Generalna diskusija, noviteti, nemačka vs japanska auto industrija i slično

Ko je bolji?

• Švaba

• Japanac

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
To je danas. A vec koliko sutra moze da ti riknu dizne, turbina, da turbina pusti ulje pa da se rasturi motor , bos pumpa itd. Ti si vec jednom takvu skolu imao kad ti je crkao motor , cini mi se da si rekao na Audiju.

Glavna kvaka kod polovnjaka je to sto naci benzinca sa preko 300.000 km je veoma veoma tesko i retko. Barem ako gledamo auta do 15 godina starosti. Upravo zato sto u Srbiji 95% ljudi prelazi 10-15.000 godisnje, a u inostranstvu ljudi koji prelaze mnogo kupuju dizelase , zbog nize cene po predjenom km , a benzince samo ljudi koji ga koriste kao licni auto i prelaze male kilometraze.

Svaki dizelas je nakon sto pregazi 250.000 u 99% slucajeva zreo za totalnu generalku . To je tako ja to gledam svaki dan.

Moze ljudi da se tese, moze da se desi da neko kupi auto i da ga sluzi bez problema par godina, ako ne vozi mnogo, al pre ili kasnije - sve to mora da se menja.!
Aha, moj dizelaš nema Bosch pumpu, isto tako lažeš da su dizelaši poslije 250000 km za generalku. Ja iman 43 godine i do sad sam nakupio 1200000 km, većinom s dizelima(službena vozila) i kako da ja tebe uvjerim da mi očev Mercedes ima skoro 290000 km i da radi i vozi 1/1, moj Golf preko 180000 i radi 1/1. Na Mercedesu minjan regulator protoka zraka a na Golfu podizač vozačevog stakla.

Tihi dali se ti plašiš kreveta??

Mercedes w210, ex nemacki, a sada srpski taksi, presao 800k km, u enterijeru, tisina, ali retki su automobili takvog kvaliteta. Znaju nemacki taksisti sta valja.

Automobil dok je relativno nov i ako nema previše hladnih startova može samlit ogromnu kilometražu, svi taxiji stari par godina imaju već par 100 tisuća km.

Po Tihi - jevoj teoriji svi taxiji stari 3 godine su za bacit jer već imaju 250000 km.

Tihi ne lazi za kumovu turbinu koliko je placena kad sam x puta lepo napisao da je placena 80k dinara.
Uzrok tog crkavanja je bio taj sto ovi u ovlascenom servisu nisu menjali ulje ali su ga uredno naplacivali a sve zbog toga sto kum prelazi 50k km godisnje pa je cesto dolazio na servis. Jednom smo ih uhvatili u lazi da su promenili filter klime a nasli prvi fabricki iako je on vise puta placao zamenu.
A sto se tice ovog auta sa velikom kilometrazom garantujem da kad bih spustio sat na 100k km i da sam dao nekome od vas da ga proba i pregleda da bi rekao da je to sigurna kilometraza. Jednostavno vozen je na otvorenom sa malo otvaranja vrata i sedanja i nema cvrcaka i lupkanja a motor prede.
Ova kola iz Holandije neretko imaju vise od 400k km i kod njih je bingo kad nadjes auto sa 300k pa ta kola i dalje idu i idu.
Jos jedan dokaz da Tihi nema pojma o dizelasima.
I ajde ti nama Tihi reci sad da ne postoji auto sa pravom kilometrazom pa da svi sednemo i da se smejemo slatko pred spavanje.
Sta ako zaista kupi neko auto sa pravih 150k km?
Koliko ce njega taj auto da sluzi?
Ako nisi znao bez vecih problema do 400k km a tad je vec red da se nesto i pocne desavati na dizelasu.
Citao si Tihi onaj clanak o Oktaviji 1,9 TDI koja je kod nas presla 1000000 km bez generalke?
Jel ti to nije jos jedan dokaz da je tvoja prica smesna?
Dovoljno je samo da kupis auto sa pravim kilometrima i ima taj da ide jos duuuuuuugggooooooooooo bez problema.
To sto ti tvoji iz kraja kupuju dobro i jeftino je vas problem. Platite auto posteno pa ces da vidis kako ce surak da ti ima drasticno manje posla.

mega vec smo spominjali da postoje i dizeli koji su imali fabricke greske pa je tako i taj 2.0TDI jedna od najlosijih.
I ja sam ga ispljuvao i nadam se da si to shvatio.
Naravno to se odnosi na BKP motore sa pocetka proizvodnje pa su tako od 2004-2006 bili za zaobilazenje.
Naravno Tihi nam kao strucnjak jos uvek nije okacio koje jos verzije tog motora postoje.
Bitno je da mu je svaki post pljuvacina,i to neopravdana, po dizelasima jer covek je ocigledno ogranicen dok ne zna ni o cemu drugom da pise.

Sused, ti si pukaja tisuću i osam stoti kad si menjala motor. I govorija si da ganjaš službena mazda cx9 2.3t benzinac dve stoti i 60 ks i nema kvara, sem što troši dosta (logično).
Inače, motor tvog tatka može oko 600k km bez problema po motoru

Oh ne, ne opet, tebi je nova KIA popila ulje i non stop sanjaš neki drugi auto, to je sve zato jer voziš bezidejan auto kojeg u biti nevoliš.,Je krepa mi motor na Audiju, i ispa je jedan od troškova u životu kojeg sam davno zaboravio. Mazda je sedmica i ne ganjam je ja već direktor, jesam i ja ali povremeno. Ja iman svoj službeni citron dizel. Mislin da na godinu dolazi Škodilak Rapid

Tihi ne lazi za kumovu turbinu koliko je placena kad sam x puta lepo napisao da je placena 80k dinara.
Uzrok tog crkavanja je bio taj sto ovi u ovlascenom servisu nisu menjali ulje ali su ga uredno naplacivali a sve zbog toga sto kum prelazi 50k km godisnje pa je cesto dolazio na servis. Jednom smo ih uhvatili u lazi da su promenili filter klime a nasli prvi fabricki iako je on vise puta placao zamenu.
A sto se tice ovog auta sa velikom kilometrazom garantujem da kad bih spustio sat na 100k km i da sam dao nekome od vas da ga proba i pregleda da bi rekao da je to sigurna kilometraza. Jednostavno vozen je na otvorenom sa malo otvaranja vrata i sedanja i nema cvrcaka i lupkanja a motor prede.
Ova kola iz Holandije neretko imaju vise od 400k km i kod njih je bingo kad nadjes auto sa 300k pa ta kola i dalje idu i idu.
Jos jedan dokaz da Tihi nema pojma o dizelasima.
I ajde ti nama Tihi reci sad da ne postoji auto sa pravom kilometrazom pa da svi sednemo i da se smejemo slatko pred spavanje.
Sta ako zaista kupi neko auto sa pravih 150k km?
Koliko ce njega taj auto da sluzi?
Ako nisi znao bez vecih problema do 400k km a tad je vec red da se nesto i pocne desavati na dizelasu.
Citao si Tihi onaj clanak o Oktaviji 1,9 TDI koja je kod nas presla 1000000 km bez generalke?
Jel ti to nije jos jedan dokaz da je tvoja prica smesna?
Dovoljno je samo da kupis auto sa pravim kilometrima i ima taj da ide jos duuuuuuugggooooooooooo bez problema.
To sto ti tvoji iz kraja kupuju dobro i jeftino je vas problem. Platite auto posteno pa ces da vidis kako ce surak da ti ima drasticno manje posla.

sva ta auta koja dolaze kod nas uvozi tvoja ekipa iz Subotice :lol: Uglavnom

Sve u svemu - prodavaj ta ti koja od 300.000+ km i pricaj drugom price kako je to kao novo. Mozda je enterijer nasminkan ali trapovi sklopovi motor i ostali delovi sigurno nisu "kao novi" . To ti na 300.000 km predjenih garantujem.

Sto se tice te oktavije sa milion, na zalost "jedna lasta ne cini prolece". Neuporedivo vise je ovih drugih koji sto pregaze 200.000 km krenu da se raspadaju.

Eno gledam kod suraka , Mazda 6 2003-2004 godiste , dve dizne crkle , auto je 10 dana na servisu, jer nije to lako napraviti kad crkne, mislim nije fazon skines jednu stavis drugu i teraj. Auto ti jako dugo vremena provede u autu

Oh ne, ne opet, tebi je nova KIA popila ulje i non stop sanjaš neki drugi auto, to je sve zato jer voziš bezidejan auto kojeg u biti nevoliš.,Je krepa mi motor na Audiju, i ispa je jedan od troškova u životu kojeg sam davno zaboravio. Mazda je sedmica i ne ganjam je ja već direktor, jesam i ja ali povremeno. Ja iman svoj službeni citron dizel. Mislin da na godinu dolazi Škodilak Rapid
Dobar si, pravi si onaj Milanovic :D
Jes popila Shell ulje, pa sipano mobil one i sve je kako treba, hvala na brizi. Pa jes bolje da zakuca motor nego da motor potroši ulje lošeg kvaliteta.

Ti ne sanjas drugi auto? Ko ovde vozi ono sta sanja (osim Mastera :mrgreen: )? Je l postoji neko u srednjem i nižem staležu da vozi ono šta sanja? Ljudi voze E39, maštaju o E60. Kad ga kupe, onda maštaju o F10. Posle o M5 itd. Nikad kraja.
Meni je san W212 E350 ili F10 535 karavani sa svim opremama i možemo da ga kupimo, ali ako nisi znao, u glavama ljudi postoje i drugi planovi i nije sve u automobila. Meni je skup auto gubljenje para. Sad ubedjujem prijatelja da ne uzima Subaru skoro 40 000 franaka, nego da da učešće za stan i kupi stan.

Mene komšiluk dole u srbiji zeza što vozim kiju. Šatro gastarbajter, a vozi kiju. Šta fali: automatik, za mene i suprugu dovoljno prostora, 7 godina garancije, jeftina, gura, tera, nije ni ružna, 40kkm za godinu dana, pozadi sve i svašta tovarili, mučim je non stop po brdima itd. To je ta balkanska priča: dodješ sa kijom dole, ljudi te gledaju kao da budalu. Dodješ sa nekom starom mašinom E39, Audi A6, passat, odmah si glavni baja.

Bivsi sef moje supruge pao s motora, bio u komi, ceo zivot sepa, mnogo operacija. Od odstete kupio par stanova i otvorio osiguravajucu kucu.
Prvo se sudio s njima ko zna koliko
Moj kolega bivši u Kanadi, u magacinu u firmi krenuo da skine neku kutiju sa gornje police, a kako je nizak nije baš uspeo da uradi to kako treba, kutija krene da pada, on prekrije glavu rukom i kutija ga udari u lakat. Lakat otekne. On ode kod lekara sutradan, ispostavi se da je kost napukla. Kad je objasnio šta se desilo, lekar ga posavetuje da se javi advokatu što pre i ne propusti priliku.

Bilans - odšteta 150 hiljada kanadskih dolara. Sudija presudio da je greška firme što nije obezbedila, označila, upozorila... Odmah je otplatio kuću. Da mu lekar nije rekao za foru, ne bi imao pojma na šta ima pravo.

Sizif,

znaš li da i kod nas ima neka fora oko toga, samo što ti treba bolji advokat. Recimo, kažu da postoji 100 000 dinara odštete za pretrpljeni strah kad imaš saobraćajku. Bilo po novinama, a ne zna se za to, jer osiguranju nije u interesu da narod zna za to.

Prijatelj zviznuo jednog starca na pešačkom prelazu, malo ga zakačio, starac pao. Došla policija, neki uvidjaj i starac na pregled u bolnici i tu se završava. Starac nije hteo da ga goni. Medjutim, starac zove mog prijatelja posle par dana, kaže mu da ga kontaktirali iz neke advokatske kancelarije i pitali hoćeli da goni mog prijatelja, jer ima dobre šanse da zaradi neke pare. Starac carić, kaže im da se nose u prekine vezu.

Ma znam, video sam čoveka koji se BAVI time... malo-malo pa ima neku saobraćajku, a vozi tako da namerno izazove udes ali da on ne bude kriv. Lupao svog Golfa četvorku 50 puta do sada, slučajno imamo istog mehaničara, i ovaj mi priča zašto je auto tog lika tako izlupan, malo malo pa na servisu.

Dok ga ne pokupi neki kamion božemeoprosti...

Sizif,

znaš li da i kod nas ima neka fora oko toga, samo što ti treba bolji advokat. Recimo, kažu da postoji 100 000 dinara odštete za pretrpljeni strah kad imaš saobraćajku. Bilo po novinama, a ne zna se za to, jer osiguranju nije u interesu da narod zna za to.

Prijatelj zviznuo jednog starca na pešačkom prelazu, malo ga zakačio, starac pao. Došla policija, neki uvidjaj i starac na pregled u bolnici i tu se završava. Starac nije hteo da ga goni. Medjutim, starac zove mog prijatelja posle par dana, kaže mu da ga kontaktirali iz neke advokatske kancelarije i pitali hoćeli da goni mog prijatelja, jer ima dobre šanse da zaradi neke pare. Starac carić, kaže im da se nose u prekine vezu.

Te balkanske pacenike kompleksase i prazilukovice je davno inspektor blaza opevao :lol:

Dobar si, pravi si onaj Milanovic :D
Jes popila Shell ulje, pa sipano mobil one i sve je kako treba, hvala na brizi. Pa jes bolje da zakuca motor nego da motor potroši ulje lošeg kvaliteta.

Ti ne sanjas drugi auto? Ko ovde vozi ono sta sanja (osim Mastera :mrgreen: )? Je l postoji neko u srednjem i nižem staležu da vozi ono šta sanja? Ljudi voze E39, maštaju o E60. Kad ga kupe, onda maštaju o F10. Posle o M5 itd. Nikad kraja.
Meni je san W212 E350 ili F10 535 karavani sa svim opremama i možemo da ga kupimo, ali ako nisi znao, u glavama ljudi postoje i drugi planovi i nije sve u automobila. Meni je skup auto gubljenje para. Sad ubedjujem prijatelja da ne uzima Subaru skoro 40 000 franaka, nego da da učešće za stan i kupi stan.

Mene komšiluk dole u srbiji zeza što vozim kiju. Šatro gastarbajter, a vozi kiju. Šta fali: automatik, za mene i suprugu dovoljno prostora, 7 godina garancije, jeftina, gura, tera, nije ni ružna, 40kkm za godinu dana, pozadi sve i svašta tovarili, mučim je non stop po brdima itd. To je ta balkanska priča: dodješ sa kijom dole, ljudi te gledaju kao da budalu. Dodješ sa nekom starom mašinom E39, Audi A6, passat, odmah si glavni baja.

Molio bi da me ne uspoređuješ s političarima, sad možemo dalje...:ok:
Normalno je da u automobilima nije sve, to je sporedna stvar ali stvar koja je ipak potrebna. Neko vozi ono što može neko ono što hoće, ja sam baziran na četiri marke koje vozim za svoj novac, to je to! VW, Audi, BMW i Mercedes. Ne pada mi na pamet kupiti Hyundai pa jedva čekat da ga se riješim:think:, a pogotovo mi ne pada na pamet kreditirati automobil. Stoji da sam potrošio dosta novca na automobile ali svaki hobi se plaća tako i moj. Ne voziti neki automobil zbog susjeda već zbog svog meraka, dok sam bio mlad susjedi me ionako nisu obožavali zbog mog hobija, ****** uvik je bilo očepi po gasu!:tambalamba:

Eno gledam kod suraka , Mazda 6 2003-2004 godiste , dve dizne crkle , auto je 10 dana na servisu, jer nije to lako napraviti kad crkne, mislim nije fazon skines jednu stavis drugu i teraj. Auto ti jako dugo vremena provede u autu

Kod tvog šure samo dizna problemi, ****** više je dizni prominio nego ih ima u tvom krau?
Šta si tio reći s ovim............auto ti jako dugo vrimena provede u autu?Nismo na nogometu?

Kod tvog šure samo dizna problemi, ****** više je dizni prominio nego ih ima u tvom krau?
Šta si tio reći s ovim............auto ti jako dugo vrimena provede u autu?Nismo na nogometu?

pa hteo sam reci da ti auto provede van terena i upotebe . To znaci auto je u autu....

Juce smo bas na slavi raspravljali o autima i svi su za benzince na plin osim zeta iz Beograda koji vozi dizelase :) Ali on je do sada vozio par godina staru Toyotu Avensis, vodi racuna o autu a sad je uzeo od firme Mitsubishi L2000 pa cemo videti kako ce mu se pokazati :)

Ono sto znam provereno i vidim da ovi dizelasi koji se kod najvise kupuju/prodaju a to su auta oko 10-12 godina starosti , jako puno problema imaju.

Pa jel si ocekivao da auto star 10-12 godina koji ima dosta potrosnih sklopova ne zahteva odrzavanje i remont tih sklopova?
To su kola koja su presla od 200k pa navise a neretko idu i preko 500k km i ti sad ocekujes da ga platis povoljno a da ne ulozis nista u njega?
Izvini ali ko tako razmislja ne treba da kupuje polovan auto nego da lepo ode u salon i iskezi se 3-4 puta vecu cifru i onda nece razmisljati ni o cemu.
To ne vazi samo za dizelase nego i za benzince.
Evo zenina sestra od ujaka tj njen muz su dobili u zamenu za njihov auto Citroen C5 2.0 benzin koji ima plin i sad imaju problem da im se na plin auto gasi i da ga zbog toga prodaju jer im je neisplativo da voze na benzin. Plin je neki gde jedna dizna kosta 200€ i aspolutno im se ne isplati da ih menjaju.
Doduse nijedan majstor im nije mogao ustanoviti kvar pa nagadjaju.
Auto im ceo vredi oko 2000€ i kad sam im rekao da im je najisplativije da skinu uredjaj i da ugrade nov sa jeftinim diznama rekli su da nema sanse da daju 300€ pa jos 100€ za atest jer ce dati maltene cetvrtinu auta za taj zahvat.
Toliko o tome kako samo dizelasi imaju problema a plinasi nikad.
U praksi je slican broj i jednih i drugih a to mozete i sami videti po servisima kad odete da servisirate vas auto.

Комбинација бензин-плин може бити незгодна код новијих возила, због тих кварова.
Иначе, новија возила имају тај проблем да после 10-так година почиње да зеза електроника, кажу да новија кола имају више електронике од некадашњих свемирских бродова...

Ono sto znam provereno i vidim da ovi dizelasi koji se kod najvise kupuju/prodaju a to su auta oko 10-12 godina starosti , jako puno problema imaju.

Dali ti automobili imaju 100 ili između 300 i 400 tisuća km? To su normalne pojave na takvoj kilometraži, stvar je u tome što ti pristrano gledaš a plus što je vrlo mali broj benzinaca s tolikom kilometražon.
Dizel ili benzinac jednako stari nemaju istu kilometražu, nemaju nigdi pa ni kod tebe!?

Auto Bild: Mazda, KIA i Honda najkvalitetniji u 2015.

U najnovijem izveštaju nemačkog auto-magazina, Kia i Mazda su proglašeni za najkvalitetnije brendove u konkurenciji 20 vodećih automobilskih marki na nemačkom tržištu.

1202500549567689899f82d147473200_v4_big.jpg

Korejski i japanski proizvođač automobila podelili su prvo mesto u Auto Bildovom izveštaju za 2015. godinu na osnovu zadovoljstva kupaca, pouzdanosti i dugogodišnjeg kvaliteta na nemačkom tržištu.

Auto Bildov godišnji izveštaj, prvi put objavljen 2001, ocenjuje automobilske proizvođače na osnovu sedam kriterijuma: rezultata Forsa izveštaja o zadovoljstvu kupaca (8.187 ispitanika), broja opoziva vozila i popravki, najnovijeg TÜV izveštaja (skoro 9 miliona opštih tehničkih pregleda), fabričkih garancija i tri kategorije koje su pripremili urednici Auto Bilda.

Kia i Mazda dobili su ocene 2,14 (na rang listi od 1 do 5 najmanja ocena je najbolja). Treće mesto podelili su Honda, Hyundai i Toyota sa ocenom 2,43.

Pogledajte redosled svih 20 automobilskih marki:
Pozicija Proizvođač Ocena
1. Kia 2,14
Mazda 2,14
3. Honda 2,43
Hyundai 2,43
Toyota 2,43
6. Volvo 2,57
7. BMW 2,71
Dacia 2,71
9. Nissan 2,83
10. Mercedes 2,86
11. Opel 3,0
Renault 3,0
Seat 3,0
14. Audi 3,14
Škoda 3,14
16. Citroen 3,17
Peugeot 3,17
18. Ford 3,29
Volkswagen 3,29
20. FIAT 3,33

http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2015&mm=12&nav_id=1076666

Svaburine prosle ko bosi po trnju i to u NEMACKOJ!

Japanci i Korenaci TOTALNA DOMINACIJA

"Srpski najomiljeniji" brend VW drugi - ali odpozadi

DAS KRSINA :hahaha:

A sta tek reci kada vidis da je jedna DACIA kvalitetnija od Mercedes i Audija :super:

Back