni su zbog toga opisani kao neko ko je neotesani primitivac koji sem meterijalnog nema druge osecaje i kulturu kao ni postovanje.

Juu koje su ovo bolesti po ovim kartama... Ovo je kao da su nekom klincu od 15 godina napunili usi neki fanatici pa je uzeo da crta ovo bazirano na glasinama i glupostim koje je cuo a da pri tom ni jedan istorijski izvor ili nesto ne procita i informise se bar osnovne stvari.

Ako ovaj lik nije klinac, onda je infantilac sa nekim kompleksima teskim...

boli istina a ??
samo ne znam koja, da su DANAŠNJI bosanski srbi porijeklom vlasi, koji su zbog iste pravoslavne religije posrbljeni krajem 19.vijeka
ili te boli istina što su vas turci protjerali sjeverno iz "srca srbije", a trebate im reći hvala, dobrr je što ide ova serija Sulejman Veličanstveni, gdje je svako mogao vidjeti da su vam 1531. Beograd od madžara oteli turci, nikad vi ne došli do Beograda sami po sebi, i trebate im reći hvala što su vas "preselili" sjevernije, prema Beogradu u semdervskom pašaluku, jer bi ostali u Raškoj do dan danas...jel te ova istina boli

to sto u maroku trenutno preovladava e1b a u irskoj r1b to samo znaci da su i jedni i drugi pretrpeli invazije koje su promenile genetski sastav stanovnistva. pogledaj kosovo gde je sad potpuno promenjena geneteska slika stanovnistva.

postavio sam na temi o berberima link do knjige jednog irca o severno africkom korenu starih "gael" iraca. ja mislim da je interesantno. sve radjeno mnogo pre genetike i bazirano na lingvistici kulturi i arheologiji

a da li znate da je I2a u irskoj 15.4 posto

Te mutaije su stalne, ne moze neko da bude jedna haplogrupa i dodje osvajac i op promeni ti se odjednom. Vidim da ljudi imaju takvu ideju. To se prenosi. Znaci ne moze da se menja invazijama u smislu istih ljudi i porekla. Tako da "trenutno" preovladava ali oni su Irci po poreklu ne znaci nista.

Eto sa Kosovom na primer. Oni su bili Srbi ali su invaziju napravili Siptari i sad jeste trenutno tu siptarski DNA ali oni su Srbi. Znaci, cek postoje neke linije, migracije i konkretni podaci, kolje su ljudi racunali i ispitivali. Ako su E1b, onda nemaju veze sa Ircima. Simple as that :D

boli istina a ??
samo ne znam koja, da su DANAŠNJI bosanski srbi porijeklom vlasi, koji su zbog iste pravoslavne religije posrbljeni krajem 19.vijeka
ili te boli istina što su vas turci protjerali sjeverno iz "srca srbije", a trebate im reći hvala, dobrr je što ide ova serija Sulejman Veličanstveni, gdje je svako mogao vidjeti da su vam 1531. Beograd od madžara oteli turci, nikad vi ne došli do Beograda sami po sebi, i trebate im reći hvala što su vas "preselili" sjevernije, prema Beogradu u semdervskom pašaluku, jer bi ostali u Raškoj do dan danas...jel te ova istina boli

Ja ne znam o cemu pricas, nisam ziveo u doba Sulejmana velikog i nisam ucestvovao u tim dogadjajima. Tako da ne znam zasto mi se obracas kao da jesam. Ti ako zivis u doba Sulejmana u glavi i u imaginarnom osmanlijskom sultanatu to je vec materijal za psihijatra.

Mada Vandalima je nesto prekurcilo i otisli pred Rim i udarili im siege i kasnije osvojili i otisli kuci.

Pa i o tome govore u emisiji. Pojednostavljeno, Vandalski kralj je oženio sina u Rimu, za kćer ili sestru imperatora i kada je imperator svrgnut, poslao je vojsku na Rim da spasi sina. To su uradili i vratili se, Rim ništa nisu dirali. Koliko se sećam, tako je bilo. Pogledajte!

Pa i o tome govore u emisiji. Pojednostavljeno, Vandalski kralj je oženio sina u Rimu, za kćer ili sestru imperatora i kada je imperator svrgnut, poslao je vojsku na Rim da spasi sina. To su uradili i vratili se, Rim ništa nisu dirali. Koliko se sećam, tako je bilo. Pogledajte!

Bitno je neko od tih plavih sa severa uništio Rim i uveo nas u srednji vek

za ljibitelje reci vlah

http://en.wikipedia.org/wiki/Walhaz

germanski (saksonski) izraz koji znaci "stranac" i upotrebljavan je za sve sto je bilo juzno od danske.

prije par desetina stranica, moji prvi postovi, objašnjavao pojam vlah
najjednostavnije, svi starosjedioci na Balkanu koje su ZATEKLI slaveni prilikom doseljavanja i koji NISU pričali slavenskim jezikom i koje su oni nazivali vlasima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back