Generalna diskusija, noviteti, nemačka vs japanska auto industrija i slično

Ko je bolji?

• Švaba

• Japanac

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pa sad ... ja mogu da razumem da je auto investicija nekom kome donosi zaradu, kao recimo taksista ili slično, ali ostalima zavisi. Ako si siguran da će skup auto za ko zna koliko godina biti još skuplji, tja, zavisi, kako koji. Nije pravilo. Viđam recimo u oglasima Bentlije za 10 - 20 puta manju lovu nego kao novi.

Ovaj sigurno hoce.

Pa to striktno zavisi od kola. Ako je auto vrlo redak i vrlo poželjan, kao što je McLaren, njemu cena raste relativno brzo nakon kupovine, a kad zađe u godine to ide do astronomskih veličina. Ako je auto konfekcija, čak i da je skup, njemu cena pada, a počinje da raste tek dosta kasnije ako je očuvan extra. Primer, svi očuvani Ferariji iz 60-tih godina danas koštaju milione, pa i desetine miliona evra. To je ozbiljna, ali baš ozbiljna investicija.

i najviše me se dojmila nova Mazda 3...najlepši auto...
Ozbiljno dobar auto. U Ženevi je predstavljen i novi CX-30, koji je meni najlepši crossover (a nisam nešto lud za crossoverima).

U nedelju idem na sajam da vidim jesu li prodali onu šesticu u Tacumi opremi što im stoji na štandu. Izgleda kao bomba. :ceka:

55920812_637705836670734_358556428354453504_n.jpg

56547346_675151282903174_578780854982017024_n.jpg

Ah, ta luda Amerika ...

Oni vole da im kola idu brzo i pravo... mi Evropljani više volimo da idu i malo sporije, ali da idu dobro u svim pravcima.

Cepam se od smeha kad Ameri "drag race" nazovu "race"....uvek pomislim "nije to druže "race", to je izvlačenje kite da se vidi ko ima duži, nikakve tu veštine vozača nisu potrebne osim da ima jednu ruku i jednu nogu.... a pravi "race" je recimo Nürburgring, gde se vidi i veličina - ali i tehnika..."

Back