Iskustva sa kupovinom online auto delova

Pilotjednogzmaja

Početnik
Poruka
2
Pozdrav,

Hteo sam da vas pitam, da li imate nekih iskustva sa kupovinom auto delova online? Da li delovi zapravo stignu kod vas, da li ih neko proverava u vidu kvaliteta i da li odgovaraju vozilu? Porucio sam neke delove sa jednog sajta danas, trazili su mi sasiju proverili delove i rekli da su delovi odgovarajuci neke resetke u braniku i da mi danas salju da ce to biti u ponedeljak na isprouci. Da li je neko imao slicna iskustva, da li mogu da porucim delove za servis i slicno?

Hvala

Poslednja izmena od moderatora:
Nisam ni ja kupovao delove online, zapravo se ne sećam da sam ih uopšte i kupovao bilo kako. Odvezem auto u servis, dođem po njega i vozim. Nisu mi bili potrebni nikakvi delovi.

Pretpostavljam da je kupovina delova online ista kao i kupovina bilo čega online. Sve zavisi od reputacije trgovca. Ako su neki "divljaci" verovatno ćeš dobiti delove sumnjivog kvaliteta. Sada postoje jeftine kopije bilo čega tako da kad nešto poručujem online, gledam da bude samo sa zvaničnih sajtova proizvođača ili distributera.

Po broju šasije tačno znaju dal deo odgovara i male su šanse za grešku. Delovi mogu biti oštećeni prilikom transporta u smislu uvoza i slanja tebi što bi trebalo da bude pokriveno osiguranjem ali je cimanje.

Sam kvalitet delova je uglavnom vezan za proizvođača i nema veze sa trgovcem. Naravno očekuje se da trgovac ne uvozi đubre jer deo ugrađen u registrovanom servisu ima godinu dana garanciju do dve.

Po broju šasije tačno znaju dal deo odgovara i male su šanse za grešku. Delovi mogu biti oštećeni prilikom transporta u smislu uvoza i slanja tebi što bi trebalo da bude pokriveno osiguranjem ali je cimanje.

Sam kvalitet delova je uglavnom vezan za proizvođača i nema veze sa trgovcem. Naravno očekuje se da trgovac ne uvozi đubre jer deo ugrađen u registrovanom servisu ima godinu dana garanciju do dve.
I to nije sigurno evo kod mene sam menjao jedan cilindar zadnji propisao sve po broju sasije i na kraju sam vratio jer je neki genijalac budzio sa Pezoa 106 dobos, identicno je ali nije ulaz isti ima razlike.

Back