Gem collection club i Mega book

Ceprkajuci po Krstarici nasao sam ovu temu pa sam morao da se registrujem da bih dao svoj komentar.
1. pozove te neki prijatelj i ponudi ti finu zaradu bez mnogo rada, ali ti nista detaljnije ne kaze nego te pozove da budes njegov gost.
2. da ti dokaze kako je to OK posao od koga moze da se zaradi, stavi te u auto ili ti plati put i ti dospes u Matarusku banju (obavezno odelo sa kravatom se unapred naglasi, za dame bez dubokog dekoltea i minjaka)
3. udjes u hotel (mislim da se zove Termal) i suocis se sa ogromnom guzvom kao na pocetku svadbenog veselja. Gledas zbunjeno neke face koje nose neke znackice na reverima i nesto nalik na akreditacije sa brojem. Jos uvek nista ne znas o onome sta te ceka...
4. Razmisljas o svim varijantama koje bi mogle da budu jer ti je obecan dobar posao sa dobrom zaradom i u isto vreme glumis da nisi zbunjen nimalo i da ti je to sve onako normalno
5. Onda svi podju u salu i tu pocinje da se raspetljava klupko: face koje su vec bile unutra (zovu ih domacini, menadzeri, liding menadzeri itd) kao budale pljeskaju u ritmu lose izmiksovane muzike (mesavina Stayin' alive, neke grcke pesme, itd), na prljavom platnu ide slika sa projektora koji neki glupan (jedan od menadzera) nije umeo da podesi pa se projektuje u obliku trapeza, nedugo zatim te face pocinju da se penju na stolice i urlicu kao da su sisli sa planine... [Da ne duzim mnogo o prvom utisku, koga jos zanima nek zatrazi dodatni opis...]
6. Pocinje neka lujka da prica neku nevesto slozenu pricu (umalo da zaboravim: ta lujka je prethodno najavljena kao govornik kompanije megabuk, po govoru kontam da je negde iz sandzaka, kasnije se potvrdjuje da je iz novog pazara; u stvari, kao riba je sasvim OK ali je i sasvim glupa) i pre nego sto unese nesto emocija u svoju pricu budale iz redova posetioca pocinju da klicu i aplaudiraju jer su vec milion puta culi tu istu pricu.
7. sve u svemu, poenta je u tome da oni imaju proizvod i znaju kako da se zarade pare a to sve pod parolom "Fit For Success Academy". (Mozete da skontate kako tip koji lici na vozaca traktora bez dozvole lomi jezik da kaze ono englesko "sək'ses ə'kædəmi"

Za to se "samo" plati chip od 2290Eur i onda menjas svoj zivot iz osnova.

Ko je kroz ovu glupost prosao (kao npr. ja), zna kako se sve to zavrsava i koliko su oni pomenuti tupani pod r.br.6 (vidi gore) kasnije dosadni jer ti daju rok do srede da uplatis 2290Eur inace nikad vise neces moci da udjes u sistem!

E, za normalnog coveka je tu kvaka: ako uspe da ostane normalan i ne udje u semu, onda je miran do kraja zivota sto se tice GEM collection-a ili makar do nekog sledeceg sr*nj*a slicne definicije.

Ljudi moze li neko da mi bolje objasni o cemu se ovde radi.
Na koji nacin se kako kazu zaradjuju pare.Prodajom knjige,uclanjivanjem novih clanova...ili vec kako?
Ako neko nesto vise zna o ovome neka odgovori, bas me interesuje.
Jer ako od prvog clana dobijes 540 eura i od sledeca dva koji uclanjuju po nekog po 320 eura koliko onda dobijas od ostalih koji ti neki uclanjuju ili krug se zavrsava tu. Ili sta dobijas ako uclanis recimo jos jednog opet 540 eura ili kako vec to funkcionise?
Ko je malo bolje upucen u ovo nek mi razjasni posto to nemogu da saznam nigde.

Hvala!!!

Licno poznajem ljude koji su ovom poslu duze vremena,i vjeruj mi da zaradjuju velike pare.Firma je registrovana kod nas i u pitanju je cista matematika i psihologija.Ovde svi pricaju kako je neko tamo probo pa puko .Ja nisam uspio da skupim pare za 4dana i puno se kajem sto nisam u tom poslu.U ostalom tamo te niko ne primorava da ulazis u poso nudi ti mogudjnost zarade uz obostranu korist kao i u svakoj firmi

tikoni:
Licno poznajem ljude koji su ovom poslu duze vremena,i vjeruj mi da zaradjuju velike pare.Firma je registrovana kod nas i u pitanju je cista matematika i psihologija.Ovde svi pricaju kako je neko tamo probo pa puko .Ja nisam uspio da skupim pare za 4dana i puno se kajem sto nisam u tom poslu.U ostalom tamo te niko ne primorava da ulazis u poso nudi ti mogudjnost zarade uz obostranu korist kao i u svakoj firmi

Hahahahaaaaa:lol:
Dobra ti fora, nisi skupio pare i sad se kaješ, inače bi čudo napravio:lol:
pajel skupljaš pare?:roll: :lol:

tikoni:
Lepo što poznaješ ljude koji zarađuju velike pare, ali kao i u svakom piramidalnom sistemu njih je mali broj. Nije mi jasno na koju obostranu korist misliš? Njihova korist je jasna, ali koja je tvoja? Šansa da učlaniš još nekoga i tako zaradiš? Koja je tvoja korist ako ne učlaniš nikoga?

ZA FENIX 1 ne razumem!!!prvo postavis pitanje da li neko zna za mega book i gem collection jer ti kao ne znas nista,a odmah zatim znas sve o njima.u cemu je tvoj problem? da li ti je zao sto neko zaradjuje novce a ti ne,pa iz te tvoje ljubomore pokusavas da drugima predstavis da je to lose!!!svako ima pravo da razmislja za sebe,pa bi bilo lepo da im to i dozvolis,jer ono sto cuju od tebe sigurno im nece koristiti.pozdrav!!!

Za one kojima još uvek nije jasno neka pogledaju ostale postove sa istom tematikom na ovom podforumu. Dovoljno je izabrati pretraži ovaj forum opciju i uneti gem collection. Rezultat je još 4 teme pored ove, tako da posle toga se nadam da će biti jasno o čemu se radi.

Dokle god ima naivnih......A ovce i jesu tu da se sisaju....

PETORKA OSUMNJIČENA ZA MILIONSKU PREVARU
“Gem collection” -uspešan put u zatvor

NOVI SAD: Dežurni istražni sudija Opštinskog suda u Novom Sadu Koviljka Đačić, posle jučerašnjeg saslušanja, odredila je pritvor osumnjičenima za nedozvoljenu trgovinu: Denisu Stojakoviću (32) iz Prnjavora, Aleksandru Milivojeviću (51) iz Doboja, te Miroslavu Laketiću (37) i Nemanji Jovčiću (53) iz Novog Sada. Jovčićeva nevenčana supruga Željka Nikolić (42) iz Novog Sada osumnjičena je za isto delo i biće saslušana, najverovatnije, danas.
Prema krivičnoj prijavi, osumnjičeni oni su od početka minule godine pa do hapšenja organizovali mrežu neovlašćenih posrednika u prodaji knjiga inostrane firme “Fit for succes academy” sa Gibraltara, pod nazivom “Kurs - uspešan put”. Prodaju su, kako se navodi u prijavi, organizovali tako što su priređivali promocije za više od 20.000 ljudi u preduzeću “Ekola” u Novom Sadu, hotelu “Termal” u Vrdniku, u Tesliću, Bijeljini i drugim mestima. Promovisali su piramidalni sistem prodaje preko distributera, uz obećanje visoke provizije prvom u lancu za svaku prodaju. Trgovina se odvijala tako što bi kupcu izdavali račun firme FFSA, na osnovu kojeg je zainteresovani uplaćivao 2.290 evra, s nalogom da se taj novac prenese na firmu u severnom Kipru.
Knjige “Uspešan put” nabavljene su u organizaciji državljanke Republike Češke Hane Krsmanović. Na masovnim promocijama u hotelu “Termal” one su dostavljane kupcima, koji su time sticali pravo da se uključe u društvo “Gem collection”. Prema navodima krivične prijave, petoro osumnjičenih su počinili 481 nezakonitu prodaju i prikupili 1.101.490 evra. Formirali su i posredničku mrežu, pri čemu su sebi i drugima ostvarili znatnu imovinsku korist. Iako nisu imali ovlašćenje, u ime “Gem collection” su sa potencijalnim kupcima potpisivali sporazum o obavezi da čuvaju poslovnu tajnu. Na kraju promocije, navodi se u krivičnoj prijavi, prisutni su učestvovali u licitaciji cene koštanja proizvoda FFSA. Početni iznos od 50.000 snižavao se licitiranjem na 2.290 evra.

A ima to i u Bosni :

GEM Collection prevara za 5.000 maraka

Ako na internet pretraživačima ukucate pojam GEM Collection, dobit ćete niz stranica koje vam nude online kupovinu dragulja, opreme za tenis, garderobe, cipela, pa čak i kuhinjskog posuđa. Ako vam ko u životu zakuca na vrata i ponudi GEM Collection, dobit ćete priliku da postanete milioner. Za vrlo kratko vrijeme i gotovo bez ikakvog truda. Tako barem kažu oni koji su već uključeni u piramidu nigdje registrovane kompanije, koja je nakon što je krajem prošle godine 13 njenih članova uhapšeno u susjednoj Hrvatskoj i optuženo za prevaru tešku 10 miliona dolara, svoje seminare nastavila održavati u Neumu. U državi u kojoj piramidalni način zarade također podliježe krivičnom zakonu. Ali nije bitno.

Kompanija za koju se kaže da potiče iz Češke (zemlje poznate po novčanim malverzacijama piramidalnog tipa) ima, navodno, svoje ispostave po gotovo svim evropskim državama, registrovane pod različitim imenima. Na jedinom sajtu koji je moguće povezati sa verzijom za južnoslavenske narode nećete naći niti jedno ime, broj telefona, adresu niti konkretne poteze koje trebate uraditi kako biste postali članom. Ono što ćete naći su slike luksuznih automobila, jahti, obnaženih žena i gomilu zvjezdica i šljokica kojima je ispisano "želite li da sve ovo bude vaše?".

Prvi korak na putu jeste da pronađete nekoga (najčešće će neko pronaći vas) ko je već u lancu milionera. On će vam ponuditi da uplatite članarinu koja iznosi oko 5.000 KM. Ako novca nemate, objasnit će vam se kako je izuzetno isplativo uzeti čak i kredit, s obzirom da će se novac u najmanju ruku udesetorostručiti. Nakon što novac uplatite, na potpis ćete dobiti dvije izjave. Prva potvrđuje vašu zainteresovanost za posao i načinjena je u formi ugovora, koji najčešće više nikada nećete vidjeti, dok se u drugoj obavezujete na petogodišnju šutnju, čije bi vas kršenje moglo koštati 10.000 eura. Nakon toga ostajete na seminaru i imate tri dana da platite ulaznicu od 5.000 KM. Kada ste jednom unutra, vaše je da uradite isto - nađete nekoga spremnog da uloži malo, a dobije puno, za šta vam se isplaćuje oko 450 eura, dok se ostatak novca raspoređuje u zavisnosti od položaja u piramidi. Sasvim je jasno ko tu zarađuje - onih 13 što čekaju suđenje u Splitu.

Problem je u tome što je prevaru vrlo teško dokazati. Svi sudionici lanca su tu dobrovoljno, dok u GEM-u tvrde kako oni ljude samo uče menadžerstvu. Iako je na ovaj način izgubio novac, jedan od prevarenih Bosanaca sa kojim smo razgovarali odbija pokrenuti bilo kakvu krivičnu tužbu, pa čak i govoriti za javnost. Slično je i sa drugim članom, koji je uspio povratiti samo polovinu uloženog novca. Obojica su članovi GEM-a postali na seminarima koji se održavaju u Neumu i o kojim pričaju kao o masovnom ispiranju mozga. Okupljenima se prvo pušta disko ili tehno muzika uz koju svi plješću u ritmu. Sve se nastavlja GEM pozdravom (desna ruka visoko u zraku, dok je lijeva ispružena prema zemlji; kažiprstom lijeve ruke prave se oblici kružnice, što bi trebalo simbolizovati okretanje novca u vreći). Sve prati euforija, upoznavanje sa ljudima koji su na ovaj način zaradili ogroman novac i predavanja o tome kako pristupiti novim članovima i pričom ih navesti da se olakšaju za 5.000 KM.

Na parkingu neumskog hotela "Neum" (nedjelja, 2. 3. 2003) parkirano je dvadesetak vozila, među kojima nema niti jednog pontiaca sa slike. Nekoliko zgužvanih muškaraca pristiže u golfu sa splitskim registarskim oznakama. Nakon što parkiraju i izađu iz auta, iz gepeka će izvaditi odijela umotana u celofan i presvući se na parkingu. Tako preuređeni nestaju u hotelu. Zbog čega, shvatit će svako ko i sam pokuša ući na sastanak budućih milionera. Moglo bi se desiti da vas već sa vrata odmjere od glave do pete i da uslijedi razgovor sličan ovome:

- Mi bismo na sastanak GEM-a.
- Takvi?
- Kakvi?
- U farmericama. Neće ići.
- Možda se nismo dobro razumjeli, mi dolazimo iz Sarajeva i putovali smo tri i po sata da bismo bili ovdje.
- Žao mi je. U farmericama? To je neozbiljno. Imate li vi koga da vas je preporučio?
- Nemamo. Vi nas preporučite.
- Neće ići.
- Zašto?
- Zato jer neće ići. I da vas preporučim, ne možete takvi unutra među ljude.
- Pa ne moramo ući, možemo mi i stajati na vratima. Samo da vidimo.
- Ko je vama rekao za nas?
- Niko. Pročitali na internetu.
- Neće ići. Doviđenja.

Jednako bi se moglo desiti da se, nakon što pokisao sjedne u automobil, nesuđeni budući vlasnik jahte u retrovizoru upozna sa uredno odijeliranim gospodinom koji mu zapisuje registarske tablice. Sve uz zvuke disko muzike koja probija i glasova koji u horu viču: "Oooooooooo GEM!"

Ljudi, danas svaka firma, organizacija ili sta vec, ako drzi do sebe ima "site" na netu. Probajte da nadjete ovaj GEM, pa ako uspete, najverovatnije, postoji "tab" na kome mozete videti biografije vodecih ljudi. Ako ste ovo uspeli da uradite i zadovoljni ste onim sto vidite i procitate vi slobodno izvol`te.Price tipa "Jedan covek je..." nemoj da gutate. Koliko mogu da vidim struktura (ako je piramidalna) je odrziva, ali... Potreban je stalan priliv "mesa", a jednog trenutka svaki izvor presusi,
Da rezimiram, ako ste prvi u svom mestu sa ovakvim poslim sve je moguce, ali ako niste...
Citiracu deo jednog posta;" ...nema leba bez motike" i neke stihove:" okopavam narkotike"
A vi? Vi vidite sta cete

Imao sam za svoga saradnika izvjesnog gospodina iz Kotor Varoša koji je prije pokušaja da prodaje životna osiguranja "radio" neko vrijeme u GEM collection i odustao.Vjerovatno povučen idejom o lakoj zaradi bez muke,krvi i znoja pokušao je rad u industriji osiguravanja.-Međutim, vrlo brzo su se iskristalisale suprotnosti između njegovih shvatanja i zbilje.U poslovima animiranja za kupovinu živ. i neživotnih osiguranja je trebalo učiti,mjenjati sebe,raditi na terenu sa nižim saradnicima, raditi sa potencijalnim klijentima na animiranju i prezentacijama,te pohađati česte seminare i edukativnu nastavu.Ukratko, nije bio spreman na predstojeće napore jer je očekivao da pečeni pilići počnu padati sa neba iz čista mira, i za izvjesno vrijeme, kako je naš posao polako dobijao sve ozbiljniju notu, izišao je iz moje strukture.Sada čujem da ga pola KotorVaroša pominje po lošem jer je poizpodizao mnoge kredite u bankama,koje sada za njega otplaćuju njegovi žiranti.(vjerovatno posljedica GEM c-a) :-? Potrebno je ,valjda, prevarenima namiriti štetu. :?: :|

Uvek sam se pitala odakle ljudima para da ulaze u takve triper varijante,jer polazim od pretpostavke da takve piramide uspevaju zbog loše materijalne situacije.Mislila sam da čovek stvarno mora biti očajan da bi u tako nešto ušao.Ako ima da pljune 2290 EU zašto bi bio očajan?Videla sam ovde na forumu da čak postoji banka koja daje kredit za ulazak u ovaj"posao".Ali kako ti ljudi otplate taj kredit kada puknu ?Jer većina pukne.Kažeš da ga jure žiranti pa pretpostavljam nikako. :-? Odakle ljudima hrabrosti za sve to?

Fenix, sklanjaj se od tih prevaranata.
Tikoni, ti si vnogo koje radi za te prevarante.
Znam nekoliko prijatelja koji su se presli i uplatili, i naravno nista nisu uzvukli, jer moraju da nadju ljude koji bi takodje uplatili toliku sumu da se zakrpe.

Back