Генерални штрајк!

Izvini, ali čemu sad odjednom ni iz čega Đilas XD
Mislim da kolega Kežual nije u stanju da procesuira dešavanja dovoljno brzo kako bi ostao u toku.
Od Đilasa kao argumenta odustao je i sam Vučić, pa je, u pokušaju pronalaska efikasnijeg spina, u samo nedelju dana plasirao priču o lojalistima, NIS-u, referendumu i stvaranju novog pokreta. Protestu pokazuju da ništa od toga ne vredi i nije bitno, a i objektivno nije bitno.

Nisam siguran da sam razumeo šta želiš da kažeš.

Kada sam rekao da ne treba da nas zanima, govorio sam o opozicionim poslanicima. Srpska opozicija je bedna, jalova, neiskusna, nikakva,...

Nema smisla osloniti se na nju. Treba uzeti stvari u svoje ruke.
Ali to je zakon rulje, rasulo, anarhija.
Demokratija je kad izabereš predstavnike koji će u tvoje ime (u ime tvojih interesa) da se u skjupštini "kolju" sa onima koji hoće drugačije.

Ali to je zakon rulje, rasulo, anarhija.
Demokratija je kad izabereš predstavnike koji će u tvoje ime (u ime tvojih interesa) da se u skjupštini "kolju" sa onima koji hoće drugačije.

Zašto je protest "zakon rulje"?

Zašto ja da izaberem predstavnika ako u izboru ne postoji niko ko će se boriti u moje ime ili u ime mojih interesa; ako nema poverenja u izborni proces ili političku garnituru?

Izbori su u Srbiji poprilično nebitni. Otprilike se suštinski gotovo ništa ne odlučuje na njima.

Нови Сад је у Војводини. Војводина је аутономна покрајина са локалном владом. Какве везе има Вучић са тиме и зашто демонстрације у Београду да ометају радни народ да иде својим послом?

Нови Сад је у Војводини. Војводина је аутономна покрајина са локалном владом. Какве везе има Вучић са тиме и зашто демонстрације у Београду да ометају радни народ да иде својим послом?
Vojvodina je deo Srbije ako nisi znao.

Zašto je protest "zakon rulje"?

Zašto ja da izaberem predstavnika ako u izboru ne postoji niko ko će se boriti u moje ime ili u ime mojih interesa; ako nema poverenja u izborni proces ili političku garnituru?

Izbori su u Srbiji poprilično nebitni. Otprilike se suštinski gotovo ništa ne odlučuje na njima.
зато што се те ствари решавају у Скупштини а не на улици. Зна се процедура шта се како ради. Имамо судство, имамо правни систем.
А ово што се ради је опозиција која користи приглуп незадовољан народ за своје политичке циљеве јер другачије не може да се дочепа власти.

Vojvodina je deo Srbije ako nisi znao.
Рекох, аутономна покрајина. А то значи да имају своје законе специфично за ту покрајину. Дакле, све политички се разрешава у Новом Саду, па и та надстрешница.

зато што се те ствари решавају у Скупштини а не на улици. Зна се процедура шта се како ради. Имамо судство, имамо правни систем.
А ово што се ради је опозиција која користи приглуп незадовољан народ за своје политичке циљеве јер другачије не може да се дочепа власти.
Nad skupstinom je izvrsen drzavni udar, tacnije preko te skupstine je izvrsen drzavni udar od strane Ane Brnabic pre mesec i po dana.

Рекох, аутономна покрајина. А то значи да имају своје законе специфично за ту покрајину. Дакле, све политички се разрешава у Новом Саду, па и та надстрешница.
Ako imaju zakone zasto ikebana Zagorka Dolovac cuti, ona je Novosadjanka i tamo radi?

Ja u principu na izborima nikada ni ne glasam, jer su kod nas poprilično besmisleni.

Sve stvari treba rešavati građanskim protestima, blokadama i pritiscima kroz vidove građanske neposlušnosti, blokade i slično, zato što je to jedini način da se išta u ovoj državi promeni.

Vučićeva vlast je prilično bezbedna. Niko od njih se nije uplašio za svoje stolice, da će oni leteti sa tih pozicija. Naprotiv, ovi protesti su ih uplašili jer su stvorili dojam da će možda morati konačno da rade svoj posao.

Naše institucije su prilično bedne. Država, sa izuzetkom pojedinih elemenata, suštinski ne funkcioniše uopšte normalno, zato što su se oni koji drže poluge vlasti toliko osilili da smatraju da im niko ne može ništa i da stoga imaju pravo da se i bukvalno iživljavaju do mile volje i da mogu da se izvuku sa praktično svačim, uključujući čak i krivičnim delima.

Zato je ovolika pompa i strah od ovih protesta; jer je panika od toga da će nešto morati da se menja i da će oni koji su zaposleni i svoju platu od poreskih obveznika primaju, morati da možda i da je zarade.

Back