Gem collection club i Mega book

pozdrav svima
redovni citam sve sto pise u ove tri teme
poruka je jasna NE,NE ,NE,NE,NE ULAZITE U TAJ POSAO!!!!!!!!!!!
ja sam bio u Velikoj Plani 2003g,ne secam se mnogo
mogu kao i svi da ispricam sto vec znate
ALI neko ko je bio prosle nedelje ili ide ove neka uzme papir i olovku i neka zapise SVE
i onda napisite ovde EJ PONESITE KAMERU pa snimite to bi bilo super
da jednom vidimo te MENADZERE koji su toliko uspesni
i jos nesto pricajte sa svima i sa prijateljima i neprijateljima
jedino tako se moze zaustaviti ta glupost
pozdrav

Pokusacu da vam objasnim princip rada GEM Collection PREVARE!!!

Priprema:
Pocecete da vidjate vaseg poznanika, rodjaka ili "prijatelja" u odelu (koje inace oblaci iskljucivo kada je kum na svadbi), normalno je da postavite pitanje "zbog cega si u odelu" na koje dobijate odgovor "nasao sam extra posao, mlatim pare, do sada nisam nosio odelo ali sada mi se ne izlazi iz njega...". Sledi pitanje "pa kakav je posao u pitanju" na koje dobijate odgovor "ma to je nesto novo i ne mogu da pricam o tome ali saznace se uskoro". Prica dalje krece u pravcu "poceo je da me nervira Yugo pa razmisljam da kupim naki drugi auto, sta mislis kakav je ovaj novi Grand Punto.............sta mislis o PVC stolariji...........koje su plocice najbolje za kupatilo......." itd.

I deo(preporuka):
Ako sami ne pitate "prijatelja" da vas ubaci u posao sam ce vas pozvati posle nekog vremena da vas pita da li ste zanteresovani i na vas pristanak dobijate odgovor "moze ali prvo moram da se konsultujem sa kolegom koji je duze od mene u firmi".
Sledeci dan ve spoziva prijatelj i kaze kako je razgovaro sa kolegom koji zeli da vas upozna i porazgovara sa vama jer je za posao potrebna preporuka a vas "prijatelj" je pocetnik pa bi bilo dobro da vas pored njega preporuci i neko ko je duze u firmi. Saopsava vam se vreme i mesto gde ce te se sastati sa "prijateljem" i njegovim kolgom i da bi bilo pozeljno da se lepo obucete, najbolje bi bilo odelo, kosulja i kravata.
U odredjeno vreme dolazite na odredjeno mesto gde upoznajete kolegu vaseg "prijatelja" i onko uz kaficu procaskate nevezano za posao jer sve o poslu ce te saznati dan dva kasnije kada odete na poslovni sastanak jer restorani nisu pogodno mesto za razgovor o poslu iako neki misle drugacije. Stariji kolega prica pricu kako imate srece sto imate takve "prijatelje" koji vas postuju i zele da vas uvedu u posao gde cete se vrlo brzo obogatiti. Eto upravo on je i pre ovog posla imao uspesan privatni biznis ali je zatvorio firmu jer se ovo mnogo vise isplati.
Popunite formular sa vasim licnim podacima (ime, prezime. adresa i skolska sprema) i dobijate obavestenje da je od sada vas "prijatelj" zaduzen za vas i da ce doci sutradan kolima po vas da vas odveze na poslovni sastanak.

II deo (poslovni sastanak):
Sledeceg dana vas "prijatelj" dolazi kolima po vas i vozi vas na poslovni sastanak a usput i dalje na zeli da prica o poslu. Stizete na meto poslovnog sastanka (ja sam bio u motelu Velika Plana ali sam kasnije saznao da sastaju i u Mataruskoj banji a mozda i na jos nekim mestima) ispred motela vas docekuje stariji kolega, "prijatelj" vaseg "prijatelja" i jos nekoliko ljudi koji se medjusobno poznaju,oko vas vidite jos ljudi (svi u odelima), popijete kaficu i stize poziv za ulazak u salu za poslovne sastanke.
U sali je postavljeno ozvucenje iz koga se cuju zvuci pop melodija iz 80' godina, ljudi u sali pljeskaju u ritmu muzike a nekolicina se cak popela i na stolice i svi izvestaceno glume veselje dok se na video bimu prikazuju snimci kuca sa bazenima, luksuznih automobila, jahte, jedrenje, ribe u kupacim kostimima itd.
Uskoro na binu izlazi gospodja lepo odevena, nasmejana, propracena uz aplauz koja pocinje svoj govor recima "mi nismo sekta a nismo ni ludaci mi smo samo veseli zato sto zaradjujemo ogromne kolicine novca". U prvom delu kovora se prica o proizvodu koji koji firma prodaje, to je proizvod vrhunskog kvalitete koji svi zele da kupe. Zatim se prica o tradicionalnom poslovanju koje zahteva velika ulaganja, troskovi, reklama, konkutencija, veliki rizik itd. Oni nam nude poslovanje sa minimalnim ulaganjem bez troskova reklamiranja a sto je najvaznije bez konkurencije jer imaju proizvod koji je jedini na trzistu i svako zeli da ga kupi. Zatim krece prica o nacinu distribucije proizvoda koji je u osnovi klacicna piramida da ne pisem o tome jer svi manje vise znate o cemu se radi. Proizvod su 4 knjige i propratni kurs sto sve skupa kosta 2290 eura. Na grafoskopu prikazuje tablicu o minimalnom planu ulaganja sebe u posao sto znaci da u posao uvedete samo 3 osobe u prva 3 meseca koji ce vam zagarantovati po prvih 10 meseci prosecu zaradu nesto vise od 4000 eura koja se svakim mesecom neverovatno uvecava. Plan je takav da za svaku osobe koju direktno vi uvedete u posao dobijate novcanu nadoknadu od 540 eura za troskove i 360 eura zarade, a za svaku indirektnu osobu koja je u vasoj grani dobijate samo 360 evra. Uzmite digitron pa izracunajte koliko je to novca.
Na bini se smenjuju govornici koji pricaju svoja iskustva i prosipaju price kako su se za kratko vreme obogatili. Prozivaju neke jadnike da izdju na binu da bi im dodelili diplome za napredovanje u poslu jer je svako od njih uspeo da ukljuci jos po 2 osobe o posao. Na pauzi uz besplatnu kafu i sok osobe koje se predstavljaju kao menadzeri vas pitaju za misljenje da li vidite sebe u ovom poslu, ako je odgovor ne koji su razlozi. Ako je novac problem to se da resiti pa postoje krediti. Ako nemate uslova za kredit pozajmite od prijatelja ali im nemojte reci zasta vam je potreban novac jer ga u tom slucaju necete dobiti, a vasi prijatelji koji vam budu pozajmili imace srece jer cete ih upravo vi kasnije preporuciti za ovaj posao. Ako je problem bilo kakva sumnja u posao, pa zar bi vas vas prijatelj prevario, pogledajte ga upravo je on dokaz jer je uspeo u ovom poslu i poceo je da se bogati a ako je on imao poverenja u vas da vam ponudi ovakvu priliku zasto vi nemate poverenja u njega. Ako nije problem novac a i prijatelju verujete ali se plasite da je sve nelegalno i protivzakonito evo pogledajte ovde su svi podaci da su sve tri firme legalne (Gem Collection, Fit For Success Academy i Mega Books). Ako vam je sumnjivo to sto je firma registrovana na Gilbartaru pa razlog je zato sto je tamo porez samo 2% sto ide u korist i firmi i vama.........................
Nakon poslovnog sastanka odrazite u neki restoran na rucak koji placa vas "prijatelj" gde niko vise ne zeli da prica o poslu jer vam je ionako vec puna glava raznih informacija vec posle rucka otidjite kuci i pokusajte da se naspavate sto ce vam biti tesko zbog odusevljenja kakva vam se prilika pruzila da promenite zivot i da se obogatite. Dogovaraju sa vama jos jedan sastanak sutra ujutro da vam uz kaficu objasne sve stvari koje vam nisu bile jasne i da vam odgovore na pitanja koja ce se u medjuvremenu pojaviti a posle toga imate 3 dana da sakupite novac i uplatite na racun koji ce vam reci kada sakupite novac.

III deo:
Posto nisam prihvatio poslovnu ponudu ovaj deo ostavljam da napise neko drugi jer neznam sta se dalje desava.

Pozdrav svima i dobro razmislite o posledicama ukljucivanja u ovako nesto bez obzira dali ce te uspeti da zaradite na ovakav nacin ili ne.

Poenta je u sledecem.Zavisno od nacina razmisljanja, drzavne institucije mozemo tretirati kao legalnu stvar. Bar je tako uobicajeno razmisljanje. E, sada se malo udubimo u tu "legalnost" : cene energenata kao na zapadu, cene roba kao na zapadu ili vece ( cast izuzecima), poreska opterecenja preduzetnika ista bez obzira na velicinu gradova ( nije isto kada vam pored lokala dnevno prolazi 100 ili 10000 potencijalnih musterija), kamate na kredite vece nego na zapadu, nase vajne drzavnike i poslanike ne bi ni Svedska mogla da izfinansira koliko nas pljackaju preko budzetskih zahvata, cene poljoprivrednih proizvoda nemaju veze sa ulaganjem i troskovima seljaka....
Kada se pogleda ta "legalnost" i briga za narod nase drzave, postavlja se pitanje da li su gradjani Srbije u kolektivnom transu i pod hipnozom kada cutke sve to gledaju i sve vise tonu da je sreca sto je Albanija u Evropi te nismo prvi odozdo( ali bojim se da nece dugo biti tako). Gradjani kao vlasnici svega u drzavi,( jer je sve sticano u takvom uredjenju da je , prevedeno na akcionarski recnik, svaki gradjanin bio akcionar-vlasnik u drustvenom vlasnistvu) su planski opljackani procesom privatizacije jer je po nacinu stvaranja svega sto je bilo predmet privatizacije ( koju inace odobravam kao nuznu) sve sto je drzava posedovala moralo da bude podeljeno na akcije i podeljeno svakom gradjaninu koji bi posle na berzi trgovali istim . Ko ovo ne shvata i drugacije misli, objasnjenje je prosto : ko je nesto stvorio, taj je i vlasnik - a sve je bilo stvoreno ( osim nacinalizovane imovine pre 45-te) u FNRJ i SFRJ sa drustvenim uredjenjem gde su vlasnici i osnivaci svega bili svi gradajani.
E, sada se vratimo na GEM.
Imas 2290 eura i sta mozes sa tim novcem? Da das u banku za malu kamatu taman da platis dug za struju na kraju godine, a banka tvoj novac legalno pokupi i iznese u inostranstvo i tamo i ovamo ga obrce a tebi mrvica ! Da prodas stari auto, dodas 2290 eura i kupis bolji i ostanes da radis kod gazde za 150-200 eura a deca stizu i roditelji pocinju da oboljevaju . Da napustis gazdu i 150 eura platu, uzmes tih 2290 eura i krenes u biznis! Koji ?? Za 2290 eura : za trgovinu treba lokal i bar 15000 eura za pocetak. Za neku proizvodnju recimo pakericu u prehrani treba 20000 eura pa navise ! Oprema za kafanu je takodje skupa plus lokal.
I tako ti gledas svojih 2290 eura i vidis da jedino mozes da zalozis kucu da bi nesto poceo, a onda te ceka danonocni rad sa neizvesnim ishodom a kamata dolazi svakog meseca islo ti dobro ili ne, a tesko da ide dobro osim manjini, jer je narod u krizi i nema novaca koliko bi trebalo da se tebi sa sigurnoscu otplati investicija.
I sve ovo gore je dakle U REDU i legalno i svi mi cvetamo od srece i zadovoljstva, zar ne :-( .
Kada sam pocetkom 90-te medju prvima rekao ocu :"..cale, hajde da otvorimo privatnu STR.." , odgovorio mi je "gde si ti to video, to je neka muljavina i bezi od toga.." - a tada je roba mogla da se uzima na 90 dana !!!!!
Zaposliti se u GEM-u je licni izbor. Nema piramide vec je to MLM i ako hocete, pre je svaka banka piramida gde dajes sve za mrvicu i samo pazi da ne dodjes u situaciju da ne mozes da vratis ratu. U GEM-u su svi ravnopravni po mogucnoscu zarade i ko vise radi moze vise da zaradi, a "prevara" se sastoji u tome sto "prevaris" prijatelja da uz svoj stalni posao sa platom od 150 eura moze da legalno zaradi bar nekoliko puta vise mesecno, a to "nekoliko puta vise" je tek manja ili srednja plata na zapadu - tamo gde tezimo i ka cijem standardu tezimo, a po cijim troskovima vec duze zivimo.
GEM vam to obezbedjuje, izbor je vas, a ko ne zeli neka ostane sa zaradom tu gde jeste - drzava ipak ne iskljucuje struju na kraju meseca tako azurno kao sto preti putem medija.
Pozdrav svima :grin: !

Au, skoro nisam vise gluposti procito na jednom mestu.Pa bar ima po dve u svakoj recenici!
drzavne institucije mozemo tretirati kao legalnu stvar.Bar je tako uobicajeno razmisljanje.
Gradjani kao vlasnici svega u drzavi
ko je nesto stvorio, taj je i vlasnik
Nema piramide vec je to MLM
pre je svaka banka piramida
a "prevara" se sastoji u tome sto "prevaris" prijatelja
moze da legalno zaradi bar nekoliko puta vise mesecno
a ko ne zeli neka ostane sa zaradom tu gde jeste
Ubedi nas ti u dve reci, a ovi sto su do sad pisali negativno su neki tamo bez veze koji ne razumeju kako stvari stoje. Sto neko rece "dodirni me sveti covece!":roll:

kajzers:
: cene energenata kao na zapadu, cene roba kao na zapadu ili vece ( cast izuzecima), poreska opterecenja preduzetnika ista bez obzira na velicinu gradova ( nije isto kada vam pored lokala dnevno prolazi 100 ili 10000 potencijalnih musterija), kamate na kredite vece nego na zapadu, nase vajne drzavnike i poslanike ne bi ni Svedska mogla da izfinansira koliko nas pljackaju preko budzetskih zahvata, cene poljoprivrednih proizvoda nemaju veze sa ulaganjem i troskovima seljaka....
!
WOW:lol:
raketni štit, cena barela, kriza u zalivu, globalizacija, otopljavanje.....
jedini izlaz je GEM:lol:

Da pojasnimo pitanje "minimalnog" ulaganja u GEM posao.
Za pocetak je potrebno 2290 eura da se udje u "posao". Da bi uspeli da nagovori nekoga da da 2290 eura u udje u "posao" potrebno je ubediti ga da se ulaganje isplati a jedini nacin je da potencijalni kandidat vidi da ste vi uspeli. Posto se sve svodi na to da uclanjujete "dobre prijatelje" predpostavlja se da vas vas prijatelj manje vise zna vasu finansijsku situaciju pre GEM-a znaci potrebno je da vasa finansijska situacija izgleda mnogo bolje a za to je potrebno sledece: bolji automobil, nekoliko kompleta skupih odela, najnoviji model mobilnog telefona, nov namestaj u kuci itd. Toliko o minimalnom ulaganju.

Da vidimo sada koliko moze da se zaradi.
Na prezentaciji GEM collection predstavljen je minimalni plan koji se svodi na to da je potrebno da uclanite samo 3 osobe u prva 3 meseca i da svako iza vas uclani po 3 osobe sto vam obezbedjuje u prvih 10 meseci prosecnu platu vecu od 4000 eura a kako vreme odmice plata ce povecava sto nije tacno. Za svaku osobu koju direktno vi uclanite dobijate 540 eura nadoknade za troskove i 360 eura, 360 eura dobija osoba koja je vas uclanila, 180, 120 i 100 eura dobijaju asistent menadzer, lider menadzer i generalni direktor, a ostatak novca ide "firmi" za troskove prezentacije i ostale troskove. Ako uzmete digitron u ruke, prema minimalnom planu dobicete 5940 evra u vremenskom periodu od 6 meseci, odbijte ulozenih 2290 i ostaje vam 3650 evra. Da ne odbijamo od 3650 evra trosak na vas imidz uspesnog biznismena jer vam te stvari ostaju, odbijmo samo troskove uclanjivanja novih clanova. Predpostavimo da vam je uspesnost 100% (nema onih koji odustanu od ponude iako na prezentaciji kazu da je uspsesnost 70-90%) morate 12 puta da idete u Veliku Planu (vasa 3 kandidata i po 3 kandidata svakog od njih), posle prezentacije duzni ste da vaseg kanditata odvedete u restoran na rucak a na rucak sa vama i vasim kandidatom ide osoba koja je vas preporucila, asistent menadzer i lider menadzer sto znaci da placate 3 puta rucak za 5 osoba.

Ljudi po ovo nije tako lose!!!

Koliki je rizik? Pored ulozenog novca rizikujete da izgubite prijatelje koji ce, uclanili se ili ne, da shvate kakav je posao koji ste im preporucili a najgore od svega je sto ce da shvate da ste sebe prikazali u laznom svetlu samo da bi zaradili na njima.

a "prevara" se sastoji u tome sto "prevaris" prijatelja

Evo recimo primera manipulacije kada se deo recenice koji Vam odgovara izvadi iz konteksta.No, svako je krojac svog uspeha, kako Vi , tako i ja! Posto sam desetak godina uspesni preduzetnik sa ( verovatno iznenadjujuce za Vas) 100% legalnom delatnoscu, GEM za men nije nikakav bauk i sve je stvar shvatanja. Manipulacija ne postoji kada se nekome predstavi do u tancina o kom se poslu radi i samo sam zeleo reci svako ima pravo da sebe nadje u nekom okviru poslovne delanosti. Na kraju, cinjenica i jeste da se stanovnistvo deli na one koji svoju sudbinu uzimaju u svoje ruke i one koji za to nisu kadri ili sposobni. Ovi drugi ocigledno imaju previse vremena ili malo mogucnosti da ucine nesto bitno za sebe, a dokaz je svakodnevno zadrzavanje ( citaj dokonisanje) na forumu umesto konkretne poslovne aktivnosti.
No , to je vas izbor i imate pravo i nadalje da se posvetite tome i brojite zareze i mozda neke pravopisne greske i uopste ne smatram da ste losi ljudi zbog toga, a i ne bi bilo prirodno da svi isto mislimo. Razlika postoji, kako u shvatanjima, tako i u odlucnosti a i u kulturi koja je u nacelu izrazavanje svog misljenja bez vredjanja - vredjanje drugog je samo sirov izraz nevaspitanja i kompleksa. Izbor je vas, a ja sam samo dao svoje misljenje i vise me nema ovde jer RADIM svoj posao a i jesam u GEM-u od skoro - dvoumio se jesam, delimicno razmisljao u pocetku kao i vi, ali kada sam video sasvim ugledne preduzetnike iz svog mesta da su clanovi i shvatio sustinu, mojoj dilemi je dosao kraj.
Bez obzira na vase dalje komentare koje nemam vremena da citam a i bespredmetno je gubiti vreme na nase razlike u razmisljanju , ja vas sve koji ste protiv pozdravljam i zelim srece i poslovnog uspeha u zivotu.

fenix1:
Pozdrav svima! Molim Vas pomozite mi i recite da li da se uclanim u ovu novu i meni nepoznatu firmu! Imam rok do srede vece da skupim novac, inace nikada vise ne mogu da se bavim ovim poslom! Licno mislim da je sve to jedna velika prevara! Bio sam na seminaru u hotelu Termal u Mataruskoj banji i nista mi nije jasno! HELP! Izgleda da samo hoce da mi sto pre uzmu novac, a ja se osecam kao mala ovcica, neverovatno! Jedan moj prijatelj kaze, tek nakon prvog seminara, shvatis kakva si ovca bio sto si dao pare 2.290,00 eura, ali sta ces moras posle da radis jer si dao pare i uvek zezens sebi drage osobe! HELP!

Upomoc ljudi! Nisam tacno sigurna ali mislim da se moja sestra vec uclanila u taj MEGA BOOK, videla sam neke knjige po njenom stanu!!!!!!!
Zna li neko kako se izlazi iz toga (ako je moguce bezbolno)

Help help

Solo yo:
I sta ako je steta vec ucinjena??????

Ni meni nije jasno kako je moguce da se bilo ko navuce na takvu prevaru - a pogotovu ako je to neko moj.

Bilo kakav savet bi mi dobro dosao! Help

Solo yo, pa od pocetka teme si dobila bar 100 saveta - kazu da je pametnom dosta. (doduse, imali smo i cini mi se dve preporuke od "GEM-experata")
Licno poznajem nekih 6-7 ljudi koji su bili u Gemu, samo jedan je uspeo da povrati pocetnih 2290 evra, a troskove putovanja, ruckova, odela,... kako kaze, neka nose djavoli njihovo :twisted: :twisted: Nekoliko njih su bas zaglibili u dugovima, kada ti zelenasi napakuju kamate za 7-8 meseci, ode auto, njiva, zlatan zub :mrgreen: .
Na srecu, i nasim zakonima piramidalne seme i lanci su zabranjeni, zato je i bilo hapsenja, ali nazalost, pod okriljem Mega Booka Gem je dobio kakvu-takvu legalnu osnovu (ko voli da kupi tri knjige za 2290 evrica, neka izvoli, a posto jednom potpises, nikakvog zakonskog osnova za povracaj novca nemas, sto je i potvrdjeno u sudskoj praksi).
Izvinjavam se svim forumasima, ali moram da dodam i jednu konstataciju, kao neko ko je verovatno kompetentniji od vecine po pitanju MLM poslovanja, a to je da se cesto MLM poistovecuje sa piramidama. Multi level marketing za razliku od direktne i klasicne trgovine, stvara mrezu zadovoljnih potrosaca, koji na osnovu pozitivnih iskustava o proizvodu ucestvuju u daljoj prodaji, cime se izbegavaju ogromni troskovi skladistenja, transporta, reklama, i trgovackih marzi, sto za posledicu stvara znatnu razliku u ceni, ciji se jedan deo isplacuje distributerima kao provizija. E sada, princip MLM-a je odlicna osnova za piramidalne prevare kao sto su GEM, Golden Cach i jos nekoliko njih, a sto nanosi veliku stetu svima nama koji se bavimo legalnim MLM poslovanjem. Ne zelim ovde da reklamiram svoju firmu, nije ni vreme ni mesto, ni u skladu sa pravilima bilo kog foruma, samo zelim da kazem svakom protivniku MLM-a (a to su po pravilu neznalice po ovom pitanju) da apsolutno nije u pravu i da prvo procita neku ozbiljnu literaturu, jer se MLM izucava na mnogim svetskim univerzitetima, a ko hoce da udje u neki MLM posao, detaljno da prouci poslovanje firme, da se raspita o legalnosti poslovanja, nacinu isplata, itd., ali uvek imajte hladnu glavu, prevaranti svoj zanat mnogo bolje poznaju od Vas! :roll:

Back