Solo yo:
I sta ako je steta vec ucinjena??????
Ni meni nije jasno kako je moguce da se bilo ko navuce na takvu prevaru - a pogotovu ako je to neko moj.
Bilo kakav savet bi mi dobro dosao! Help
Solo yo, pa od pocetka teme si dobila bar 100 saveta - kazu da je pametnom dosta. (doduse, imali smo i cini mi se dve preporuke od "GEM-experata")
Licno poznajem nekih 6-7 ljudi koji su bili u Gemu, samo jedan je uspeo da povrati pocetnih 2290 evra, a troskove putovanja, ruckova, odela,... kako kaze, neka nose djavoli njihovo

Nekoliko njih su bas zaglibili u dugovima, kada ti zelenasi napakuju kamate za 7-8 meseci, ode auto, njiva, zlatan zub

.
Na srecu, i nasim zakonima piramidalne seme i lanci su zabranjeni, zato je i bilo hapsenja, ali nazalost, pod okriljem Mega Booka Gem je dobio kakvu-takvu legalnu osnovu (ko voli da kupi tri knjige za 2290 evrica, neka izvoli, a posto jednom potpises, nikakvog zakonskog osnova za povracaj novca nemas, sto je i potvrdjeno u sudskoj praksi).
Izvinjavam se svim forumasima, ali moram da dodam i jednu konstataciju, kao neko ko je verovatno kompetentniji od vecine po pitanju MLM poslovanja, a to je da se cesto MLM poistovecuje sa piramidama. Multi level marketing za razliku od direktne i klasicne trgovine, stvara mrezu zadovoljnih potrosaca, koji na osnovu pozitivnih iskustava o proizvodu ucestvuju u daljoj prodaji, cime se izbegavaju ogromni troskovi skladistenja, transporta, reklama, i trgovackih marzi, sto za posledicu stvara znatnu razliku u ceni, ciji se jedan deo isplacuje distributerima kao provizija. E sada, princip MLM-a je odlicna osnova za piramidalne prevare kao sto su GEM, Golden Cach i jos nekoliko njih, a sto nanosi veliku stetu svima nama koji se bavimo legalnim MLM poslovanjem. Ne zelim ovde da reklamiram svoju firmu, nije ni vreme ni mesto, ni u skladu sa pravilima bilo kog foruma, samo zelim da kazem svakom protivniku MLM-a (a to su po pravilu neznalice po ovom pitanju) da apsolutno nije u pravu i da prvo procita neku ozbiljnu literaturu, jer se MLM izucava na mnogim svetskim univerzitetima, a ko hoce da udje u neki MLM posao, detaljno da prouci poslovanje firme, da se raspita o legalnosti poslovanja, nacinu isplata, itd., ali uvek imajte hladnu glavu, prevaranti svoj zanat mnogo bolje poznaju od Vas!