Generalna diskusija, noviteti, nemačka vs japanska auto industrija i slično

Ko je bolji?

• Švaba

• Japanac

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Problem je mnogo kompleksniji nego sto laicima deluje. Moze da se razvije model koji ce biti priblizno tacan, ali ima tu jedna zackoljica, jer ni u kom slucaju dva automobila nisu presla apsolutno jednaku kilometrazu, nisu vozena istim nacinom, nisu odrzavana na isti nacin. Da razjasnim, secate se onog Audija TT kome ulje nije menjano oko 100k km, ako se dobro secam novinskog clanka. I sta se desilo, motor je crkao. I sad taj Audi ulazi u statistiku, a ulazi i neki auto koji je redovno servisiran. Takodje, ja imam dva lezeca policajca u ulici i prelazim ih lagano, a ima likova koji uopste ne koce, i normalno je da ce njima da strada trap pre nego meni. Ako se takvi slucajevi iskljuce iz uzorka, remeti se uzoracka verovatnoca, dakle, ne mozes tek tako da ih iskljucih, a ukoliko ostanu ukljuceni remete istinitost istrazivanja.

Dalje, ovo je resivo, ali tesko i ne apsolutno pouzdano, Dacija od opreme ima kao i Yugo, volan, menjac, brisac i rezervni tocak, a Mercedes prilicno dugu listu. Verovatnoca da ce nesto da se pokvari je, naravno, na strani Mercedesa, jer ima daleko vise stvari koje mogu da se pokvare.

Pitali su vlasnike koliko su zadovoljni svojim automobilom i npr. 90% vlasnika Dacije je odgovorilo da je zadovoljno, dok je to isto ucinilo 80% vlasnika Mercedesa, i mi dobijemo rezultat da su vlasnici Dacije zadovoljniji, tj. da je Dacija bolji auto :) Kad bi ista osoba imala mogucnost da provoza oba automobila, pa da se pita da li je zadovoljnija Dacijom ili Mercedesom, uopste nema sumnje kakav bi odgovor bio.

Dakle, problem je veoma kompleksan i nema sumnja da ga nisu istrazivali amateri, ali je nemoguce razviti takav statisticki model koji ce biti apsolutno pouzdan.

dobro onda da se u izvestaj uvrsti i formiranje psiholoskog profila tipicnog za kupce svake marke ponaosob kako bi se u kontekstu ophodjenja prema vozilu doslo do egzaktnosti podataka koji bi zadovoljili tvoje visoke kriterijume pouzdanosti statistike?

gluposti.

taj auto bildov izvestaj je najiscrpniji na temu od svih koje sam ja video a cinjenica da rang listom vec dugi niz godina vladaju japanske (a evo sad i korejske marke) govori da nije u pitanju slucajnost. ili recimo zaboravnost vlasnika audija da promene ulje u motoru :lol:

Bravo za Hyundai.A da je Dačija i 100 puta "kvalitetnija" od mercedesa opet bih uzeo Mercedesa.

Sve marke automobila koje koriste stariju tehniku deluju da se ne kvare, jer je ta tehnika odavno ispitana i sve decije bolesti su ispravljene. Tako deluje da se Dacija ne kvari. Sa druge strane, secam se Logana kad je izasao, davali su 6 godina garancije na koroziju, i stvarno, rdjali su posle 6 godina cak i oni garazirani. Medjutim, nema nikakve poente porediti auto od ~10K evra sa autom koji kosta ~50K evra i ocekivati bilo kakvu slicnost u kvalitetu. Ko nije vozio bolje, reci ce da je Dacija super. Bucna kabina, lagan volan, lenj motor, sedista ko u losem bioskopu, jedan tanak sloj boje koji pticiji izmet probije za 1 dan ako odmah ne obrises, potrosnja kao da ima duplo vise konja itd... Da ne nabrajam sad.. I onda provozas nesto bolje 5 dana i vratis se u istu tu Daciju. I kazes.. Jbmti lebac, koji krs od auta. Plastika vamo, plastika tamo, ovo pucka, ovo zveci, ne vuce.. Ovo vazi i za mnogo skuplje automobile od Dacije, samo treba provozati par dana auto, a ne samo test voznja od 5 minuta, jer to nije dovoljno da se covek navikne. Posle navikavanja na skuplji auto, sve drugo jeftinije deluje nedovoljno dobro.

Ako je ziveo na autoputu,okej. Taj se vozio i drugde sem na autoputu. Pitanje je koliko dugo je on vlasnik i sta je bilo pre njega.
Mada i ne mora da znači. Uradjen veliki servis, 8 alufelgi i gume, nove kočnice...ako nešto mora se ulaze skorije, to je kvačilo vrvatno i vanredne stvari koje mozda ne dodju skorije.
I ja imam dosta km godisnje, mahom autoputa, ali ostatak je grad i silovanje po brdima, spaljivanje lamela i svega. Tako da "autoput km" nisu uvek km na autoputu
Ja bih ga uzeo u obzir, ne smeta km ako je dobro odrzavan i u dobrom je stanju. Ali 340 kkm...to je za dve godine celih 400 000 km. Ozbiljna km.

Ja nemam pojma sta je sa ljudima da nasedaju na takve glupe prevare a sa druge strane ovo sto ljudi kod nas uvoze je sramota,treba nekako stati na kraj sa uvozom otpada...LJUDIIIII morate biti svesni da su automobili van nasih granica mnogo skuplji nego kod nas....radim na uvozu polovnih krseva u jednoj spediciji i morate da znate da svaki auto koji udje kod nas ima od 400.000 km pa do 700.000 km,prosta racunica,pogledajte auto 2012 god koliko ima km kod nas sto se prodaje u proseku oko 150.000 km pa koliko ima auto 2001 bolje da ne znate ovo je sramota sta se desava

http://www.polovniautomobili.com/auto-vesti/aktuelno/kako-prevarant-vara-ljude-na-nasem-sajtu.php

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...900&makeModelVariant1.modelId=10&pageNumber=1

Langstreckenfahrzeug, Täglich 200km Autobahn

Ili neki sa 120k km koji je vozen po gradu i regionalnim putevima?

Ova Alfa nosi 1,9M-jet motor i samo oni koji nisu imali taj motor mogu da pricaju da je to ozbiljna kilometraza.
Taj motor opusteno prelazi jos toliko sto i je u nasim uslovima bar 15 godina sto nema sanse da se auto toliko zadrzi kod tebe.
Naravno ne cini samo motor auto pa tu ima i jos toga sto moze da ode na toj kilometrazi ali to je nesto sto se da srediti za neku relativno skromnu cifru. Najskuplje sto moze da ti se desi je turbo i 250€.
Prosli vikend je stigla 159-ka sa 292k km i pali i radi ko singerica tako da i ova moze isto tako da radi i da nabacuje osmeh na lice vlasniku jos dugo godina.
Na kraj krajeva cena tog novog auta je bila oko 30k eura i sad kad je ti kupis i uvezes i izadje te 5000 zar nemas lufta da u nesto i ulozis? Pa to je 6x manje para od cene novog auta.

Pa napusti ga vise kad ne mozes da sagledas istini u oci.
Ovo sto se uvozi u Srbiju je po nekad i sa duplo vecom kilometrazom od te alfine pa se vozi.
Mozda nisi video auto sa 600k km koji je u odlicnom stanju?
PA idi u Holandiju pa se nagledaj besprekornih kola sa tim kilometrazama koja u Srbiji imaju 150-200k km na satu i ljudi ih kupe jer su jeftina kola a dosta njih se i slatko vozi bez ulaganja jer majstore ako nisi znao na tim kilometrazama je obicno sve sto nije valjalo vec promenjeno.
Ili si mozda mislio da nista nije pipnuto i da je sve fabrikana?z:)

Ja nemam pojma sta je sa ljudima da nasedaju na takve glupe prevare a sa druge strane ovo sto ljudi kod nas uvoze je sramota,treba nekako stati na kraj sa uvozom otpada...LJUDIIIII morate biti svesni da su automobili van nasih granica mnogo skuplji nego kod nas....radim na uvozu polovnih krseva u jednoj spediciji i morate da znate da svaki auto koji udje kod nas ima od 400.000 km pa do 700.000 km,prosta racunica,pogledajte auto 2012 god koliko ima km kod nas sto se prodaje u proseku oko 150.000 km pa koliko ima auto 2001 bolje da ne znate ovo je sramota sta se desava

http://www.polovniautomobili.com/auto-vesti/aktuelno/kako-prevarant-vara-ljude-na-nasem-sajtu.php

kad ja ovo napisem Dule hoce da me napravi budalom. A sa sto raznih mesta smo culi do sada da prakticno SKORO NIJEDAN auto koji udje na kamionu u Srbiju sa zapada nema manje od 300.000 km.

Iz vrlo prostog razloga - nasi sverceri i falsifikatori stanja automobila ne mogu da zarade dovoljno na autima koji su presli manje.

- - - - - - - - - -

Pa napusti ga vise kad ne mozes da sagledas istini u oci.
Ovo sto se uvozi u Srbiju je po nekad i sa duplo vecom kilometrazom od te alfine pa se vozi.
Mozda nisi video auto sa 600k km koji je u odlicnom stanju?
PA idi u Holandiju pa se nagledaj besprekornih kola sa tim kilometrazama koja u Srbiji imaju 150-200k km na satu i ljudi ih kupe jer su jeftina kola a dosta njih se i slatko vozi bez ulaganja jer majstore ako nisi znao na tim kilometrazama je obicno sve sto nije valjalo vec promenjeno.
Ili si mozda mislio da nista nije pipnuto i da je sve fabrikana?z:)

retko ko prodaje auto na kojem je sve promenjeno . Malo je takvih budala.

Obicno se prodaju auta na zapadu kada je nesto ozbiljno pred crkavanjem pa vlasniku se ne isplati da dalje ulaze u auto par hiljada evra vec ga proda za toliko.

Onda taj kvar saceka nekog naseg nesrecnika u Srbiji koji kupuje taj isti auto od prevaranata sa auto placeva uz pricu "garantovano 150-200.000 km vozila baba do pijace "

kad ja ovo napisem Dule hoce da me napravi budalom. A sa sto raznih mesta smo culi do sada da prakticno SKORO NIJEDAN auto koji udje na kamionu u Srbiju sa zapada nema manje od 300.000 km.

Iz vrlo prostog razloga - nasi sverceri i falsifikatori stanja automobila ne mogu da zarade dovoljno na autima koji su presli manje.

- - - - - - - - - -

Obicno se prodaju auta na zapadu kada je nesto ozbiljno pred crkavanjem pa vlasniku se ne isplati da dalje ulaze u auto par hiljada evra vec ga proda za toliko.

Onda taj kvar saceka nekog naseg nesrecnika u Srbiji koji kupuje taj isti auto od prevaranata sa auto placeva uz pricu "garantovano 150-200.000 km vozila baba do pijace "
Nije da ne mogu da zarade dovoljno. Ne mogu nikako jer su auta sa malom kilometražom skupa. I vrlo ih je teško ovde prodati. Pošto realno ne postoji način da se utvrdi prava kilometraža automobila a i vrlo je teško dokazati prevaru na sudu i na taj način vratiti pare preprodavci to koriste. Kao i naivnost kupaca. Ko vjeruje da je auto staro 15 i više godina a koje kao novo koštalo po 25 000 evra i više prešlo svega 150-200 000 kilometara sam je kriv za sve probleme sa autom koje kupi.

- - - - - - - - - -

Sad si Tihi pobio sam sebe.
Gde je sad ona tvoja recenica" dizelasi traju 150k km i onda su za generalku."?
Pa ova Alfa je po tebi izgleda vec dva puta imala generalku.z:lol:
Pa jel i ti stvarno mislis da za tih 300 i kusur hiljada nista nije menjano na trapu,motoru i nekim drugim sklopovima?
Ako mislis pa zar onda taj dizelas nije vrhunski kad ne moras nista da ulazes u njega tih 300k km?
Covece,pa to je 20 godina voznje bez ulaganja ako vozis 15k km godisnje.z:)
I da se nadovezem na vasa oprecna frljanja sa kilometrazom.
Hocete da vam okacim sad originalne servisne knjizice sa brojevima sasije da mozete da proverite u ovlascenom servisu koliko koji auto ima km?
Ima itekako kola sa kilometrazom ispod 200k km ali reakcija jednog forumasa koji me je juce zvao za kola da je Altea 5500 bez cenjkanja je bila " Uf al je skupa" a pritom nije ni cuo da auto ima originalnih 187k km sto svakako pobija vasu "300" teoriju. Pritom nije ni pogledao oglase gde bi video da ta cena uopste i nije velika.
No svakako ima kola pravih ali ih treba kupiti od pravih prodavaca koji mogu da nabave povoljno i dobar auto da bi mogli da se uklope u cenu. Zarada je u tom slucaju skromnija ali to krajnjeg kupca svakako ne interesuje.

Ja sam se nagledao dosta toga i mislio sam da ce ovo da bude bas dobar zadatak i moljac ga upropastio.z:lol:
Jos ne verujem ko je imao tako velika mooda da uzme ovo za Srbiju.
I ja sam uzeo egzotiku ali je ovo moje kao Zastava 10 naspram ovog Daihatcu-a.

1zx3434.jpg

Drugaru koji zivi u svajcarskoj crkle dizne na BMW serije 1 dizelasu

Sada je tu na odmoru pa mi pricao

Cena po dizni 500 franaka po komadu - POLOVNE!

Ne moze auto da dotera kod nas jer ne moze da prodje tehnicki.

Cena radnog sata majstora = 180 franaka

Auto je BMW 118D 2008 godiste.

Tihi ti kad lupis ti se toliko pokopas da to nije ni za smeh koliko je tuzno.
Ni cena nove nije toliko a polovna sa kojom si se ti pre nekoliko stranica hvalio kako je jeftina kosta citavih 49€ i uglavnom se krecu oko 50-60€ tako da pusti te tvoje izmisljotine i ne zaludjuj narod.
http://www.ebay.ie/itm/BMW-E90-E91-...491941?hash=item3ab9cf93e5:g:XzAAAOSwYHxWKgbP

Back