Generalna diskusija, noviteti, nemačka vs japanska auto industrija i slično

Ko je bolji?

• Švaba

• Japanac

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
bogumi nisam to znao. Sad sam izguglao i kaže Gibli. Žurilo im se i nema mnogo para, pa uzeli najbolje na raspolaganju. Smešna mi ova izjava:

''Oh Good: Alfa Romeo Giulia Developed In Only Two And A Half Years and Volvo spent seven years on just the seats in the new :mrgreen:

Se ne lažemo. Karavan će koštati bar 32-35k eura, pa preko 40k sa optikom od 500 ks, panoramom, automatikom itd. Za 5-6 godina će koštati ~10000 eura i saloni će davati po godinu dana garancije ili dve, uz opciju doplate, a neko je to već uračunao u cenu. I sad možeš da nadješ alfu romeo 159 sa bilo kojim motorom, 1.9jtd, jtd, 2.4jtd, 2.2 jts, 3.2 jtd, 1.8t itd sa oko 100 kkm i godinu/dve dana garancijom za 8-10k eura.

npr 12 meseci / 20 kkm garancija

http://www.autoscout24.ch/de/d/alfa...st=2&vehtyp=10&yearfrom=2006&r=5#&gid=1&pid=7

24 meseci

http://www.autoscout24.ch/de/d/alfa...0,0,0&prop=1&st=2&vehtyp=10&yearfrom=2006&r=5

gibli nije loš rekao bih, samo to je svakako neka američka rwd platforma. a jes ti ozbiljno namerio da uzmeš đuliju za koju godinu ili kako?

evo primer kako nemacka forsira dizel tehnologiju.

Dizel im je 20% jeftiniji nego benzin, plus dizelasi zbog turbine i vece kaloricnosti goriva po litru trose manje i na taj nacin Nemacka i ostale EU zemlje primoravaju ljude da voze dizelase.

Onda ti krsevi pred kraj svojeg zivota stizu u Srbiju i znate dalje pricu.

Tihi ajde dopusti da prođe koji dan a da ne napišeš kakvu budalaštinu!

gibli nije loš rekao bih, samo to je svakako neka američka rwd platforma. a jes ti ozbiljno namerio da uzmeš đuliju za koju godinu ili kako?
šta se sve meni mota po glavi da kupim nekad... 10 auta u ovom trenutku.

nego, uzeo od prijatelja iPad, kaže stoji mu mesecima, ne treba mu. Pa ne znam ni gde da kliknem da skinem neki Chrome, Skype, nešto za filmove itd. Koliko strana spravka za mene.
Inače, on je apple frik. Ima neki epl laptop, par apple telefona, sad uzeo apple sat 800 eura, iPad ovaj i još neki, uzeće skorije apple action camera.... grdne pare dade za šta bre?

Tihiiiiiii zamalo da dobijem u zamenu za Volvo ovaj Liberty 2,4 sa plinom a jos mi covek davao pride i Peugeot 407 glavu za glavu za XC90.
Kad sam cuo da je Jeep odlozio sam ga i on je izgleda napravio kombinaciju za Santa Fe 2,2 CRDI 2007 i sutra dolazi da se menjamo glavu za glavu za XC90.
E sad lakse cu prodati XC90 ali ovaj Santa Fe je na oglasima 8900 i samo jedan ima sa cenom od 7500 dok su ostali od tih 8900 pa navise.
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/7371552/jeep-cherokee-liberty-sport

Malopre kod suraka , na servisu Nissan Pathfinder problem sa denso ubrizgavanjem regulator gasa ne znam sta jos sve ne. Eee kad se setim da sam hteo da kupim taj auto i poslednjem trenu se odlucim za Grand Cherokee jer je benzinac. Na servisu jos Golf 4 karavan otislo kvacilo sa plivajucim zamajcem, i jedna Astra karavan 1.7 DTI mislim da je motor, crkotina dizelska motor nema kompresiju , otvoren skroz ...

benzinaca na servisu ni od korova :)

Malopre kod suraka , na servisu Nissan Pathfinder problem sa denso ubrizgavanjem regulator gasa ne znam sta jos sve ne. Eee kad se setim da sam hteo da kupim taj auto i poslednjem trenu se odlucim za Grand Cherokee jer je benzinac. Na servisu jos Golf 4 karavan otislo kvacilo sa plivajucim zamajcem, i jedna Astra karavan 1.7 DTI mislim da je motor, crkotina dizelska motor nema kompresiju , otvoren skroz ...

benzinaca na servisu ni od korova :)

Servisira li šura šta mlađe od 15 godina?
I eto oba crknuta motora su Japanci.....

Tihi i dizelaši. :D Ja prvi više volim benzince od dizela ali ovolika njegova priča protiv dizela je stvarno smiješna.

Pošto se benzinci nekvare za njih nema nigdi kupit djelove, Tihi nešto površno načuje pa se razveže o svemu i svačemu. Većina voli benzince i kad bi cijena benzina bila kao kad sam ja počeo vozit o dizelu se nebi ni razmišljalo!

Servisira li šura šta mlađe od 15 godina?
I eto oba crknuta motora su Japanci.....

pa servisira. Npr BMW petice stare 5 godina, Audije A4/A6 stare 6-7 godina.

Evo ovaj Nissan Pathfinder nisam pitao koje je godiste, al tu ne stariji od 6-7 godina.

Svi manje vise koji nemaju garanciju na autu iz kraja , i ne moraju da ga servisiraju u ovlascenim servisiraju kod njega.

Fora sa dizelasima je ovakva. Prvih 5 godina sve radi ok posle pocinju problemi i kvarovi.

Vec sa 10+ a takvih je 90% kod nas , krece raspad sistema.

- - - - - - - - - -

Tihi i dizelaši. :D Ja prvi više volim benzince od dizela ali ovolika njegova priča protiv dizela je stvarno smiješna.

ja se ne secam kad sam kod njega video benzinca sa crknutim diznama, turbinom, cak i sa havarijom motora je stvarno retkost.

Dok ovih dizelasa sa istim problemima ima svaki dan kad odem u tazbinu 2-3 nova.

Poslednja izmena:
Ne kapiram ovaj iPad. Moram da otvorim nalog i tera me na 400 nekih informacija i na kraju broj kartice i security number, u suštini otvorena vrata ka računu. Mož se izgebne to, da se skine chrome i još par stvari džabe?
Ma može... što se same kreditne tiče, ovde ti je uputstvo:

https://support.apple.com/en-us/HT204034

A što se ličnih podataka tiče, ja sam redovno Joe Blow is Alabame (ili Albanije, kad sam naročito raspoložen), čija je adresa blowme@mailinator.com
(mailinator je "otvoreni" mail server koji nema šifru, samo odeš i ukucaš adresu, i on ti da sve mailove koji su stigli na tu adresu u poslednjih par minuta - IDEALNO za ove idiotske registracije, bez mnogo smaranja)

Jeste,Tihiju izgleda nije bitna kilometraza tog dizelasa i on u istu korpu stavlja dizelasa starog do 5 godina sa 300k km i onog sa 100 ili 150k km.
Dokaz njegove neupucenosti u dizel motore jer ih licno nikad nije vozio.
To sto je njegov surak majstor i za Audi i za Nissan i za Opel je samo dokaz kakav je majstor a ocigledno je jedan od retkih u kraju kad mu svi dolaze.
Na kraj krajeva pitanje je uospte dali taj covek i postoji jer Tihi ima neverovatnu ponudu rodjaka i prijatelja kojima non stop crkavaju dizelasi.:D
Kad kupite dizelasa sa pravih 200k km znajte da cete se lepo i slatko navozati. Neki motori mogu opusteno da predju i vise i da vas opet sluze odlicno dok neki zaista i mogu da naprave problem ali je vec poznato koji su to motori i zasto takva kola imaju nizu cenu.
Zakljucak je da gledate auto a ne stanje na satu jer mngi se hvataju toga da kupe kola koja nisu presla vise od 150k km a eto ja sam juce gledao Mondeo 2009 sa 315k km na satu i zbog toga ga nisam kupio iako je cena bila dobra i auto veoma korektan jer ga niko zivi nece kupiti sa tom kilometrazo a ja da nekog varam necu da ne bi posle bilo ovo ono.
I sam vozim trenutno dizelasa koji ima 190k km na satu a verujem da ima vise jer je covek kupio auto sa autoplaca i vozio ga 3 godine ali sta me briga koliko je presao kad cujem da radi savrseno,da turbo radi kako treba i da dizne ne stekcu a poznato je da je taj motor jedan od onih koji nema uzrazene probleme i da moze da predje 700k km.
Vozim ga sa lepim osecajem jer pre neki dan sam se uhvatio u kostac sa jednom Skodom SuperB nvije generacije koja je nesto pokusavala i ja sam je otresao masuci vozacu da vozi serpu.:D
Salu na stranu ali SuperB je vrh auto za te pare ali nije za trkanje a ovaj vozac izgleda misli da je kupio sve u jednom a to ne ide bas tako.

E46 ima dosta bolju zavrsnu obradu,maltene nista ne zvecka,lupa.I kupe nema problema sa prozorima i tapacirima kao na E36 kupe-u.Udobnost je malo bolja na E46.Vozio sam i sedane i kupee,i nekako vise mesta imam u E36 kao vozac.Ne udaram glavom u krov ni u jednom,ali npr. kod E46 nemam toliko mesta za noge,i cesto udaram rukom u tapacir vrata.Licno mi je E36 kupe u M paketu kraj,oldskul izgled,sper,6 cilindara i gas.Uzecu ga kad tad.

Znaci e46 uopste ne ulazi u razmatranje za kupovinu :D Prosto mi je neverovatno koliko je Alfa udobnija, posebno na zadnjem sedistu, a Alfa nije nista posebno udobna.

Inace:

11138635_10153063179222434_2106474479817537959_n.jpg

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/7375158/renault-megane-rs

Kao nov :D

PS

Da opunim pricu o Hankook w452 gumama :) Bio sam nesto iznerviran, vozio "malo" brze, put idealan za jurcanje, kvalitet asvalta mahom ok (Sokobanja - Boljevac). Lepo drze, ali pri vecim brzinama i ostrijim prolascima kroz krivine stvaraju neke vibracije, stao sam da vidim da mi neka guma nije ispustila. Guma je dosta mekana, ostaje bas fin trag po spoljnim ivicama, tj. vidi se da je odrana :D od zustrije voznje. Kasnije, na magistralnom pri relativno velikim brzinama, te vibracije se osecaju i na pravcu, a bukvalno je dovoljna veoma blaga krivina da bas budu izrazene. Zbog tih osobina, mislim da nije zgodna za voznju po autoputu pri brzinama iznad ogranicenja. Trebalo bi da bude dobra po snegu i ledu, cekam sneg da obiljnije testiram. Kad sve saberem, mislim da 500 dinara doplate za Fuldu vredi svaki dinar, drugim recima, mislim da sam se zaebo i da sam trebao opet da uzmem Fuldu KM3.

Poslednja izmena:
Ovo sa ovim Meganom i onom belom Insignijom je samo dokaz da je ono sto sam pricao tacno.
Niko nije lud da u Srbiji prodaje auto sa malo kilometara za male pare a kog je kupio novog.
Te bajke kako ima takvih kola su u enormno malom broju i obicno ne mora ni da se stavlja oglas nego takva kola kupi neko od prijatelja ili od rodbine.
Sve sto sam dopsad isao da pregledam drugarima je bilo krseno i gitovano i ja takva kola nikad ne bih kupio jer nije problem u farbariji nego u tome sto su ta kola bila bas odvaljena.
Sto se guma tice eto Hankook nije zadovoljio a to je neka srednja klasa a kad ja lepo kazem da je bolje kupiti i polovnu gumu premium klase svi se smeju.
Premium je premium i ta guma je daleko kvalitetnija a pogotovo kad dodje sa zapadnog trzista gde se prodaje prodaje prva klasa guma a ne kao kod nas gde se salje neka treca klasa.

Ima li onih koji su vozili BMW e36 i e46? Danas se vozih u e36, katastrofa koliko je taj auto neudoban, jedino sto mi se svidelo je motor 320 l6, sve ostalo, nikako, pa me interesuje kakav je e46 u odnosu na e46.

Ja, posjedova 325 i, sad ga vozi mladi dripac, evo tu je na videu, crn ko mrak. Nije mu bilo lako s menon a bogaremi ni s onim kome san ga proda, evo još uvik je dobar i lip za vidit!

botr vozio sam E36 na kosovo na relaciji dugoj 400km i auto je bas dobar i ne znam sta ti je tu tvrdo.
Ono sto je bitno je da sam posle tih 400km izasao kao da nisam ni vozio. Vracao sam se u Bravu 2001 i slomio se do Novog Sada jer sedista nisu anatomska a meksa su nego u BMW-u.
Takodje sam dosad imao ko zna koliko primeraka E46 koje sam dovozio iz carina i vozao po kraju sa musterijama i to je veoma slicno E36 a sto se tice prostora mislim da su malo svi preuvelicali jer u njemu ima sasvim pristojno mesta pa i iza vozaca na zadnjem sedistu.
Visok sam 177-178 cm i meni je sasvim ok i nemam nikakav problem a moj drugar ga ima vec godinama a visok je oko 185cm i dize ga u nebesa jer je bavarac u dusi a pogotovo sto je pre ovog bar 10 godina vozio E30.
U svakom slucaju ne mozes mnogo pogresiti ako ga uzmes u dobrom stanju a onda nabacis kez na lice jer ces odjednom uzivati u voznji vise nego sa Alfom za koju pak pricaju kako je ovo pa ono savrsena u voznji i ne znam samo kako ja ne osecam tu savrsenost.
To ti je dokaz da se prica napamet.
Na kraj krajeva ko zna kakvi su amortizeri i opruge bili na tom E36 sto si probao.

Vozio sam pre neki dan Alfu 159, 2010-to, 1.9JTDm, manuelni... odgovara mi sve osim menjača, nekako nema onaj super-precizan "klik" hod koji ja volim, čudnjikavo mi je nešto, gumasto, neprecizno. Mada, ja manuelce vozim baš retko, ali to mi je bila baš najupečatljivija stvar. Auto ide solidno dobro, i lep je, jedino što taj menjač sreću kvari, ima malo taj "FIAT" feeling. Ne znam o čemu se radi, da li su svi takvi ili je samo taj primerak problematičan.

kupis i benzinca za 200000 km i ko zna koliko ulaganja ima. Ispade da kvarovi pocinju sa 380000 km. Nije auto samo blok motora i klipovi

voze se kod nas i benzinci stari po 15-20 godina al na servisu ih nema ili dodju za neku sitnicu

Zato svi mehanicari obozavaju dizelase. Dizelas je veciti rudnik para i za mehanicare i za prodavce auto delova.

Back