Kaludije Gotski se uvredio kada sam tražio da mi navede izvor koji ukazuje na to da je Kostantin ubi potomstvo Licinija.
A kontekst je povezivanje raseljavanje Tribala, posle poraza Konstatina, na područje Travunije. Odnosno to što se u rodoslovima Nemanjići povezuju sa potomstvom Licinija.
Naravno da ove rodoslove ne treba bukvalno shvatiti.
Zna se da je Konstantin naredio ubistvo Licinijevog sina (postoji teza da se spasio). Međutim
"Zabeleženo je da se Licinije od svih tetrarha, koji su u tom surovom dobu morali da se bore za opstanak na carskom tronu, izdvajao po svojoj nečasnosti, svireposti i prevrtljivosti. Istoričari su posebno osuđivali njegovu pohotljivost. U literaturi se neizbežno ističe da uprkos dubokoj starosti (oko 75 godina)"
Šta mislite koliko danas imamo njegovih potomaka. A i izgleda kao atlanski mediteranac.
Pogledajte prilog 253876Pogledajte prilog 253877
http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:279781-Vladar-srpske-loze
Zar genetička generalogija ne tvrdi da dvojica od deset Srba (ali i Hraa i Bosanca i Crnogorca...) ne vode poreklo od jednog čoveka koji je živeo na početku prvog milenijuma.
Ako mene pitate ko je taj čoovek, ovo je glavni kandidat (ili njegov deda, čukundeda...)