Gde je zapelo u sukobu Rusije i Ukrajine

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Samo su pricali u prazno da podignu moral Ukrajinskoj vojsci, nista vise.
ratni huskaci
nemoj samo da bude da sam ja huskao, jer ja zagovaram mir
samo sam rekao da se ne trse, ako nisu spremni da ginu za evropu, a i eu za njih, a svi zajedno za njihovu ideju nsp-a [znamo da ima i istocna, kinesko-ruska verzija nsp]

p.s. ako me nema na politici, prebacio sam se na religiju forum da izbistrimo prorocanstva o nestanku evrope

pa ja te lepo pitam, zar zbog cetnika trebamo da ukinemo pomozi Boze, ili za dom spremi?

pomozi Boze je pozdrav svih vernh, a za dom spremni samo ustaski, ili se varam?

kako mozes da stavljas vernike i ustase u istu ravan, jel to zvanicna politika vatikana od pacovskh kanala, ili oduvek?
To moraš nekoga više upučenog od mene pitati, da ti razsvetli ( a i meni ), ja samo znam, da su se sa za dom spremni pozdravljali ustaše a sa pomozi Bog četnici.
Ja se pozdravljam sa dobar dan.

Pominje se cifra od "cca 5000 poginulih" ruskih vojnika za 5 dana a Rusija ne kontroliše ni jedan veliki ukrajinski grad.
Da li je Putin iznenadjen ,odlukama EU,Saveta bezbednosti ,otporom Ukrajine i ovakvim razvojem dogadjaja.

Ono sto me zanim sa ovom temom je postoiji li rešenje za ovaj sukob i koje je ?
Od tih 5000 koliko je stradalo od kovida?

Pominje se cifra od "cca 5000 poginulih" ruskih vojnika za 5 dana a Rusija ne kontroliše ni jedan veliki ukrajinski grad.
Da li je Putin iznenadjen ,odlukama EU,Saveta bezbednosti ,otporom Ukrajine i ovakvim razvojem dogadjaja.

pojednostavljeno i naivno gledanje cinjenica sa zapadnih medija

svaki sukob ima povod, rasplamsavanje i nekakav kraj

sta ce biti? nije tesko pretpostaviti. ali je tesko onome ko voli demokraciju, ndh i nemacku.

Наравно, али неће свој културни простор (животе+имовину) да уништавају.

Само Ашкеназе расисте и Украјинце нацисте - само олош за којим кука Запад

Ово ме подсетило на детињарије са главне теме где "софистицирани" запажају како проминентност Хазара негира могућност присуства нациста.

Сетимо се само Достојевскојево обраћање Јеврејима поводом њихове охолости према руском сељаку.
Нормално ни они нису ни једноумни ни монолитни али су им елите врло верзиране у подржавању/манипулисању више страна.

Сад ми је пала на памет могућност још једне огромне грешке хитлера.
Јесте да је било комуникација разним каналима и издаје после балфурске декларације али већина немачких Јевреја (који су културолошки били Немци) се часно борила узбодговарајући број одликовања и високо рангираних официра.

Изгубио је и уништио велики број способних људи у свим сферама али на истоку и велики број спремних да буду администратори, потказивачи па и егзекутори (као и велики број чекиста) у проширењу лебенсраума.

Написао сам на другој теми како овде још од 45-е одлично сарађују са нацистима и колаборационистима (од Естоније до крапинске) и њиховим потомцима који држе кључне позиције у обавештајним и безбедносним службама као и у релевантним институтима док су они на јавним позицијама тако да није никакав парадокс што нуландова уз нацистички терор успоставља и одржава хазарску владавину.

Рационално им је и успостављање Америке као светског полицајца али глума светске савести, уз капитализацију, је демонско.

Овде је врло занимљив ток и тон дискусије (само што ми парају уши те крештаве водитељке) и ако је кљакав садржај.

Укључивање крапинског фармацеута (могуће је да није усташа као и што нису баш сви крапинци) ради локалног "колора" је чиста снн-штина.

Крстић јесте познавалац формално-правних процеса и следећих тактизирања али је професор Милинковић тата мата не само свог заната него и целе теме.

Тако то изгледа када деда стручњак из свог техничког домена доноси закључке о тактици, геостратегији те и о геополитици јер није фах-идиот.

Крстићу је изгледа било мало криво због узурпирања тематског терена.

rusi su pkolili kijev, nema izlaska nacisti, nema kontakt sa aerodromima... treba izvesti jace napade avio bombama, kratsrecim raketama na kijev, ubaciti more diverzanata padobranaca i uloviti nacistu zelenog pa ga potom prepeci na raznju...

shodno njihovim nedelima...

prica ce biti zavrsena a UKRJQINSKI NAROD CE PRESTATI SA BEZANIJOM IZ ZEMLJE I VRATITI SE CIM NE BUDE OVOG NACISTE ZA KOJEG NIKO OSIM PLACENIKA NECE DA RATUJE!
meni je nekako zao Zelenka. I da se on pita , ukrajina bi se bez problema dogovorila sa rusima i obe strane bi bile pobednice.
Ali, taj prokleti dolar, iza koga stoje Bentli, jahte, vile po Monaku, zanosne party-plavuse, slast bogatstva..........jace je od razuma. Prve ruske bombe su Zelenka za trenutak probudile iz tog slatkog sna, al je ubrzo, posle poziva americkog presednika, Zelenko ponovo zaspao, opijen novim dolarskim uplatama na svoj konto u svajcarskoj............UZ DRUGU PONUDJENU OPCIJU DA, AKO KAPITULIRA, "FINANSIJER" CE GA MAKNUTI SA OVOG SVETA.
Zelenko nije imao izbor..............a i da je hteo, predaleko je zaglibio u celjusti americke zveri proslih godina da bi sada uspeo da se izvuce.

Као што се може видети на ЦНН, ББЦ, Фејсу, Твитеру..., а Бога ми и на Крсти

Руси изгубише на хиљаде људи, на стотине тенкова и оклопних возила, на десетине

авиона и хеликоптера, Дух Кијева држи небо над Украјином под контролом, у Украјину стигло

на десетине хиљада добровољаца, десетине авиона, тоне и тоне муниције, џавелина, нлава, стингера...

,колико сутра, ако се Русија не преда, Украјинци ће бити испред Москве.

У међувремену не знајући за све ово украјински адмирали потопише сами свој највећи ратни брод, а

Руси у још већем незнању ставише за десетак дана под своју контролу око шестину Украјине (отприлике

површина две Хрватске). Шта Украјинци имају од тога што руске мачке неће моћи на међународне

изложбе заиста не знам, али шта имају Украјинци од Филипове изјаве из априла 2021 је потпуно очито:

"– Ако сада дође до сукоба и Русија поново – ово наглашавам – нападне територију Украјине, опет ћемо добити

непријатељства између Русије и Украјине, а не између Русије и Сједињених Држава на територији Украјине! Украјини ће,

наравно, бити потребна помоћ у случају сукоба са Русијом. Можемо тврдити да западне силе могу прискочити у помоћ Украјини,

али то неће бити отворени рат између Сједињених Америчких Држава и Русије, нити између земаља НАТО и Русије“.

Што пре Украјинци схвате шта ово значи веће су им шансе да избегну војну катастрофу у серијалу под називом

"Дебељцево 1, 2, 3!".

Ево опет Филипа, али сада ево његових речи из јула 2014, пошто видим да украјински навијачи појма немају што се и зашто се

дешава и како ће се завршити.

"Да се разумемо, војна дејства Русије у Украјини и око ње нису била нити су сада одбрамбеног карактера. Руска војна операција против Крима

ослањала се на унапред распоређене редовне и тајне снаге и „мале зелене људе“ без ознака који учествују у неконвенционалном рату, као и на

сајбер нападе и активни информациони рат који користе конвенционалне медије и интернет за ширење своје пропаганде. Ово је офанзива 21. века

која користи алате 21. века стратешке обмане и прорачунате двосмислености како би унапредила политичке циљеве Москве. . . .

Русија је вешто искористила изненађење, превару и стратешку нејасноћу против Украјине. Руси су показали неочекивану флексибилност,

премештајући своје снаге на велике удаљености, врло брзо достижући потпуну борбену готовост и вешто маневришући да би стално имали

више опција. Овај степен агилности и брзине је нов и морамо му се прилагодити. . . .

Са или без решавања украјинске кризе, овај нови руски војни модел ће наставити да постоји. Ово је дестабилизујућа војна стратегија са

озбиљним импликацијама на политички и војни баланс у Европи, осим ако се Русија не врати војним и политичким нормама након Хладног рата. . . .

НАТО има прилику да се прилагоди новој стратегији Русије тако што ће направити дугорочне промене у свом ставу и одговору на самиту у Велсу

у септембру. Ове промене ће захтевати одређена улагања и престанак пада издвајања за одбрану како би се обезбедило да јаке ваздушне,

копнене и поморске снаге НАТО-а буду спремне да брзо одговоре на ове нове безбедносне претње 21. века."

То имате овде:
https://www.atlanticcouncil.org/blo...f-russia-s-military-campaign-against-ukraine/

А то што украјински навијачи ово никада нису прочитали није никакав проблем за Украјину, проблем је што ово никад нису прочитали ни Зеленски

ни људи око њега него су живели у неким својим илузијама задовољавајући се обимним доларским уплатама на своје приватне рачуне и топлим,

срдачним, ефектним западњачким паролама на рачун Украјине и Украјинаца.

Украјинска власт толико је била опијена собом, толико је преценила себе, своју моћ и своје место у игри да је у Минхену на оној конференцији о

безбедности почела јавно да прети како ће се одрећи ненуклеарног статуса.

Сада је на прилично непријатан начин спознала своју стварну моћ, своје стварно место у игри.

Zapelo je oko "neutralnosti Ukrajine" što je bio dogovor izmedju UŠE i Rusije.
Ako ne mogu ruske rakete na Kubu onda ne mogu ni UŠA rakete po Ukrajini...

iako mnogo jače od Srbije, Poljska i Češka bisu bitne... mi smo Go Stojko...

Duh KIjeva je cista izmisljotina
šta hoće taj duh?

Да, када се ујутру прегледају вести, па изгледа да су храбри Украјинци пред вратима Москве, а не обрнуто. Ја се питам како већ нису убили Путина, када су толиком побили људи и уништили технике. Наравно, када се мало информишеш ван про-украјинских извора, видиш да су Руси у прилично конфорној позицији. Иначе да подсетим људе, данас је који 11. или 12. дан рата.

Американци када су напали Ирак прво су неких 40 дана бомбардовали, убијајући све што се миче, па онда кренули у копнену офанзиву. Да не говорим о неким другим кампањама. Али ево након овог времена у Украјини неки људи извлаче закључак да се Путин заглибио, да не зна шта ће и слично.

Неки други војни аналитичари, као што је један индијски генерал који на њиховим станицама даје своју експертизу, тренутно је задивљен оним што Руси раде. Први циљ Руса је демилитаризација Украјинце. А то значи уништење њеног војног потенцијала. Како су уништили или заузели скоро све аеродроме, украјинска авијација је паралисана. А самим ти и фантазије да ће добити 70 авиона, јер са тим авионима не иду заједно и обучени пилоти и аеродроми. Друга ствар је уништење војне технике, што Руси исто темељно раде. Тенкови, борбена возила и на крају артиљерија.

Јер циљ Путина јесте да уништи способност украјинске војске да више никада не представља претњу деловима где ће у тим независним републикама живети Руси. Како је овај индијски генерал рекао, Руси сами спорије напредују, често глуме слабост, изазивају украјинску војску да се упусти у сукоб како би им уништили војску. Јер како је сам рекао, најбољи начин да уништиш војску је у сукобу.

Ово се рецимо разликује од наше тактике за време бомбардовања, када је највећи део наших оклопних јединица био сакривен, па чак и на Кошарама и Паштрику, учествовала је наша пешадија, уз минобацаче и повремено артиљерију. Зато и није уништен огроман број оних наших тенкова који је био на Космету, а који би био лака мета за авионе.

Даље, Руси су заузели њима стратешки важне тачке, а то су пре свега нуклеарне централе, омогућили су уништењем бране поновни доток воде на Крим. Код Кијева они су дошли и ту стоје јер немају ни потребу да улазе у тај град. Довољно је да само представљају претњу како би Украјинци морали да пребаце доста војске у случају да нападну. Са друге стране скоро комплетно су одвојили Украјинце од Азовског мора и када падне Маријупољ тако ће и бити. А ако падне и Одеса, онда читава Украјина губи излазак на море.

Највећи и најјачи отпор Украјинци пружају на истоку, где су и били пре ових напада, где су се њихове трупе које Путин прозива да су нацисти, већ годинама бориле против ДНР и ЛНР. Они су добро обучени фанатици и ту постоје проблеми, али само зато што се крију у градовима и користе живе штитове. Имате да нађете клипове како забрањују цивилима излазак из Мариупоља.

Оно што нико не помиње, то је да Руси скоро уопште не користе ни минобацаче ни тешку артиљерију. Све до сада је била комбинација ваздушних десаната и уласка тенкова. Наравно уз бомбардовање војних објеката ракетама. Максималан обзир према цивилима, зато што ће у многим територијама Руси владати па није циљ да побијеш гомилу цивила, како то раде рецимо Амери.

И ово све говоримо након 11 дана борбе. Неки помињу да је процена да ће руска кампања трајати између 4 и 8 недеља, јер Украјина насупрот општем мишљењу, није баш слабашна војно. У последњих осам година добили су доста наоружања, имали су армију од око 200.000 добро обучених људи.

На крају број жртава. Неки се сада гађају цифром од 11.000 руских војника. Како је један руски генерал рекао након пар дана када је већ била цифра од 3-4 хиљаде наводно убијених Руса, на ту бројку треба додати пута неколико колико би било рањено. Да ли било ко мисли да би неколико хиљада мртвих и неколико десетина хиљада рањених било лако сакрити. Да не говорим да је јуче била вест да су украински командоси уништили, ни мање ни више, него 30 руских хеликоптера у њиховој специјалној акцији. А данас они несрећници што су наводно страдали на Змијском острву (када су на позив Руса да се предају наводно одговорили да се је.бу), успели да потопе руски брод. Иначе само ми није јасно ко је то успео, пошто они не да нису храбро изгинули у оном нападу Руса, већ су се лагано предали. Дакле информације које се пласирају без икаквих филтера су невероватне.

Бивши амерички саветник за националну безбедност, генерал-потпуковник H.R. McMaster, рекао је за Sky News да је Путин већ доживео неуспех у својој инвазији на Украјину јер је погрешно претпоставио да "Украјинци неће хтети да се боре":

1646834321824.png

CIA: Poginulo između dve i četiri hiljade ruskih vojnika

vilijam barns

Između dve i četiri hiljade ruskih vojnika poginulo je od početka invazije na Ukrajinu, izjavio je direktor Centralne obaveštajne agencija (CIA) Vilijam Barns.

Kako prenosi Gardijan, ovaj diplomata, bivši američki ambasador u Moskvi, rekao je i da Sjedinjene Države održavaju “intenzivno deljenje obaveštajnih podataka” sa Ukrajinom, uključujući detalje o ruskom vojnom planiranju i da će to nastaviti da rade na dnevnom nivou.

“Male su šanse da će se Vladimir Putin povući. Ali CIA ne vidi kako bi on mogao da postigne svoj cilj da preuzme Kijev i zameni vladu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog nekim pro-moskovskim ili marionetskim liderstvom”, dodao je Barns.

CIA procenjuje da ukupan broj poginulih ruskih vojnika “daleko premašuje” 500, koliko je rusko ministarstvo odbrane pre nekoliko dana objavilo da ih je stradalo u akciji.

“Mislim da je Putin sada ljut i frustriran. On će verovatno udvostručiti napore i pokušati da uništi ukrajinsku vojsku bez obzira na civilne žrtve”, istakao je direktor CIA govoreći u Predstavničkom domu.

Pogledajte prilog 1116971

Između dve i četiri hiljade ruskih vojnika poginulo je od početka invazije na Ukrajinu, izjavio je direktor Centralne obaveštajne agencija (CIA) Vilijam Barns.​

Занимљиво.

Усудио бих се рећи да господин Вилијам добија информације са Твитера, а не са Крсте.

Ипак је на Крсти погинуло много више руских војника.

Back